Jablonec – Slavia 0:0 (kon.) | Olomouc – Liberec 1:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Brno 1:1 (kon.)
Slovácko – Ostrava 2:1 (kon.) | Teplice – Jihlava 0:1 (kon.) | Plzeň – Zlín 4:2 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
1:1 (1:0)
FC Slovan Liberec
Sobota 17.10.2015, 17:00 • Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst. • Synot liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu desátého kola nejvyšší fotbalové soutěže mezi Olomoucí a Libercem. Utkání začíná v 17:00.
     
    FC Slovan Liberec

    Severočeši mají po devíti odehraných kolech 18 bodů, se kterými jim momentálně patří třetí pozice. Ztráta na čelní pozice je navíc jen dvoubodová, a tak v případě vítězství na Hané může Slovan posunout klidně i do čela tabulky. Nicméně to by museli dva největší favorité soutěže zaváhat.

    Liberečtí mají na své soupisce dva skvělé střelce. Marek Bakoš a Josef Šural dohromady nastříleli už devět branek, přičemž nevynechali ani jedno utkání. Druhý jmenovaný navíc zůstal v zápřahu i během reprezentační pauzy, Šural se dokonce gólem podílel na vítězství České republiky v Holandsku.
     
    SK Sigma Olomouc

    Hanáci jsou v tabulce Synot ligy až na třináctém místě a jen tři body je dělí od sestupového pásma. Sigma dokázala dosud zvítězit jen jednou, body navíc poztrácela i s Bohemians či Baníkem, na jehož hřišti dokonce Olomouc nezískala ani bod.

    Alespoň částečně si Sigma spravila náladu v národním poháru, kdy v prvním duelu čtvrtého kola vyhrála v Jihlavě. Právě Vysočina je tím jediným týmem, který Olomoučtí porazili i v lize.

    Trenér Kalvoda stále marně vyhlíží střelce. Na osmi brankách Sigmy se podílelo osm střelců, nikdo z kádru Sigmy se neprosadil dvakrát či vícekrát.
     
    Poslední vzájemné duely

    31.5.2014 Liberec – Olomouc 1:1 (1:0)
    21.7.2013 Olomouc – Liberec 1:2 (0:1)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Vepřek, Hála, Radaković, Hubník – Houska, Ordoš (C), Moulis, Cana, Petr – Vašíček.
    Náhradníci: Reichl – Štěpán, Halenár, Navrátil, Chorý, Rajnoch, Zahradníček.

    FC Slovan Liberec: Koubek – Coufal, Pokorný, Švejdík, Kerbr – Jefremov, Folprecht, Shala, Pavelka (C), Josef Šural – Bakoš.
    Náhradníci: Hladký – Sackey, Mudra, Soungole, Luckassen, Bartl, Machuča.

    Rozhodčí: Paták – Mokrusch, Ratajová.
     
    Hráči obou celků nastupují na hrací plochu. Domácí budou dnes hrát v tradičních modrých dresech, hosté z Liberce mají na sobě bílou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Míč na svých kopačkách mají spíše fotbalisté Liberce. Ti navíc po nedovoleném zákroku na Pavelku budou moct rozehrávat.
     
    3
    Hosté se propracovali k centru z pravé strany, ale Kerbr na přetažený centr nedosáhl.
     
    3
    Na druhé straně zahrozila domácí Sigma a šance to byla o poznání větší. Přízemní centr z první zakončoval Vašíček, jenže levou tyč liberecké svatyně těsně minul.
     
    5
    Liberecký Bakoš dostal přihrávku do šestnáctky Sigmy, kde musel vypořádat hned se třemi obránci. Už se zdálo, že se slovenskému hráči podaří vystřelit, defenziva domácích mu v tom ale zabránila. Bakoš se pak ještě po pádu dožadoval odpískání pokutového kopu, ale sudí měl celou situaci jako na dlani a pískat nebude.
     
    6
    Buchta si připsal první zákrok. Z těžkého úhlu vyzkoušel pozornost domácího brankáře Šural.
     
    7
    Další možnost Liberce. Efremov si už chystal míč na střelu, v poslední chvíli mu ale míč vypíchl Vepřek. Hosté budou mít alespoň rohový kop.
     
    8
    Centr Kerbra dokázal odvrátit do bezpečí Hála. Chvíli nato přiletěl do šestnáctky Sigmy další míč, tentokrát si pro něj došel Buchta.
     
