Kopřivnice – SHK Hodonín 0:10 (kon.) | Opava – Poruba 2011 4:5 (0:1 po s.n.) | Val. Meziříčí – Technika Brno 4:1 (kon.)
Šumperk – Vsetín 4:5 (po pr.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 3:4 (0:2 po s.n.) | Kolín – Písek 4:2 (kon.)
Bílina – Jablonec n/N 3:4 (po pr.) | Klatovy – Řisuty 4:3 (kon.) | David Servis – Nymburk 5:3 (kon.)
Tábor – Mor. Budějovice 6:0 (kon.) | Jindř. Hradec – Pelhřimov 1:11 (kon.) | Kobra – Trutnov 3:2 (1:0 po s.n.)
Vrchlabí – Klášterec nO 2:3 (kon.) | Děčín – Sokolov 4:0 (kon.)
konec
HC Děčín
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
HC Baník Sokolov
Sobota 19.11.2016, 18:00 • HC Děčín • 2. liga skupina Západ • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký podvečer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Druhá hokejová liga má na svém programu dnes šestnácté kolo a v jeho rámci se mezi sebou utkají týmy HC Děčín a HC Baník Sokolov.
     
    HC Děčín

    Medvědi mají za sebou dvě výhry v řadě. Nejprve doma porazili v té době druhé Řisuty 4:1. Ve čtvrtek pak zajížděli na led Klášterce nad Ohří, který o víkendu smetl na ledě Sokolova místní Baník 11:0. Medvědi do Klášterce cestovali s okleštěnou sestavou, pouze s pěti obránci a devíti útočníky v poli. Přesto v utkání kralovali, po druhé třetině vedli vysoko 8:3. Domácí však zbraně nesložili a dostali se Děčínu na dostřel jediné branky – 7:8. Jenže Děčínští pak znovu odskočili na rozdíl dvou gólů a v závěru zápasu pak už jen kosmeticky upravil skóre na 8:10 z domácího pohledu Cestr a do tabulky si Děčín připsal veledůležité tři body. Na svém kontě jich má jednadvacet a je na sedmém místě tabulky. V dnešnímu duelu by Medvědi rádi připsali třetí výhru v řadě, uvidíme, zda se jim to proti Baníku povede.
     
    HC Baník Sokolov

    Jak už bylo zmíněno, Sokolov o uplynulém víkendu prohrál doma vysoko 0:11 s Kláštercem a ve čtvrtek pak mohl svou reputaci napravit proti Bílině. Tam už k takové přestřelce nedošlo a Bílinští si odvezli cenné dva body za výhru 4:3 v prodloužení. Sokolovští tak tři zápasy v řadě nevyhráli a do Děčína rozhodně nejedou s poraženeckou náladou. Pokusí se na ledě rozjetých Medvědů urvat nějaké ty body, ale hokejisté Děčína jim je rozhodně zadarmo nedají. Baníci jsou na posledním místě tabulky, tedy desátí a dosud nasbírali třináct bodů. Jak se jim povede v děčínském teritoriu?
     
    Vzájemná utkání

    V letošním prvním vzájemném měření sil si vedl lépe Sokolov, který doma zvítězil 3:2 po prodloužení. Medvědi tak mají na svém ledě velkou motivaci předchozí prohru odčinit a čeká nás tak jistě napínavý duel s tradičním soupeřem ze západu Čech.
    Budou se Medvědi radovat potřetí v řadě?
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Michajlov (Lavinger) – Vaněk, Molnár, Chmel, Zdvořáček, Procházka, Hucek – Hašek, Volráb, Zajan – Faigl, Racek, Oliverius – Fojt, Vacek, Sýkora – Chovanec, Kopta

    HC Baník Sokolov: Hruška (Špírek) – Binias, Říha, Michálek, Sus, Gombár – Kašpar, Račanský, Trapl – Řezníček, Sláma, Musil – Kukla, Čejka, Pfister

    Rozhodčí: Hlinka – Votrubec, Ševic.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Petr Račanský vyslal dalekonosnou střelu na Michajlova, ale ten kotouč chytá do své lapačky. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    00:37
    Na druhé straně se ke střele z levého kruhu dostal Václav Racek, ale také Hruška předvedl kvalitní zákrok a neinkasoval.
     
    01:13
    A znovu se do útočné akce dostali hosté, kteří zahrozili před Martinem Michajlovem, ten ovšem znovu své brankoviště uhájil.
     
