Boston – Anaheim 2:6 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 2:0 (kon.) | Carolina – Chicago 5:0 (kon.)
Ottawa – Buffalo 2:3 (kon.) | Florida – Toronto 5:1 (kon.) | Montreal – Columbus 2:5 (kon.)
Winnipeg – Arizona 5:2 (kon.) | Vancouver – Nashville 1:2 (kon.) | San Jose – Colorado 6:1 (kon.)
konec
Ottawa Senators
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Buffalo Sabres
Středa 27.01.2016, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL, ve kterém Ottawa Senators přivítá Buffalo Sbres. Utkání začíná v 01:30.
     
    OTTAWA SENATORS

    Stejně jako všechny ostatní kanadské týmy, je i Ottawa po 49 odehraných zápasech mimo příčky zajišťující playoff, avšak Senátoři na tom ještě nejsou relativně tak špatně (11. místo). Tabulka Východní konference je totiž nesmírně vyrovnaná a rozdíl čtvrtým Detroitem a třináctou Philadelphií je jen deset bodů. Obrovským problémem domácího celku je hlavně defenzivní činnost. Se 152 inkasovanými brankami jsou totiž svěřenci trenéra Camerona druhým nejčastěji inkasujícím týmem ligy. Méně gólů obdržel například i slabý Edmonton či dnešní soupeř Ottawy, Buffalo.

    Posledních pět zápasů

    24.1.2016 Ottawa – NY Rangers 3:0
    23.1.2016 Ottawa – NY Islanders 2:5
    22.1.2016 New Jersey – Ottawa 6:3
    19.1.2016 San Jose – Ottawa 3:4 pp.
    16.1.2016 Los Angeles – Ottawa 3:5

    Nejproduktivnější hráči

    Erik Karlsson 51 (10+41)
    Bobby Ryan 42 (17+25)
    Mike Hoffman 39 (22+17)
     
    BUFFALO SABRES

    Dlouhodobě jeden z nejhorších týmů ligy se zřejmě ani letos nepodívá do playoff. Buffalo je i přes občasné světlé záblesky v rámci Východní konference až patnácté a na osmé New Jersey ztrácí již 13 bodů! Po Philadelphii a Calgary jsou navíc Šavle třetím nejméně skórujícím týmem celé NHL. Buffalo ke všemu včera hrálo utkání v New Yorku a momentálně má pří skóre 4:11 sérii tří porážek v řadě.

    Posledních pět zápasů

    26.1.2016 NY Rangers – Buffalo 6:3
    23.1.2016 Buffalo – Detroit 0:3
    21.1.2016 Colorado – Buffalo 2:1
    19.1.2016 Arizona – Buffalo 1:2
    17.1.2016 Buffalo – Washington 4:1

    Nejproduktivnější hráči

    Ryan O'Reilly 40 (17+23)
    Jack Eichel 32 (14+18)
    Rasmus Ristolainen 31 (8+23)
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    9.10.2015 Buffalo – Ottawa 1:3
    27.9.2015 Ottawa – Buffalo 4:6 (příprava)
    24.9.2015 Buffalo – Ottawa 2:5 (příprava)
    7.3.2015 Ottawa – Buffalo 3:2
    11.2.2015 Buffalo – Ottawa 1:2
     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    V dnešním utkání se bohužel nepředstaví ani jeden český či slovenský hokejista, protože ottawský útočník Milan Michálek má zlomený prst na pravé ruce.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Borowiecki (A), Ceci, Wiercioch, Wideman, Cowen – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Stone, Pageau, Puempel – Chiasson, Smith, Lazar – Neil (A), McCormick, Prince

    Buffalo Sabres: Lehner (Johnson) – Ristolainen, Bogosian, Franson, McCabe, Pysyk, Weber – McGinn, R.O'Reilly (A), Kane – Girgensons, Eichel, Moulson – Gionta (C), Larsson, Foligno – Legwand, Schaller, C.O'Reilly

    Rozhodčí: Kevin Pollock, Ghislain Hebert – David Brisebois, Michel Cormier.
     
