Chabarovsk – Novokuzněck 3:4 (kon.) | Vladivostok – Novosibirsk 4:2 (kon.) | Magnitogorsk – Soči 3:2 (kon.)
Čeljabinsk – Toljatti 3:2 (1:0 po s.n.) | Ufa – Jaroslavl 2:4 (kon.) | Nižněkamsk – Kazaň 3:2 (2:1 po s.n.)
Petrohrad – Omsk 1:3 (kon.) | Spartak Moskva – Barys 2:5 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
2:4 (0:0, 0:3, 2:1)
Lokomotiv Jaroslavl
Úterý 17.11.2015, 15:00 • Ufa Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Oba dva úterní protivníci letos rozhodně myslí na play-off, o něco lépe si vedou hosté z Lokomotivu Jaroslavl. Doposud posbírali už 60 bodů v jednatřiceti odehraných zápasech, s tímto ziskem jsou v celé KHL na druhém místě. Ovšem mají smůlu, že nejlepší celek CSKA je ve stejné divizi a Lokomotiv se tak v Západní konferenci nachází až na třetím místě za finským Jokeritem.
     
    Ufa je ve Východní konferenci na šesté pozici se sedmačtyřiceti body a také její výkony rozhodně nejsou k zahození. V posledních pěti zápasech získala pouze pět bodů, když dokázala porazit Minsk a Novgorod po nájezdech, jinak ale podlehla Vladivostoku v divokém poměru 5:6 a také naposledy Kazani (2:3) s Togliatti (0:3). Lokomotiv je v poslední době ve velké krizi, v pěti zápasech v řadě totiž ani jednou nezvítězil.
     
    Po prohraném šlágru 0:2 s CSKA nestačil naposledy na Magnitogorsk po výsledku 1:4. V posledních dvou vzájemných zápasech dokázala uspět Ufa, která zvítězila 5:2 a 3:2, dá se rozhodně očekávat napínavý souboj. V domácím dresu nepůsobí žádný český ani slovenský krajánek, za hosty nastupuje český útočník Jiří Novotný.
     
    Já Vás ke sledování tohoto přenosu srdečně zvu a přeji příjemnou zábavu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Sochatskij) – Loginov, Lepistö, Gončarov, Bodrov, Arzamascev, Kolcov, Višněvskij – Omark, Grigorenko, Engqvist – Chlystov, Makarov, Lisin – Lazarev, Něstěrov, Soin – Prochorkin, Černov, Kabanov – Vorobjov

    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin (Krasotkin) – Kronwall, Hersley, Ljubuškin, Gavrikov, Gorochov, Grigorjev, Koledov – Mosaljov, Kontiola, Apalkov – Loktionov, Enlund, Novotný – Kartajev, Malcev, Galimov – Polunin, Korškov, Kraskovskij – Sigarjov

    Rozhodčí: Kaval, Odinš – Palej, Raming.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:59
    Něstěrov objel branku, přenechal puk na modré čáře svému obránci, s jeho střelou si ovšem Murygin bez větších problémů poradil.
     
    01:43
    Novotný se snažil dostat do pásma soupeře, jenže puk mu utekl, a tak vystavil svůj tým nakonec do ofsajdu. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    02:04
    Lisin kombinoval u pravého mantinelu s Makarovem, jenže o puk nakonec přišli. Následně se Jaroslavl dostal do útoku a vybojoval přesilovou hru.
     
    02:38
    Bodrov (UFA) se dopustil vražení na mantinel a je po právu prvním vyloučeným hráčem na 2 minuty.
     
    03:47
    Kronwall se snažil vjet do pásma, ale bez úspěchu. Na modré čáře to měli domácí velmi dobře pohlídané.
     
    04:04
    Až na střelu spoluhráče Loktionova, který adresoval svému spoluhráči přihrávku a ten vypálil jen do Svedberga, nehraje Lokomotiv tuhle přesilovku ideálně. Grigorjev nyní vjel do pásma zase z ofsajdu.
     