    02:47
    Jaroslav Hašek namazal Danielu Volrábovi, ten okamžitě pálil na Hrušku, ale opět brankář Sokolova proti útoku Děčína uspěl.
     
    03:12
    Hosté se budou bránit ve čtyřech. Michálek dostává dvě minuty za vysokou hůl a už sedí na trestné lavici.
     
    04:07
    Daniel Volráb se dostal k odraženému kotouči a chtěl ho dorazit za Hruškova záda, jenže ten se stihl vrátit a svou holí kotouč vyrazil do bezpečí. Hosté se následně osvobozují.
     
    04:55
    Medvědi založili další útok z hloubi vlastního obranného pásma, ale jejich slibně se rozvíjející akci zastavilo postavení mimo hru, která se stěhuje zpět do středu hřiště.
     
    05:12
    Hosté jsou už kompletní.
     
    05:36
    Tomáš Sláma si to namířil sám přes celé kluziště až před Michajlova, na kterého vyslal střelu z pravé strany. Brankář domácích nastavil svou lapačku a puk v ní ukryl.
     
    06:10
    Přesilovku si zahrají také Sokolovští. Domácí hráli v šesti a dostávají trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Radim Vacek.
     
    06:40
    Ve vlastním oslabení ujel Jaroslav Hašek a na Hrušku střílel z levého kruhu. Brankář Sokolova předvedl další kvalitní zákrok a podržel svůj tým.
     
    07:27
    Po nepřesné střele Kukly se k puku dostali domácí hokejisté a okamžitě ho poslali daleko od vlastní branky, tedy až před brankáře Hrušku.
     
    08:10
    Radim Vacek skáče na ledovou plochu a Medvědi jsou v plném počtu.
     
    08:49
    Václav Racek tečoval před Hruškou střelu Hucka od modré čáry, ale Petr Hruška včas nastavil svou vyrážečku a poslal kotouč do bezpečí.
     
    09:50
    Martin Trapl se otočil na levém kruhu a poté se chystal ke střele. Jenže obránce Jan Molnár vystihl jeho úmysl a obranným zákrokem pak nepovolil hostům dostat se do jakékoli šance.
     
    10:36
    Hezká akce na straně Baníku. Račanský našel svou přihrávkou najíždějícího Tomáše Slámu, který vyslal na Michajlova dělovku, kterou ovšem brankář domácích ukrývá ve své lapačce.
     
    11:35
    Děčín právě vstřelil branku!
    Na druhé straně pak zahrozili Medvědi, kteří Hrušku doslova ostřelovali. V blízkosti před ním se pak nejlépe zorientoval RADOMÍR VANĚK, který poslal kotouč za jeho záda. Medvědi se tak ujímají vedení – 1:0. Asistence: Daniel Volráb, Pavel Zajan.
     
    11:52
    Hned na to si přesilovku zahrají hosté, Michal Oliverius dostává dvě minuty za hákování.
     
    12:31
    Sokolovští se uhnízdili v pásmu Děčína a na Martina Michajlova šlo několik střel. Nakonec se ke kotouči dostal Pavel Zajan a okamžitě ho poslal až před Petra Hrušku.
     
    13:21
    A další osvobození Medvědů, kteří tak ukrojili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    13:49
    Brankář Děčína si sám dojel odražený kotouč a i on ho následně pak poslal do bezpečí, čili až před svého kolegu v brance hostů Hrušku.
     
    13:52
    Michal Oliverius je na ledě a Děčín je už kompletní.
     
    14:38
    Tentokráte si zahrají v početní výhodě domácí hokejisté. Michálek dostává dvě minuty za napadení.
     
    15:13
    Radomír Vaněk pálil od modré čáry, Hruška jeho ránu vyrazil před sebe a jeden z obránců hostů pak poslal kotouč do bezpečí.
     
    15:43
    Pavel Zajan měl na holi druhou branku Děčína. U levé tyčky Hruškovy svatyně letmo zasouval kotouč do odkrytého místa, ale gólman Sokolova bravurně jeho akci zastavil.
     
    16:16
    A další šanci domácích Hruška likviduje. Daniel Volráb se ocitl v jeho těsné blízkosti, ale puk mezi jeho betony nakonec nedokázal prostrčit.
     
    16:38
    Také hosté své další oslabení ubránili a nyní jsou už v plném počtu.
     
    17:05
    Před Hruškou bylo znovu velmi rušno. Radim Vacek si brankáře Sokolova položil a poté žabkou poslal kotouč nad jeho lapačku, ovšem v hodině dvanácté zabránil Hruška další velké šance Děčína!
     