    Vítám vás u on-line přenosu ze zápasu mezi Senátory z Ottawy a Šavlemi z Buffala. Již nyní je jisté, že úvodní buly se nestihne vhodit v plánovaných 1:30 a začátek střetnutí bude mít několik minut zpoždění.
     
    Velmi zajímavý bude zápas především pro Robina Lehnera. Hostující brankář byl před sezónou vytrejdován právě z Ottawy a dnes to bude jeho první utkání v hlavním městě Kanady v pozici soupeře. Proti Ottawě už Lehner nastoupil hned v prvním zápase sezóny a vinou zranění z tohoto střetnutí se vyřadil na půl sezóny. Opravdu speciální zápas pro mladého Švéda.
     
    Hráči už jsou přítomni a Lyndon Slewidge spustil americkou státní hymnu. Po ní bude následovat hymna kanadská, na kterou se domácí fanoušci těší o poznání více.
     
    Státní hymny jsou za námi, ale ještě před úvodním buly dojde k čestnému buly, které provedou představitelé podpůrného programu pro mladé lidi s mentálním postižením.
     
    Konečně je vše připraveno! Zápas začne během několika desítek vteřin!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    První nahození hostujícího celku skončilo jen na zadním mantinelu a domácí hráči dostávají hru do středního pásma.
     
    00:55
    Nyní už se sice Šavle usadily v útočném pásmu, ale do střelecké pozice se nikdo z hostů nedostal a ottawský kapitán Erik Karlsson vyvezl kotouč k červené čáře.
     
    01:17
    Registrujeme první střelu zápasu. Tu obstaral po rychlém přechodu do útoku hostující Mark Pysyk. Anderson předvedl pohodový zákrok.
     
    01:58
    Curtis Lazar se zjevil v dobré střelecké pozici, avšak kotouč mu v rozhodujícím momentu sjel z čepele. Následná akce Buffala byla po dvou střelách zastavena Andersonem.
     
    02:26
    Pageau zavezl puk do středního pásma a nakonec to byl Stone, kdo vymyslel přihrávku mezi kruhy. Tam si sjížděl Puempel, avšak ke střele se tento mladík nedostal.
     
    02:59
    Protiútok Buffala skončil nepřesnou přihrávkou na Eichela a domácí rychle vrátili hru před Lehnera. Ten měl nyní trochu štěstí, neboť nahození od modré bylo sraženo jen kousek vedle brány.
     
    03:49
    Brian Gionta výborně bojuje za bránou Craiga Andersona a nakonec získává kotouč. Hbitý útočník teď prokázal své zkušenosti.
     
    04:29
    Z Giontovy akce sice nic nevzešlo, ale s dalším atakem Sabres přispěchal Evander Kane. Proti jeho ráně už musel zakročit domácí gólman.
     
    04:43
    Hosté jsou zatím překvapivě aktivnější a docela jednoduše přecházejí do pásma soupeře. Větší šance však zatím k vidění nebyla.
     
    05:47
    Znovu je Buffalo u Andersona. Kombinace mezi Eichelem a Moulsonem je ale hodně neurovnaná.
     
    06:11
    Nicméně domácí hodně rychle ztratili kotouč a Anderson musel zase na led. Tentokrát čelil ráně Tima Schallera.
     
    06:42
    Ottawa právě vstřelila branku!
    První šance domácího týmu a hned je z toho vedení! Ve vlastním pásmu se nejprve Ottawa dožadovala vyloučení jednoho z hostů, ale poté hodně rychle přešla do útočného pásma a Neil dělovkou prověřil Lehnera. Kotouč nakonec zůstal na hranici brankoviště, Zibanejad ho nevědomky přisunul na hůl dojíždějícího ERIKA KARLSSONA a domácí kapitán už měl jednoduchou práci. Hostujícímu trenérovi se nezdálo postavení Zibanejada a zkusil tedy využít svou challenge. U rozhodčích však nepochodil a přišel tím o timeout! Asistence: Mika Zibanejad, Chris Neil
    06:42 Erik KARLSSON - 1:0
     
    07:19
    Nebuzení Senátoři jsou zpátky v útočném pásmu a rozjíždí pohledný kolotoč. Defenzíva Sabres se ale zatím pohybuje velmi dobře.
     
