Montreal – Pittsburgh 1:3 (kon.) | Ottawa – Boston 2:1 (po pr.) | Columbus – Carolina 3:4 (po pr.)
San Jose – Toronto 7:0 (kon.) | Dallas – Minnesota 1:2 (kon.) | Arizona – Nashville 4:0 (kon.)
Vancouver – Tampa 2:3 (po pr.) | Los Angeles – St. Louis 1:2 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – Buffalo 2:4 (kon.)
po s.n. (1:2)
Los Angeles Kings
1:2 (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
St. Louis Blues
Neděle 10.01.2016, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    ST. LOUIS BLUES

    Tým pro základní části? Uvidíme, jestli tohle tvrzení bude platit i na konci letošní sezóny. Co se týče dlouhodobé sezóny, St. Louis Blues umí zahrát výborně, v play-off už je to ovšem o něco horší. A Bluesmani doufají, že letos konečně zažijí slastné jaro. Zatím se drží na slušné třetí příčce v našlapané Centrální divizi, více bodů stačily nasbírat jen celky Chicago Blackhawks a Dallas Stars. Nutno ale podotknout, že náskok St. Louis na třetí příčce není na rivala z Minnesoty velký, pouhé tři body. Zároveň Blues neprožívají zrovna nejlepší herní období, již pět utkání v řadě nevyhráli, naposledy je stačili o body obrat Anaheim Ducks, Colorado Avalanche a Ottawa Senators. A všechny tyto mače skončily až po prodloužení či samostatných nájezdech. Je jasné, že ani dnes to nebude mít St. Louis lehké, když zajíždí na led prvního kádru Pacifické divize. Týmové statistiky aktuálně vede rychlík Vladimir Tarasenko (24 + 19), jenž je zároveň nejlepším střelcem.
     
    LOS ANGELES KINGS

    Los Angeles může být zatím docela v klidu, jeho náskok na v Pacifické divizi druhou Arizonu činí deset bodů, takže Králové mají slušný odstup. Přesto nesmí usnout na vavřínech. Z předchozích sedmi střetnutí Kings hned šestkrát zvítězili, odnesli to třeba Toronto Maple Leafs, Philadelphia Flyers či Calgary Flames. Pokud srovnáme aktuální situaci a začátek sezóny, Los Angeles začalo střílet daleko více gólů a je jasné, že už Krále nemůžeme považovat pouze za obrannou partu. Ve výborné formě se drží mladý dravec Tyler Toffoli (19 + 12), který je nejlepším snajprem svého kádru a zdá se, že by tým mohl bodově táhnout po celou dobu sezóny. Samozřejmě k tomu potřebuje i své spoluhráče, třeba Anžeho Kopitara (10 + 20) a Jeffa Cartera (12 + 17). Přibudou dnes další body Kings do sbírky?
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Oba celky se spolu už jednou v rámci této sezóny potkaly, a to na začátku listopadu loňského kalendářního roku. Los Angeles Kings zavítali na led St. Louis Blues a zvítězili tam slušným výsledkem 3:0.
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (8 + 9)
    Dmitrij Jaškin (STL) (2 + 7)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, narazí na sebe dva celky Západní konference, které se poměrně dobře znají, třeba i z play-off. Proti sobě nastoupí Los Angeles Kings a St. Louis Blues.
    Bude Vinny Lecavalier bodovat i ve druhém zápase v dresu LA?
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick – McNabb, Doughty, Muzzin, Martinez, Schenn, Ehrhoff – Lucic, Kopitar, Toffoli – Pearson, Carter, Gáborík – King, Lewis, Brown – Andreoff, Nolan

    St. Louis Blues: Elliott – Gunnarsson, Pietrangelo, Edmundson, Shattenkirk, Bortuzzo, Parayko – Steen, Backes, Brouwer – Fabbri, Lehtera, Tarasenko – Pääjärvi, Berglund, Upshall – Jaškin, Brodziak, Reaves.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního zápasu, začneme za několik okamžiků.
     
    Oba týmy už nastupují na ledovou plochu, co nevidět bude vhozeno úvodní buly střetnutí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Na úvodním vhazování se lépe vedlo Alexandru Steenovi, který vyhrál kotouč pro svůj celek. Ale velmi rychle je hra přerušena.
     
    00:13
    Teď už ale na buly lepší Kings, jeden z jejich obránců hned poslal puk tvrdou ranou na branku. A Elliott má první zásah.
     
    00:50
    Takí Blues zkusili rychle přejít modrou útočnou čáru. Už se jim to povedlo, ale do zakončení se jejich první formace zatím ještě nedostane.
     
    01:20
    Kings se propracoval s pukem za brankou St. Louis, tam ale neměl komu nahrávat, protože všichni jeho spoluhráči byli v danou chvíli obsazeni.
     
    01:53
    Lehké nahození na Elliotta, ten raději podrží kus černé gumy v lapačce a zařídí nové buly, aby u jeho klece nedošlo ke komplikacím.
     
    01:59
    Na začátku utkání hodně kouskovaná hra, teď souzeno postavení mimo hru Los Angeles Kings.
     
