Ružomberok – Trenčín 3:3 (kon.) | Michalovce – Zlaté Moravce 2:0 (kon.) | Prešov – Senica 2:2 (kon.)
Nitra – Dunajská Streda 3:1 (kon.)
konec
FC Nitra
3:1 (0:1)
DAC 1904 Dunajská Streda
sk Sobota 26.08.2017, 19:00 • Štadión pod Zoborom, Nitra • Niké liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Futbalisti Nitry zostanú aj pred reprezentačnou prestávkou na čele Fortuna ligy. Po polčase síce prehrávali s Dunajskou Stredou 0:1, no v druhom dejstve sa až trikrát strelecky presadili. Hrdinom zápasu je opäť Filip Balaj, ktorý pridal na svoje konto ďalšie dva presné zásahy. Gólový účet zápasu uzavrel Márius Charizopulos, ktorý sa prezentoval parádnou strelou ľavačkou. Skončila sa síce nepriestrelnosť Lukáša Hrošša, no podstatnejšie je to, že sa zároveň končí aj neporaziteľnosť hráčov zo Žitného ostrova. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:56:12)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Exekútorom priameho kopu bol napokon Marin Ljubicić. Ten sa poriadne oprel do lopty, no nasmeroval ju mimo brány. Odkopávať sa už nebude, pretože Peter Ziemba končí dnešné stretnutie.
     
    90+2
    V samotnom závere duelu budú mať ešte hostia výhodu priameho kopu z dobrej vzdialenosti. Ten zrejme rozohrá Erik Pačinda, ktorý môže skorigovať skóre zápasu.
     
    90+1
    Tak teraz sme boli svedkami kuriózneho momentu, keď Erik Pačinda zle hodil aut. Hostia tak prichádzajú o loptu a vhadzovať tak budú zverenci Ivana Galáda.
     
    90
    Domáci futbalisti sa už nikam neponáhľajú a smerujú za ďalším trojbodovým ziskom. Hlavný rozhodca Peter Ziemba pridáva k riadnemu hraciemu času ešte dve minúty.
     
    89
    V krátkom časovom úseku mali hostia výhodu ďalšieho rohového kopu. Ten opäť zahral Zsolt Kalmár, ale hlavný rozhodca píska faul na brankára Lukáša Hrošša.
     
    88
    Marin Ljubicić vystrelil spoza pokutového územia. Jeden z domácich obrancov ale dokázal jeho strelu zblokovať, a tak bude rohový kop rozohrávať Zsolt Kalmár.
     
    87
    Hostia sa ešte dostali k streleckému pokusu, no mám pocit, že ten zblokoval Erik Pačinda. Zverenci Marca Rossiho v druhom polčase absolútne odišli, čo ich môže mrzieť.
     
    86
    Dunajská Streda sa ešte snaží zdramatizovať priebeh dnešného zápasu. Ten mala veľmi dobre rozohraný, ale napokon zrejme odíde z Nitry bez bodového zisku.
     
    85
    Posledné striedanie na strane Dunajskej Stredy. Na trávnik ešte príde Esmerald Aluku, ktorý vymení dnes pomerne nevýrazného Yvesa Simona Pamboua.
     
    84
    Márius Charizopulos sa tak veľmi radoval zo streleného gólu, až za to dostal žltú kartu. Niečo podobné sme dnes videli aj v anglickej Premier League, kde takisto za gólovú oslavu dostal kartu Raheem Sterling.
     
    83
    Nitra dala gól!
    Domáci futbalisti v krátkom slede pridávajú tretí gól do siete brankára Patrika Maceja. Ten bol teraz absolútne bezmocný. Po rohovom kope sa lopta odrazila na kopačku gréckeho futbalistu MÁRIUSA CHARIZOPULOSA a ten z dobrých 20 metrov parádnou strelou ľavačkou skóruje.
     
    82
    Domáci futbalisti budú mať výhodu rohového kopu, keďže dobre zapracoval Patrik Abrahám. Loptu si už berie Tomáš Kóňa a pošle ju smerom do pokutového územia.
     
