Boston – Columbus 1:3 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 3:4 (kon.) | Montreal – NY Islanders 6:4 (kon.)
Ottawa – Carolina 2:3 (kon.) | Detroit – Nashville 5:2 (kon.) | Tampa – Colorado 3:2 (2:1 po s.n.)
Florida – Edmonton 2:3 (0:1 po s.n.) | St. Louis – Toronto 3:0 (kon.) | Dallas – Washington 5:4 (kon.)
Minnesota – Arizona 3:1 (kon.) | San Jose – Calgary 3:4 (po pr.) | Los Angeles – Anaheim 2:3 (0:1 po s.n.)
Pittsburgh – NY Rangers 2:5 (kon.)
konec
Boston Bruins
1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Columbus Blue Jackets
Neděle 18.01.2015, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Matt CALVERT - 1:3
     
    59:22
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Wisniewski u pravého kruhu získal puk, který putoval na modrou k Johansenovi. Druhý nejlepší střelec Columbusu viděl ve středním pásmu MATTA CALVERTA a ten se během dvou a půl minut raduje z druhého gólu. Odkrytou klec trefil naprosto přesně. Asistence: Ryan Johansen, James Wisniewski.
     
    58:38
    Rask míří z branky, Boston hraje se šesti hráči v poli.
     
    58:13
    Obrovská chyba Bostonu ve středním pásmu. Za obranu se dostal Jeremy Morin, který upaloval sám na Raska. Pokoušel se ho přelstít bekhendem, ale finský gólman zasáhl u své pravé tyče betonem.
     
    57:50
    Boston přišel rychlou odpovědí, ale Smith zblízka vůbec netrefil branku!
    Matt Calvert a jeho šťastný rozhodující gól.

    Matt CALVERT - 1:2
     
    56:57
    Columbus právě vstřelil branku!
    Dubinsky si prodloužil střídání a v levém rohu za brankou Raska se dostal k puku. Poslal jej mezi kruhy na Atkinsona, který měl tedy řádné starosti se zpracováním a nakonec se mu tak tak podařilo do skákavého puku "plácnout". Střela Atkinsona prošla Raskovi mezi betony a šourala se hodně pomalu za čáru, tak puk doklepnul MATT CALVERT bekhendem do branky. Asistence: Cam Atkinson, Brandon Dubinsky.
     
    55:22
    No pozor, Matt Calvert vypadal jako tank, který se nezastaví před ničím. Prostě si takhle na obranné modré vzal puk a prošel s ním až před Raska. Bekhendovou střelou zblízka však kotouč mezi levou tyč a levý beton gólmana nedostal.
    Zatím opravdu platí, že Rask v brance = zeď

     
    53:16
    Josh Anderson vybojoval u mantinelu poblíž pravého kruhu puk. Nahození po mantinelu se sneslo k Brandonu Dubinskému, vybruslivšímu si k pravé tyči Raska. Dubinsky se pokusil o lišácký bekhend, což však finský gólman přečetl.
     
    49:19
    Největší šance třetí třetiny. Dnes aktivitou hýřící Soderberg vyslal z levé strany pas mezi kruhy, kde stál Loui Eriksson, jenž mířil parádně k pravé tyči. Tam se ale stačil přesunout McElhinney a zabránil tak gólu ve své síti.
     
    48:49
    Curtis McElhinney si nyní musel připadat jako na střelnici, protože Boston na něj vysílal jednu ránu za druhou. Nejprve se z pravého kruhu neprosadil Milan Lucic, protože gólman hostí vyrazil kotouč na druhou stranu, tam byl svojí ránou neúspěšný Krejčí, jeho pokus byl zblokován. Zkusil to tedy obránce, konkrétně Zdeno Chára, ale jeho ránu má McElhinney ve výstroji.
     
    44:22
    Carl Soderberg zavezl po levé straně puk do pásma a poslal podél kruhů parádní přihrávku pro Louiho Erikssona, jehož neméně pohledným zákrokem vychytal Curtis McElhinney.
     
    41:47
    Parádní rána Milana Lucice z levého kruhu končí těsně vedle levé tyče McElhinneyho. Tohle byla jedovka, co si budeme povídat.
    Také fanoušci CBJ nevychází z údivu nad neproměněnou šancí Bolla...
    Bohužel se najdou i urážlivé tweety, které dělají vtip ze spojení Jared Boll = hokejista. Holt stane se, nikdo není neomylný.


     
    38:12
    No to je neskutečné, co nyní Boston přestál! Jack Johnson parádně objel branku po tom, co si v levém rohu za brankou domácích našel puk. Po hezké akci a objetí Raskovy svatyně vypálil z pravého kruhu. Finský gólman kotouč vyrazil mezi kruhy, kde stál zcela volný Jared Boll. Ten si připravil palebnou pozici a pálil k levé tyči, kam se ale stačil na poslední chvíli Rask přemístit a vytěsnit puk. Obrovská šance hostí zůstává nevyužita.
     
    33:22
    No tak nyní aby Medvědi děkovali Tuuka Raskovi. Odražený puk dopadl na pravý kruh, kde si pro něj sjel Ryan Johansen a poslal tvrdou ránu na finského gólmana. Ten výborně kryje.
     
    32:05
    Třetí přesilová hra pro Columbus Blue Jackets. Alexander Wennberg byl při vyvážení puku ve středním pásmu atakován Chrisem Kellym (BOS), který míří na lavici hanby na dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 3-2.
     