    02:25
    Ani teď se Bluesmanům nepodařilo úplně nejlépe založit akci. Útočnou třetinu sice zůstali, ale k podstatnému se vůbec nedostali. Neposlali totiž puk na Quicka.
     
    03:00
    Dlouhým pukem to zkoušeli obránci Los Angeles, ale odražený kotouč od zadního mantinelu do brankoviště má pod kontrolou brankář Elliott. Další nařízení buly před jeho zraky.
     
    03:14
    Ehrhoff nahazoval kotouč od modré čáry, někdo z hráčů v bílém trikotu jej stačil zblokovat dříve, než se vůbec dostal k Elliottovi. Už znovu hrají hosté.
     
    03:55
    Kopitar se natahoval po touši ve středním pásmu, ale také on to měl příliš daleko. Sledujeme hokej plný nepřesností.
     
    04:14
    Třetí zákrok Elliotta lapačkou v první třetině. A následně další buly po jeho levé ruce.
     
    04:33
    S kotoučem si zahrál za svou klecí také Jonathan Quick, i když možná svým opuštěním brankoviště trošku zariskoval. Jeho obránci už rozehrávají.
     
    05:15
    Obránci St. Louis jsou ale ve svém pásmu také zatím pozorní, což je hlavním důvodem toho, proč zatím nesledujeme tolik šancí.
     
    05:24
    Scottie Upshall a jedna z první hostujících šancí na zakončení v zápase. Ale uvedený hokejista pálil přímo do plastrónu Jonathana Quicka. Ve stejném čase odchází do kabiny domácí Dwight Kings, nejspíše to nebude ze zdravotních důvodů.
     
    05:47
    Už se zdálo, že by se hostující formace mohla dostat do přečíslení, ale na poslední chvíli Blues sjel puk z hokeje na modré čáře a bylo po šanci.
     
    06:28
    Ehrhoff si dal u zadního mantinelu pozor na to, aby zvládl osobní souboj se soupeřem. Přesto ale St. Louis pokračuje v kombinaci kolem klece domácích.
     
    06:58
    Nejlepší střelec domácích Tyler Toffoli se vrhl kupředu s Milanem Lucicem. Do zakončení se nedostali, ale jejich soupeři vyhazují na icing, takže buly proběhne v pásmu Blues.
     
    07:15
    Opět to zkusili hosté jednoduše, ale teď spíše posunuli pryž do středního pásma, než aby se snažili zaútočit. Zkusí to z dálky sám Marián Gáborík za Kings.
     
    07:40
    Bude se poprvé v zápase vylučovat a uvidíme přesilovou hru Los Angeles Kings. Alexander Steen (STL) totiž od hlavního rozhodčího obdrží dvě minuty za nedovolené bránění Jonathana Quicka. Uvidíme, jak si Kings s přesilovkou poradí.
     
    07:41
    Rozhodčí sice už hodil puk mezi hokejky hráčů, ale Vincent Lecavalier byl podle něj moc aktivní, takže se buly opakuje.
     
    07:43
    Už se ovšem hraje a jeden z obránců v černém trikotu to hned zkusil lehkým nahozením od modré čáry. Na to si brankář Elliott dal moc dobrý pozor..
     
    08:20
    Kombinace Kings v útočném pásmu beze střely už byla moc dlouhá, také proto St. Louis poměrně rychle vyhazuje a nepouští soka do šance.
     
    08:55
    Anže Kopitar dostal krásnou nahrávku od Toffoliho, aby si pak slovinský útočník krásně připravil puk a zakončil. Ale také nyní hostující gólman jistý, Kopitarovi už ale moc nechybělo.
     
    09:07
    Z přesilové hry domácích už nezbývá ani minuta, navíc je tu další vyhození St. Louis Blues. A k tomu rozhodčí přeruší hru a nakáže nové buly před Elliottem.
     
    09:23
    Zatím asi největší šance v přesilovce, Anže Kopitar poslal puk na úplně volného spoluhráče na levé straně brankoviště, který promáchl před polovnou prázdné branky. Elliott by to k tyčce už určitě zpátky nestihl.
     
    10:00
    Už hrají hosté v plném počtu, první oslabení tedy zvládli bez inkasování, přestože se domácí parta v početní výhodě vypracovala alespoň nějaké možnosti.
     
    10:40
    Bortuzzo dostal Blues do pásma, o puk už se drali také útočníci Blues. Ale ani teď to nevypadá, že by se hosté měli dostat ke střele na branku.
     
    11:08
    Navíc hosté znovu faulují a je z toho druhá přesilovka pro domácí barvy. Dvě minuty za podražení bude muset jít pykat hokejista Blues Robert Bortuzzo (STL), jenž se provinil podražením. Další šance pro Los Angeles.
     
    11:19
    Domácí hráči zvládli situaci na buly, přesto se v útočné třetině neudrželi, jelikož jim přeskočil puk na modré čáře a museli pro něj zpátky dozadu.
     
    11:47
    McNabb už nahazoval puk od modré čáry na branku, spíše ještě doufal, že jej před Elliottem bude tečovat Lucic, ale to už se nestalo.
     
    12:15
    Hala už se pomalu začala radovat, ale puk po střele Tylera Toffoliho rozezvučel pouze tyčku branky St. Louis Blues. Znovu byli Kings hodně blízko prvnímu zásahu.
     
