NY Islanders – Arizona 5:2 (kon.) | Carolina – Anaheim 1:4 (kon.) | Montreal – Vancouver 4:3 (po pr.)
Ottawa – Detroit 3:4 (po pr.) | Florida – Tampa 1:0 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 3:2 (kon.)
konec
Florida Panthers
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Tampa Bay Lightning
Úterý 17.11.2015, 01:30 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Roberto Luongo (FLA) (39 zásahů)
    Nick Bjugstad (FLA) (1 + 0)
    Andrej Vasilevskij (TBL) (19 zásahů) (04:15:01)
     
    Československá stopa v utkání

    Jaromír Jágr (FLA) (0 + 1, 1 střela, čas na ledě 16:43)
    Andrej Šustr (TBL) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 18:41)
     
    Střely na branku v zápase

    Florida Panthers: 19

    Tampa Bay Lightning: 39
     
    Tak to byla pořádně zběsilá jízda na konci třetí třetiny. Celý zápas jsme čekali na gól, dočkali jsme se jej až v úplně poslední minutě základní hrací doby, kdy se možná už trochu nečekaně prosadili Florida Panthers. Domácí tak dvacet vteřin před koncem třetí třetiny rozhodli o zisku vítězství ještě v základní hrací době. Tampa ale byla domácím minimálně vyrovnaným soupeřem, během zápasů si několikrát vytvořila solidní tlak. Jenže výborně chytajícího Roberta Luonga nepřekonala ani jednou a odjíždí z nedaleké Floridy s prázdnou. Tým kolem Čecha Jaromíra Jágra se naopak může radovat. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Nikita Kučerov se ještě snažil unikat k brance Luonga, ale už to nejspíš se střelou nestihne.
    Aaron EKBLAD - 1:0
     
    59:40
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak to je poslední minuta, kterou jsme možná ani nečekali! Po několika okamžicích, kdy se tlačila na klec Roberta Luonga Tampa Bay, se do hodně slušného tlaku dostali také domácí hokejisté. Brankář Vasilevskij měl při dvou střelách Panthers ještě veliké štěstí, ale na tu třetí už nestačil dosáhnout. Paradoxně se nejednalo o žádnou pořádnou pecku, ale spíše plachtící kotouč, který skončil přesným zakončením AARONA EKBLADA. Gólman Lightning už se nestačil zorientovat a nakonec pouze sledoval, jak se kus černé gumy pohupuje v jeho svatyni. Stihne ještě Tampa v posledních vteřinách odpovědět? Asistence: Jonathan Huberdeau, Jaromír Jágr.
     
    59:03
    Huberdeau se natahoval po kotouči na brankovišti a chyběly mu jen centimetry, aby puk dostal až za čáru. Tohle už byla obrovská smůla pro Pantery.
     
    58:29
    Na druhé straně se snažil soka překvapit Pirri, ale jeho pecka z dálky mířila příliš vysoko. Tempo hry se na konci základní hrací doby hodně zvýšilo.
     
    57:50
    Dlouho se hraje bez přerušení, přichází znovu období, kdy aktivitu na své hole převzali hosté. A jsou to právě hráči Tampy, kdo se nyní intenzivně tlačí před Luonga.
     
    56:58
    Ryan Callahan a jeho slibná šance mezi kruhy, kde mu kotouč malinko poskočil. Možná také proto trefil jen připravenou výstroj Roberta Luonga.
     
    56:12
    Pirri se společně se spoluhráčem na modré čáře uvolnili, aby pak oba v klidu prošli až do útočné šance. Ale ani jejich zakončení nebylo přesné.
     
    55:30
    Domácí parta už potřebovala nutně vystřídat, tak alespoň nahodila puk o zadní mantinel a poslal na led čerstvé síly.
     
    54:50
    Tampa Bay je kompletní, Florida ještě přesto zůstává v pásmu a nebezpečně kombinuje kolem Vasilevskiho, Bolts se potřebují osvobodit.
     
    54:08
    Jaromír Jágr v dalším dobré možnosti z dálky, ale jeho pokus nakonec sražen mimo dosah branky. Za několik okamžiků se Victor Hedman vrátí zpátky do hry.
     
    53:28
    Jágr – Huberdeau – Ekblad, tahle trojice dnes kombinačně funguje výtečně, ale zatím také ona čeká na branku. Když pak ještě pálil Barkov, Panthers opět minuli.
     
    53:06
    Trocheckova pecka z dálky byla ještě tečována Smithem. Pak byl ještě Smith zasažen zezadu před brankou, ale za tento zákrok se rozhodčí vylučovat nechystá.
     
    52:35
    Hosté se ale hned po vhazování osvobozují a posílají kotouč přes všechny čáry až za svatyni Roberta Luonga.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 60. Ekblad (Huberdeau, Jágr)


    Florida Panthers: Luongo (Montoya) – Ekblad, Campbell, Mitchell, Gudbranson, Petrovic, Kampfer – Jágr, Barkov, Huberdeau – Smith, Bjugstad, Jokinen – Trocheck, Bolland, Pirri – Grimaldi, MacKenzie, Howden
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Bishop) – Stralman, Hedman, Carle, Garrison, Šustr, Coburn – Callahan, Stamkos, Namestnikov – Kučerov, Filppula, Killorn – Condra, Boyle, Brown – Taormina, Marchessault, Blunden

    Rozhodčí: Kowal, Sutherland – Mach, MacPherson

    Diváci: 12 067
    bahis siteleri