Jablonec – Slavia 0:0 (kon.) | Olomouc – Liberec 1:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Brno 1:1 (kon.)
Slovácko – Ostrava 2:1 (kon.) | Teplice – Jihlava 0:1 (kon.) | Plzeň – Zlín 4:2 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
1:1 (1:0)
FC Slovan Liberec
Sobota 17.10.2015, 17:00 • Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst. • Synot liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    89
    Obrovská příležitost Sigmy! Ordoš posunul na Moulise, který prostřelil vyběhnutého Koubka, tečovaný míč ale skončil těsně vedle levé tyče!
     
    87
    Hanáci si vůbec nerozuměli a pustili dopředu soupeře. Luckassen se tak rázem zjevil sám před Buchtou. Než si ale hostující hráč zpracoval míč, vlétl do souboje s ním Vepřek a zažehnal nebezpečí.
     
    85
    Poslední dnešní střídání má na svědomí trenér Trpišovský, který ze hry stahuje Bakoše. Místo něj si ve zbytku utkání zahraje Luckassen.
     
    79
    Žlutou kartu za nesportovní chování obdržel Šural.
     
    78
    Vzápětí dochází k výměně sil i na druhé straně. Ze hřiště trenér stahuje Petra, místo kterého si zahraje Navrátil.
     
    78
    Druhé střídání na straně hostů. Hřiště opouští jediný liberecký střelec Kerbr, kterého nahradí Mudra.
     
    74
    Šural dostal pozemní přihrávku po zemi, ovšem tváři v tvář Buchtovi se vůbec netrefil. Branku Sigmy přestřelil.
     
    73
    Olomoučtí předvedli rychlý protiútok. Míč po pravé straně táhl Moulis, který místo přihrávku zvolil střelu. Ta mu ale hrubě nevyšla, míč skončil úplně mimo.
     
    71
    Hostující Bakoš měl na kopačce vedoucí branku svého týmu. Jeho rána orazítkovala levou tyč domácí svatyně!
     
    67
    Hosté poprvé dnes střídají. Ze hřiště odchází Shala, kterého nahradí Bartl.
     
    67
    Na druhé straně se nedovoleným zákrokem vůči soupeři provinil Cana, kterému sudí uděluje žluté napomenutí.
     
    64
    Houska byl sestřelen zhruba metr před šestnáctkou Liberce hostujícím Shalou, který inkasuje žlutou kartu. Navíc budou Hanáci rozehrávat přímý volný kop z nadějné pozice.
     
    62
    Domácí kouč se odhodlal ke druhému střídání. Ze hry stahuje Vašíčka, místo kterého posílá na hřiště Chorého.
     
    53
    Samotný faulovaný hráč se postavil k rozehře standardní situace. Ačkoli Buchta pro centr vyběhl, jako první jej hlavičkoval jeden z libereckých útočníků, který branku Sigmy minul.
     
    52
    Šural si obhodil Hálu, který poté zatáhl za záchrannou brzdu a hostujícího hráče sestřelil.
    50. Milan KERBR - 1:1

     
    50
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nevyužité šance nyní mrzí domácí fotbalisty dvojnásob, neboť hosté srovnávají. Po rohovém kopu se ve skrumáži u brankové čáry prosadil MILAN KERBR, který doslova dotlačil míč za záda Buchty. Gólman Sigmy si ještě stěžoval u sudího, že došlo k nedovolenému zákroku hostujícího hráče, ale nebylo mu to nijak platné.
     
    47
    A opět domácí předvádí svou ofenzivní sílu. Nejprve centr Moulise odvrátili obránci, vzápětí tentýž hráč poslal centr přímo do branky a Koubek se musel vytáhnout perfektní robinzonádou. Následně ještě pálil Vašíček z voleje přímo do obličeje jednoho z obránců Slovanu.
     
    46
    Hanáci se hned po rozehrávce vrhli kupředu a málem z toho byla branka. V šestnáctce se do míče opřel Houska, ale jeho ránu z voleje zblokoval obránce Liberce.
     