    9
    Ani další akce libereckých fotbalistů gólem nekončí. Petr zaváhal v souboji s Coufalem, který poté poslal míč na Bakoše. Jeho rána mířila mimo tyče domácí svatyně.
     
    10
    Severočeši jsou aktivnějším týmem a budou rozehrávat další rohový kop.
     
    11
    Centr na zadní tyč prodloužil před branku Shala, zde ale byli úspěšnější v osobních soubojích hráči Sigmy. Ačkoli se Sigma ubránila, o míč brzy přišla.
     
    12
    Olomoučtí mají problémy se založením útoku. Cana se teď snažil dlouhým nákopem vyslat dopředu Petra, ten ale v souboji s Coufalem neměl potřebnou rychlost.
     
    12
    Hubník si v souboji se Šuralem pomohl nedovoleným způsobem. Hosté budou mít k dispozici přímý volný kop.
     
    13
    Centr do šestnáctky zlikvidoval Buchta, který ale sestřelil Hubníka. Domácí poté šli hned dopředu, mezitím ale obránce Sigmy zůstal bezvládně ležet na trávníku. Okamžitě se k němu seběhl Bakoš společně s Buchtou, kteří ihned signalizovali směrem ke střídačkám.
     
    15
    Stále se nehraje, domácího hráče odnáší zdravotníci na nosítkách. Mezitím olomoucký kotel chtěl podpořit svého hráče v těžkých chvílích, ovšem vyvolávat začali jeho bratra Michala, který v Olomouci již řadu let nepůsobí.
     
    16
    Hra se opět rozeběhla, u střídačky Sigmy už se do dresu převlékl Rajnoch, který se tak velmi brzy zapojí do hry.
     
    17
    Je to tu, Rajnoch se dostává na hřiště místo zraněného Hubníka, který na nosítkách míří v útrobách stadionu. Pro Rajnocha jde o speciální zápas. Poprvé od svého odchodu z Liberce totiž hraje proti svému bývalému zaměstnavateli.
     
    19
    Coufal se hnal po pravé straně, kde se snažil posunout na Efrenova. Do přihrávky mu ale vložil nohu Vepřek, který tak zabránil pohromě.
     
    20
    Olomoučtí se podívali na polovinu soupeře, kde vybojovali rohový kop.
     
    21
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Zatímco rohový kop dokázal Koubek bezpečně zlikvidovat, z další akce domácích už inkasoval. Odražený míč si parádní zpracoval DAVID HOUSKA, který z hranice šestnáctky vystřelil nechytatelným způsobem k pravé tyči. Koubek se jen ohlédl za letícím míčem.
    21. David HOUSKA - 1:0

     
    23
    Efremov nejprve přetáhl centr z pravé strany, nicméně ihned poté dostal nabídku Shala, který se ale nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    25
    Liberečtí se stěhují před domácího gólmana. Severočeši totiž vybojovali rohový kop. Obrana Sigmy musí být v pozoru.
     
    25
    Centr do šestnáctky odvrátil dnešní kapitán Sigmy Ordoš. Následný nájezd hostujícího celku obrana zlikvidovala.
     
    26
    Moulis nyní zahodil tutovku. V přečíslení tří proti dvěma poslal Ordoš přízemní přihrávku právě Moulisovi, který někde z hranice malého vápna překopl odkrytou branku Liberce!
     
    28
    Hosté měli k dispozici standardní situaci, centr se snášel někam k puntíku pro pokutový kop. Buchta ale dokázal celou situaci dobře vyhodnotit a pro míč si došel.
     
    28
    Na druhé straně okamžitě zahrozili domácí. Hlavička Ordoše nebyla úplně ideálně trefená, a tak skončila vedle levé tyče liberecké branky.
     
    30
    Cana propadl ve středu hřiště v souboji s Folprechtem. Hostující záložník poté poslal míč Kerbrovi, kterému jej doslova ustřelil Hála. Liberečtí zůstávají na polovině domácích.
     
    31
    Šural vyzkoušel pozornost Buchty ze střední vzdálenosti, jenže branku Sigmy netrefil. Gólman Sigmy celou situaci kontrolovat.
     
    32
    Olomoučtí se dostali do další gólovky. Radaković vyslal do souboje proti gólmanovi Vašíčka, který se snažil vyběhnutého Koubka prostřelit, ale trefil jen gólmana.
     
    33
    No a z rychlého protiútoku málem srovnali hosté. Kerbrova střela mířila ke vzdálenější tyči, ale příliš razantní nebyla, a tak ji Buchta schoval v rukavicích.
     
