NY Islanders – Arizona 5:2 (kon.) | Carolina – Anaheim 1:4 (kon.) | Montreal – Vancouver 4:3 (po pr.)
Ottawa – Detroit 3:4 (po pr.) | Florida – Tampa 1:0 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 3:2 (kon.)
konec
Florida Panthers
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Tampa Bay Lightning
Úterý 17.11.2015, 01:30 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Roberto Luongo (FLA) (39 zásahů)
    Nick Bjugstad (FLA) (1 + 0)
    Andrej Vasilevskij (TBL) (19 zásahů) (04:15:01)
     
    Československá stopa v utkání

    Jaromír Jágr (FLA) (0 + 1, 1 střela, čas na ledě 16:43)
    Andrej Šustr (TBL) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 18:41)
     
    Střely na branku v zápase

    Florida Panthers: 19

    Tampa Bay Lightning: 39
     
    Tak to byla pořádně zběsilá jízda na konci třetí třetiny. Celý zápas jsme čekali na gól, dočkali jsme se jej až v úplně poslední minutě základní hrací doby, kdy se možná už trochu nečekaně prosadili Florida Panthers. Domácí tak dvacet vteřin před koncem třetí třetiny rozhodli o zisku vítězství ještě v základní hrací době. Tampa ale byla domácím minimálně vyrovnaným soupeřem, během zápasů si několikrát vytvořila solidní tlak. Jenže výborně chytajícího Roberta Luonga nepřekonala ani jednou a odjíždí z nedaleké Floridy s prázdnou. Tým kolem Čecha Jaromíra Jágra se naopak může radovat. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Nikita Kučerov se ještě snažil unikat k brance Luonga, ale už to nejspíš se střelou nestihne.
    Aaron EKBLAD - 1:0
     
    59:40
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak to je poslední minuta, kterou jsme možná ani nečekali! Po několika okamžicích, kdy se tlačila na klec Roberta Luonga Tampa Bay, se do hodně slušného tlaku dostali také domácí hokejisté. Brankář Vasilevskij měl při dvou střelách Panthers ještě veliké štěstí, ale na tu třetí už nestačil dosáhnout. Paradoxně se nejednalo o žádnou pořádnou pecku, ale spíše plachtící kotouč, který skončil přesným zakončením AARONA EKBLADA. Gólman Lightning už se nestačil zorientovat a nakonec pouze sledoval, jak se kus černé gumy pohupuje v jeho svatyni. Stihne ještě Tampa v posledních vteřinách odpovědět? Asistence: Jonathan Huberdeau, Jaromír Jágr.
     
    59:03
    Huberdeau se natahoval po kotouči na brankovišti a chyběly mu jen centimetry, aby puk dostal až za čáru. Tohle už byla obrovská smůla pro Pantery.
     
    58:29
    Na druhé straně se snažil soka překvapit Pirri, ale jeho pecka z dálky mířila příliš vysoko. Tempo hry se na konci základní hrací doby hodně zvýšilo.
     
    57:50
    Dlouho se hraje bez přerušení, přichází znovu období, kdy aktivitu na své hole převzali hosté. A jsou to právě hráči Tampy, kdo se nyní intenzivně tlačí před Luonga.
     
    56:58
    Ryan Callahan a jeho slibná šance mezi kruhy, kde mu kotouč malinko poskočil. Možná také proto trefil jen připravenou výstroj Roberta Luonga.
     
    56:12
    Pirri se společně se spoluhráčem na modré čáře uvolnili, aby pak oba v klidu prošli až do útočné šance. Ale ani jejich zakončení nebylo přesné.
     
    55:30
    Domácí parta už potřebovala nutně vystřídat, tak alespoň nahodila puk o zadní mantinel a poslal na led čerstvé síly.
     
    54:50
    Tampa Bay je kompletní, Florida ještě přesto zůstává v pásmu a nebezpečně kombinuje kolem Vasilevskiho, Bolts se potřebují osvobodit.
     
    54:08
    Jaromír Jágr v dalším dobré možnosti z dálky, ale jeho pokus nakonec sražen mimo dosah branky. Za několik okamžiků se Victor Hedman vrátí zpátky do hry.
     