    45
    Jan Rajnoch (OLO) obdržel od sudího žlutou kartu za skluz.
     
    41
    Před Koubkem bylo znovu pěkně horko. Petr dostihl míč u brankové čáry, odkud poslal lehkou přihrávku do prostoru před brankou na Vašíčka. Domácí útočník však v těžké pozici nedokázal míč usměrnit a jen promáchl.
     
    35
    Další skvělá akce domácích fotbalistů! Hála se prohnal středem hřiště jako nůž máslem, narazil si s Vašíčkem a vystřelil. Koubek musel předvést další zákrok na zemi. Následná střela Ordoše už nebyla tak razantní a skončila ve změti těl před brankou Liberce.
     
    33
    No a z rychlého protiútoku málem srovnali hosté. Kerbrova střela mířila ke vzdálenější tyči, ale příliš razantní nebyla, a tak ji Buchta schoval v rukavicích.
     
    32
    Olomoučtí se dostali do další gólovky. Radaković vyslal do souboje proti gólmanovi Vašíčka, který se snažil vyběhnutého Koubka prostřelit, ale trefil jen gólmana.
     
    26
    Moulis nyní zahodil tutovku. V přečíslení tří proti dvěma poslal Ordoš přízemní přihrávku právě Moulisovi, který někde z hranice malého vápna překopl odkrytou branku Liberce!
    21. David HOUSKA - 1:0

     
    21
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Zatímco rohový kop dokázal Koubek bezpečně zlikvidovat, z další akce domácích už inkasoval. Odražený míč si parádní zpracoval DAVID HOUSKA, který z hranice šestnáctky vystřelil nechytatelným způsobem k pravé tyči. Koubek se jen ohlédl za letícím míčem.
     
    17
    Je to tu, Rajnoch se dostává na hřiště místo zraněného Hubníka, který na nosítkách míří v útrobách stadionu. Pro Rajnocha jde o speciální zápas. Poprvé od svého odchodu z Liberce totiž hraje proti svému bývalému zaměstnavateli.
     
    7
    Další možnost Liberce. Efremov si už chystal míč na střelu, v poslední chvíli mu ale míč vypíchl Vepřek. Hosté budou mít alespoň rohový kop.
     
    5
    Liberecký Bakoš dostal přihrávku do šestnáctky Sigmy, kde musel vypořádat hned se třemi obránci. Už se zdálo, že se slovenskému hráči podaří vystřelit, defenziva domácích mu v tom ale zabránila. Bakoš se pak ještě po pádu dožadoval odpískání pokutového kopu, ale sudí měl celou situaci jako na dlani a pískat nebude.
     
    3
    Na druhé straně zahrozila domácí Sigma a šance to byla o poznání větší. Přízemní centr z první zakončoval Vašíček, jenže levou tyč liberecké svatyně těsně minul.

    Miroslav Fantal

    Branky: 21. Houska – 50. Kerbr (Pokorný)

    Karty:   45. Rajnoch (OLO), 52. Hála (OLO), 67. Cana (OLO) – 64. Shala (LIB), 79. Josef Šural (LIB)


    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Vepřek, Hála, Radaković, Hubník (17. Rajnoch) – Houska, Ordoš (C), Moulis, Cana, Petr (78. Navrátil) – Vašíček (62. Chorý).
    Náhradníci: Reichl – Štěpán, Halenár, Navrátil, Chorý, Rajnoch, Zahradníček.

    FC Slovan Liberec: Koubek – Coufal, Pokorný, Švejdík, Kerbr (78. Mudra) – Jefremov, Folprecht, Shala (67. Bartl), Pavelka (C), Josef Šural – Bakoš (85. Luckassen).
    Náhradníci: Hladký – Sackey, Mudra, Soungole, Luckassen, Bartl, Machuča.

    Rozhodčí: Paták – Mokrusch, Ratajová

    Diváci: 3723
    bahis siteleri