Plzeň – Liberec 2:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Dukla Praha 0:0 (kon.) | Brno – Slavia 3:0 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
0:0 (0:0)
FK Dukla Praha
Neděle 22.03.2015, 18:00 • Ďolíček • Synot liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Už jen dva zápasy zbývají odehrát z aktuálního 21. kola fotbalové Synot ligy. Jedním z nich bude i atraktivní pražský souboj mezi Bohemians Praha 1905 a FK Dukla Praha. U jeho sledování na portálu Onlajny.com vás srdečně vítá Jiří Čihák, všechno důležité včetně gólových animací uvidíte v podrobném online přenosu v neděli od 18 hodin.
     
    Bohemians Praha 1905

    Třináctá pozice, jen tři body nad sestupovou propastí. To rozhodně není pozice, kde by se „klokani“ chtěli deset kol před koncem jarní částí soutěže nacházet. Velký skok vpřed mohou udělat v malém pražském derby proti Dukle, proti níž se zelenobílým tradičně daří.

    Bohemians musí navázat na poslední domácí zápas proti Příbrami, v němž jako v jediném dokázali na jaře skórovat a naplno bodovat. Další bod Bohemka ukořistila doma s Jihlavou, nula v kolonce vstřelených branek i bodů naopak straší „klokany“ v prozatímních venkovních vystoupeních proti Jablonci a probuzenému Hradci Králové. Trenér Roman Pivarník navíc před třetím domácím zápasem jara musí řešit nepříjemný problém, kvůli žlutým kartám mu totiž bude chybět Kolumbijec Jhon Mosquera – nejlepší hráč obou dosavadních jarních zápasů v Ďolíčku.
     
    FK Dukla Praha

    Armádní klub pod vedením trenéra Luboše Kozla se i letos drží v první polovině ligové tabulky, před 21. kolem jsou konkrétně na šesté příčce. Vstup do jara klubu z Julisky vyšel na výbornou, tři body z Brna následovalo domácí vítězství proti trápícímu se Liberci. V dalších dvou zápasech – proti Spartě a Plzni – už ale Dukla vyšla bodově na prázdno, ač především proti Západočechům minimálně po bodu sahala.

    Do Ďolíčku z Dejvic nepřicestuje Jakub Mareš, který bude muset kvůli trestu za žluté karty minimálně o týden odložit svůj 200. ligový start v kariéře. Poprvé na jaře by se tak v základní sestavě Dukly mohl objevit Francouz Jean-David Beauguel, který je se sedmi góly nejlepším střelcem týmu.
     
    Zajímavosti

    • Dukla si po svém znovuzrození ve vršovickém Ďolíčku na tři body ještě nesáhla. S „klokany“ zde naposledy prohrála 2:3.

    • Také celková bilance v české lize hovoří jednoznačně ve prospěch domácích. Bohemians Duklu porazili sedmkrát, čtyřikrát s ní remizovali a jen jednou jí podlehli.

    • Jedinou soutěžní výhru Dukly nad Bohemians v poměru 2:0 zařídil 6. dubna 2012 vítězným gólem Ivan Lietava, který dnes působí paradoxně v táboře zelenobílých.

    • Přestože oba kluby dělí v tabulce šest bodů, skóre mají Dukla (24:31) a Bohemians (23:31) téměř identické.

    • Bohemians měli v posledních dvou zápasech pokaždé výhodu pokutového kopu, jenže ani jednou toho nedokázali využít. Proti Příbrami zklamal Marek Jarolím, v Hradci Králové zase neproměnil tradiční exekutor Josef Jindřišek. Celkově „klokani“ neproměnili již tři ligové penalty v řadě.

    • V minulé sezoně byla pražská Dukla postrachem na hřištích soupeřů, kde získala dokonce o dva body více (20) než na domácí půdě (18). Letos to zatím neplatí, Kozlovi svěřenci venku získali devět bodů v devíti zápasech.