    34
    Na druhé straně pálil nebezpečně z dvaceti metrů Houska. Koubek ale tentokrát zasahovat nemusel, míč se mezi tyče nevlezl.
     
    35
    Další skvělá akce domácích fotbalistů! Hála se prohnal středem hřiště jako nůž máslem, narazil si s Vašíčkem a vystřelil. Koubek musel předvést další zákrok na zemi. Následná střela Ordoše už nebyla tak razantní a skončila ve změti těl před brankou Liberce.
     
    37
    Liberečtí byli chvíli na polovině domácích, kde se snažili o kombinace na pravém křídle. Efremov zde poté stíhal přihrávku, která ale pro něj byla příliš rychlá. Následuje odkop od domácí svatyně.
     
    38
    Hanáci přesunuli hru na polovinu Liberce, kde budou rozehrávat druhý roh v řadě.
     
    39
    Domácí publikum se zlobí, neboť v šestnáctce skončil na trávníku Houska. Píšťalka sudího ale zůstává němá.
     
    40
    Olomoučtí se ubránili ofenzivní akci soupeře a sami chtěli vyrazit. Ordoš viděl rozběhnutého Petra, kterému chtěl adresovat pas. Naneštěstí pro domácí ale na poslední chvíli zasáhl jeden z obránců soupeře.
     
    41
    Před Koubkem bylo znovu pěkně horko. Petr dostihl míč u brankové čáry, odkud poslal lehkou přihrávku do prostoru před brankou na Vašíčka. Domácí útočník však v těžké pozici nedokázal míč usměrnit a jen promáchl.
     
    42
    Liberečtí kombinují poblíž poloviny hřiště. Když se totiž vydají blíž domácí brance, obrana Sigmy zasáhne a míč odvrátí daleko ke Koubkovi.
     
    44
    Domácí se opět snažili o protiútok, přihrávky jim ale tentokrát tak nevycházely. Míč nakonec skončil až u Koubka, který zakládá útočnou akci svého týmu.
     
    45
    Šural se dostal ke střele z úhlu. Buchta byl ale na správném místě a nenechal se překvapit.
     
    45
    Jan Rajnoch (OLO) obdržel od sudího žlutou kartu za skluz.
     
    45+1
    Již se hraje nastavení první půle, které kvůli ošetřování činí celkem tři minuty.
     
    45+2
    Hanáci důsledně brání a nepouští Liberec do žádné šance. Když je navíc příležitost, odkopnou míč co nejdále na polovinu soupeře.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí, větší radost zatím panuje na straně Sigmy, která se ujala vedení. O jedinou branku se postaral parádní trefou Houska. Nicméně vedení v utkání není vše, ještě před gólem Hanáci přišli o zkušeného stopera Hubníka, který opouštěl hřiště v nefotbalové pozici na nosítkách.
     
    Podle zákulisních informací odjel Roman Hubník do nemocnice s podezřením na otřes mozku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hanáci se hned po rozehrávce vrhli kupředu a málem z toho byla branka. V šestnáctce se do míče opřel Houska, ale jeho ránu z voleje zblokoval obránce Liberce.
     
    47
    A opět domácí předvádí svou ofenzivní sílu. Nejprve centr Moulise odvrátili obránci, vzápětí tentýž hráč poslal centr přímo do branky a Koubek se musel vytáhnout perfektní robinzonádou. Následně ještě pálil Vašíček z voleje přímo do obličeje jednoho z obránců Slovanu.
     
    49
    Hanáci jsou při chutí a Koubek opět musel zasahovat. Na druhé straně se k nebezpečné hlavičce probojoval Bakoš, jehož pokus Hála srazil na roh.
     
    50
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nevyužité šance nyní mrzí domácí fotbalisty dvojnásob, neboť hosté srovnávají. Po rohovém kopu se ve skrumáži u brankové čáry prosadil MILAN KERBR, který doslova dotlačil míč za záda Buchty. Gólman Sigmy si ještě stěžoval u sudího, že došlo k nedovolenému zákroku hostujícího hráče, ale nebylo mu to nijak platné.
    50. Milan KERBR - 1:1

     
    52
    Šural si obhodil Hálu, který poté zatáhl za záchrannou brzdu a hostujícího hráče sestřelil.
     