    80
    Do konca dnešného zápasu zostáva už len desať minút a Nitrania smerujú za piatym víťazstvom v tejto sezóne. Hostia budú mať čo robiť, aby dokázali pod Zoborom vydolovať aspoň jeden bod.
     
    79
    Nitra dala gól!
    Nováčik súťaže na domácom ihrisku otáča nepriaznivé skóre zápasu. Márius Charizopulos centroval z ľavej strany a v pokutovom území hľadal FILIPA BALAJA. Ten prekvapujúco vyhral súboj s brankárom Patrikom Macejom a následne poľahky poslal loptu do siete.
     
    79
    Domáci tréner Ivan Galád poslednýkrát v dnešnom zápase strieda. Na ihrisko sa napokon dostane aj Patrik Abrahám, ktorý vymení záložníka Reného Kotríka.
     
    78
    Z pravej strane sa centroval do domáceho pokutového územia Marko Živković. Loptu ale odkopol do bezpečného priestoru domáci obranca Richard Križan.
     
    76
    Exekútorom priameho kopu bol skutočne Erik Pačinda. Ten vystrelil svojou ľavačkou, no nešťastne trafil do hlavy len v múre brániaceho Filipa Balaja. Ten bude môcť pokračovať bez ošetrenia.
     
    75
    Hostia budú mať výhodu priameho kopu z veľmi dobrej pozície. Miloš Šimončič si počínal nedovolene v súboji s Erikom Pačindom a práve faulovaný hráč bude môcť pohnúť ukazovateľom skóre.
     
    74
    Na druhej strane sa mohli gólovo presadiť domáci futbalisti. Myslím, že to bol Andrej Fábry, kto krásnou prihrávkou za obranu našiel Filipa Balaja. Ten postupoval sám na bránu z pravej strany, no minul bránu Patrika Maceja.
     
    73
    Z ničoho nič mohli skórovať futbalisti zo Žitného ostrova. Po dlhom pase Zsolta Kalmára si spracoval loptu za domácimi obrancami Erik Pačinda, ale následne sa zrazil s pozorným brankárom Lukášom Hroššom.
     
    72
    Hlavný rozhodca potrestá žltou kartou ďalšieho hráča. Je ním obranca Tomáš Huk, ktorý si počínal nedovolene v súboji s Filipom Balajom. Nitra tak bude mať výhodu priameho kopu.
     
    71
    Marko Divković si teraz nabiehal na dlhý pas za obrannú líniu súpera. Veľmi dobre ale čítal hru brankár Lukáš Hroššo a pred striedajúcim útočníkom chytil loptu do svojich rukavíc.
     
    70
    Brankár Lukáš Hroššo teraz zasahovať nemusel, keďže center z ľavej strany nebol presný. Po jeho odkope sme v strede pola videli niekoľko tvrdších súbojov, ale hlavný arbiter necháva hre voľný priebeh.
     
    68
    Filip Balaj sa teraz snažil niečo vymyslieť smerom dopredu, no v súboji s obrancom súpera si počínal nedovolene. Hlavný rozhodca tak prisudzuje loptu futbalistom zo Žitného ostrova.
     
    67
    Zápas pokračuje vo vysokom tempe. Kým prvý polčas patril hosťom, teraz sa zdá, že viac z hry majú aj vďaka obmenenej zostave futbalisti spod Zobora.
     
    66
    Registrujeme druhé striedanie na strane Dunajskej Stredy. Na trávnik prichádza Branislav Ľupták, ktorý vymenil dnes snažiaceho sa maďarského útočníka Kristophera Vidu.
     
    65
    Tentokrát sa musel činiť Patrik Macej. Nitrania sa totiž dostali do rýchleho brejku a Andrej Fábry šikovne posunul loptu do priestoru pravého krídla, kde bol Miloš Šimončič. Domáci kapitán prudko vystrelil, ale trafil iba brankára súpera.
     
    64
    Erick Davis centroval z ľavej strany. Z ťažkej pozície chrbtom k bráne zakončoval Kristopher Vida, ale s jeho zakončením si brankár Lukáš Hroššo bez problémov poradil.
     