    12:50
    Do konce druhého hostujícího oslabení zbývají už jen vteřiny a Bleus se opět dokázali osvobodit vyhozením přes všechny čáry. Teď už to nejspíš zvládnou.
     
    13:28
    Elliott vyjel za branku rozehrát kotouč, stejně jako potom to stejné provedl Quick na druhé straně hrací plochy. To vše už ve chvíli, kdy se hraje v plném počtu na obou stranách.
     
    14:12
    Doughty dojel jako první puk u zadního mantinelu, ale hned jej ztratil kousek před Quickem a málem z toho dokonce byly trable pro Los Angeles.
     
    14:45
    Nolan v další velké šance pro domácí, teď minul pravou tyčku zařízení Elliotta. Ale bude se pravděpodobně vylučovat z řad Kings.
     
    14:55
    Jaké to je mít k dispozici přesilovou hru, to si vyzkouší také St. Louis Blues. Brayden McNabb (LAK) dostává dvě minuty za podražení a bude doufat, že jeho spoluhráči v oslabení neinkasují. Přesilovka Blues.
     
    15:00
    Blues vyhráli buly před Quickem a Vladimir Tarasenko se hned dostal do zakončení. Jednalo se teprve o druhou střelu hostující party v zápase.
     
    15:39
    Už podruhé se podařilo Los Angeles vyhodit přes všechny čáry. Když už byli Bluesmani zpátky před Jonathanem Quickem, nestačili pořádně zamířit.
     
    16:20
    Parayko udržel puk na modré čáře a poslal jej na teč před branku, Quick ale ani nemusel zasahovat. To už se přesilovka St. Louis blíží ke svému konci.
     
    16:52
    Ještě jedno vyhození a tohle už Kings bude na ubránění stačit.
     
    17:22
    Už při hře pět na pět se dostával do skoro samostatného úniku domácí Milan Lucic, ale nakonec jej dostihl ještě jeden z obránců, takže se mu vůbec nepodařilo zakončit.
     
    17:58
    St. Louis se ani nyní nedaří prosadit se kolem branky Los Angeles, stále se tam nemůže trvaleji usadit a vypracovat si zakončení.
     
    18:26
    Už sice byli hosté zpátky v útočném pásmu, ale tam velice dobře zapracovali obránci Králů, kteří nedovolili žádné další komplikace.
     
    19:03
    Hraje se poslední minuta první třetině, pokračujeme stále za bezbrankového stavu.
     
    19:17
    Blues si teď dlouho rozmýšleli, kudy rozehrát puk. Nakonec se jim to povedlo, ale Fabbri svým pokusem hodně minul horní tyčku.
     
    19:47
    Ještě jedno vyloučené v úvodní části. Už podruhé sedí dnes na trestné lavici Robert Bortuzzo (STL), jenž zahrál proti sokovi vysokou hokejkou a je souzen. Šance pro Los Angeles.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Jsme na konci první třetiny zápasu a na úvodní branky střetnutí stále čekáme, přestože jsme viděli řadu šancí a přesilovek. Uvidíme tedy, co nám přinese prostřední část duelu.
     
    Střely na branku v první třetině

    Los Angeles Kings: 7

    St. Louis Blues: 3
     
    Nebude trvat dlouho a odstartuje druhá třetina zápasu mezi Los Angeles Kings a St. Louis Blues. Na první gól v utkání stále čekáme. Dočkáme se již v prostřední periodě?
     
    Úspěšnost na vhazování v první třetině

    Los Angeles Kings: 8 vyhraných buly

    St. Louis Blues: 7 vyhraných buly.
     
    Na startu druhé třetiny bude ještě samozřejmě pokračovat přesilovka Kings, kterou si přinesou z konce úvodní části.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Na úvodním buly ve druhé třetině si vedl lépe hostující David Backes, Blues tedy mohou okamžitě zkusit vyhodit puk daleko od své klece.
     
    20:17
    Jenže jsou to Kings, kdo pro sebe získal výhodu útočné třetiny. Střela jednoho z domácích obránců končí v náruči brankáře Elliotta.
     
    20:39
    Kombinace Kopitara s Toffolim nevypadala vůbec špatně, jenže znovu to dopadlo bídně se zakončením. Ještě pálil od modré čáry pálil Doughty, ale také on netrefil klec.
     
    21:18
    Kopitar ještě dokázal udržet puk v útočné třetině, aby jej následně posunul na Gáboríka. Ale slovenský útočník už překombinoval situace, mohl nejspíše dávno střílet.
     
    21:53
    Přesilovka Kings je u svého konce, ani z této početní výhody puk do sítě nepadne. A tak pokračujeme při hře pět na pět.
     
    22:25
    Tarasenko si udělal místo na pravé straně. Nakonec se rozhodl také sám vystřelit, jeho spoluhráči byli všichni v daný moment obsazeni.
     
    23:03
    Teď se málem bekům St. Louis vůbec nepovedla rozehrávka z vlastní obranné třetiny, nakonec to ovšem zvládli a hráli vepředu forvardi. Ale ani teď si Quick nepřipíše zákrok.
     
