Chabarovsk – Novokuzněck 2:0 (kon.) | Vladivostok – Omsk 1:2 (kon.) | Kunlun – Novosibirsk 3:1 (kon.)
CSKA Moskva – Barys 4:2 (kon.) | Čerepovec – Jekatěrinburg 2:4 (kon.) | N.Novgorod – Čeljabinsk 4:1 (kon.)
Soči – Ufa 4:3 (2:1 po s.n.) | Spartak Moskva – Magnitogorsk 1:5 (kon.) | Záhřeb – Riga 1:0 (kon.)
HC Slovan – Minsk 1:2 (kon.)
konec
HC Slovan Bratislava
1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
HC Dinamo Minsk
Sobota 19.11.2016, 17:30 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu z dnešního zápasu KHL, kde se proti sobě postaví celky Slovanu Bratislava a Dinama Minsk!

    Domácí Slovan na tom není s vyhlídkami na play-off úplně ideálně, když se zatím nachází na 12. místě se ztrátou sedmi bodů právě na osmý Minsk. Svěřenci kouče Říhy tak dnes musejí uspět, aby tuto ztrátu zminimalizovali – každopádně zatím získali za 30 zápasů 39 bodů a mají záporné skóre 68:89. Z posledních pěti zápasů pak slovenský celek vyhrál pouze dva – nejprve si poradil v Jekatětinburgu 1:4, poté ale dostal nálož v 5:1 v Astaně, na což navázal porážkou 2:1 proti Jugře. Následně sice doma přemohl Jokerit 2:1, ale po nájezdech posledně stejným poměrem padl s poslední Rigou.

    Hostující Dinamo zatím tedy, jak už bylo napsáno, drží poslední postupové místo do vyřazovací fáze, tedy osmé. Na něm má běloruský celek 46 bodů za 30 zápasů a skoro vyrovnané skóre 84:88. Z posledních pěti zápasů ale tento celek vyhrál také pouze dvakrát – nejdříve totiž doma padl s Vladivostokem jasně 0:3, následně také doma podlehl po boji Kunlunu 3:4, což sice napravil výhrou 3:0 s Chabarovskem, jenže následoval další výbuch, tentokrát v Záhřebu, v poměru 4:1. Posledně ale dokázal Minsk vyhrát 3:0 na ledě Podolsku a tím trochu vylepšil výsledný dojem.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Bratislava: Brust (Pogge) – F. Novák, Meszároš (C), Švarný, Plastino, Bačík, Ďaloga, Pokorný, Rosandić – Cheechoo, Chipchura, M. Hlinka – Smoleňák, Jeglič, Kopecký – Valský, Zigo, Vopelka – Šťastný, Lušňák, Musatov.

    HC Dinamo Minsk: Scrivens (Lalande) – Chenkel, Pavlovič (C), Gragnani, Korobov, Lisovec, Kazakevič, Šinkevič – Karaban, Kulakov, An. Stěpanov – Klinkhammer, Kovyršin, N. Komarov – Kitarov, Ellison, Ambožejčik – Matěruchin, Stas, Drozd.

    Rozhodčí: Ansons, Gamalej – Šalagin, Šišlo.
     
    Stadionem už zní "Nad Tatrou sa blýská" a to značí, že v Bratislavě už jsou oba týmy připraveny k tomu, aby započaly tento duel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:39
    Zápas začali s pukem na hokejkách Belasí, kteří se ihned hnali směrem na bránu Scrivense, ovšem puk utekl Hlinkovi a skončil až za brankou.
     
    01:24
    Dinamo se zatím u puku moc neohřálo, i teď jeho akce měla pouze krátkého trvání a obrana bratislavského celku si s ním opravdu jednoduše poradila.
     
    02:17
    Na zem poprvé musel Barry Brust, který ale levým betonem s přehledem vyrazil nebezpečné nahození na jeho bránu, o které se postaral Kazakevič.
     
    03:05
    Slovan se teď dostal do dobrého tlaku, zpoza brány vyjel s pukem do mezikruží Kopecký, ovšem trefil pouze dobře připraveného Scrivense.
     
    04:14
    Hra je zatím celkem vyrovnaná, Minsk se už dostal více do hry a pravidelně ohrožuje branku slovenského celku.
     