    04:33
    Velký závar před brankářem Svedbergem! Korškov pálil z levé strany a domácí gólman puk neudržel. Nakonec se ale touš za brankovou čáru nedostal.
     
    04:38
    Domácí v plném počtu.
     
    06:17
    Utkání se hraje v celkem vysokém tempu. Oba týmy se ženou za úvodní vstřelenou brankou.
     
    06:56
    Kolcov nyní ukázal, že odstavit ho od puku je velký problém! Najel si zády k brance do mezikruží, odtud nakonec z otočky vypálil a Murygin musel mezi třemi tyčemi zasahovat.
     
    07:01
    Po vyhraném Soinově buly se puk dostal na modrou čáru až k Višněvskému, jenž tvrdou ránou provětral betony Murygina.
     
    08:09
    Enlund na hranici ofsajdu přebral dlouhý pas, dostal se až před Svedberga, puk mu ale i díky dobré práci domácích obránců utekl až k zadnímu mantinelu.
     
    08:45
    Grigorenko se snažil překvapit Svedberga, ten se ale nenechal zahanbit. Puk podržel, vhazovat se bude před jeho brankou.
     
    09:06
    Velká možnost pro hostující celek! Teď měl Svedberg velké štěstí, že jeden ze střílejících útočníků na pravé straně jen minul. Nakonec si Svedberg sáhl na puk po střele Kartajeva, kterou vyrazil do ochranné sítě.
     
    10:20
    Snad počtvrté v této třetině se Lokomotiv vystavil do ofsajdu. Měl by si tuhle situaci lépe pohlídat.
     
    10:43
    Korškov se dostal do šprajcu na modré čáře s jedním z protivníků a ležel na zemi. Rozhodčí radši přerušili hru. Hostující forvard odjel na střídačku po svých, je ale otřesený.
     
    11:22
    Višněvskij nyní dvakrát prověřil Murygina. Ten si s oběma jeho pokusy od modré čáry vždy poradil.
     
    12:09
    Hry vysokou holí se dopustil Grigorjev (JAR). Po komerční přestávce si tedy domácí zahrají svou první početní výhodu.
     
    12:24
    Jako na výletě si jezdil Omark na pravé straně! Naštěstí pro Jaroslav nevystřelil, ale snažil se přihrávat do skrumáže. Špatné řešení.
     
    13:26
    Tohle pořádně bolelo! Lepistö vypálil hodně tvrdou pumelici od modré čáry a trefil nic netušícího Mosaljova do ruky. Tohle byla pořádná pecka. Hostující forvard musel z ledu ihned poté, co rozhodčí přerušili hru.
     
    14:09
    Hosté v plném počtu.
     
    14:26
    Zakázaného uvolnění se nyní dopustili domácí. Hra se tedy stěhuje před Svedberga.
     
    15:21
    Lepistö přihrál do pásma na Lazareva, jenže ten u mantinelu uklouzl, a tak o puk snadno přišel. U něj tak je nyní Lokomotiv.
     
    16:11
    Omark se snažil před Muryginem tečovat nahození od modré čáry, betony hostujícího gólmana ale secvakly včas. Teď se tempo hry poměrně dost zvolnilo.
     
    16:45
    Murygin opět schoval pro jistotu puk pod lapačku. Dorážet se totiž snažil Engqvist, ten se ale k puku nepropracoval.
     
    17:26
    Utkání teď dominují pozorné obrany. Zatímco Novotný se u mantinelu k puku nedostal, na druhé straně nemohl přes obránce přejít Černov.
     
    18:11
    Korškov se pustil do bitky s Lepistöm! Padlo několik tvrdých direktů, ale vítěz z tohoto souboje nevzešel. Rozhodčí nyní budou udělovat tresty.
    pěstní souboj v podání Lepistöho a Korškova
     
    18:12
    Lepistö (UFA) a Korškov (JAR) dostali za svou vzájemnou bitku pětiminutový trest za hrubost.
     