    53:28
    Jágr – Huberdeau – Ekblad, tahle trojice dnes kombinačně funguje výtečně, ale zatím také ona čeká na branku. Když pak ještě pálil Barkov, Panthers opět minuli.
     
    53:06
    Trocheckova pecka z dálky byla ještě tečována Smithem. Pak byl ještě Smith zasažen zezadu před brankou, ale za tento zákrok se rozhodčí vylučovat nechystá.
     
    52:35
    Hosté se ale hned po vhazování osvobozují a posílají kotouč přes všechny čáry až za svatyni Roberta Luonga.
     
    52:23
    Proběhne komerční přestávka, ale ještě před tím se bude vylučovat, přesilovou hru si zahraje Florida. Dvě minuty za podražení dostává hostující obránce Victor Hedman (TBL). Přinese toto vyloučení první branku?
     
    51:50
    Už i možnost pro Florida Panthers, konkrétně Jaromír Jágr se řídil na klec Vasilevskiho. Ale český útočník byl ještě příliš daleko od branky.
     
    51:20
    Také Condra si udělal místo na levém kruhu ke střele, ale když dostával nahrávku z první, pouze minul kotouč a pálil hodně vedle.
     
    50:40
    Sotva stačili Panthers vyhodit kotouč, už jsou Bolts zase zpátky za modrou čarou a vymýšlejí, jak se co nejrychleji dostat do další šance či dobrého zakončení.
     
    50:02
    Jsou to nyní hosté, kdo je častěji na kotouč a vyvíjí větší aktivitu. Kučerov a Stamkos si vyměnili nahrávka v pásmu, ale ke střele už nedošlo.
     
    49:36
    Další zakázané uvolnění v této periodě, znovu je to z domácích hokeje. Do konce základní hrací doby chybí jen něco málo přes deset minut a pořád čekáme na první gól.
     
    49:15
    Tampa ještě zůstává ve třetině soupeře, ale tam se nestačila dostat k dobrému zakončení z prostoru před brankou. Pak už je odpískán ofsajd Floridy.
     
    49:01
    Po dalším vhazování před Luongem se moc dlouho nehrálo, stejný gólman má znovu kotouč pod lapačkou.
     
    48:56
    Znovu stejný hokejista v palbě, ale trefuje pouze výstroj kanadského brankáře. Pokračovat budeme po skončení komerční přestávky.
     
    48:30
    Před Luongem byl výborně zaparkovaný Steven Stamkos, ale hvězda Bolts nestačila v rychlosti usměrnit puk do branky.
     
    47:59
    Tampa Bay se po dlouhé době dostala v útočné třetině na kotouč a hned její akce vypadala slibně. Nakonec se ovšem hosté zmohli pouze k nahození kotouče od modré čáry.
     
    47:13
    Bolland si udělal dostatek prostoru na svou střelu mezi kruhy, už ale nestačil přesně zamířit, takže jeho pokus letěl hodně mimo.
     
    46:50
    Ekblad hned po dalším vhazování v útočném pásmu bez váhání vystřelil, po něm ještě zase dnes výborně hrající Jussi Jokinen. Skoro se zdá nemožné, že ještě stále hrajeme bez jediné branky.
     
    46:30
    Bjugstad tečoval Jokinenův pokus z dálky. Lightning na to reagují vyhozením puku až na zakázané uvolnění.
     
    45:45
    Nikita Kučerov se odvážně řídil proti třem bránícím hráčům soupeře, v rohu u mantinelu neměl proti nim šanci, ale aspoň je udržel dlouho v jejich pásmu.
     
    45:31
    Mitchellova další střela v dnešním utkání, brankář Vasilevskij na ni ovšem moc dobře viděl, takže mu nedělalo problém proti ní zakročit.
     
    45:05
    Pirri si počíná za klecí soupeře velice důrazně, jenže dopředu do zakončení už se vytočit nestačil. Podobně Jaromír Jágr měl do střely daleko.
     
