Tomsk – Perm 0:0 (kon.) | CSKA Moskva – Ural 1:0 (kon.) | Groznyj – Rostov 3:0 (kon.)
Zenit – FK Krasnodar 4:1 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
4:1 (1:0)
FK Krasnodar
Sobota 12.04.2014, 17:30 • Stadion Petrovskij • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to z mé strany vše, přeji Vám příjemně prožitý sobotní večer. (19:39:42)
     
    Díky získaným třem bodům se Zenit minimálně do zítřejšího dne vyšvihl na samotné čelo tabulky. Podle papírových předpokladů by se ale Petrohrad měl na druhé místo vrátit, Lokomotiv by měl utkání s poslední Machačkalou zvládnout. Na druhé straně, se Krasnodar z šesté pozice neposune dolů ani nahoru, dnes hostujícímu mužstvu však může páté Dinamo Moskva utéct o šest bodů.
     
    Statistiky po 2. poločasu:

    Střely celkem: 18 -- 11
    Střely na branku: 9 – 7
    Držení míče: 61% – 39%
    Rohové kopy: 10 – 3
    Ofsajdy: 1 – 2
    Fauly: 20 – 23
    Žluté karty: 3 – 2.
     
    Velice pohledné utkání, které svým hattrickem ozdobil brazilský útoční Hulk je u konce. Měli jsme možnost sledovat střetnutí plné střeleckých příležitostí a tomu také velkou řadu úspěšných zákroků Lodygina a Sinicyna.

    Brankářem, který inkasoval více branek se stal druhý jmenovaný. Ten musel ze své sítě vytahovat míč celkem pětkrát, z toho ale v jedné situaci byla Hulkova branka neuznána. K již zmiňovanému hattricku Hulka přidal další branku jeho kolega a nedávná posila z Kazaňě Rondón.

    Z jednoho a tehdy vyrovnávajícího gólu se mohl radovat také Krasnodar, za který se ve dvaapadesáté minutě úspěšnou střelou prosadil další Brazilec Joãozinho.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední možnost ke vstřelení branky v dnešním zápase dostal Krasnodar. Ten však z rohového kopu Joãozinha už nic nevymyslel a zápas tedy končí.
     
    90+3
    Příznivý stav si domácí gólman Juril Lodygin rozhodně užívá, svými gesty nyní burcuje domácí fanoušky, kteří můžou být naprosto spokojení.
     
    90+3
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se hvězdný HULK dočkal hattricku, který se vydal slavit ke kotli domácích fandů. Brazilec si zpracoval míč, s kterým se na úkor čtyř bránících soupeřů dostal až do vápna, odkud pravou nohou poslal míč k přední tyči za záda bezmocného Sinicyna.
     
    90+2
    Domácí hráči už možná trochu vypouští závěr zápasu a tak se Krasnodar může snažit o vstřelení kontaktního gólu. Po centru z půlky hřiště míč doputoval až do náruče připraveného Lodygina.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Jeskov se rozhodl nastavit hned čtyři minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Utkání spěje ke svému konci, u balónu se nyní několikrát oba týmy vystřídali, hraje se převážně ve středu hřiště a týmu, který získá tři body je už rozhodnuto.
     
    89
    Hlasitý potlesk zaplněných tribun si skvělým zákrokem vysloužil Lodygin, který vyrazil na roh střelu Markova, jenž přesně mířil na zadní tyč domácí svatyně.
     
    88
    FC Krasnodar se z blízkosti vápna soupeře vrátil až na vlastní polovinu, po pasu Sigurdssona se do kombinace zapojil také dnes třikrát oficiálně překonaný Sinicyn.
     
    87
    Střídání v týmu FC Krasnodar: ze hřiště odchází Mamajev, přichází Petrov.
     
    86
    Na centr Rjazanceva si dobře naskočil Šatov, jehož hlavička ale mezi tři tyče nezamířila. Následuje poslední střídání Krasnodaru.
     
    85
    Krasnodar to ještě nevzdává a vydává se do útoku, ve kterém budou moci pokračovat také po faulu Tymoščuka na autora jediné branky hostů Joãozinha.
     
    84
    Z těch je dnes Petrohrad ale nulový, což se potvrdilo také v tomto případě, když Hulkův centr našel jen hlavy obránců Krasnodaru.
     
    83
    Na cestě byla po rychlém kontru Zenitu také čtvrtá branka, kterou ale odmítl dostat po střele Dannyho Andrej Sinicyn, který skvěle vyrazil míč na rohový kop.

    Petr Kašpárek

    Branky: 21. Hulk, 64. Hulk, 81. Rondón, 90+3. Hulk – 52. 52

    Karty:   42. Criscito (PET), 56. Neto (PET), 57. Witsel (PET) – 19. Kalešin (KRS), 65. Granqvist (KRS)


    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov, Neto, Lombarets (C), Criscito – Fajzulin, Witsel, Aršavin, Danny – Hulk, Rondón
    Náhradníci: Malafejev – Ansaldi, Keržakov, Hubočan, Šatov, Zyrjanov, Lukovic, Rjazancev, Tymoščuk, Kostin, Mželsky

    FK Krasnodar: Sinicyn – Jedrzejczyk, Granqvist (C), Sigurdsson Kalešin – Gazinskij, Mamajev, Šipitsin, Joãozinho – Wanderson, Ari
    Náhradníci: Felt – Andjelković, Markov, Martinovič, Tubić, Faded, Petrov, Marcio, Komličenko

    Rozhodčí: Jeskov – Ivanovič, Lunev
    bahis siteleri