    17:31
    Kašpar číhal mezi kruhy na přihrávku od svého spoluhráče, Molnár však vystihl tento moment a souhru obou hráčů tak překazil.
     
    18:25
    Jan Molnár střílel od modré čáry a jeho vzdušnou střelu před Hruškou tečoval Pavel Zajan a nechal tak brankáře Baníku znovu vyniknout.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:05
    Domácí si zahrají další početní výhodu. Petr Kukla dostává dvě minuty za hrubost a už sedí na lavici hanby.
     
    19:27
    Hosté mohou v posledních chvílích děkovat svému brankáři, který svými zákroky doslova motá hlavy domácím útočníkům. Nyní zastavil slibnou akci Faigla s Oliveriusem.
     
    19:56
    Nyní ale úplně zbytečně oslabuje svůj tým Kašpar a jeho hráči se tak budou bránit ve třech. Odpyká si trest za hákování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina tohoto utkání je za námi. V ní se vedení ujali Medvědi, když Radomír Vaněk prostřelil jinak vynikajícího Hrušku, který ve svém brankovišti doslova čaruje. Hlavně díky němu není skóre na domácí straně vyšší. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně v 18:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Hosté se po sérii střel dostali ke kotouči a vyhazují ho do bezpečí. Dvojnásobná přesilovka se tak Medvědům krátí.
     
    21:02
    Nyní Hruška chytil střelu Jaroslava Haška, který střílel z prostoru mezi kruhy. Další jeho velmi pozorný zákrok a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    21:05
    Hosté jsou už ve čtyřech.
     
    21:44
    Po nepřesné střele Radomíra Vaňka zachytil kotouč Račanský a hned ho poslal až před domácí branku. Vypadá to, že své oslabení hosté zvládnou bez úhony.
     
    21:56
    Kašpar je na ledové ploše a Sokolov je kompletní. Vhazovat se bude před Martinem Michajlovem.
     
    22:40
    Děčín právě vstřelil branku!
    Jenže Medvědi udeřili podruhé. Krásně sehranou akci před Petrem Hruškou předvedli hráči první formace. Daniel Volráb našel před odkrytou brankou úplně volného PAVLA ZAJANA, jenž neměl problém kotouč poslat do sokolovské svatyně – 2:0. Asistence: Daniel Volráb, Jaroslav Hašek.
     
    23:42
    Domácí jsou stále při chuti a nyní operovali dost dlouho opět před Hruškou. V jeho těsné blízkosti střílel Tomáš Faigl, ale Hruška příložníkem jeho přízemní projektil dokázal zneškodnit.
     
    24:37
    Patrik Michálek dostává dvě minuty za hrubost a Medvědi si zahrají další přesilovou hru.
     
    25:18
    Hned po vhazování v útočném pásmu sebrali hosté Děčínu kotouč a vyhodili ho daleko od vlastní branky.
     
    26:02
    Václav Racek objel branku Sokolova a poté si nabruslil do prostoru mezi kruhy, odkud vyslal jedovatou střelu, která orazítkovala břevno Hruškovy branky.
     
    26:18
    Hosté se znovu osvobozují a šetří další cenné vteřiny svého oslabení. Medvědi tak musejí zakládat svou další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    26:37
    Baník Sokolov je v plném počtu.
     
    26:57
    Další pohledná akce ze strany děčínského celku. Tu celou založil agilní Pavel Zajan, jenž zatáhl kotouč do útočného pásma, našel volného Ondřeje Sýkoru, který svou dělovku poslal do náruče Hrušky.
     
    27:30
    Michálek znovu fauloval a posílá svůj tým do oslabení. Dostává dvě minuty za sekání.
     
    28:33
    Jaroslav Hašek pálil na Hrušku a kotouč se odrazil od jeho betonů a doklouzal se až do středního pásma. Pro hosty jsou to další vteřiny, které ušetřili.
     
    29:13
    Od modré čáry vyslal skákavý kotouč Radomír Vaněk, Petr Hruška ovšem sklapl včas své betony a ukryl tak kotouč pod sebou. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    29:30
    Michálek je na ledové ploše a to znamená, že Sokolov ubránil další své oslabení.
     
    30:04
    Zápas se nám přehoupl do druhé poloviny a Medvědi znovu operují před sokolovskou brankou. Pavel Zajan střílel zpoza kruhů na Hrušku, který jeho střelu chytá do své lapačky.
     