    53
    Samotný faulovaný hráč se postavil k rozehře standardní situace. Ačkoli Buchta pro centr vyběhl, jako první jej hlavičkoval jeden z libereckých útočníků, který branku Sigmy minul.
     
    54
    Hosté pokračují v tlaku a vybojovali rohový kop.
     
    55
    Šuralův centr zlikvidoval na zemi Buchta, který ale měl problémy s udržením míče ve své náruči. Nakonec ale vše dopadlo ve prospěch Sigmy.
     
    56
    Na druhé straně měli domácí také k dispozici rohový kop. Vepřkův centrovaný míč směřoval na první tyč, kde došlo k jemné teči. Na penaltovém puntíku se pak k míči dral Vašíček, ale neúspěšně.
     
    57
    Vašíček se již chystal ke gólovému centru na Moulise, ovšem v jeho realizaci jej zastavil sudí, který signalizoval ofsajd.
     
    58
    Šural vyzkoušel pozornost Buchty, na kterého vyslal střelu z dvaceti metrů. Gólman Sigmy se natáhl k levé tyči a vyrazil míč na roh.
     
    59
    Šural se dostal k míči v těsné blízkosti domácí svatyně, ale do této pozice se dostal nedovoleným způsobem. Sudí odmával ofsajd.
     
    60
    Vašíček hledal ve vápně soupeře Housku, ovšem trefil jen nohy bránícího hráče.
     
    61
    Moulis si udělal dobrý den z Kerbra, kterému nasadil housle. Následný centr do šestnáctky stáhl ze vzduchu Koubek. Ordoš přiběhl pozdě.
     
    62
    Domácí kouč se odhodlal ke druhému střídání. Ze hry stahuje Vašíčka, místo kterého posílá na hřiště Chorého.
     
    63
    Hosté z Liberce se podívali k brance Sigmy, situaci na pravém křídle ale nedokázali zakončit dle svých představ a míč jen odevzdali.
     
    64
    Houska byl sestřelen zhruba metr před šestnáctkou Liberce hostujícím Shalou, který inkasuje žlutou kartu. Navíc budou Hanáci rozehrávat přímý volný kop z nadějné pozice.
     
    66
    Petr se pokoušel obstřelit zeď, ale někdo z libereckých hráčů míč přeci jen přizvedl nad. Domácí budou mít roh.
     
    66
    Radaković se dostal k hlavičce, ale mířil jen do míst, kde stál připravený Koubek.
     
    67
    Na druhé straně se nedovoleným zákrokem vůči soupeři provinil Cana, kterému sudí uděluje žluté napomenutí.
     
    67
    Hosté poprvé dnes střídají. Ze hřiště odchází Shala, kterého nahradí Bartl.
     
    68
    Ze standardní situace hosté nic nevymysleli. Naopak si už musí dávat pozor vzadu. Moulis vybojoval rohový kop.
     
    69
    Místo ohrožení hostující svatyně ale málem přišla šance na druhé straně. Sigmou na krátko rozehraný rohový kop zablokoval Bartl, který se okamžitě pustil dopředu. Přestože se nový hráč na hřišti snažil, přes Hálu neprošel.
     
    70
    Moulis si obhodil míč kolem Kerbra, ale v akci nemohl pokračovat, neboť jej hostující hráč nepustil. V hokeji by šlo o nedovolené bránění, zde se ale ani nepíská a hra plyne dál.
     
    71
    Hostující Bakoš měl na kopačce vedoucí branku svého týmu. Jeho rána orazítkovala levou tyč domácí svatyně!
     
    72
    Ordoš poslal míč rozběhnutému Vepřkovi, který hledal v šestnáctce někoho v modré. Nakonec hlavičkoval Petr vysoko nad.
     
    73
    Už to vypadalo, že se míč dostane k Bakošovi, který by byl sám před Buchtou. Na poslední chvíli ale zasáhl Vepřek.
     
    73
    Olomoučtí předvedli rychlý protiútok. Míč po pravé straně táhl Moulis, který místo přihrávku zvolil střelu. Ta mu ale hrubě nevyšla, míč skončil úplně mimo.
     
    74
    Šural dostal pozemní přihrávku po zemi, ovšem tváři v tvář Buchtovi se vůbec netrefil. Branku Sigmy přestřelil.
     
    76
    Petr se na polovině hřiště pokoušel vyslat Chorého. Ten by postupoval sám na branku soupeře. V poslední moment ale zasáhli obránci Slovanu.
     
    Dnešní utkání sleduje 3723 diváků.
     