    • V obou jarních zápasech na stadionu Bohemians udělili rozhodčí červenou kartu pro hostujícího hráče.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Synot liga (7. kolo), 13. 9. 2014:
    FK Dukla Praha – Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)
    Branky: 79. Moravec
    Sestava domácích: Chudý – Karavajev, Štetina, Vorel, Mat. Hanousek – Gedeon (C) (83. Juroška), Mar. Hanousek, Považanec – Berger, Beauguel (77. Krmenčík), Čajić (61. Albiach).
    Sestava hostů: Švenger – Pauschek, Brabec, Šmíd, Šírl – Jindřišek (C), Rada – Moravec, Bratanovič (90. Krch), Mosquera (85. Bartek) – Mikuš (62. Lietava).
     
    Krásný podvečer z Vršovic. Necelá půlhodina zbývá do začátku malého pražské derby mezi Bohemians a Duklou. Srdečně vás vítám u našeho online přenosu, začínáme přesně v 18 hodin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Zlámal – Pauschek, Šmíd, Gajič, Šírl – Moravec, Jindřišek (C), Rada, Bartek – Bratanovič – Mikuš.
    Náhradníci: Švenger – Žaloudek, M. Jarolím, Kalina, Lietava, Cicman, Havel.

    FK Dukla Praha: Rada – Karavajev, Štetina, Polom, Mat. Hanousek – Mar. Hanousek, Gedeon (C), Považanec – Berger, Blažek, Čajić.
    Náhradníci: Chudý – Jeřábek, Juroška, Tetour, Beauguel, Kluk, Přikryl.

    Rozhodčí: Emanuel Marek – Martin Wilczek, Petr Caletka.
    Rozcvička v Ďolíčku je v plném proudu, zápas začne za necelých 15 minut. Sledujte náš online přenos a nic vám neunikne!

     
    Aktéři dnešního duelu se z hrací plochy odebrali do kabin, kde proběhnou poslední přípravy před slavnostním nástupem na trávník.
     
    Už jen poslední okamžiky zbývají do zahájení malého pražského derby ve vršovickém Ďolíčku. Hlavní sudí Emanuel Marek právě přivádí na hřiště obě jedenáctky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek zahájil výkopem dnešní utkání 21. kola Synot ligy. Zoran Gajič z pozice stopera okamžitě hledal Matúše Mikuše, tomu obránci Dukly odkopli míč do autu.
     
    1
    Elvis Bratanovič nezpracoval přihrávku za obranu, Filip Rada rozehraje od vlastní brány.
     
    2
    Poprvé byl u míče také Michal Šmíd, který dnes ve stoperské dvojici Bohemians nahradil zraněného Aleše Škerleho.
     
    3
    David Bartek vyslal přihrávkou do uličky na útočnou polovinu Elvise Bratanoviče, na jeho centr si žádný spoluhráč nenaběhl.
     
    4
    Karavajev se na pravé straně snažil vybojovat rohový kop pro Duklu, v souboji s Šírlem se mu to nepodařilo.
     
    5
    Radek Šírl si na levé straně vyměnil míč s Radou, následným centrem do pokutového území našel pouze brankáře Filipa Radu.
     
    6
    Další narážečkou se prezentovali Rada s Bratanovičem, dlouhý pas prvně jmenovaného směrem k nabíhajícímu Moravcovi byl ovšem nepřesný.
     
    7
    Dukla nyní poprvé déle kombinuje na polovině soupeře, po faulu na Patrika Gedeona rozehraje standardní situaci.
     
    8
    Čajičův centr sebral pohodlně ze vzduchu domácí brankář Zlámal.
     
    9
    Armádní klub i nadále kombinuje na polovině „klokanů“. Pozvolnou kombinací ale zatím recept na konsolidovanou obranu domácích nenachází.
     
    10
    Obrovská šance přichází naopak na straně Bohemians! Radek Šírl našel centrem Matúše Mikuše těsně před brankářem Filipem Radou, který krkolomnou střelu domácího útočníka nadvakrát zastavil!
     