    30:55
    Medvědi pálí na Hrušku doslova ze všech stran, ale brankář hostů zatím odolává a opět svými zákroky drží svůj tým.
     
    31:23
    Na druhé straně se k prudkému projektilu dostal Petr Račanský, po němž dostal pukem do své masky Martin Michajlov. Hra je tedy přerušena a poté se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    31:33
    Tomáš Faigl se natlačil z levé strany před Petra Hrušku a vyslal na něho další přízemní střelu a jen o kousíček minul vzdálenější tyč hostující branky.
     
    31:36
    Další zbytečný trest hostů. Petr Račanský inkasuje dvě minuty za hákování a Medvědi mají k dispozici další početní výhodu.
     
    32:40
    Síly na ledě se srovnají, hosté se v oslabení uhnízdili v pásmu Děčína a vynutili si faul. Vaněk dostává dvě minuty za podražení.
     
    33:00
    Daniel Volráb pálil z levého kruhu a kotouč si to namířil těsně nad branku Sokolova. Následně pak zahráli puk hosté na zakázané uvolnění a hra se stěhuje znovu před Petra Hrušku.
     
    33:36
    Hosté jsou už v plném počtu a čeká je zkrácená přesilová hra.
     
    33:50
    Medvědi jsou ale stále v pásmu Sokolova a ve vlastním oslabení tak pošetřili cenné vteřiny z trestu Vaňka.
     
    34:40
    Radomír Vaněk je už na ledě a Medvědi jsou v plném počtu.
     
    35:30
    Děčín právě vstřelil branku!
    Radek Fojt střílel na Petra Hrušku, kotouč se ale odrazil od jeho pravého betonu přímo na hůl ONDŘEJE SÝKORY, který sice z úhlu, ale naprosto přesně poslal puk do pravého horního růžku branky Sokolova a vymetl tam všechny pavučiny – 3:0. Asistence: Radek Fojt, Radim Vacek.
     
    36:34
    Před Václavem Rackem zívala odkrytá branka hostů, na jeho hůl přilétl kotouč z hole Faigla, ale prvně jmenovaný pouze promáchl. Hosté si tak mohli oddechnout, kdyby Racek kotouč trefil, byla by z toho čtvrtá branka v síti Hrušky!
     
    37:39
    Medvědi se už dlouho drží v pásmu Sokolova a opět zaměstnávají Hrušku sprškami střel. Ale ochránce sokolovské svatyně odolává.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:04
    Z otočky střílel z pravého kruhu Martin Trapl, ale Michajlov jeho táhlou střelu chytá do své připravené lapačky.
     
    39:37
    Zřejmě do posledního útoku se vydávají domácí hráči, druhá třetina pomalu, ale jistě spěje do svého konce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm domácí přidali další dvě přesné trefy zásluhou Pavla Zajana a Ondřeje Sýkory. Mají tak velmi dobře utkání rozehrané. Hosté rozhodně ale ještě své zbraně nesloží a pokusí se s utkáním ještě něco udělat. Třetí třetina začne přibližně v 19:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Michael Čejka dojížděl kotouč před Michajlovem, ale nakonec u něho byl dříve právě brankář domácích a raději ho ukrývá pod svojí lapačkou.
     
    41:43
    Na druhé straně spěchal za pukem podél pravého mantinelu Radim Vacek, ale také on na něho nedosáhl. Nicméně Medvědi i nadále v pásmu hostů zůstanou.
     
    42:46
    Michálek vyslal prudkou střelu od modré čáry, ale tu zblokovala pozorná obrana Děčína. Medvědi se tak po zisku kotouče vydávají znovu do útočného pásma.
     
    43:15
    Hosté se dopustili zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje zpět do jejich teritoria. Vhazovat se bude po pravici Petra Hrušky.
     
    43:53
    Jedovatou střelu z pravého kruhu vyslal na Martina Michajlova Petr Kukla, ale brankář domácích si s jeho projektilem poradil.
     
    44:27
    Daniel Volráb našel před brankou volného Pavla Zajana, který nadvakrát nepřekonal brankáře Sokolova. A Hruška se zaskvěl i proti další ráně z hole Jaroslava Haška a opět drží svůj tým.
     
    45:24
    Z pravého kruhu vyslal prudkou střelu Tomáš Faigl a provětral tak lapačku Petra Hrušky. Ten hru nepřerušuje a okamžitě posílá kotouč na hokejky svých spoluhráčů.
     