    07:58
    Nakonec se Buffalu podařilo vytlačit soupeře do neutrální zóny a po dvou nepovedených snahách o založení útoku domácích se kotouče ujímají hosté.
     
    08:08
    Přechod přes modrou čáru se však Buffalu vůbec nepovedl a výsledkem je postavení mimo hru. Je tady první komerční přestávka zápasu.
     
    08:43
    Anderson nejprve zastavil Eichelův pokus a záhy poté se předvedl fantastickým zákrokem, když levým betonem zlikvidoval bekhendovou dorážku Matta Moulsona!
     
    09:53
    Hodně nejistý byl na druhé straně Robin Lehner, který nedokázal zachytit McCormickovu slabší ránu. O zbytek se ale postarala defenzíva Sabres.
     
    10:17
    Krátce po icingu Buffala se hra přesunula k Andersonovi a Brian Gionta se dostal k několika dorážkám. Snahu dotěrného kapitána Sabres zastavil až domácí brankář, který puk schoval pod lapačkou.
     
    10:39
    Mike Weber rozehrál hodně riskantně před vlastního brankáře a Buffalo muselo situaci hasit vyhozením kotouče. Icing z toho však nebude.
     
    11:12
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hodně šťastná branka Buffala a je vyrovnáno! Jared Cowen poslal ze středního pásma malou domů k Andersonovi, puk se odrazil na boční síť brány, s čímž si domácí brankář neporadil a pohotový EVANDER KANE poslal kotouč do betonů ottawského gólmana. Od chráničů Craiga Andersona se pak černý kus pryže došoural do brány. Bez asistence.
    11:12 Evander KANE - 1:1
     
    11:39
    Osekávaná mezi Zackem Smithem (OTT) a Zachem Bogosianem (BUF) skončila vzájemnou bitkou. Hodně vyrovnaný souboj těchto těžkých vah je na obou stranách ohodnocen pěti trestnými minutami za rvačku a dalšími dvěma za sekání.
     
    12:23
    Po vhazování v pásmu Buffala se kotouč okamžitě dostal na modrou čáru, kde hlídkoval Erik Karlsson. Dělovka švédského obránce skončila pouze na chráničích Robina Lehnera.
     
    12:43
    Nepřesná kombinace mezi dvěma domácími hráči ve středním pásmu končí zakázaným uvolněním. Vhazovat se bude po levici Craiga Andersona.
     
    13:22
    Ani jednomu z týmů se momentálně nedaří přechod do útočného pásma. Hraje se především v neutrální zóně mezi modrými čarami.
     
    13:59
    David Legwand si to v úniku mašíroval na Andersona, avšak v poslední možné chvíli ho skvěle dobruslil Patrick Wiercioch a ten svého bývalého spoluhráče připravil o kotouč a také velkou šanci ke skórování.
     
    15:06
    Budeme svědky první přesilové hry zápasu. Dvě trestné minuty za hákování totiž obdržel Curtis Lazar (OTT) a hosté budou mít početní výhodu.
     
    15:37
    První čtvrtina přesilové hry Buffala je minulostí a Ottawa podruhé vyhazuje kotouč k Lehnerovi. Začátek početní výhody není povedený.
     
    16:13
    Eichel vymýšlel přihrávku někam do prostoru brankoviště, avšak tento záměr vystihl Cody Ceci, jenž puk poslal přes celé kluziště.
     
    16:49
    A znovu letí kotouč přes všechny čáry.
     
    17:06
    Domácí v plném počtu.
     
    17:39
    Ottawa v naprosté pohodě ubránila přesilovou hru soupeře, avšak sama se do útoku zatím dostat nedokázala. Akce Buffala je ale zastavena ofsajdem.
     
    18:11
    Bleskový protiútok vyřešil Bobby Ryan, který předal kotouč do druhé vlny Hoffmanovi a nejlepší domácí střelec trefil z mezikruží tyč Lehnerovy svatyně!
     