    12
    Po přímém volném kopu Dukly hlavičkoval z velké dálky Považanec, jeho pokus bez potíží zachytil Zlámal.
     
    12
    Matúš Mikuš šikovně přiklepl balon Davidu Bartkovi, ten si jej před pokutovým územím nezpracoval.
     
    13
    Dukla rozehraje první rohový kop.
     
    13
    Kozlovi svěřenci rozehráli od rohového praporku nakrátko, následný centr do pokutového území usměrnil do Zlámalovy náruče hlavou Marek Hanousek.
     
    14
    Marek Hanousek se zlobí na rozhodčího Emanuela Marka, nelíbil se mu odmávaný a odpískaný ofsajd, který zastavil zajímavě vyhlížející útok Dukly.
     
    15
    David Bartek prostrčil balon do pokutového území na Elvise Bratanoviče, ten pro Bohemians vybojoval první rohový kop.
     
    16
    Závar v pokutovém území Dukly způsobila elegantní klička Jakuba Rady, který si obhodil obránce, poté už ale nestačil zakončit.
     
    17
    Další šance Matúše Mikuše! Slovenský útočník zelenobílých po centru z levé strany hlavičkoval pouze do brankáře Filipa Rady, jenž výborným reflexem zlikvidoval hlavičku i pokus o následnou dorážku!
     
    18
    Jakub Rada obloučkem vyslal kupředu Elvise Bratanoviče, k míči měl ale blíže brankář Filip Rada, který balon na hranici pokutového území sebral do rukavic.
     
    20
    „Klokani“ doslova buší na vrata hostující obrany, zámek zatím pevně drží brankář Filip Rada, jenž domácím – konkrétně útočníkovi Mikušovi – chytil dvě gólové střely!
     
    21
    Po srážce se spoluhráčem zůstává v péči lékářů Matěj Hanousek, před dalším rohovým kopem domácích odchází v doprovodu za postranní lajnu.
     
    22
    Po zásahu Považance si Jakub Rada exekuci rohového kopu zopakuje také z druhé strany.
     
    23
    Jakub Moravec napálil na hranici velkého vápna odražený balon mimo, reklamace teči byla neúspěšná.
     
    24
    Po práci Tomáše Bergera rozehrála další rohový kop Dukla, nepřesně po něm zakončoval z velké dálky Jakub Považanec
     
    25
    Čajič hledal na pravé straně Bergera, který mohl postupovat sám na Zlámala, včasným skluzem mu v tom zabránil Šírl, jenž vystihl přihrávku k synovi fotbalové legendy.
     
    26
    Jan Moravec prošel po pravé straně, centrem do pokutového území ale žádného spoluhráče nenašel.
     
    28
    Dukla rozehrála rychle standardní situaci k Čajičovi, který míč posunul na levou stranu k Matěji Hanouskovi, jeho přihrávku do pokutového území stačil zachytit Zdeněk Zlámal.
     
    29
    Matěj Hanousek v permanenci také na druhé straně, před Janem Moravcem odehrál v poslední chvíli na roh.
     
    29
    Z tohoto rohového kopu „klokani“ nebezpečí pro Radovu bránu nevytěžili.
    Shrnutí dosavadního průběhu

     
    30
    Šírlův centr z levé strany hledal ve vápně Moravce, toho k míči nepustil obránce Hanousek.
     
    31
    Před Blažkem, který se chtěl šestnáct metrů před brankou pokusit o akrobatické zakončení, odehrál míč vpřed obránce Pauschek.
     
    32
    Matúš Mikuš pronikl do pokutového území, jeho střelecký pokus hosté zablokovali na roh.
     
    33
    Šírlovo zakončení škrtal na malém vápně těsně vedle pravé tyče Zoran Gajič, Filip Rada se za míčem pouze ohlédl.
     
    34
    Jan Blažek přišel vypomoct obráncům, na vlastní polovině vybojoval pro žlutočervené barvy přímý volný kop.
     
    35
    Bratanovič chtěl obloučkem za obranu vysunout Mikuše, míči dal ovšem přílišnou razanci a připravil tak jednoduchou práci brankáři Radovi.
     