    04:30
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Tak toto bylo hodně rychlé a puk se dnes poprvé třepotá v síti domácího Brusta! Nepozorné obraně totiž ujel MATT ELLISON, jenž si počkal na dobře načasovaný pas a poté uklidil puk do levého horního rohu z pohledu domácího gólmana! Asistence: Dmitrij Ambrožejčik a Sergej Drozd.
    04:30 Matt ELLISON - 0:1
     
    05:35
    I nadále ale útočí běloruský soupeř, který se snaží využít mírného rozhození Slovanu a přidat další branku – teď přišel ale dobrý zákrok Brusta lapačkou.
     
    06:16
    Bratislava se nemůže vůbec dostat dopředu, má obrovské problémy s přechodem přes střední pásmo a ani častá nahazování nepomáhají.
     
    07:09
    Minsk naopak začal hrát velice zkušeně a snaží se dostat hru pod plnou kontrolu, což se částečně daří, protože slovenská ekipa se od inkasování ještě nedostala k ohrožení Scrivensovy brány.
     
    07:47
    A teď musel běloruský celek zastavovat až čárový, který signalizoval ofsajd a bude se tak vhazovat ve středním pásmu.
     
    08:28
    Slovan má co dělat za vlastní bránou, kde Minsk pěkných pár vteřin doloval puk zpod jednoho z obránců, ovšem nakonec se slovenský tým ubránil a může sám zaútočit.
     
    09:26
    Zatím platí, že hosté jsou asi o něco lepší a aktivnější tým, svěřenci českého kouče Říhy se budou muset zvednout, pokud dnes chtějí bodovat.
     
    10:24
    Slovan není schopen využívat děr v obraně Minsku, které sice jsou celkem viditelné, ale třeba teď místo pasu na rozjetého Smoleňáka volil Jeglič nahození přímo na Scrivense.
     
    11:01
    Slovan právě vstřelil branku!
    Tak toto bylo hodně šťastné, ale domácí by to mohlo nakopnout! ANDREJ MESZÁROŠ dostal dost prostoru na modré čáře, odkud se rozhodl vypálit a Scrivensovi tam clonili dva hráči Minsku, přes které toho hostující gólman moc neviděl a puk tak nakonec propadl do brány! Asistence: Jonathan Cheechoo a Filip Novák.
    11:01 Andrej MESZÁROŠ - 1:1
     
    12:02
    Minsk se ale opět dostává více do hry a na vyrovnávací gól zareagoval dobře – ovšem do kontru jim ujeli dva hráči Slovanu, přihrávka před bránu ale prosvištěla pouze napříč brankovištěm!
     
    12:45
    Velice dobře se teď navíc uvolnil do mezikruží Musatov, který se dostal ke střele a pořádně protáhl Scrivense, který se musel roztáhnout a vyrazit puk vyrážečkou mimo!
     
    13:53
    Hra se opět srovnala a oba celky se dostávají do šancí přibližně stejně, nutno ale říci, že zatím sledujeme velice svižný a pohledný hokej na obou stranách.
     
    15:01
    Teď sledujeme poněkud hlušší pasáž, kdy se hraje převážně ve středním pásmu a oba celky se soustředí hlavně na to, aby neudělaly další chybu, kterých už dnes bylo požehnaně.
     
    15:57
    Dobře cpal míč z rohu hřiště před bránu Zigo, ovšem ani jeho pas nikdo nezasáhl a puk tak zcela neškodně prolétl přes Scrivensem.
     
    16:47
    Tak toto byla velice dobrá šance Hlinky! Ten je zcela sám z levé strany na bránu Scrivense, ovšem zvolil razanci na úkor přesnosti a bránu nakonec přestřelil! Následně Chipchura trefil pouze gólmana, ale měl to o poznání těžší, než předtím jeho kolega.
     
    17:39
    Momentálně to Slovan zkouší spíše nahazováním do pásma a to nemělo moc velkou šanci na úspěch, hostující obrana si ve všech případech bez zjevných potíží poradila.
     
    18:42
    Ke konci třetiny už drží puk hlavně domácí, kteří chtějí jít do kabiny s vedením, ovšem ani teď Rosandić nedokázal po individuální akci nedůraznou ránou překvapit Scrivense.
     
    19:30
    Jonathan Cheechoo to přehnal s intenzitou napadání a nakonec svého soupeře podrazil, čehož si sudí všiml a Belasí jdou do oslabení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První perioda je tak za námi a domácí celek asi půjde do kabin spokojenější, protože byť inkasoval jako první, skóre je prozatím vyrovnané. Hned po pěti minutách se totiž prosadil přesnou ranou do šibenice Ellison, ovšem střelou od modré o pár minut později kontroval domácí kapitán Mezsároš a byť Slovan měl další dobré šance, stav vydržel beze změny až do pauzy.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:53
    Hosté začali druhou třetinu v početní výhodně, ale zatím se nedostali do žádného tlaku, ojedinělý pokus z mezikruží dokázal Brust vyrazit do ochranné sítě za bránou.
     