    44:36
    Jako první byl u puku za domácí svatyní obránce Panterů, ten sice rozehrál kotouč, ale pouze na hokejku soupeře, takže z toho málem byly trable pro domácí.
     
    43:56
    Jussi Jokinen společně se spoluhráčem na pravé straně zkusil přečíslit obranu soka, ale nepovedlo se. Přesto se muži Floridy dostali ke střele z druhé vlny.
     
    43:33
    A pro změnu zakázané uvolnění Tampy Bay. Pokračovat se bude tedy před Vasilevskim.
     
    43:02
    MacKenzie už si vedl o něco lépe, ale ve vyložené možnost minul branku. Ihned se pak na druhou stranu hrací plochy hrnul Callahan.
     
    42:35
    Aaron Ekblad pouze nahodil kotouč do středního pásma a doufal, že ho někdo z útočníků dojede. Ale nestane se, všichni byli příliš daleko.
     
    42:22
    Zakázané uvolnění Floridy, na začátku třetí části se nám hraje hodně kouskuje.
     
    42:15
    A hned další střela, se kterou si musel brankář domácí organizace poradit. Zatím je ale stále bezchybný.
     
    42:00
    Střelu Stralmana Roberto Luongo vyráží vysoko nad sebe. Kotouč nakonec skončil až za mantinelem, takže následuje nové buly.
     
    41:35
    Jaromír Jágr už si počínal o něco lépe, ale také jemu chyběl spoluhráč na levé straně. Zatím docela pomalý rozjezd třetí periody.
     
    41:07
    Trocheck a jeho slibná aktivita kolem Vasilevskiho klece, ale zbytek jeho spoluhráčů ještě nebyl v pásmu, takže se už nepokusil o nahrávku.
     
    40:26
    Hra přerušena ve středním pásmu, tam se také za několik okamžiků bude kotouč vhazovat.
     
    40:14
    Už se nám rozběhla třetí perioda, Florida ji znovu začíná aktivně a hned zakončuje na branku soka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Florida Panthers: 13

    Tampa Bay Lightning: 23
     
    Více už se toho ve druhé třetině nestane, stále čekáme na první branku a skoro se zdá, že jediný gól by mohl o osudu utkání rozhodnou. Také prostřední dvacetiminutovka byla plná šancí. Ale oba gólmani, i s trochou štěstí, stále drží čisté konto. Počkejme si, co se odehraje ve třetí periodě.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Jaromír Jágr a jeho kolega Barkov opět ve výborné souhře, teď znovu chyběl jen kousek, aby touš proskotačil až do sítě.
     
    39:02
    Už se rozběhla poslední minuta druhé třetiny, s pukem na hokejkách ji začínají domácí hokejisté. Ale na střelu si ještě musejí počkat.
     
    38:12
    Ještě jedna komerční přestávka ve druhé třetině, ještě před tím se Huberdeau a Barkov dostali do další veliké příležitosti.
     
    37:21
    Jussi Jokinen si dělal prostor na levém kruhu, aby mohl vystřelit, ale na poslední chvíli mu v tomto počinu bylo zabráněno.
     
    36:55
    Nejdříve Jaromír Jágr posunul na Ekblada, obránce Floridy pak pálil z mezikruží. Nechybělo moc, aby puk dostal až za Vasilevskiho.
     
    36:28
    Jaromír Jágr ztratil ve středním pásmu hokejku, ale hned se dokázal zorientovat a pokračoval ve hře, Luongo si připisuje další zásah betonem.
     
    35:50
    Howden je zpátky na ledové ploše a větší šance si ve svém oslabení paradoxně připravili právě Florida Panthers.
     
    35:08
    MacKenzieho dobrá práce na obranné modré čáře, která nepustila hosty do pásma. Teď si dokonce Florida tvoří na druhé straně šance v oslabení.
     
    34:25
    Rozehrávka Stralmana na Stamkose v následnou střelu nevedla, naopak, Panthers opět vyhazují a ještě stihnou v klidu dostřídat.
     
    33:52
    Jokinen ale okamžitě vyhazuje přes všechny čáry a hosté tak musejí začít znovu ze svého pásma.
     