    23:36
    Zatím se ve druhé třetině hraje hodně ve středním pásmu, kde se bojuje o kotouč. Bluesmani pak vyhazují na zakázané uvolnění. Buly proběhne před zraky gólmana Elliotta.
     
    23:58
    Jen tak tak, že to teď ještě Kings stihl na modré čáře a udrželi pásmo. I tak o něj za malý moment přišli, a to kvůli velice dobré aktivitě Gunnarssona na modré čáře.
     
    24:29
    Kevin Shattenkirk a jeho tým v postavení mimo hru. Vhazovat se tedy bude ve středním pásmu.
     
    24:37
    Shattenkirk má hned práci za svou brankou, kde jeho rozehrávku napadal někdo v černém trikotu. A také z toho Kings získali střeleckou šanci.
     
    25:09
    Kings se rozestavěli na modré čáře tak, aby snadno prošli do pásma soupeře. To se sice povedlo, ale nakonec jim přeci jen neposedný puk utekl z hokejek.
     
    25:40
    Dustin Brown už si na pravém kruhu dělal zálusk na střelu zápěstím. Jenže domácí kapitán promáchl a takřka odevzdal puk soupeři. Hra je ale brzy přerušena.
     
    26:18
    Blues zrovna střídali, takže neměli moc chuť přejít přes střední pásmo. Tak alespoň nahodili kotouč pryč, z čeho pramenilo zakázané uvolnění.
     
    26:38
    Znovu to vypadalo na dobrou šanci pro Los Angeles, jenže domácí se nedohodli, kdo bude nahrávat a kdo střílet. A pak už se Blues postarali o vyřešení problému u jejich klece.
     
    27:01
    Los Angeles Kings a jejich zakázané uvolnění. Po delší době se tak hra přesunuje před Jonathana Quicka.
     
    27:18
    Jeff Carter se na chvíli ocitl sám v útočném pásmu za modrou čárou, než jej stihli dojet bránící hráči. Ale nejlepší moment na střelu už nejspíše prováhal.
     
    27:43
    Druhé zakázané uvolnění domácí v krátkém časovém sledu.
     
    27:55
    Blues po dlouhé době kombinují kolem domácího zařízení, ale na střelu to zatím ani nyní vůbec nevypadá.
     
    28:20
    Tak se na to podívejme, máme tu ve druhé třetině také bitku dvou kohoutů. Za domácí se vůbec nebál vystavit soupeři nováček v dresu Kings Luke Schenn (LAK), jako pořádné sousto si vzal do parády Roberta Bortuzza (STL). A nebyla to vůbec špatná rvačka pro oko fanouška. Oba pochopitelně dostávají tresty za bitku.
     
    28:25
    Už se ale znovu hraje a Drew Doughty hned hledal prostor, kudy najít místo pro nahrávku na útočníky. Blues ale zatím další domácí šance nepovolují.
     
    28:52
    Berglund převzal puk za vlastní brankou a snažil se dostat dopředu přes střední pásmo. Ale místo toho mu ujel puk a do šance se dostala domácí parta.
     
    29:23
    Kopitar se obtočil kolem branky Elliotta dostal se do hodně dobré možnosti.
     
    29:54
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Ale teď už se domácí Los Angeles Kings prosazují a zhruba v polovině základní hrací doby jsme se tedy dočkali úvodního zásahu dnešního střetnutí v Kalifornii. A nebyla to opravdu jen tak nějaká branka, jenom veliká krása pro oko hokejového diváka. Slovinský útočník ANŽE KOPITAR převedl hodně dobré střídání, ve kterém si vytvořil hned tři větší šance. A tu třetí už s klidem na hokejce proměnil, když se protáhl před klec gólmana Elliotta a nádherným bekhendovým zakončením nedal ochránci svatyně St. Louis Blues žádnou šanci. Uvidíme, jak budou hosté reagovat. Asistence: Milan Lucic.
    Anže KOPITAR - 1:0
     
    30:10
    Hra přerušena, pokračovat budeme po konci komerční přestávky.
     
    30:30
    Sotva se začalo hrát, už znovu rozhodčí píská. Kings se totiž dostali do postavení mimo hru.
     
    30:40
    Muzzin znovu za brankou, hned poslal kotouč na modrou čáru na Martineze. Druhý jmenovaný bek domácích pálil z dálky, ovšem zařízení přesně netrefil.
     
    31:18
    Zdá se, že hostující celek inkasovaná branka malinko zaskočila, Blues se nyní nemohou skoro dostat na puk.
     
    31:33
    K tomu St. Louis Blues posílají kus černé gumy na zakázané uvolnění, jiné řešení jim teď možná ani nezbývalo.
     
    31:46
    Reaves se prodral až za branku Jonathana Quicka, tam dobře vybojoval kotouč. Ale s další nahrávkou na spoluhráče už to bylo horší, ta se mu moc nepovedla.
     