    21:23
    Do dobrého kontru z ničeho nic jel Ďaloga, který ovšem celou akci nezakončil dobře, protože trefil jediného protihráče, co stál před ním.
     
    21:58
    A následně na Barryho Brusta sice šlo celkem lehké nahození, byl ale pod tlakem od útočníků soupeře a tak puk raději schoval ve své lapačce. Bude se vhazovat po jeho levici.
     
    22:56
    Je tu ale další vyloučení proti Slovanu, na trestnou lavici musí usednout Nick Plastino, který se dopustil podražení.
     
    23:39
    Do nebezpečného kontru jel Žiga Jelič, ovšem nedokázal puk dobře trefit a ten mu tak utekl za bránu. To je velká škoda!
     
    24:00
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    A na druhé straně přišel tvrdý trest! Puk do pravého kruhu dostal jako na podnose ANDREJ STĚPANOV, který se s ničím nerozpakoval a tvrdou ránou dokázal nachytat Brusta na přední tyči! Minsk tak jde dnes podruhé do vedení. Asistence: Matt Ellison a Alexandr Matěruchin.
    24:00 Andrej STĚPANOV - 1:2
     
    25:15
    Minsk je opět při chuti, jako tomu bylo i po první brance, teď ovšem Brust drží pevně a střelu z levého kruhu dokázal udržet ve výstroji.
     
    25:42
    Obrovské šance měla první formace domácího celku! Nejprve svoji holí vyrážel puk před Cheechooem Scrivens, následně prolétl projektil Chipchury těsně mimo!
     
    26:28
    A živo bylo i na straně druhé, kde si před Brusta najel hodně nebezpečně Komarov, ovšem zblízka na domácího gólmana nevyzrál.
     
    26:51
    A první přesilovku asi měl hrát domácí celek, na trestnou lavici si totiž za hákování musí sednout Jevgenij Lisovec. Ovšem faulovaný Radek Smoleňák pádu prý přidal a jde si sednout také za přehrávání! Hodně kontroverzní verdikt sudích.
     
    27:45
    Sledujeme zatím vyrovnanou hru 4 na 4, kde se oba celky střídají v držení puku a nedokáží se dostat do stálého tlaku.
     
    28:58
    Obě vyloučení už jsou za námi a přesto se na adresu sudích pořád ozývá z ochozů pískot, Belasí to vyloučení Smoleňáka stále nestrávili.
     
    29:37
    Slovan v posledních minutách puk drží o něco více a nastěhoval se do pásma Dinama, ovšem na nebezpečnou střelu z tohoto tlaku zatím čekáme.
     
    30:25
    Velké problémy se zdánlivě lehkým nahozením měl Scrivens, ovšem nakonec ho dokázal svou holí poslat za bránu, kde bylo relativní bezpečí.
     
    31:29
    Bratislava se snaží hodně tvrdě napadat, zatím si s tím ale Minsk ví celkem obstojně rady a nenechá si narušovat rozehrávku, hra se tak povětšinou odehrává ve středním pásmu.
     
    32:14
    Valský mohl jet sám na bránu Scrivense, jenže sudí mu odpískali opravdu hodně sporný ofsajd. Jak ukázal opakovaný záběr, muži v černo-bílé pravdu nejspíše neměli a domácím tak sebrali tutovou šanci!
     
    33:07
    Dinamo se snaží hru zklidnit, protože Slova se dostává do hodně nepříjemného tlaku, teď se ale bude vhazovat před Scrivensem, protože obrana hostů puk srazila do horní sítě.
     
    33:57
    Hra se trochu uklidnila, Minsk trochu natahuje každou akci a i díky tomu domácí trochu vyhodil z tempa, uvidíme, jak se s tím tedy ekipa kouče Říhy srovná.
     
    34:03
    Hodně sporných momentů při zákrocích hráčů Minsku sudí přešli, ale faulu Tomáše Ziga si všimli neomylně, Slovan tedy jde do čtyřech – slovenský hráč byl vyloučen za podražení.
     
    34:55
    Dinamo ale zatím není schopno ve své početní výhodě udržet pásmo, takže sledujeme dobrou obrannou hru domácích, kteří puk už několikrát vyhodili.
     