    33:41
    Následuje vyloučení na domácí straně barikády, na trestnou lavici míří hokejista Quinton Howden (FLA), který je odsouzen hlavním rozhodčím za držení. To je dobrá možnost pro tým Tampa Bay Lightning.
     
    33:35
    Reklamní pauza, po jejím skončení budeme pokračovat.
     
    33:18
    Hostující Brown to zkusil sám ze středního pásma, dokonce objel celou branku soupeř. Ale také na tento počin si dal Luongo pozor.
     
    32:37
    Huberdeau a Jágr jsou dnes dost možná vůbec nejvíce nebezpečná dvojice domácích, ale také oni mají hodně smůly v zakončení.
     
    32:01
    Ekblad na modré čáře dlouho váhal, jestli má rozehrávat, nakonec raději zkusil střelu z dálky, i když neměl moc šanci na úspěch.
     
    31:19
    Domácí obrana si dávala nyní veliký záležet na rozehrávce, aby neudělala zbytečnou chybu. Nestalo se, naopak se Panteři dostali do slibné šance.
     
    30:42
    Hra přerušena pro hostující ofsajd, vhazuje se blíže brance Roberta Luonga.
     
    29:58
    Jokinen a Campbell se v přečíslení dva na jednoho jen malinko mýlili, jinak by pravděpodobně otevřeli skóre utkání. Zdá se, že dnes jsou obě branky gólům zapovězeny.
     
    29:08
    Hedman a jeho další hodně odvážná akce až na brankoviště, kde ho ještě podporoval Nikita Kučerov. Ale na druhé straně velmi nebezpečný i Jágr.
     
    28:45
    Další dvě, možná tři obrovské šance Blesků před Luongem, tu největší měl do poloprázdné klece dorážející Filppula. Ale kanadský gólman ve službách Floridy měl teď i kupu štěstí.
     
    27:59
    Callahn už se stačil dostat s pukem za modrou útočnou čáru, ale to už se Jokinen pomalu vrací do hry. Na první branku utkání stále čekáme.
     
    27:17
    Hraje se nyní hodně ze strany na stranu, hra ve čtyřech tomu jenom nasvědčuje. Za chvíli ale začne hodně zkrácená početní výhody Tampy Bay.
     
    26:27
    Ještě zhruba minutu se bude hrát ve čtyřech na obou stranách, před domácí brankou si nebezpečně počínali Kučerov a Hedman.
     
    26:13
    Roberto Luongo a jeho parádní zákrok proti šanci Stamkose. Střelec Bolts se snažil přesně mířit, ale na domácího brankáře si v rozhodující chvíli nepřišel.
     
    26:02
    Počet hráčů na ledové ploše se srovná, jelikož do boxu trestoměřičů míří Jussi Jokinen (FLA) za hákování. Rozhodčí ukazuje, že se dnes nebude bát vylučovat.
     
    25:31
    Máme tu potyčku mezi Condrou (TBL) a Kampferem (FLA). Oba dostávají trest za rvačku, k tomu ale ještě hostující hokejista inkasuje dvě minuty za hrubost, takže následuje domácí přesilová hra.
     
    25:03
    Condrova střela z pravého kruhu měla domácí brankáře za úkol překvapit, ale nestalo se tak, ochránce svatyně Panthers byl na svůj zákrok připraven.
     
    24:39
    Zakázané uvolnění Florida Panthers.
     
    24:18
    Když se pokusila znovu zaútočit také Tampa, její druhé formaci se nezadařilo procpat puk do branky z dálky, Lungo zatím nemá v prostřední periodě tolik práce.
     
    23:51
    Další zákrok pro hostujícího gólmana, tentokráte se o jeho zabavení postaral obránce v červeném trikotu Smith.
     
    23:44
    Jokinen a jeho obrovská šance, kterou si v útočném pásmu sám vypracoval. Vasilevskij si ale dobře povyjel z branky a zabránil průniku kotouče do sítě.
     
    23:15
    Stamkos a Namestnikov se vydali na útočný výlet, za podpory obránce Hedmana. Ale Blesky si na první střelu ve druhé části ještě musejí počkat.
     