    32:18
    Veliká šance, kterou teď po úniku Lehtereho dokázal betonem zastavit Jonathan Quick
     
    32:33
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak se na to podívejme, St. Louis Blues si na první branku Los Angeles našli poměrně rychlou odpověď. Dá se říci, že šlo teprve o první větší sled šancí hostů ve druhé třetině, hned toho dokázali hokejisté v bílých trikotech zužitkovat. Lehtereho šanci ještě brankář Jonathan Quick velmi dobře zastavil pravým betonem, ale když se ke střele v prostoru před brankou dostal ALEX PIETRANGELO, už musel ochránce domácí klece lovit touš ze své sítě. Pokračujeme tedy za vyrovnaného stavu a můžeme jen hádat, jestli do konec třetiny uvidíme ještě nějaký zásah. Asistence: Vladimir Tarasenko, Jori Lehtera.
    Alex PIETRANGELO - 1:1
     
    33:48
    McNabb a Gáborík už se snažili společně založit další akci, která by dostala Kings do šance. Ale to se tak úplně nepovedlo.
     
    34:14
    Už mají puk ve své moci obránci hostů, Tarasenko se pak zkusil uvolnit na střelu, ale jeho rána mířila hodně vedle branky.
     
    34:31
    Ještě jedna komerční přestávka ve druhé části, za chvíli pokračujeme.
     
    34:35
    Rozhodčí nebyl spokojen se způsobem vhazování, vhazovat se bude muset na stejném místě znovu.
     
    34:45
    Bortuzzo sice předvedl u své branky velice dobrou práci beka, přesto se ovšem domácí mužstvo dostalo ke střele. Ale to nebyl větší problém pro brankáře Elliotta.
     
    35:25
    Hraje se nyní hodně ve středním pásmu, právě z tohoto prostoru se dokázal sám vypracovat do šance slovenský forvard Marián Gáborík. Jeho pokus zápěstím míří těsně nad branku.
     
    35:59
    Také Jeff Carter se vůbec nebál samostatné akce a málem se mu individuálním průchodem a nahrávkou zpoza branky na spoluhráče podařilo vymyslet dobrou akci.
     
    36:02
    Hned po buly se vhazování uskuteční znovu, Elliott totiž zachytil kus černé gumy do své rukavice a přerušil hru.
     
    36:09
    A znovu ten stejný gólman v permanenci. Brankář hostujícího celku se nyní určitě nenudí, protože je nucen krýt jeden puk za druhým.
     
    36:28
    Milan Lucic před brankou přebíral nahrávku od Tylera Toffoliho, ale se zakončením už to bylo daleko horší. Blues alespoň vyhazují od své branky pryč.
     
    36:58
    Bude se vylučovat z řad St. Louis Blues, ponechaná výhoda pro Kings.
     
    37:27
    Bude to český hokejista Dmitrij Jaškin (STL), kdo si bude muset odsedět dvě minuty za sekání. A jeho tým čeká stejně dlouhá doba v oslabení. Takže je tu další možnost přesilové hry pro Los Angeles v zápase.
     
    37:50
    Jeff Cartes s Gáboríkem hned ve velké šanci, teď se dobře předvedl svým zákrokem brankář Elliott.
     
    38:14
    A St. Louis již stačilo vyhodit puk až ke kleci Jonathana Quicka, Kings musejí začít opět od vlastního brankáře.
     
    38:58
    Další puk přes všechny čáry a tohle oslabení zatím hostům vychází podle představ, zatím žádná šance pro Kings.
     
    39:25
    Už se hraje poslední minuta první třetiny, za pár vteřin se do hry vrátí vyloučený Jaškin. Tak tahle přesilová hra Los Angeles Kings vůbec nevyšla.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Více už se toho ve druhé třetině nestane. Viděli jsme konečně také branky, a to hned na obou stranách. Rozhodnout bude muset za stavu 1:1 třetí třetina, případně i prodloužení a samostatné nájezdy. Po přestávce mezi třetinami samozřejmě pokračujeme.
     
    Střely na branku po druhé třetině

    Los Angeles Kings:16

    St.Louis Blues: 7
     
    Zanedlouho odstartuje třetí třetina zápasu, do které vstoupíme za vyrovnaného stavu 1:1. Podaří se některému celku rozhodnout v základní hrací době?
     
    Vše je připraveno na start poslední části zápasu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Na úvodním buly ve třetí třetině se lépe zadařilo hokejistům St. Louis Blues. Ti hned zkusili založit útočnou akci.
     
    40:21
    Také Lecavalier si chtěl udělat místo pro projití přes modrou čáru, ale neměl kolem sebe moc prostoru, takže musel ještě nahrávat na spoluhráče na levou stranu.
     
    40:50
    Alex Pietrangelo si dělal zálusk na druhý zásah v zápase, teď se mu ale střela zápěstím moc nepodařila. Přesto musel Jonathan Quick ještě zasahovat.
     
    41:03
    Pearson a Leacavalier si vyměnili kotouč z hokejky na hokejku před brankou soupeře, ale ani oni, ani dojíždějící Gáborík zařízení netrefili. Akce ovšem pohledná.
     
    41:41
    Zakázané uvolnění Los Angeles, hra se tedy vrátí do domácího obranného pásma.
     
    42:07
    Další zákrok pro Quicka, když se ho rychlým zakončením snažil překvapit Dmitrij Jaškin. Blues jsou nyní daleko aktivnější než na začátku první a druhé třetiny.
     
    42:20
    Stále ještě hostující celek drží kotouč na hokejkách v útočné třetině, přestože na další střelu na branku si zatím ještě musí počkat.
     