    78
    Druhé střídání na straně hostů. Hřiště opouští jediný liberecký střelec Kerbr, kterého nahradí Mudra.
     
    78
    Vzápětí dochází k výměně sil i na druhé straně. Ze hřiště trenér stahuje Petra, místo kterého si zahraje Navrátil.
     
    79
    Žlutou kartu za nesportovní chování obdržel Šural.
     
    80
    Pokorný na středu hřiště sestřelil Ordoše, který zůstává ležet na trávníku. Sudí sice píská ve prospěch Sigmy, kartu ale neuděluje.
     
    81
    Frustrovaný Ordoš šel do souboje s Koubkem, který lapil míč. Hráč Sigmy poté možná lehce nakopl hostujícího gólmana, ale o nic vážného zřejmě nešlo, neboť sudí to řeší domluvou.
     
    82
    Dlouhý pas mířil na Chorého, který ač je na hřišti nový, tak k míči běžel pomalu. Jako první tak u něj byl Koubek.
     
    84
    Velmi obětavě nyní hrají domácí, kteří se vrhají do střel a nedovolují Libereckým pořádně zakončit.
     
    85
    Poslední dnešní střídání má na svědomí trenér Trpišovský, který ze hry stahuje Bakoše. Místo něj si ve zbytku utkání zahraje Luckassen.
     
    86
    Na hřišti se přiostřuje, na trávníku momentálně leží Chorý, který se jen těžko zvedá a musí za ním doktoři.
     
    87
    Domácí útočník byl chvíli ošetřován přímo na hřišti, nyní už odkulhal mimo hrací plochu.
     
    87
    Hanáci si vůbec nerozuměli a pustili dopředu soupeře. Luckassen se tak rázem zjevil sám před Buchtou. Než si ale hostující hráč zpracoval míč, vlétl do souboje s ním Vepřek a zažehnal nebezpečí.
     
    89
    Chorý se vrací na hřiště. Ještě před tím stihli hosté jeden závar před domácí svatyní. Buchta ve vzdušném souboji s jedním se soupeřů byl atakován a přišel o míč. Sudí ovšem nijak nereagoval a nechal hru dál plynout.
     
    89
    Obrovská příležitost Sigmy! Ordoš posunul na Moulise, který prostřelil vyběhnutého Koubka, tečovaný míč ale skončil těsně vedle levé tyče!
     
    90
    Ve druhém poločase se budou stejně jako v tom prvním nastavovat tři minuty.
     
    90+1
    Hanáci dohrávají v deseti. Chorý byl opět atakován ze strany soupeře a musel za čáru. Vše se obešlo bez písknutí nedovoleného zákroku.
     
    90+1
    Vše je otevřené, oba týmy se snaží vstřelit gól. Liberečtí se ten nedohodli na pravém křídle a přišli o míč.
     
    90+2
    Hosté mají opět míč na svých kopačkách, ale k brance Sigmy mají daleko.
     
    90+3
    Olomoučtí se v deseti už o nic nepokusí. Buchta má míč v rukavicích a kontroluje čas.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Utkání 10. kola mezi Olomoucí a Libercem přineslo pro některé možná nečekaný výsledek. Domácí fotbalisté s favoritem duelu drželi krok a po remíze 1:1 si připisují cenný bod. O jedinou branku Sigmy se postaral Houska, za hosty srovnával Kerbr. (12:24:39)

    Miroslav Fantal

    Branky: 21. Houska – 50. Kerbr (Pokorný)

    Karty:   45. Rajnoch (OLO), 52. Hála (OLO), 67. Cana (OLO) – 64. Shala (LIB), 79. Josef Šural (LIB)


    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Vepřek, Hála, Radaković, Hubník (17. Rajnoch) – Houska, Ordoš (C), Moulis, Cana, Petr (78. Navrátil) – Vašíček (62. Chorý).
    Náhradníci: Reichl – Štěpán, Halenár, Navrátil, Chorý, Rajnoch, Zahradníček.

    FC Slovan Liberec: Koubek – Coufal, Pokorný, Švejdík, Kerbr (78. Mudra) – Jefremov, Folprecht, Shala (67. Bartl), Pavelka (C), Josef Šural – Bakoš (85. Luckassen).
    Náhradníci: Hladký – Sackey, Mudra, Soungole, Luckassen, Bartl, Machuča.

    Rozhodčí: Paták – Mokrusch, Ratajová

    Diváci: 3723
    bahis siteleri