    18:19
    Na druhé straně zasahoval Anderson, který čelil útoku z pravé strany. Schallerovu ránu však dokázal vytlačit pravým betonem mimo.
     
    18:55
    Aktivní Senátoři donutili Buffalo k chybě. Zakázané uvolnění a k vidění bude vhazování u Lehnerovy brány.
     
    19:47
    Buffalo se dokázalo vymanit z trochu neuspořádané kombinace domácích a kotouč mizí ve středním pásmu. V této třetině již nic zajímavého neuvidíme.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina zápasu a týmy jdou do kabin za vyrovnaného stavu. Do vedení se v sedmé minutě dostala Ottawa, která využila rychlý protiútok a Erik Karlsson dorazil kotouč za záda rozhozeného Lehnera. Hosté mohli srovnat v minutě deváté, ale proti byl fantastický Anderson, jenž si však vybral slabší chvilku. Po "malé domů" od Cowena si brankář Sens ve 12. minutě neporadil s neposedným kotoučem a Evander Kane vytěžil z minima maximum, když chytře napálil puk do betonů Andersona a od nich se touš poroučel do brány. Senátoři si ještě mohli vzít vedení zpátky na svou stranu, nicméně to by musel Hoffman v závěru mířit lépe než do tyče.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:39.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    První ofenzivní snaha Ottawy ve druhé třetině je už po šesti vteřinách hry zastavena čárovým rozhodčím, který správně odpískal ofsajd.
     
    20:32
    Rána Marka Borowieckiho se od modré čáry zastavila někde před brankovištěm, ale obrana Buffala se rychle zorientovala a dostala puk do středního pásma.
     
    20:48
    Velmi aktivní vstup domácího celku do druhé části zastavuje hra vysokou holí. Následuje buly ve středním pásmu.
     
    21:26
    Senátoři se dostali do přečíslení dvou na jednoho! Zack Smith šel z pravé strany, McCormick z levé, ale byl to první zmiňovaný, kdo celu situaci vyřešil tvrdou střelou. Lehner dokázal vykopnout pravý beton a nepříjemnou chvilku ustál.
     
    21:57
    Po dalším přerušení hry se už kotouč ujímají hosté, neboť Schaller si na buly poradil s Pageauem. Uvidíme, zda se Buffalo dostane do útočné fáze.
     
    22:49
    Tak zatím nikoliv. Naopak se Sabres musí rychle vracet, protože za Lehnerovu bránu letí další nahození domácích borců.
     
    23:25
    Příliš důrazně poslal domácí obránce kotouč po mantinelu pryč z vlastního pásma. Výsledkem je icing a buly po Andersonově levé ruce.
     
    23:39
    Jamie McGinn se šikovně uvolnil u zadního mantinelu a vybídl ke střele Bogosiana. Hostující bek se opřel do kotouče, avšak ten byl sražen do ochranné sítě.
     
    24:05
    Kane se nejprve sám odhodlal ke střele, kterou neposlal mezi tři tyče, ale následně se dokázal dostat zpátky ke kotouči. Rychle přihrávka mířila na hůl Foligna, nicméně ten puk zkrotit nedokázal.
     
    24:58
    Ottawa se stále ne a ne vymanit z vlastního pásma. Sledujeme velmi dobrou pasáž hostujícího celku.
     
    25:13
    Až nyní přesunuli domácí kotouč až k útočné modré čáře, kde je zastavil další ofsajd. Oba celky střídají unavené pětice.
     
    25:21
    Velmi dobrá zadovka našla mezi kruhy volného Zibanejada, ale švédský forvard situaci vůbec nezvládl, neboť mu puk sjel z hokejky a střela šla tedy hodně vedle.
     
    26:42
    Příliš dlouho váhal Kane s proniknutím do útočného pásma. Marcus Foligno se totiž neudržel na modré čáře a je z toho ofsajd. Následně Kane poslal kotouč do brány Craiga Andersona, což se vůbec nelíbilo domácím hráčům. Byla z toho menší rozmíška, kterou vyřešil rozhodčí.
     