    22:46
    Zakázané uvolnění Tampy Bay, hra se tak přesune zpátky před klec Bolts.
     
    22:40
    Jaromír Jágr si vyměnil puk s Barkovem a nakonec zakončoval. Vasilevskij si na něj dobře počíhal u pravé tyče a raději přerušuje hru.
     
    22:08
    Hosté první oslabení zápasu zvládli bez inkasované branky a už znovu myslí na útok,, nahození obránce z dálky končí mimo klec.
     
    21:18
    Souhra Panterů na nějaký okamžik pozastavena, Floridě je totiž odpískání postavení mimo hru.
     
    20:49
    Vhazovat se bude před Vasilveskim, jelikož střela Barkova skončila právě v jeho lapačce.
     
    20:30
    Jaromír Jágr už si svým klasickým style odstrkuje soupeře u mantinelu a dělá si prostor pro nahrávku. Nakonec dostal puk Barkov a zakončoval.
     
    20:08
    Také první buly druhé třetiny pro sebe uzmula Florida, domácí muži se hned snaží dostat do pásma a pokračovat v přesilovce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v první třetině

    Florida Panthers: 4

    Tampa Bay Lightning: 13
     
    V první třetině jsme se nedočkali ani jedné branky, přestože možností bylo docela dost na obou stranách. Domácí mančaft bude na začátku druhé třetiny pokračovat ve své rozehrané přesilovce, uvidíme, jestli mu přijde k duhu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:38
    Ještě se bude jednou vylučovat v zahajovací periodě. Dvě minuty za držení si míří odpykat hostující útočník Valtteri Filppula (TBL), i když pochopitelně vůbec není spokojen.
     
    19:05
    Už začala poslední minuta první třetiny, hraje se převážně ve středním pásmu a nikdo nechce udělat do první sirény výraznější chybu.
     
    17:32
    Dvojice forvardů v bílé variantě dresů se hnala přes modrou čáru, tam se ale ukvapila a dostala se do ofsajdového postavení.
     
    16:59
    Puk a hokejkách Tampy a Steven Stamkos si pro svou střelu vybírá prostor na pravém kruhu. Ale ani on nemíří zatím vůbec přesně.
     
    16:06
    Gudbranson se napřáhl pořádně z pravé strany, jenže trefil jen mantinel za hostující brankou, takže se mu puk nakonec ani neodrazil zpátky na hokejku.
     
    15:31
    Ani Jaromír Jágr se k případnému dalšímu zakončení prozatím nedostane, místo toho na d
     
    15:04
    Campbell získal kotouč pro Floridu a už už si dělal zálusk na dobrou protiakci, jenže ve stejný moment si na něj dali dva bránící hráči Tampy dobrý pozor.
     
    14:26
    Sotva se začalo znovu hrát, musí si rozhodčí vyžádat nový kotouč, protože ten původní skončil někde mezi diváky.
     
    14:23
    Tampa si dělala zálusk na další povedenou akci, ale čárový rozhodčí si dobře všiml postavení mimo hru. Pokračujeme po komerční přestávce.
     
    13:39
    Hned ve třech se řítili útočníci Floridy na branku soupeře, ale na modré čáře jim v rozhodujícím momentě přeskočil kotouč a bylo po šanci.
     
    13:16
    Zakázané uvolnění Tampa Bay Lightning, hra se přesune před Vasilevskiho.
     
    12:36
    Huberdeau ve středním pásmu v pokusu dostat se do šance, ale byli proti němu hned dva hráči v bílém, takže moc velkou možnost na úspěch neměl.
     
    12:05
    Přestože už se hraje v pěti na obou stranách, Blesky si ještě chvilku ponechal optický tlak a nahrávaly si pře Luongem. Pak už Florida stačila vyhodit.
     
    11:49
    Ve střelách na branku si zatím o něco lépe počínají Bolts, ale za vinu to má právě předchozí početní výhoda, kdy se hosté usadili v útočné třetině.
     