    35:09
    Tentokrát už přišla střela Matěruchina z levého kruhu, s tou si ale poradil pozorný strážce domácí svatyně, Barry Brust.
     
    36:05
    A domácí už jdou do plného počtu, jejich honba za vyrovnáním tedy může pokračovat, protože Minsk v průběhu druhé periody rozhodně není lepším týmem.
     
    36:59
    Bratislava se ale zatím nemůže usadit v útočném pásmu, možná to je z části způsobeno i tím, že Minsk se soustředí hlavně na bránění výsledku.
     
    38:25
    Konec třetiny zatím postrádá řád, hra je hodně neurovnaná a oba celky předvádějí množství zbytečných ztrát, které jim znemožňují nebezpečné útoky.
     
    38:53
    Na konci druhé třetiny je ještě vyloučen Alexandr Kulakov, který si jde sednout na trestnou lavici za držení protihráče.
     
    39:25
    Slovenský celek má v závěru periody ale problém se dostat na delší dobu do pásma, nahození Plastina navíc srazil obrana mimo pásmo.
     
    39:49
    A navíc při dalším útoku domácích přišel ofsajd, pouhých 11 sekund před koncem třetiny tak budeme sledovat asi poslední útok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I druhá třetina je tak za námi a domácí po ní prohrávají, byť zápasu by asi více slušela remíza. Když pominu výkon sudích, který je občas hodně diskutabilní a domácím to rozhodně neusnadňuje, sledujeme celkem pohledný zápas. Druhý gól Minsku v zápase dal po střele na bližší tyč Stěpanov, na což už nedokázal slovenský tým odpovědět a do kabiny tak jde s jednobrankovým deficitem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Hned v úvodu musel na zem hodně rychle Scrivens, protože Bratislava dohrává přesilovku a ke střele od modré se dostal Švarný – ovšem úspěšný nebyl.
     
    41:31
    Ale početí výhoda Slovanu už je dávno za námi a hra se tak vyrovnala, Minsk se snaží přidat třetí branku, ale dvakrát za sebou bránu Brusta minul.
     
    42:28
    Jedovatý pokus od modré vyslal Nick Plastino, na teč byl nachystaný Jeglič, ovšem Scrivens byl pozorný a dokázal puk svými betony srazit mimo!
     
    43:46
    Hra zatím nemá ve třetí třetině to potřebné tempo a sledujeme horší hokej, než v předchozím průběhu zápasu – to nevyhovuje Slovanu, který takto bude ztrátu dohánět jen těžko.
     
    44:49
    Jeglič se hodně nebezpečně natlačil před Scrivense, propálit ho ale přízemní ránou nedokázal, takže stav se nemění.
     
    45:28
    Dnes je opět vyprodáno, zápas v bratislavské aréně sleduje 10 055 diváků.
     
    46:19
    Minsk už hraje hodně opatrně a do útoku se nežene, sledujeme tak marné domácí dobývání zabezpečeného pásma – hosté už dost možná budou hrát na výhru o jednu branku.
     
    47:02
    Stále platí, že domácí se v této dvacetiminutovce zatím snaží chytit marně, protože se nedostali do skoro žádné šance a na skoro každé jejich akci je vidět, jak se trápí.
     
    47:58
    K vidění byl hodně sporný zákrok Gragnaniho, který dle mého názoru podrazil Smoleňáka, ale sudí svou paži nezvedli, vylučovat se tedy nebude.
     
    48:19
    Do dobré šance teď jel Karaban, jenže ve vzduchu byla včas lapačka Brusta, který puk zachytil a celou akci zastavil.
     
    48:34
    Tak tentokrát už sudí vylučovat vážně museli, Kristian Chenkel totiž trefil do obličeje svou holí Hlinku a jde si sednout za vysokou hůl.
     
    49:09
    U mantinelu byl hodně důrazně zpracováván Zigo, ale vše bylo v normě, takže se hrálo dál – následné nahození na bránu Scrvense ale úspěšné nebylo, protože před bránou bylo pouze málo hráčů.
     
    50:02
    Nejprve od modré hodně jedovatě pálil Plastino, následně se k puku před Scrivensem dostal Jeglič, gólman hostů ale dokázal kotouči v cestě do brány zamezit, když ho schoval pod svým tělem!
     
    50:35
    A početní výhoda domácích je u konce bez nějakého využití, je vidět, že slovenský celek už je pod tlakem a na jeho hře je to znát.
     