    19:08
    Galimov si u levé tyčky najel na přihrávku zpoza branky a mohl překonat trošku dezorientovaného Svedberga! Jenže z voleje zamířil jen vedle, možná mu tam trošku překážel i jeho spoluhráč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 15:52.
     
    Ačkoli nám tenhle zápas zatím branku nenabídl, vidíme moc pěkné utkání plné šancí. Chybí tomu jen pověstné koření, tedy góly. Uvidíme, třeba se to v tomhle ohledu už v následujících minutách po přestávce zlepší. Zatím je tenhle souboj hodně vyrovnaný.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:43
    Lazarev pálil z levé strany, pak se snažil svůj pokus dorazit, ale neuspěl. Proti přesile to měl těžké.
     
    22:18
    Lisin poslal přihrávku před branku, tam se k puku dostal Makarov, jenž si navedl touš na bekhend a u tyčky se snažil skórovat. Jenže fantasticky zasáhla lapačka Murygina! Tohle byl parádní zákrok hostujícího gólmana.
    skvělý zákrok Murygina
     
    23:21
    Apalkov trošku zaškobrtl, a tak na pravém kruhu přišel o puk. Jaroslavl díky téhle chybě přišlo o dobrý útok i o pásmo.
     
    23:59
    Omark pálil tvrdě od levého mantinelu! Mířil pod lapačku Murygina, ten ale nakonec zasáhl. Byla to ale velmi tvrdá pumelice.
     
    25:11
    Kraskovskij dostal přihrávku na modrou čáru, vybruslil si více do středu a vypálil. Svedberg ale betonem v klidu zakročil.
     
    25:52
    Něstěrov to nemyslel zle, najel si podél modré čáry a pak vypálil. Jeho pokus byl ale zablokovaný do ochranné sítě.
     
    26:46
    Lepistö, který se již vrátil z trestné lavice, se nyní takovou polostřelou snažil udržet touš v pásmu. Jenže Jaroslavl ho poté k ničemu nepustila.
     
    27:43
    Grigorjev pod tlakem objel branku, pak poté posílal skrz brankoviště na druhou tyčku, ale nikoho nenašel.
     
    28:10
    Komerční přestávka vyplní program druhé třetiny. Vhazovat se bude před Muryginem.
     
    28:39
    Teď měli domácí velké štěstí! Závar před Svedbergem mohl gólem vyřešit Kraskovskij, kdyby mu puk nepřeskočil hokejku. Jinak by pálil do poloodkryté branky.
     
    28:54
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Nakonec to jsou hosté, kdo načali účet tohoto utkání. DANIJIL APALKOV se dostal před brankovištěm k odraženému puku, měl dostatek času, aby zamířil, a jeho pokus zaplachtil přesně do šibenice bezmocného Svedberga. Asistence: Petri Kontiola.
    Danijil APALKOV - 0:1
     
    30:19
    Ufa se evidentně žene za vyrovnáním, tlačí se nyní více do útoku. Jaroslavl naopak nechce brzy inkasovat, to je jasné a logické.
     
    30:58
    Arzamascev nahazoval nebezpečně puk od modré čáry, nikdo ze spoluhráčů si ale poradit nedokázal. Dorážka se zkrátka nevyvedla.
     
    31:25
    Višněvskij nahazoval puk od modré čáry a Murygin měl velké štěstí, že jeho beton přece střelu vyrazil pryč do bezpečí. Jaroslavl je nyní pod tlakem.
     
    31:33
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    ALEXANDER POLUNIN se zase ocitl v mezikruží úplně sám poté, co Korškov skvěle zabojoval za brankou Svedberga a předložil svému spoluhráči přihrávku. Následná střela skončila přesně tam, kam zamířil Apalkov před chvilkou – tedy nad lapačkou hostujícího gólmana. Bylo to nechytatelné. Asistence: Jegor Korškov.
    Alexander POLUNIN - 0:2
     
    33:10
    Dva góly v rychlém sledu můžou udělat s psychikou Ufy určitě své. Jaroslavl navíc umí takovéto slabé náskoky držet velmi dlouho.
     