    27:18
    Několik nepřesností ve středním pásmu teď zastavilo rozlet domácích. Vše končí ztrátou kotouče a nahozením Buffala.
     
    27:53
    Jenže ani Šavle si neporadily s útokem o moc lépe a jsou zastaveny postavením mimo hru. Utkání je nyní hodně kouskováno.
     
    28:28
    Jean-Gabriel Pageau se zadovkou zpoza brány pokusil najít Smithe, avšak ten byl na brankovišti velmi dobře bráněn a z možné gólovky nebylo nic.
     
    28:59
    Nenápadná střela od modré čáry byla hodně nepříjemná, protože Anderson toho moc neviděl. Nakonec se puk odrazil mimo dosah hostujících hráčů.
     
    30:03
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Teprve třetí střela mířila ve druhé třetině na bránu, potřetí to bylo na bránu Robina Lehnera a Ottawa si následně bere své vedení zpět. Tvrdý projektil od modré čáry sice Lehner zastavil, ale puk znovu zůstal u brankoviště, BOBBY RYAN se skvěle zorientoval a dorazil kotouč do odkryté brány. Asistence: Cody Ceci, Shane Prince
    30:03 Bobby RYAN - 2:1
     
    30:57
    Je za námi další komerční přestávka a Ottawa přispěchala s protiútokem. Chiasson se však zaškobrtl v souboji u modré čáry a kotouč domácí přišli.
     
    31:22
    Slabé nahození mířící na bránu Robina Lehnera si hostující gólman bez potíží pohlídal a pohodovým zákrokem přerušil hru.
     
    31:54
    Aktivita domácího celku dostává Buffalo do úzkých. Sabres vyhazují kotouč pouze na zakázané uvolnění.
     
    32:02
    Mikeu Hoffmanovi (OTT) se sice rozhodnutí sudích vůbec nelíbí, ale na svém dvouminutovém vyloučení za sekání už nic nezmění. Druhá přesilovka pro Buffalo.
     
    32:28
    Švédský útočník Mika Zibanejad vyvezl puk podél mantinelu až do útočného pásma a rychlým pokusem prověřil reakce hostujícího gólmana. Lehner si poradil, ale útok Buffala pak zastavil ofsajd.
     
    33:06
    Až nyní se Sabres pořádně usadili v útočném pásmu a svírají Ottawu. Anderson odolal dvěma střelám, ale Buffalo je stále u puku.
     
    33:48
    Sabres právě vstřelili branku!
    Tak tohle byla paráda! JACK EICHEL využil toho, že Ottawa střídala, nabral velkou rychlost ve středním pásmu a poté už byl nezastavitelný. Mladý Američan si v souboji s Cowenem pomohl svým tělem a po bleskurychlém obkroužení brány zasunul kotouč do sítě. Velkou zásluhu na tomto gólu má také brankář Robin Lehner, který na nic nečekal a okamžitě rozehrál do středního pásma na svého spoluhráče. Asistence: Robin Lehner
    33:48 Jack EICHEL - 2:2
     
    34:52
    Na obou stranách bylo k vidění pár zakončení, avšak tentokrát byli gólmani pozorní. Následuje komerční přestávka.
     
    34:58
    Okamžitě po vhazování v pásmu Buffala se právě hostující celek provinil icingem a kotouč se vrátí k Lehnerovi, kde se bude konat další buly.
     
    35:33
    Mark Stone sice zaváhal v rozehrávce, ale ke Kaneovi se rychle stáhl jeden z domácích beků, který hostujícího forvarda připravil o kotouč.
     
    36:07
    Na tohle si domácí musí dávat pozor. Rychlý protiútok táhl Jack Eichel, ale Wiercioch se proti němu skvěle zapřel a výsledkem bylo jen nepřesné bekhendové zakončení.
     
    36:53
    Ottawa je naprosto rozhozená a nedaří se ji ani jednoduchý přechod přes střední pásmo. Wideman jen věnoval kotouč hostujícím obráncům.
     