    51:04
    Cheechoo se dostal ke střele z levého kruhu a pukem trefil Korobova přímo do hlavy, hra je tedy přerušena a bude se vhazovat před Scrivensem.
     
    52:02
    Slovan zvyšuje tlak a už nepouští Minsk ven z jeho vlastní třetiny, obrana běloruského týmu ale drží.
     
    52:34
    Je tu vyloučení, domácí reklamovali, že Alexandr Matěruchin vyhodil puk za plexisklo, to nakonec sudí vzali v potaz a vážně vylučují.
     
    52:52
    Ale první přesilovkový útok domácí ekipy zastavil hvizd sudích, v ofsajdu byl totiž přistižen Marek Ďaloga.
     
    53:27
    Domácí jsou v tlaku, ale chybí častější zakončování a Minsk, vždycky, když jde do tuhého, zvládne puk nějak odklidit do bezpečí a i díky tomu se drží ve vedení.
     
    54:07
    Od modré nakonec musel pálit Žiga Jeglič, protože byl pod tlakem a hrozilo, že puk ztratí, takhle budou mít domácí alespoň vhazování v útočném pásmu.
     
    54:39
    Hosté už jsou v plném počtu a Bratislavě se čas velice rychle krátí, uvidíme, jestli ještě dokáži svěřenci Miloše Říhy srovnat krok.
     
    55:19
    Je tu další přesilovka pro slovenský tým, na trestnou lavici je poslán Nikita Komarov, kterému se to sice nelíbí, ale je vyloučen za úder do oblasti hlavy a krku – k tomu dostal i osobní trest a dnes tak končí.
     
    56:05
    Slovan bojuje s časem, přesilovky sice nehraje zle, chybí ale větší tlak do brány a Scrvens navíc chytá velice dobře.
     
    56:48
    Minsk toto oslabení hraje velice dobře, už několikrát puk vyhodil a nepouští soupeře do svého pásma, Slovan neumí udělat pořádný zámek.
     
    57:19
    Ani poslední střela neprošla, zablokoval ji pozorný obránce a srazil mimo, vypadá to, že se Dinamo dokáže ubránit.
     
    58:15
    S vyloučeními pro hosty se roztrhl pytel, tentokrát podrazil Lušňáka Alexandr Pavlovič a Slovan si bere oddechový čas.
     
    58:28
    Barry Brust je na střídačce, domácí to zkoušejí v šesti a s prázdnou klecí.
     
    58:35
    Toto byla obří šance Cheechooa, jenže na čáře se roztáhl Scrivens a dokázal puk vyrazit mimo tři tyče, svůj tým tak drží ve vedení.
     
    59:19
    Čas se chýlí ke konci, domácí nemají nějaký stálý tlak a mají problém s tím, aby se vůbec dostali do pásma.
     
    59:49
    Z dálky se ještě dostal k ráně Meszároš, jenže jeho bomba byla sražená mimo a domácí asi o tento zápas přijdou.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je tak za námi a domácí celek nedokázal v poslední třetině několika přesilovkám navzdory srovnat krok. Minsk se zatáhl a hrál velice dobře zezadu, čímž ztěžoval práci Slovanu, který si nevytvořil stálý tlak a byť šance na vyrovnání měl, na Scrivense dnes podruhé vyzrát nedokázal. Důležitý zápas tak Belasí prohráli a sen o play-off se stává pouhou utopickou myšlenkou.

    Ode mne je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemně prožitý zbytek víkendu! (20:02:42)

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 12. Meszároš (Cheechoo, F. Novák) – 5. Ellison (Ambožejčik, Drozd), 24. An. Stěpanov (Ellison, Matěruchin)


    HC Slovan Bratislava: Brust – F. Novák, Meszároš (C), Švarný, Plastino, Bačík, Ďaloga, Pokorný, Rosandić – Cheechoo, Chipchura, M. Hlinka – Smoleňák, Jeglič, Kopecký – Valský, Zigo, Vopelka – Šťastný, Lušňák, Musatov.
    HC Dinamo Minsk: Scrivens – Chenkel, Pavlovič (C), Gragnani, Korobov, Lisovec, Kazakevič, Šinkevič – Karaban, Kulakov, An. Stěpanov – Klinkhammer, Kovyršin, N. Komarov – Kitarov, Ellison, Ambožejčik – Matěruchin, Stas, Drozd.

    Rozhodčí: Ansons, Gamalej – Šalagin, Šišlo
    bahis siteleri