    34:25
    Salavat Julajev a jeho útok neměl potřebné parametry. Rozhodčí hru přerušili, následovat bude komerční přestávka.
     
    34:54
    Hra je už podruhé během krátké chvíle přerušená. Tentokráte kvůli vyloučení. Něstěrov (UFA) usedl na trestnou lavici na 2 minuty za sekání.
     
    36:01
    Do této chvíle hosté Svedberga ještě neohrozili. Salavat Julajev se zatím oslabení brání slušně.
     
    36:46
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Hosté nakonec využívají početní výhodu a ujímají se už vedení o tři branky. PATRIK HERSLEY se dostal u pravé tyčky k odražené střele Kronwalla, která šťastně narazila o mantinel a vrátila se k jeho spoluhráči, jenž i z těžkého úhlu překonal Svedberga. Asistence: Staffan Kronwall, Danijil Apalkov.
    Patrik HERSLEY - 0:3
     
    36:59
    Kartajev (JAR) se dopustil krosčeku a odešel na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    38:01
    Dvě minuty do konce této třetiny. Hosté se budou chtít hlavně ubránit a neinkasovat. Hrají nyní oslabení.
     
    38:48
    Marná je zatím snaha domácích hráčů. Jaroslavl celkem snadno drží pohodlný náskok, a to i ve čtyřech hráčích na ledě.
     
    38:59
    Hosté v plném počtu.
     
    39:05
    Lepistö (UFA) je podruhé v utkání na trestné lavici. Tentokráte se dopustil hákování.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 16:46.
     
    Tahle třetina jasně patřila Lokomotivu, který si vytvořil hned tříbrankový náskok. Domácí jsou evidentně tímhle výsledkem frustrovaní. Pokud svůj výkon výrazně nezlepší, těžko se dočkají bodového úspěchu. Hostům stačí tenhle pohodlný výsledek už jen bránit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Kronwall zachytil mizernou rozehrávku domácích a hned na úvod mohl navýšit náskok. Vypálil, nicméně mířil jen do betonů Svedberga.
     
    41:05
    Krásná akce hostů! Koledov se najednou ocitl na levém kruhu úplně sám, jenže vystřelil jen vedle. Velká škoda, zakončovat chtělo možná dříve.
     
    41:55
    Omark vystřelil z pravé strany, mířil nad rameno Murygina, ten si ale s jeho pokusem poradit dokázal. Puk ho totiž trefil do masky.
     
    42:25
    Kolcov se nyní snažil u pravé tyčky najít skulinku v Muryginově výstroji, ale marně. Ufa se sice tlačí dopředu, ale nemůže najít tu správnou cestu ke snížení.
     
    43:01
    Za katr nyní poslal rozhodčí Koledova (JAR). Ten se totiž dopustil vražení na mantinel.
     
    43:38
    Ufa právě vstřelila branku!
    A utkání může být ještě zajímavé, ne že ne. Koledovovo vyloučení bleskově potrestal kapitán IGOR GRIGORENKO, který zachytil Lepistöho střelu a elegentním bekhendem u tyčky z blízkosti zamířil nad rameno Murygina. Asistence: Sami Lepistö, Linus Omark.
    Igor GRIGORENKO - 1:3
     
    45:36
    Tenhle gól určitě vlije Ufě novou krev do žil. Pořád má nějakou čtvrthodinku čistého času, aby ještě s výsledkem něco udělala.
     
    46:55
    Svedberg musel být v pohotovosti, u pravé tyčky se snažil skórovat jeho protihráč. Jaroslavl ale čím dál více bude spoléhat spíše na brejky.
     
    47:35
    Loginova střela nakonec nezapadla do sítě. Každopádně je vidět, že Ufa je hodně povzbuzená. Komerční přestávka nyní vyplňuje program posledního dějství tohoto utkání.
     
    48:29
    Korškov (JAR) se dopustil sekání a odešel na dvě minuty na trestnou lavici. Jaroslav se bude muset bránit oslabení.
     