    36
    Zmatky v hostující defenzivě vyřešil před Mikušem hlavičkou k vlastnímu brankáři Roman Polom.
     
    37
    Dukle se dnes vůbec nedaří držet míč, útočníci o všechny balony velice často rychle přichází.
     
    39
    Šírl přihrál sice nepřesně, Bohemians ale u balonu zůstanou poté, Berger se totiž s hlavním hracím prvkem dostal do zámezí.
     
    40
    Filip Rada nadále zůstává hlavním hrdinou Dukly! Po přihrávce Jana Moravce jeho pozornost z levé strany vyzkoušel Elvis Bratanovič, hostující brankář míč vyrazil k Davidu Bartkovi, jemuž následně chytil i razantní dorážku!
     
    41
    S rozehrávkou si teď dával na čas brankář Bohemians Zdeněk Zlámal, následný dlouhý pas sebrali ze vzduchu obránci Dukly.
     
    42
    Z čista jasna se ve slibné střelecké pozici objevil Marek Hanousek, po přihrávce od Aldina Čajiče ale střílel jen někam na tramvajovou zastávku ve Vršovické ulici.
     
    44
    Štětina s Považancem faulovali na polovině hřiště Mikuše, „klokanům“ se ale rozehrávka standardní situace nevyvedla.
     
    45
    Zlámal si při rozehrávce vůbec nerozuměl se Pauschekem a málem toho využil Jan Blažek, který jen těsně netrefil prázdnou branku „klokanů“ z nějakých třiceti metrů!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Dukla Praha v Ďolíčku v samostatné české lize ještě nikdy nevyhrála a odpovídá tomu zatím i průběh prvního poločasu dnešního zápasu, v němž mají jednoznačně více ze hry domácí hráči. Armádní klub zatím výrazně drží brankář Filip Rada, který musel proti „klokanům“ už čtyřikrát zasáhnout, v těch největších šancích si na hostujícím gólmanovi vylámal zuby Matúš Mikuš. Hosté mohli přes velice ospalý výkon nakonec překvapivě udeřit, po chybě brankáře Zdeňka Zlámala v závěru poločasu střelou z dálky jen těsně minul opuštěnou domácí branku Jan Blažek.
    Předzápasové choreo domácích fanoušků, kteří si právě dnes připomínají 10 let od vzniku Družstva fanoušků Bohemians.

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Beze změn v základních sestavách začal druhý poločas.
     
    47
    Lukáš Pauschek odehrál míč do zámezí. Hosté rozehrají první rohový kop druhé půle.
     
    47
    Jan Blažek napálil míč na přední tyči o několik decimetrů vedle Zlámalovy branky.
     
    48
    Na úvod druhého dějství tu máme také první žlutou kartu. Dostal ji domácí Zoran Gajič.
     
    48
    Bartkův daleký odkop k překvapení všech našel Elvise Bratanoviče, kterého na polovině Dukly obral o balon Jakub Považanec.
     
    49
    Šírlovi vůbec nevyšel centr do pokutového území, od vlastní branky rozehraje Filip Rada.
     
    50
    Žlutá karta také pro hráče Dukly, za faul na Bratanoviče jí dostal Lukáš Štětina.
     
    51
    Následného přímého volného kopu „klokani“ využít nedokázali. Po přestávce se zatím hraje v umírněnějším tempu než v první pětačtyřicetiminutovce.
     
    52
    Bratanovič se zády k bráně pokoušel patičkou vylepšit pozici Jakubu Radovi, míč k němu nakonec nedostal.
     
    53
    Bartkův centr odhlavičkoval z vápna Marek Hanousek, od Jindřiška se následně balon odrazil až k brankáři Dukly Filipu Radovi.
     
    54
    Rychlá kombinace mezi Matúšem Mikušem a Elvisem Bratanovičem vyústila v zakončení slovinského útočníka, který střílel nad branku!
     
    55
    Radek Šírl si v pokutovém území Bohemians nerozuměl s brankářem Zdeňkem Zlámalem, kterému balon pouštěl. Pro „klokany“ vše nakonec dopadlo dobře.
     