    46:43
    Icing také na straně Děčína a hra se přestěhuje před Martina Michajlova a vhazování proběhne po jeho levé ruce.
     
    47:23
    Přihrávku Pavla Zajana Volrábovi mezi kruhy zachytil Gombár a Medvědi tak přišli o další slibnou šanci. Hosté se pak vydali do útoku, kde ale na Michajlova nakonec ani nevystřelili.
     
    48:15
    Rána Jaromíra Chmela se odrazila od brusle Biniase a následně pak kotouč vyrazil do bezpečí Petr Hruška.
     
    49:25
    Pavlu Zajanovi svědčí přesun do první formace k Volrábovi a Haškovi. I nyní založil velmi pohlednou akci, ale následná střela Haška skončila pouze vysoko nad.
     
    50:46
    Michal Sus se odhodlal ke střele z prostoru mezi kruhy, Martin Michajlov ale semaforem jeho střelu zndeškodnil.
     
    51:03
    Za vysokou hůl putuje na trestnou lavici Ondřej Sýkora a hosté si zahrají přesilovou hru.
     
    51:26
    V oslabení se ale domácí uhnízdili v pásmu Sokolova a Jaroslav Hašek, ač tísněn, dostal se ke střele z mezikruží a Hruška si tak připsal další přesný zákrok.
    2. liga není jednoduchá soutěž...

     
    52:19
    Medvědi se nemohou vymanit z tlaku hostů před jejich brankou a nedaří se jim ani vyhodit kotouč do bezpečí. Hosté tak nadále ostřelují Michajlova.
     
    52:47
    Síly na ledě se srovnají a uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách. Sláma inkasuje dvě minuty za sekání.
     
    53:03
    Medvědi jsou v plném počtu a čeká je zkrácená přesilová hra.
     
    53:49
    V těsné blízkosti Hrušky se ke střele dostal Václav Racek, ale Petr Hruška měl lapačku včas na svém místě. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce a Medvědi tak v útočném pásmu zůstanou.
     
    54:23
    Děčín právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté svou přesilovou hru využívají. Z levé strany střílel MARTIN ZDVOŘÁČEK a jeho přízemní střela skončila za zády Petra Hrušky, který tak musel lovit puk ze své sítě dnes už počtvrté – 4:0. Asistence: Daniel Volráb, Jaroslav Hašek.
     
    55:25
    Michal Oliverius vybídl ke střele Tomáše Faigla a další bravurní zákrok musel vytasit Petr Hruška.
     
    56:06
    Hosté se nadechli k další útočné akci, ale v cestě jim stálo postavení mimo hru, a tak se hra stěhuje zpět do středního pásma, kde se také bude vhazovat.
     
    56:56
    Hucek svou dalekonosnou střelou znovu nechal vyniknout Hrušku, který si připisuje další úspěšný zákrok. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:35
    Na branku Sokolova mířil Tomáš Faigl, kterému ale utekl kotouč a dostal se na hokejku Biniase, který ho vyhodil do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    58:44
    Binias zahrál vysokou holí a dostává dvě minuty. Medvědi si ještě zahrají přesilovou hru.
     
    59:10
    Hosté vyhazují puk z vlastního pásma daleko od vlastní branky a šetří tak další vteřiny svého oslabení.
     
    59:45
    Bekhendová střela Volrába končí na Hruškovi a končí pomalu také toto utkání. Medvědi kráčí ke třetí výhře za tři body v řadě.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Medvědi vítězí potřetí v řadě za sebou a do tabulky si připisují tři body. Hosté tak odjedou z děčínského ledu bez jediného bodu.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (21:08:23)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 12. Vaněk (Volráb, Zajan), 23. Zajan (Volráb, Hašek), 36. Sýkora (Fojt, Vacek), 55. Zdvořáček (Volráb, Hašek)


    HC Děčín: Michajlov (Lavinger) – Vaněk, Molnár, Chmel, Zdvořáček, Procházka, Hucek – Hašek, Volráb, Zajan – Faigl, Racek, Oliverius – Fojt, Vacek, Sýkora – Chovanec, Kopta
    HC Baník Sokolov: Hruška (Špírek) – Binias, Říha, Michálek, Sus, Gombár – Kašpar, Račanský, Trapl – Řezníček, Sláma, Musil – Kukla, Čejka, Pfister

    Rozhodčí: Hlinka – Votrubec, Ševic

    Diváci: 370
    bahis siteleri