    49:12
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    DANIJIL APALKOV a jeho druhý gól v zápase. A můžeme říci, že rozhodující. Kolcov ztratil puk, čehož využil soupeř, který se řítil sám na branku, vymíchal si Svedberga, jemuž pak touš poslal mezi betony. Jaroslavl zaznamenala branku v oslabení. Asistence: Jiří Novotný.
    Danijil APALKOV - 1:4
     
    49:46
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí nakonec dokázali bleskově odpovědět na trefu Apalkova. LINUS OMARK ze středu pole vypálil, Murygin na jeho pokus nedokázal zereagovat, neboť na situaci před sebou neviděl, a puk skončil v jeho šibenici. Asistence: Andreas Engqvist, Alexander Loginov.
    Linus OMARK - 2:4
     
    50:47
    Tohle byla pěkná akce domácího celku! Lisin objel branku a předložil ho Loginovovi, ten vystřelil, nicméně Murygin si s jeho pokusem poradit dokázal. Jaroslavl je pod velkým tlakem.
     
    50:48
    Oddechový čas pro hosty.
     
    51:57
    Hosté čelí opravdu velkému tlaku! Jaroslavli se vůbec nedaří vyhodit touš do bezpečí, Murygin musí být neustále v pohotovosti. Například Soin měl velkou možnost na snížení aktuálního stavu.
     
    53:20
    Taktika Lokomotivu je jasná – bránit, neustoupit ni krok!
     
    54:06
    Zhruba šest minut má Ufa na nějaký zvrat v utkání. Teď akci zakládá na levé straně Bodrov.
     
    55:31
    Hosté se ubránili jen za cenu zakázaného uvolnění. Budou to perné závěreční minuty pro hostující celek.
     
    55:51
    Lazarev nahodil puk od modré čáry, nakonec ale jeho pokus skončil jen vedle. Ani ho nikdo ze spoluhráčů netečoval.
     
    56:32
    Kartajev se snažil skórovat z pravé strany, branka ovšem byla posunutá, a tak rozhodčí hru přerušili. Vhazovat se bude před Svedbergem.
     
    57:53
    Chlystov se snažil u pravé tyčky dorážet, ale neuspěl. Jaroslavl brankoviště měla velmi dobře pohlídané. Moc času už Ufě nezbývá.
     
    59:05
    Minuta do konce. Jaroslavl brání pohodlný náskok, domácí zatím nezkusili ani power-play.
     
    59:33
    Ani ne půlminutka do konce. Můžeme říci, že vítězem tohoto utkání se stanou hosté.
     
    Konec zápasu.
     
    Lokomotiv nakonec zvítězil v těžkém souboji s Ufou, a především pak díky druhé třetině, v níž vsítil hned tři góly a vytvořil si rozhodující náskok. Hrdinou utkání se stal forvard Danijil Apalkov, který zaznamenal dvě branky a jednu asistenci. Po jedné přihrávce si také na své konto připsal český forvard Jiří Novotný.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:28:00)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 44. Grigorenko (Lepistö, Omark), 50. Omark (Engqvist, Loginov) – 29. Apalkov (Kontiola), 32. Polunin (Korškov), 37. Hersley (Kronwall, Apalkov), 50. Apalkov (Novotný)


    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Sochatskij) – Loginov, Lepistö, Gončarov, Bodrov, Arzamascev, Kolcov, Višněvskij – Omark, Grigorenko, Engqvist – Chlystov, Makarov, Lisin – Lazarev, Něstěrov, Soin – Prochorkin, Černov, Kabanov – Vorobjov
    Lokomotiv Jaroslavl: Murygin (Krasotkin) – Kronwall, Hersley, Ljubuškin, Gavrikov, Gorochov, Grigorjev, Koledov – Mosaljov, Kontiola, Apalkov – Loktionov, Enlund, Novotný – Kartajev, Malcev, Galimov – Polunin, Korškov, Kraskovskij – Sigarjov

    Rozhodčí: Kaval, Odinš – Palej, Raming
    bahis siteleri