    37:18
    Zmar domácího celku umocňuje zakázané uvolnění, po kterém se hra přestěhuje před Andersona.
     
    37:46
    Na Andersona letěly tři střely, ale se všemi si domácí gólman celkem bez problém poradil. Senátoři si ale znovu pomáhají pouhým vyhozením kotouče do středního pásma.
     
    38:31
    Na ledě je první pětka Ottawy a ta je momentálně jediná, která soupeře přehrává. Mike Hoffman výborně vypálil z otočky a Ryan zřejmě tuto ránu dokázal tečovat. Puk zamířil jen kousíček vedle Lehnerovu svatyni.
     
    39:26
    Už už to vypadalo na slibné přečíslení, nicméně Buffalo situaci zvládlo a samo se nakonec mohlo dostat do šance. Snaha o rychlý brejk skončila sraženou přihrávkou a kotoučem v hledišti.
     
    39:50
    Deset vteřin před koncem třetiny je hostům odpískán ještě jeden ofsajd. I po této části bude skóre vyrovnané.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Čtyřicet minut utkání je minulostí a týmy jdou do kabin znovu za remízového skóre. Ve druhé třetině se do vedení znovu dostali domácí hráči, kteří slavili po pohotové dorážce Bobbyho Ryana ze 31. minuty, ale už ve 34. minutě bylo opět vyrovnáno. O branku na 2.2 se postaral Jack Eichel, jenž předvedl, že je hodně hbitý, bleskově se obtočil kolem brány a poté zasunul puk za tyčí do brány rozhozeného Andersona. Na střely byla třetina rovněž vyrovnaná, oba celky vypálily sedmkrát.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Oba celky byly v útočné snaze na začátku třetí třetiny zastaveny již ve středním pásmu a Bobby Ryan tak zvolil pouhé nahození bekhendem od červené čáry.
     
    41:08
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hosté jdou poprvé v zápase do vedení! Girgensons nabral rychlost na levé straně a skákavým nahozením zaměstnal domácího brankáře. Už to vypadalo, že Anderson kotouč zkrotí, ale v tom do něj najel Chris Neil a puk se zjevil u JACKA EICHELA, jenž nezaváhal a okamžitě skóroval do prázdné brány. Bez asistence.
    41:08 Jack EICHEL - 2:3
     
    42:38
    Domácí pochopili, že musí zabrat a získali aspoň přesilovou hru. Na lavici hanby usedá Jamie McGinn (BUF), který se provinil držením protihráče.
     
    42:56
    Ottawa se drží v útočném pásmu, ale její přesilovková kombinace je zatím hodně neuspořádaná.
     
    43:28
    Rychlá souhra mezi Stonem, Karlssonem a Zibanejadem byla zakončena tvrdou střelou posledního zmiňovaného, avšak následně je Ottawě po chvíli odpískán ofsajd.
     
    43:59
    Senátoři nastěhováni zpátky v útočném pásmu. Dvě dělovky Erika Karlssona postrádaly více přesnosti.
     
    44:31
    Neuvěřitelné, co teď Zibanejad nedal! Ránu Hoffmana Lehner jen vyrazil přesně před volného Miku Zibanejada, na kterého čekala úplně prázdná brána. Švédský útočník však poslal kotouč vysoko nad!
     
    44:38
    Hosté v plném počtu.
     
    45:22
    Z několika soubojů ve středním pásmu sice vzešli jako vítězové domácí hráči, ale ti velmi záhy přišli o kotouč, který si berou obránci Sabres.
     
    46:06
    Chris Neil se aktivním přístupe a důraznou hrou snaží odčinit svou chybu při třetím gólu Buffala, ale zatím je to zcela bez účinku. Spokojen může být Neil jen s hitem, který inkasoval Evander Kane.
     
    46:22
    Hra je přerušena a na ledě to vypadalo na rozmíšku mezi Neilem a Kanem. Rozhodčí rychle zasáhli a je zahlášena komerční přestávka.
     