    56
    Během jedenácti minut druhé půle již třetí žlutá karta. Za faul na Jakuba Radu ji dostal Tomáš Berger.
     
    56
    První střídání zápasu připravili hosté. Aldina Čajiče nahradil Tomáš Přikryl.
     
    57
    Elvis Bratanovič potáhl míč po pravé straně, aby jej následně do střelecké pozice přihrál Jakubu Radovi. Domácí středopolař pálil z velkého vápna jen těsně vedle!
     
    59
    Jan Moravec byl nedovoleně seslán k zemi na polovině hřiště. Domácí standardku rozehráli nakrátko, na dostřel branky se nedostali.
     
    60
    Útok Dukly zastavil zdvižený praporek na znamení ofsajdu. Svou pozici si nepohlídal Jan Blažek.
     
    61
    Mnoho nepřesností na obou stranách v posledních minutách brzdí ofenzivní pokusy obou mužstev.
     
    62
    Tomáš Přikryl na levé straně nasadil jesličky Lukáši Pauschekovi, ten stačil odehrát alespoň na rohový kop.
     
    63
    Bergerův centr se snášel na hlavu Štětiny, ten však zakončit nedokázal. Povedlo se mu to až po přihrávce z pravé strany, po zablokovaném pokusu hostujícího stopera rozehraje Dukla další roh.
     
    64
    Marek Hanousek se po pádu v pokutovém území dožadoval odpískání pokutového kopu, sudí Emanuel Marek byl jiného názoru.
     
    65
    Dukla hru ve druhém poločasu výrazně vyrovnala hru a většinu času drží míč na kopačkách.
     
    66
    Jan Blažek je dalším karetně potrestaným hráčem Dukly Praha.
     
    67
    Pauschek byl faulovaný Jakubem Považancem, „klokani“ rozehrají přímý volný kop z pravé strany.
     
    68
    Standardku rozehrál Jakub Rada a jeho centr propadl až k brankáři Dukly Filipu Radovi. Domácí středopolař se následně na své spoluhráče zlobil, že za míčem nešli důrazněji.
     
    69
    Tomáše Přikryla zastavil při rychlém protiútoku ofsajd.
     
    70
    V dalším ofsajdu nachytaný Jan Blažek.
     
    71
    První změna v sestavě Bohemians. Místo Matúše Mikuše přišel na hřiště Ivan Lietava, bývalý útočník Dukly.
     
    72
    Vjačeslav Karavajev ukázal své rychlé nohy na pravé straně hřiště. Rychlý průnik do pokutového území zakončil střelou nad branku.
     
    73
    Tomáš Berger našel za obranou Tomáše Přikryla, ten sice míč dostal do sítě, na svůj první gól v dresu Dukly si ale kvůli hraničnímu ofsajdu bude muset ještě počkat.
     
    74
    Dnešní utkání sleduje 4 211 diváků.
     
    75
    Další roh Dukly úspěšný nebyl, rozhodčí Marek odpískal faul na brankáře Zlámala.
     
    76
    Lietava si v souboji s Polomem nedokázal zpracovat míč, hostům připravil autové vhazování.
     
    77
    Jakub Rada a Patrik Gedeon na koberečku u rozhodčího Marka, který tentokrát ponechal karty v kapse.
     
    78
    Přikryl zatím dělá na levé straně domácímu Pauschekovi problémy, slovenský bek si však nyní se svým bývalým kolegou ze Sparty dokázal poradit a uzmout mu balon.
     
    80
    Opět Přikryl na levé straně, tentokrát se kličkou nedostal přes pozorného Šmída. Dukla ale zůstane u balonu i nadále, k dispozici má autové vhazování.
     
    81
    Radek Šírl našel před pokutovým územím Ivana Lietavu, který míč přihrál do míst, kde se žádný hráč v zelenobílém nenacházel.
     