    63
    Útočné akcie sa teraz striedajú z jednej strany na druhú a vyzerá to tak, že ani jedno z mužstiev nie je spokojné s remízovým výsledkom. Zrejme sa tak máme ešte na čo tešiť.
     
    62
    Andrej Fábry je po svojom príchode na trávnik veľmi aktívny. Teraz šikovným pasom nachádzal za obranou Filipa Balaja, no ten nepomohol hrať pre avizované postavenie mimo hru.
     
    61
    Kristopher Vida sa nedokázal presadiť cez stopéra Richarda Križana. Navyše, maďarský útočník si v súboji počínal nedovolene, a tak je domácim poskytnutá výhoda.
     
    60
    Hostia teraz veľmi dobre napádali rozohrávku súpera. Brankár Lukáš Hroššo sa po prihrávke Ondřeja Vencla ocitol v problémoch, ale napokon to pre Nitru všetko dobre dopadlo.
     
    59
    Futbalisti Dunajskej Stredy sa teraz nepresadili cez dobre sformovanú obranu súpera. Lopta je momentálne v moci brankára Lukáša Hrošša, ktorý ju pošle späť do hry.
     
    58
    Prvýkrát v dnešnom zápase strieda aj hosťujúci tréner Marco Rossi. Na trávnik prichádza Marko Divković a na lavičku náhradníkov už poslušne smeruje Lukáš Čmelík.
     
    57
    Nitra mala výhodu priameho kopu, no Tomáš Kóňa poslal loptu len do rukavíc brankára Patrika Maceja. Následne spomínaný hráč Nitry fauloval a takisto dostáva žltú kartu.
     
    56
    Hlavný rozhodca dnešného duelu vyťahuje z vrecka prvú žltú kartu. Striedajúceho Andreja Fábryho poslal nevyberaným spôsobom k zemi Marin Ljubicić a je prvým potrestaným hráčom.
     
    55
    Teraz sme videli ostrejší súboj pred pokutovým územím Dunajskej Stredy. Napokon fauloval René Kotrík, ktorý nedovoleným spôsobom poslal k zemi Tomáša Huka.
     
    53
    Erik Pačinda priťukol loptu na kapitána hostí Marina Ljubicića. Ten príliš nešpekuloval, vystrelil z takmer 30 metrov, no jeho strela mierila vysoko nad bránu Lukáša Hrošša.
     
    52
    Futbalisti Dunajskej Stredy sa opäť snažia získať územnú prevahu na svoju stranu. Kombinujú ale zatiaľ len na vlastnej polovici ihriska, čo nie je žiadna výhra.
     
    51
    Tentokrát sa dostal k centru z pravej strany Lukáš Čmelík. Poriadne to však prehnal s razanciou a lopta preletela celým pokutovým územím. Kristopher Vida sa opäť do zakončenia nedostal.
     
    50
    Teraz sme videli nedovolený zákrok jedného z domácich hráčov. Na trávniku zostal ležať Zsolt Kalmár, ale napokon nebude musieť byť ošetrovaný.
     
    49
    Na nitriansky gól sa snažil odpovedať Marko Živković, ktorý sa presadzoval po svojej pravej strane. Napokon ale neuspel a Kristopher Vida čakal na center márne.
     
    48
    Presne takýto úvod si určite domáci fanúšikovia predstavovali. Nitrania veľmi rýchlo vyrovnali a teraz mohli pridať aj ďalší gól. Spoza šestnástky vystrelil René Kotrík, ale jeho ľavačka minula bránu.
     
    47
    Nitra dala gól!
    Fantastický úvod druhého polčasu v podaní domáceho tímu. Pod Zoborom sa začína odznova, keďže spoza šestnástky vystrelil FILIP BALAJ a parádnou strelou k ľavej žrdi prekonal Patrika Maceja. Ten inkasuje vôbec z prvej strely, ktorá smerovala na jeho bránu.
     