    46:41
    Bobby Ryan hledal povedenou zadovkou přes celou šíři útočného pásma najíždějícího si Karlssona, avšak defenzíva Sabres kapitána Ottawy ubránila.
     
    47:25
    Velmi dobře nyní zapracoval Lazar, jenž ustál souboj s o hlavu vyšším Ristolainenem a nakonec dokázal protáhnout Lehnera, jenž však schoval puk v rukavici.
     
    47:59
    Ottawa je samozřejmě aktivnější a snaží se, ale nějaká výrazná šance na vyrovnání zatím ne a ne přijít. Obrana Buffala si počíná velmi ostražitě.
     
    48:34
    Přihrávka rukou je teď odpískána Borowieckimu, který má letos na kontě už 210 hitu a to ho v tomto ohledu činí druhým nejlepším hráčem NHL.
     
    49:10
    Bogosian sice nejprve ubránil v souboji jeden na jednoho Prince, ale poté se čtvrtá pětka Senátorů dokázala usadit v blízkosti brankoviště a Neil s Princem znovu zahrozili. Bez účinku.
     
    49:58
    Obrana Buffala je opravdu pevná jako skála. Kotouč je sice často v pásmu Sabres, ale zajímavější střelecké pozice si Ottawa vypracovat nedokáže.
     
    50:14
    Poprvé v zápase se v dobrém světle předvedl Jared Cowen, který byl na ledě u dvou branek hostujícího celku. Jeho kombinace s Lazarem však neslavila úspěch a je čas na další komerční přestávku.
     
    50:36
    Na led se dostává znovu úderná první pětka Ottawy a Mike Hoffman udělal okamžitě průvan v pásmu soupeře. Svižnou střelu z pravé strany i následný pokus o dorážku Lehner dokázal zastavit.
     
    50:51
    Po souboji u mantinelu se kotouč odrazil do lapačky Craiga Andersona. Ten hru přerušuje a bude se u něj vhazovat. Ve třetí třetině ne příliš často vídaná věc.
     
    51:33
    Domácí to začínají zkoušet nahozeními ze všech možných pozic, avšak kotouč většinou pouze proletí ke vzdálenějšímu mantinelu.
     
    52:03
    Ofsajd zastavuje další ofenzivní choutky Sens. Vhazuje se samozřejmě ve středním pásmu.
     
    52:12
    Jenže hodně rychle se hra vrátí před Lehnera. To díky další Hoffmanově střele, který dnes chce prokázat pověst nejlepšího kanonýra Sens.
     
    52:22
    Bobby Ryan a fanoušci už se sice radovali, ale jde se zkoumat video! Nikdo teď neví, zda puk přešel přes brankovou čáru. Záběr z horní kamery nic takového neprokázal.
     
    52:22
    Na žádném z opakovaných záběrů se puk nezjevil v bráně a pokračuje se tak vhazováním po pravici Lehnera.
     
    52:30
    Ale je tady další souboj Ryan vs. Lehner! Skóre tohoto ministřetnutí je 0:2, neboť Robin Lehner vytáhl skvělý zákrok, když lapačkou vytáhl puk z brankové čáry!
     
    53:26
    Po dlouhé době jsou v útočném pásmu také hosté, kteří svému brankáři chtějí dopřát aspoň několik chvil klidu. Zatím se to daří na výbornou.
     
    54:12
    Zpětná přihrávka Ceciho doputovala od brány až na modrou čáru, avšak následný pokus Borowieckiho nemířil mezi tři tyče a puk se odrazil k hokejkám hostujících hráčů.
     
    54:49
    Blíží se posledních pět minut zápasu a Ottawa ztrácí kotouč. Protiútok Buffala je však tzv. do plných a zřejmě z něho nic nebude.
     
    55:04
    Třetí třetina se přehoupla do závěrečné fáze a Lehner přerušuje hru po nepřesném nahození. Ottawa však získala útočné pásmo a během komerční přestávky může vymyslet recept na pozorného brankáře Šavlí.
     
    55:21
    Ottawa se okamžitě usadila v útočném pásmu a svírá Buffalo! To je obrovský tlak, ale Lehner zatím odolává!
     