    42:50
    Alexandre Steen si udělal před brankou prostor, aby mohl dostat puk na hokejku. Ale k tomu už nedošlo, protože obránci Kings získali puk do své moci.
     
    43:20
    Anže Kopitar se dral o kotouč u zadního mantinelu, ale tam by potřeboval pomoc některého ze spoluhráčů.
     
    43:41
    Luke Schenn s Kopitarem málem unikali dva na jednoho směrem na klec Blues, ale to už se puk odrazil až do lapačky Elliotta. Hra přerušena, buly v pásmu Blues.
     
    43:57
    Dwight King se s Lewisem dostal do slibné šance, druhý jmenovaný poté sám zakončoval a málem se mu podařilo protlačit touš až do sítě.
     
    44:08
    Pääjärvi rozehrával puk hodně rychle, ale musel si dávat hodně dobrý pozor, aby trefil přesně Jaškinovu hokejku. Po touši se totiž natahovali také domácí muži.
     
    44:50
    Patrik Berglund a jeho dobrá obranná práce. Poté už puk končí někde mezi diváky, tečoval jej tam pravděpodobně domácí hokejisté.
     
    45:08
    Pearson se vůbec nebál a snažil se napadat rozehrávku soupeře před Quickem. Ale beci Kings to zvládli a problémy nepřipustili.
     
    45:33
    Lecavalier hledal volného spoluhráče na levé straně před brankou, málem se mu to podařilo, ale kotouč se těsně před brankovištěm odrazil pryč.
     
    45:48
    Hostující celek sice vyhrál buly, ale Kings velice rychle zasáhli s vyhodili touš alespoň do středního pásma.
     
    46:13
    Milan Lucic už v útočném pásmu operuje s pukem u mantinelu, potřeboval ale někoho od kombinace. A ten někdo nebyl k dispozici, takže mohou hrát beci Blues.
     
    46:48
    Uvidíme komerční přestávku, ještě před tím přerušena hra pro postavení mimo hru.
     
    46:57
    Dva na jednoho chviličku unikali hosté, mezi nimi také Jaškin. Ale znovu se obrana Kings dokázala velice rychle vrátit před svého gólmana.
     
    47:28
    Na hranici icingu domácích, ale hra pokračuje, navíc se Marián Gáborík dostal do dobré možnost na levém kruhu. Ale zakončení slovenského útočníka míří hodně vysoko.
     
    47:47
    Hra pozastavena před zařízením St. Louis Blues, tam se také nyní strhla menší strkanice, která skončila až u zadního mantinelu. Ale vylučovat se nebude ani na jedné straně.
     
    47:59
    Teď už se ale vylučovat bude, z řad Los Angeles Kings, takže bychom měli vidět přesilovku St. Louis Blues. Brayden McNabb (LAK) se diví, ale po srážce Pääjärviho byl rozhodčí nekompromisní. Hokejista hostů navíc odchází do kabiny, snad to nebude vážnější zdravotní problém. McNabb dostává pětiminutový trest, zlobí se i trenér Sutter. Šlo o zásah do hlavy ve chvíli, kdy se Pääjärvi skláněl k mantinelu.
     
    47:59
    Zároveň ještě uvidíme komerční přestávku, pak začne pětiminutová přesilová hra St. Louis Blues.
     
    47:59
    Kromě faktu, že mají hosté k dispozici dlouhou přesilovku, Kings přišli před koncem zápasu o jednoho z obránců, což pro ně také není nejlepší zprávou.
     
    48:15
    Quick za vlastní brankou rozehrál puk a zatím se Blues nedostávají do šance v přesilovce.
     
    48:38
    Také hostující brankář si zahraje s kotoučem, to už Kevin Shattenkirk udělal vše pro to, aby dostal svůj tým do útočné třetiny.
     
    48:53
    Jonathan Quick pro jistotu podržel touš pod svou rukavicí a zařídil další buly před svými zraky.
     
    49:10
    Brouwer dlouho váhal s nahrávkou u pravého mantinelu, pak už našel volného Berglunda. Ale Blues si hodně hrají s kotoučem a spíše hledají pozici na střelu.
     
    49:38
    Střelu od modré čáry Jonathan Quick řešit nemusel, orazítkoval jen zadní mantinel. Pak už Muzzin dokázal vyhodit puk pryč.
     
    50:08
    Střela Alexandera Steena byla už mnohem více nebezpečná, ale ani ta netrefila branku přesně. Tahle nepřesná muška by mohla hosty ještě hodně mrzet.
     
    50:11
    Hostují trenér vycítil, že je potřeba svůj tým uklidnit a vybírá si oddechový čas.
     
    50:15
    Lehtera sice vyhrál buly pro St. Louis, jenže i tak musejí hosté až skoro před vlastního gólmana, aby tam rozehráli kotouč.
     
    50:29
    Puk byl vyhozen přes mantinel Martinezem, ale bylo to s tečí, takže se vylučovat nabude a následuje jen vhazování před brankou Los Angeles.
     
    50:45
    Anže Kopitar se zkusil ve vlastním oslabení prosadit na modré čáře, ale dále než na hranici středního pásma s útočným se nedostal.
     