    11:44
    Proti střele Namestnikova už Luongo zasahovat musel, ale vše zvládnul na výbornou a jeho tým už je v plném počtu. Tampa Bay první přesilovka nevyužívá.
     
    11:15
    Už jen půl minuty hostující přesilovky a hokejisté v bílých trikotech se ani nedostali pořádně do zakončení.
     
    10:45
    Právě gólman Tampy si nyní zahraje s kotoučem a pomůže svým spoluhráčem s rozehrávkou.
     
    10:17
    Domácí se poprvé osvobozují a vyhazují kotouč přes všechny čáry, Lightning musejí pro kus černé gumy až za Vasilevskiho klec.
     
    09:57
    Brzy následuje nové vhazování v útočném pásmu Bolts, ještě před tím zásah Luonga.
     
    09:44
    Čeká nás také první vyloučení tohoto zápasu, na trestnou lavici za držení míří domácí hokejista. Konkrétně je na dvě minuty vyloučen Erik Gudbranson (FLA). Přesilovka Tampy.
     
    09:37
    A znovu sledujeme pasáž, kdy se hraje dlouho bez přerušení.
     
    08:50
    Nikita Kučerov si také nechal dařit ve střelecké aktivita, ztroskotal až na připraveném Luongovi. Fanoušci v posledních momentech vidí hodně zakončení na klec.
     
    08:24
    Jaromír Jágr a jeho dobrá střela z levého kruhu, jenže ještě před doletem na branku ji někdo stačil včas zblokovat.
     
    07:45
    Florida se až nyní dokázal díky Barkovovi dostat z obranné třetiny, zmiňovaný šikula ihned nabral puk na hokejku a zaútočil. Ale neměl kolem sebe za včas pomocníky.
     
    07:32
    Hned po dalším buly nový pokus o zakončení pro hosty, ale tohle byla hodně nepřesná střela z dálky.
     
    07:27
    Andrej Šustr se rozhodl, že zkusí štěstí a zakončí sám na branku. Jenže na jeho pokus si obrana Floridy zavčas počkala, nakonec zasahuje i Luongo. Pokračujeme po komerční přestávce.
     
    06:34
    Jeden z domácích forvardů se dostal do samostatného úniku na branku, ale v rozhodující chvíli přestřelil.
     
    05:45
    Po předlouhé době bez přerušení si hokejisté mohou malinko odpočinout, puk totiž končí na střídačce Tampy Bay a následuje nové vhazování ve středním pásmu.
     
    05:25
    Kdy už se zdálo, že by i Blesky mohly vystřelit z dálky, do jejich pokusu se postavili dva domácí bránící hráči. Florida hned zakládá protiútok.
     
    04:09
    Pořád nezazněl pískot rozhodčího, který uklidnil hru na ledě. Vasilevskij v brance Bolts ale teď nemusel dávat takový pozor, puk kolem něj pouze proletěl.
     
    03:28
    Dvojice útočníků v hostujícím trikotu se vydala směrem k soupeřově kleci, ale k zakončení nedošlo, jelikož obrana Floridy dokázala Tampu přečíslit.
     
    02:55
    Ale i Roberto Luongo už je v permanenci, po střele od Condry z mezikruží se musel pořádně protáhnout lapačkou.
     
    02:17
    Stále se ještě nepřerušuje a Tampa se na dlouho dobu dostala alespoň pod optický tlak. Až nyní se hostům podařilo alespoň vyhodit touš.
     
    01:28
    Mitchell pálil od modré čáry a Vasilevskij má první větší zákrok tohoto utkání, navíc musí dávat i dále pozor, jelikož akce kolem něho pokračuje.
     
    00:45
    Také útočník Jaromír Jágr rozehrává zpoza vlastní branky a hledá navrátilce do sestavy Barkova. Málem z toho byla první větší šance pro Pantery.
     