    28:29
    Na ledě se nám hodně hodně zajiskřilo. Zdeno Chára nejprve před brankou pořádně tvrdě poslal k zemi Joshe Andersona. Rozhodčí tento zákrok nechali bez povšimnutí, tak si Nick Foligno (CBJ) Cháru vyhlédl a zahákoval jej.

    Na vyloučení: 2-2.
     
    27:18
    Parádní akce Bostonu. Po vyhraném buly poslal Soderberg křižnou přihrávku napříč celým útočným pásmem na Loui Erikssona, který vypálil z levého kruhu pořádnou jedovku. McElhinney lapí a připisuje si patnáctý zákrok.
     
    24:20
    Scott Hartnell poslal přihrávku ze středu útočného pásma na pravý kruh, kde byl připraven Josh Anderson. Ten však trestuhodně minul z dobré pozice branku.
     
    19:28
    David Pastrňák se zmocnil na vrcholu pravého kruhu ve svém útočném pásmu puku a šikovnou kličkou do levé strany oklamal Scotta Hartnella (CBJ), který jej musel podrazit. Jinak by šel "Pasta" do nebezpečné šance. Boston bude mít první přesilovku v zápase.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    18:35
    Kevin Connauton mohl využít i druhou přesilovku hostí. Po jeho střele získal puk Wennberg, a našel Connautona na levém kruhu. Ten si stahovačkou položil beka a vystřelil, nicméně Rask parádně zabral hodně místa ve své svatyni a má střelu ve své zástěře.
     
    16:56
    Dougie Hamilton (BOS) se provinil proti napadajícímu Folignovi nedovoleným bráněním. Zákrok to byl zbytečný, Foligno bezprostřední ohrožení branky domácích nebylo na programu následných sekund.

    Na vyloučení: 2-0.
     
    15:47
    Boston doslova svírá svého soka před brankou. K puku se dostal Reilly Smith, který napřáhl a vypálil z levé strany. McElhinney vyráží a u puku jsou zase domácí.
    Carl SODERBERG - 1:1
     
    11:34
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tak jsem to trošku zakřiknul, i když s touto střelou nemohl McElhinney dělat zhola nic. Chris Kelly poslal z pravého kruhu puk před branku, kde se jej pouze lehce dotknul Eriksson, který měl úmysl vystřelit. Jenže kotouč doslova ztlumil pro CARLA SODERBERGA, který stál ze svého pohledu poblíž levé tyče a tam také poslal puk. Asistence: Loui Eriksson, Chris Kelly.
     
    10:42
    Před brankou Columbusu vznikla obrovská mela, a to po střele Zdeno Cháry. Většina diváků v TD Garden již měla ruce nad hlavou po tom, co puk do volné klece dorážel David Pastrňák, jenže puk mu sjel ve finální fázi z hole a McElhinney si jej pohlídal pravým betonem.
     
    08:36
    Rychlé ataky hostí jsou pořádně nebezpečné. Columbus nyní bleskově projel do pásma, kde se puku ujal Cam Aktinson. Ten napřáhl z pravé strany a Rask si musel připsat zákrok. Z dorážky poté minul branku Matt Calvert.
    Šestnáctý gól Ryana Johansena v sezoně

    Ryan JOHANSEN - 0:1
     
    07:57
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovku a dostávají se do vedení. Jack Johnson poslal od modré puk na RYANA JOHANSENA, který se nacházel na levém kruhu. Ostrostřelec Blue Jackets vypálil a puk skončil mimo dosah Raskovy lapačky. Asistence: Jack Johnson, Scott Hartnell
     
    07:27
    Ve vlastním obranném pásmu zatáhl za záchrannou brzdu Dougie Hamilton (BOS) a jde na dvě minuty ven za hákování.

    Na vyloučení: 1-0.
     
    07:08
    No pozor, tohle byla pořádná šance domácích. Pokud jsem správně viděl a slyšel, tak střela Toreyho Kruga z vrcholu levého kruhu zacinkala na pravou tyčku McElhinneyho!
     
    01:03
    Nick Foligno byl první u nahození Daniela Pailleho, jenže u pravé tyče McElhinneyho získal kotouč Patrice Bergeron, vybruslil si k brance a vystřelil. Gólman Columbusu musel předvést nejen první zákrok, ale poté se prosadit i proti šťastně trefené dorážce útočníka Bruins.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 12. Soderberg (Eriksson, Kelly) – 8. Johansen (Johnson, Hartnell), 57. Calvert (Atkinson, Dubinsky), 60. Calvert (Johansen, Wisniewski)


    Boston Bruins: Rask (Svedberg) – Chára, Hamilton, Seidenberg, McQuaid, Krug, Miller – Lucic, Krejčí, Pastrňák – Paille, Bergeron, Smith – Kelly, Soderberg, Eriksson – Caron, Campbell, Cunningham. Trenér: Claude Julien
    Columbus Blue Jackets: McElhinney (Bobrovskij) – Johnson, Savard, Connauton, Wisniewski, Tjutin, Prout – Hartnell, Johansen, Foligno – Calvert, Wennberg, Atkinson – Morin, Letestu, Anderson – Tropp, Dubinsky, Boll. Trenér: Todd Richards

    Rozhodčí: Dave Jackson, Francis Charron – Brad Kovachik, Pierre Racicot

    Diváci: 17565
    bahis siteleri