    51:05
    Ještě necelé dvě minuty zbývají do konce oslabení Kings, ale domácí zatím hrají v dlouhé početní nevýhodě poměrně dobře.
     
    51:25
    Teď se navíc jeden z domácích forvardů dostal do samostatného úniku na branku, Elliott si po delší době musel připsat hodně dobrý zákrok.
     
    52:05
    Už jen necelý minuta do konce přesilovky Blues, další vyhození Los Angeles a trenér Blues není rozhodně s výkonem svého mužstva v dlouhé početní výhodě spokojený.
     
    52:40
    Nyní už to pravděpodobně bude pro Kings dobré, jen několik vteřin a trest McNabba úplně vyprší.
     
    53:08
    Ještě jedna hostující střela a je po přesilovce. Dá se říci, že St. Louis Blues pětiminutovou přesilovou hru vůbec nezvládli a zdá se, že tohle oslabení spíše nakoplo domácí.
     
    53:48
    Ještě stále navíc zůstala hra nepřerušena, až nyní vyhazují Blues na icing. A hala tleská, předchozí výkon Kings v oslabení se fanouškům v černých dresech očividně líbil.
     
    54:03
    Dwight King se na pravé straně nejdříve dostal do dobré možnosti zakončit, ale poté už to měl ke kotouči hodně daleko.
     
    54:32
    Dlouhá nahrávka Edmundsona z obranné třetiny, tenhle puk dopředu na Berglunda neprošel. A tak hrají obránci Los Angeles Kings.
     
    55:10
    Teď se hraje hodně ze strany na stranu, je jasné, že necelých pět minut před koncem základní hrací doby nechce nikdo udělat chybu.
     
    55:43
    Anže Kopitar se na levé straně dostal chvíli sám do šance, nakonec ale ještě nestřílel a zavezl puk za brankou. A tím tak trochu ztratil možnost zakončit.
     
    56:04
    Ještě jedna komerční přestávka v poslední části zápasu, poté už budeme ve zbytku třetí třetiny pokračovat.
     
    56:04
    Už se připravuje nové buly před Elliottem, domácí mají k dispozici výhodu útočného pásma.
     
    56:15
    Ihned po vhazování se snažil bez přípravy vypálit Alec Martinez, ale jeho střela zápěstím vůbec netrefila branku.
     
    56:37
    Rychlá kombinace Lucice s Kopitarem v útočném pásmu, do akce se zapojil také obránce Doughty, jenž zkusil ránou z dálky překvapit Elliotta.
     
    57:05
    A Blues teď mají co dělat, aby stačili pokrýt všechny šance soka před svou brankou. Také Lecavalier se natahoval po puku, aby jej mohl dorazit za hostujícího gólmana.
     
    57:28
    Hra se přesunula nyní před Jonathana Quicka, uvidíme, jestli tam nějakou chvíli vydrží.
     
    57:53
    Sotva se stačili hosté dostat do pásma, hned o něj přišli. Ani nahození Kevina Shattenkirka na teč Bluesmanům moc nepomohlo.
     
    58:23
    Rychlá rozehrávka Martineze na Dustina Browna, poté hrál také Lewis. Ale zatím se Kings nemohou dostat do střely, obrana Blues pozorná.
     
    59:03
    Běží poslední minuta základní hrací doby, kotouč má na hokejce domácí hokejista Jake Muzzin.
     
    59:11
    Ještě alespoň jedno přerušení hry, Kevin Shattenkirk dostal hostující partu do postavení mimo hru.
     
    59:33
    Anže Kopitar napálil kus černé gumy z dálky na zařízení Elliotta, ale s touto střelou neměl ochránce svatyně St. Louis vesměs žádné trable.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Šedesát minut na určení vítěze zápasu nestačilo, branky padaly jen ve druhé třetině a neviděli jsme jich mnoho. Jinak ale utkání moc věcí nechybělo. Spousta šancí, přesilovek a také jedna bitka. Kdo si odnese výhru? Za chvíli pokračujeme prodloužením tři na tři.
     
    Sřely na branku po třech třetinách

    Los Angeles Kings: 25

    St. Louis Blues: 13
     
    Vše je připraveno na začátek prodloužení, pravděpodobně uvidíme hodně akčních nastavených pět minut hry. A dočkáme se třeba i nájezdů? Uvidíme!
     
    Trenéři pochopitelně posílají do hry to nejlepší, co mohou ze svých sestav nabídnout.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:03
    Na prvním buly v prodloužení se více zadařilo Kings, Doughty hned nahazuje puk směrem k brance St. Louis.
     
    60:28
    Ale Kings teď musí s kotoučem ještě na chvíli zpátky do středního pásma, obránci Blues nedovolili domácím lepší průchod od šance.
     
    61:03
    Až nyní se Los Angeles usadilo před brankou Elliotta a Jeff Carter si připsal velice slušnou střelu. Ale v síti neskončila.
     
    61:20
    Na druhou stranu se poměrně rychle a překvapivě do šance dostal Alex Pietrangelo, ale také jeho rána mířila hodně vysoko.
     
    61:58
    Máme za sebou skoro dvě minuty prodloužení tři na tři, puk nyní hodně ve středním pásmu, odkud se jej směrem na Quicka snaží dostat hosté.
     