    00:09
    Jako první si na buly v dnešním utkání lépe vedli domácí hráči, obránce Ekblad okamžitě míří dobře a snaží se zakončovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě halou dozní hymna a budeme připraveni na začátek dnešního střetnutí na Floridě.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního střetnutí. Jak už je v NHL zvykem, oproti normálnímu hracímu času začneme o několik minut později.
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Luongo – Ekblad, Campbell, Mitchell, Gudbranson, Petrovic, Kampfer – Jágr, Barkov, Huberdeau – Smith, Bjugstad, Jokinen – Trocheck, Bolland, Pirri – Grimaldi, MacKenzie, Howden

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij – Stralman, Hedman, Carle, Garrison, Šustr, Coburn – Callahan, Stamkos, Namestnikov – Kučerov, Filppula, Killorn – Condra, Boyle, Brown – Taormina, Marchessault, Blunden.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, ve kterém budeme sledovat duel dvou od sebe nedaleko vzdálených klubů. Florida Panthers a Tampa Bay Lightning se spolu utkají podruhé v krátkém časovém rozmezí, akorát na jiném kluzišti.
     
    Československá stopa v utkání

    Jaromír Jágr (FLA) (7 + 6)
    Ondřej Palát (TBL) (2 + 5)
    Andrej Šustr (TBL) (0 + 2)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Minulý vzájemný duely mezi oběma celky se odehrál teprve dva dny zpátky v Tampě, kde padalo hodně branek a zápas nakonec musela rozhodnout až trestná střílení. Florida Panthers porazili Tampu Bay v 5:4 v samostatných nájezdech.
     
    FLORIDA PANTHERS

    Nepostup do play-off na konci letošní základní části by pro ně mohl být dost možná zklamání, přestože se s nimi v posledních letech mezi nejlepší příliš nepočítalo. Mužstvo ze Sunrise ale dává najevo, že je na cestě k lepším zítřkům, sezónu od sezóny a zápas od zápasu zlepšuje fanouškům o kousíček náladu. Faktem je, že Floridě aktuálně náleží předposlední příčka v pořadníku Atlantické divize, avšak ztráta na čtvrtý Boston není ani bod. Už po dnešním mači se tak Panteři mohou povznést žebříčkem o kousek výše. Z posledních tří případů Floridští zvládli hned dva, minule si poradili v nájezdech s rivalem z Tampy a o dvě utkání dříve srazili těsně i Calgary Flames. Bodování týmu z teplých krajin táhnou dva muži, nikoho asi nepřekvapí, že jedním z nich je Jaromír Jágr (7 + 6). Jeho kolega Vincent Trocheck (7 + 6) je na tom úplně stejně. Zvládne Florida i druhý mač proti Bolts?
     
    TAMPA BAY LIGHTNING

    Jarní finalista Stanley Cupu chce prokázat, že rozhodně nehodlá ani v letošní sezóně polevit, ba naopak. Modrobílí se drží mezi lepšími celky tabulky National Hockey League, ve své Atlantické divizi postávají na třetí pozici, dokonce jen bodík za druhými Ottawa Senators. Je pravda, že Bolts z posledních čtyřech pokusů hned třikrát prohráli, ale v žádném případě je nemusí zachvacovat panika. V předchozím střetnutí se totiž utkali právě s dnešním vyzyvatel s Floridy, se kterým padli až v samostatných nájezdech. Z mače si tak odnesli alespoň bod. Týmové statistiky vede se čtrnácti kanadskými body a devíti vstřelenými brankami Steven Stamkos (9 + 5), jenž by měl být i v následujících duelech klíčovou postavou týmu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 60. Ekblad (Huberdeau, Jágr)


    Florida Panthers: Luongo (Montoya) – Ekblad, Campbell, Mitchell, Gudbranson, Petrovic, Kampfer – Jágr, Barkov, Huberdeau – Smith, Bjugstad, Jokinen – Trocheck, Bolland, Pirri – Grimaldi, MacKenzie, Howden
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Bishop) – Stralman, Hedman, Carle, Garrison, Šustr, Coburn – Callahan, Stamkos, Namestnikov – Kučerov, Filppula, Killorn – Condra, Boyle, Brown – Taormina, Marchessault, Blunden

    Rozhodčí: Kowal, Sutherland – Mach, MacPherson

    Diváci: 12 067
    bahis siteleri