    55:34
    Erik Karlsson měl dost prostoru na to, aby z mezikruží zamířil, avšak puk končí znovu jen v lapačce Robina Lehnera. To byla 17 střela Senátorů ve třetí třetině.
     
    56:11
    Ryan O'Reilly teď výborně ubránil Stonea a vytlačil Senátory do středního pásma. Skvělá práce nejproduktivnějšího hráče Sabres.
     
    56:38
    Domácí kapitán Karlsson musí rozjet další útok až zpoza vlastní brány. Z ledu už švédský zadák vůbec neodchází.
     
    57:50
    Sens se ne a ne dostat do útočného pásma a mohlo být definitivně rozhodnuto, neboť Anderson je na střídačce a Ottawa hraje powerplay. Evander Kane však trefil jen tyč.
     
    58:38
    Až teď se Hoffmanovi podařilo zavézt puk do útočného pásma a poté donutit Lehnera k zákroku. Do konce zápasu zbývá 82 vteřin, Ottawa má obrovský tlak, hraje v powerplay, ale skvělý Lehner drží Buffalo nad vodou. Timeout pro Sens!
     
    58:58
    Senátoři vyhráli vhazování, ale po Zibanejadově střele se Buffalu podařilo vymanit z vlastního pásma.
     
    59:38
    Lehner odolal dvěma ranám Hoffmana, ale poslední vteřiny budou pro Buffalo hodně těžké. Na trestnou lavici totiž usedá Mike Weber (BUF) – držení hole.
     
    60:00
    Neskutečné!!!! Robin Lehner předvedl několik dalších naprosto fantastických zákroků, ale Ottawa přeci jenom dostala puk do sítě. Jean-Gabriel Pageau rozpoutal obrovskou vlnu nadšení, nicméně po prozkoumání videa došli rozhodčí k závěru, že gól padl těsně po zaznění závěrečné sirény! Obrovská smůla pro Sens, avšak pro fantasticky chytajícího Lehnera by to bylo hodně kruté!
    60:00 Závěrečný tlak a pozdní gól Pageaua!
     
    Konec zápasu.
     
    Nesmírně dramatické utkání je tedy u konce a dva body za vítězství 2:3 si domů povezou hráči Buffala. Ti se dostali poprvé v zápase do vedení ve 42. minutě, když se i díky notné dávky štěstí podruhé v utkání prosadil Jack Eichel, a toto vedení už také udrželi. Ottawa měla v závěru obrovský tlak, během třetí třetiny vyprodukovala 22 střel, ale na skvělého Lehnera si přišla až několik desetin sekundy po závěrečné siréně. Pro Senátory to je nepříjemná ztráta, neboť se jim pomalu začínají vzdalovat pozice zajišťující playoff. Naopak pro Šavle to je jistě velmi příjemný zisk.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Jack Eichel (BUF) 2+0
    2. Bobby Ryan (OTT) 1+0
    3. Erik Karlsson (OTT) 1+0
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

    V dnešním utkání se nám nepředstavil ani jeden český či slovenský hokejista.
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 16 851 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů nashledanou! (04:34:12)

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 7. Karlsson (Zibanejad, Neil), 31. Ryan (Ceci, Prince) – 12. Kane, 34. Eichel (Lehner), 42. Eichel


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Borowiecki (A), Ceci, Wiercioch, Wideman, Cowen – Ryan, Zibanejad, Hoffman – Stone, Pageau, Puempel – Chiasson, Smith, Lazar – Neil (A), McCormick, Prince
    Buffalo Sabres: Lehner (Johnson) – Ristolainen, Bogosian, Franson, McCabe, Pysyk, Weber – McGinn, R.O'Reilly (A), Kane – Girgensons, Eichel, Moulson – Gionta (C), Larsson, Foligno – Legwand, Schaller, C.O'Reilly

    Rozhodčí: Kevin Pollock, Ghislain Hebert – David Brisebois, Michel Cormier

    Diváci: 16.815
    bahis siteleri