    62:20
    Jonathan Quick má první větší práci v prodloužení. Jen tak tak, že to teď stihl ke své levé tyči.
     
    62:45
    Fanoušci z hlediště se ozývají, ale zatím se jejich žádost rozhodující branky nekoná. Aktivnějším týmem na ledě nyní St. Louis Blues.
     
    63:20
    Alex Pietrangelo zpátky na ledové ploše, ale ani on teď nedokázal vystřelit, byl ještě příliš daleko od zařízení.
     
    63:58
    St. Louis Blues už několik vteřin pobývali před klecí Quicka, až po necelé minutě se Los Angeles daří vyhodit alespoň do středního pásma.
     
    64:12
    Už běží poslední minuta nastavených pěti minut. Zatím to vypadá, že dnes uvidíme také samostatné nájezdy.
     
    64:24
    Shattenkirkova střela z dálky jen trefila zadní mantinel, hned vzápětí se dostal na druhé straně do úniku Lewis, ale ten minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    64:57
    Ještě jednoho buly před Jonathanem Quickem, ale tento zápas pravděpodobně v prodloužení neskončí.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Takže ani prodloužení neurčilo vítěze klání, uvidíme tedy ve Staples Center také samostatné nájezdy, které jednomu z celků přiřadí jeden bod do sbírky navíc. Kdo to bude?
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Anže KOPITAR neproměňuje.
     
    1. série
    0:1
    Alexander STEEN proměňuje.
     
    2. série
    0:1
    Jeff CARTER neproměňuje.
     
    2. série
    0:1
    Vladimir TARASENKO neproměňuje.
     
    3. série
    1:1
    Marián GÁBORÍK proměňuje.
     
    3. série
    1:1
    Jori LEHTERA neproměňuje.
     
    4. série
    1:1
    Tyler TOFFOLI neproměňuje.
     
    4. série
    1:1
    Robby FABBRI neproměňuje.
     
    5. série
    1:1
    Tanner PEARSON neproměňuje.
     
    5. série
    1:1
    Kevin SHATTENKIRK neproměňuje.
     
    6. série
    1:1
    Dustin BROWN neproměňuje.
     
    6. série
    1:1
    Dmitrij JAŠKIN neproměňuje.
     
    7. série
    1:1
    Vincent LECAVALIER neproměňuje.
     
    7. série
    1:2
    Troy BROUWER proměňuje.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým St. Louis Blues.
    Autorem vítězné branky je TROY BROUWER.
    Troy BROUWER - 1:2
     
    Konec zápasu.
     
    Tak to byla pořádná divočina v samostatných nájezdech! Pořádně dlouhou jsme si dnes museli počkat na vítěze utkání, tři třetiny, prodloužení a samostatné nájezdy, ve kterých zářili gólmani. Také proto duel rozhodla až sedmá série nájezdů, konkrétně Jonathana Quicka překonal Troy Brouwer. Los Angeles Kings si v zápase vytvořili určitě více šancí, také vyslali více střel na branku. Ale i díky výbornému výkonu brankáře Elliotta dnes vítězí St. Louis Blues. Sledovali jsme pohledný a hlavně napínavý zápas Západní konference. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou lednovou neděli.
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 27

    St. Louis Blues: 16
     
    Dnešní utkání sledovalo 18 413 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Gáborík (LAK) (0 + 0, 3 střely, čas na ledě 16:19)
    Dmitrij Jaškin (STL) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 13:35)
     
    Tři hvězdy utkání

    Colton Parayko (STL) (0 + 0)
    Anže Kopitar (LAK) (1 + 0)
    Troy Brouwer (STL) (1 + 0) (07:32:39)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 30. Kopitar (Lucic) – 33. Pietrangelo (Tarasenko, Lehtera), rozh. náj. Brouwer

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Anže Kopitar (LAK)
    0:1   Alexander Steen (STL)
    2. série:
    0:1   Jeff Carter (LAK)
    0:1   Vladimir Tarasenko (STL)
    3. série:
    1:1   Marián Gáborík (LAK)
    1:1   Jori Lehtera (STL)
    4. série:
    1:1   Tyler Toffoli (LAK)
    1:1   Robby Fabbri (STL)
    5. série:
    1:1   Tanner Pearson (LAK)
    1:1   Kevin Shattenkirk (STL)
    6. série:
    1:1   Dustin Brown (LAK)
    1:1   Dmitrij Jaškin (STL)
    7. série:
    1:1   Vincent Lecavalier (LAK)
    1:2   Troy Brouwer (STL)


    Los Angeles Kings: Quick (Enroth) – McNabb, Doughty, Muzzin, Martinez, Schenn, Ehrhoff – Lucic, Kopitar, Toffoli – Pearson, Carter, Gáborík – King, Lewis, Brown – Lecavalier, Mersch, Nolan
    St. Louis Blues: Elliott (Binnington) – Gunnarsson, Pietrangelo, Edmundson, Shattenkirk, Bortuzzo, Parayko – Steen, Backes, Brouwer – Fabbri, Lehtera, Tarasenko – Pääjärvi, Berglund, Upshall – Jaškin, Brodziak, Reaves

    Rozhodčí: Lee, Luxmore – Galloway, Gibbs

    Diváci: 18 413
    bahis siteleri