    82
    Dukla podruhé střídá, Jana Blažka nahrazuje nejlepší střelec hostů Jean-David Beauguel.
     
    82
    Ve stejné chvíli střídal i domácí kouč Roman Pivarník. Místo Elvise Bratanoviče poslal do hry Marka Jarolíma.
     
    84
    Sprinterský souboj na pravé straně vyhrál proti Matěji Hanouskovi Jan Moravec. Pro Bohemians vybojoval autové vhazování.
     
    85
    Marek Jarolím přihrál Jakubu Radovi, který si chtěl v pokutovém území hodně okatě dojít pro penaltu. Rozhodčí Emanuel Marek Libora Kovaříka nenapodobil.
     
    86
    „Klokani“ rozehráli rohový kop, dobrý centr ale žádný z nich směrem k Filipu Radovi nenasměroval.
     
    87
    Josef Jindřišek je druhým potrestaným hráčem z domácího týmu.
     
    87
    Tomáš Přikryl krásně napřáhl z necelých třiceti metrů, střelu mířící do šibenice vytáhl na rohový kop Zdeněk Zlámal!
     
    88
    Bartkův centr k brance Dukly byl nepřesný. Filip Rada rozehraje od vlastní branky.
     
    90
    Zoran Gajič dnes dohrál. Po zbytečné chybě v rozehrávce musel faulem zastavit unikajícího protihráče a po zásluze obdržel druhou žlutou kartu v utkání.
     
    90+1
    Bergerův centr z přímého volného kopu ukryl na začátku dvouminutového nastavení do náruče Zdeněk Zlámal.
     
    90+2
    Zápas se už pouze dohrává, Dukla bude s bodem z Ďolíčku spokojená.
     
    90+2
    Třetí střídání Dukly. Na poslední vteřiny nahradil Tomáše Bergera Jan Juroška.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    V pražském derby mezi Bohemians a Duklou branka nepadla. Domácí mohou litovat neproměněných šancí v prvním poločase, kdy brankář Filip Rada vychytal několik gólových příležitostí „klokanů“. Druhý poločas byl o poznání vyrovnanější, blízko nádhernému gólu byl Tomáš Přikryl, jeho dalekonosnou střelu pod břevno ale vytáhl na roh domácí brankář Zdeněk Zlámal. Po prvním poločase bude bod z dnešního utkání pro domácí Bohemians zklamáním, Dukla naopak z Vršovic po průběhu zápasu odjede zřejmě spokojena.
     
    Za nejlepší hráče zápasu vybrali fanoušci v mobilní aplikaci Synot ligy dva jmenovce. Za Bohemians záložníka Jakuba Radu, za Duklu brankáře Filipa Radu
     
    S konstatováním, že pražská Dukla nedokázala v nejvyšší české soutěži v Ďolíčku vyhrát ani na čtvrtý pokus, se s vámi z Vršovic loučím. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u sportovních přenosů na portálu Onlajny.com se na vás opět těším na shledanou. (20:01:09)

    Jiří Čihák

    Branky:

    Karty:   48. Gajič (BOH), 87. Jindřišek (BOH) – 50. Štetina (DUK), 56. Berger (DUK), 66. Blažek (DUK)   90. Gajič (BOH)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:6.
    Bohemians Praha 1905: Zlámal – Pauschek, Šmíd, Gajič, Šírl – Moravec, Jindřišek (C), Rada, Bartek – Bratanovič (82. M. Jarolím) – Mikuš (71. Lietava).
    Náhradníci: Švenger – Žaloudek, M. Jarolím, Kalina, Lietava, Cicman, Havel.

    FK Dukla Praha: Rada – Karavajev, Štetina, Polom, Mat. Hanousek – Mar. Hanousek, Gedeon (C), Považanec – Berger (90+2. Juroška), Blažek (82. Beauguel), Čajić (56. Přikryl).
    Náhradníci: Chudý – Jeřábek, Juroška, Tetour, Beauguel, Kluk, Přikryl.

    Rozhodčí: Emanuel Marek – Martin Wilczek, Petr Caletka

    Diváci: 4 211
    bahis siteleri