    46
    Domáci tréner Ivan Galád spravil pred začiatkom druhého polčasu hneď dve zmeny. Róbert Valenta končí a na jeho miesto prichádza Andrej Fábry. Okrem neho prichádza aj Márius Charizopulos, ktorý vymenil Andreja Ivančíka.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme za sebou úvodné dejstvo dnešného duelu. Veľa gólových šancí sme nevideli a občas toto futbalové stretnutie pripomínalo šachovú partiu. Prvý dôležitý ťah ale spravil zverenci Marca Rossiho, ktorí odkliali čaro Lukáša Hrošša. Ten inkasoval v 20. minúte, keď ho po peknej akcií Zsolta Kalmára prekonal ľavačkou Erik Pačinda. Dunajská Streda kontrolovala zvyšok prvého polčasu, brankár Patrik Macej nemusel zasahovať, a tak pod Zoborom vedie tesne 0:1.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Róbert Valenta je v dnešnom zápase prakticky neviditeľný. Teraz sa snažil získať loptu, no tá napokon opustila hraciu plochu. Odkopávať bude Patrika Macej v čase, keď začína plynúť 60-sekundový nadstavený čas.
     
    44
    Prvý polčas sa nám pomaly chýli k svojmu záveru. Teraz sa snažil ísť za kolmým pasom Kristopher Vida, ale pred maďarským útočníkom dobre zasiahol Lukáš Hroššo.
     
    43
    Richard Križan si teraz splnil svoje defenzívne úlohy. Z pravej strany centroval krajný obranca Marko Živković, no spomínaný stopér Nitry odhlavičkoval loptu pred číhajúcim Kristopherom Vidom.
     
    42
    Tentokrát veľmi dobre čítal hru domáci brankár Lukáš Hroššo. Ten zasiahol pred dobiedzajúcim Erikom Pačindom, ktorý si nabiehal za obrannú líniu mužstva pod vedením Ivana Galáda.
     
    40
    Ján Chovanec sa teraz presadil po ľavej strany a poslal center do šestnástky súpera. Svoje defenzívne povinnosti si ale na jednotku splnil Marko Živković, ktorý odkopol loptu mimo hracej plochy.
     
    39
    Marin Ljubicić sa teraz previnil proti pravidlám dvakrát v priebehu niekoľkých sekúnd. Domáci diváci si pýtali kartový trest, no hlavný rozhodca Peter Ziemba zatiaľ do svojho vrecka nesiahol.
     
    38
    Tomáš Kóňa pekným pasom poslal do dobrej pozície Filipa Balaja. Pred domácim útočníkom ale včas zasiahol brankár Patrik Macej, ktorý dobre čítal hru a vybehol z brány.
     
    37
    Lukáš Čmelík teraz dostal v strede ihriska veľmi veľa priestoru. Postupoval tak smerom na domácu bránu, no Lukáš Hroššo zasahovať nemusel, keďže strela bola zrazená.
     
    36
    Prvý polčas nie je nejakou reklamou na futbal a rozhodne sme videli už aj lepšie duely. Dunajská Streda môže byť ale oveľa spokojnejšia, keďže po zásahu Erika Pačindu prelomila nepriestrelnosť Lukáša Hrošša.
     
    35
    Do zaujímavej streleckej príležitosti sa dostal Marko Živković, ale jeho strela bola zblokovaná. Následný rohový kop rozohral zľava Zsolt Kalmár, ale na prednej žrdi našiel len jedného z hráčov Nitry.
     
    34
    Erick Davis sa kolmou prihrávkou snažil nájsť v šestnástke súpera Erika Pačindu. Ten bol ale dobre zdvojený a napokon poslal loptu do bezpečia obranca Matúš Kuník.
     
    33
    Teraz sme sledovali úsek v znamení osobných súbojov. Hra sa však odvíjala len v strede ihriska, teda mimo nebezpečných priestorov pre Lukáša Hrošša či Patrika Maceja.
     
    32
    Hostia sa teraz snažili zaútočiť po svojej ľavej strane. Okrem Ericka Davisa tam bol aj Lukáš Čmelík, no v momente prihrávky stál v postavení mimo hry. Tak aspoň rozhodol postranný rozhodca Roman Slyško.
     
    31
    Hostia mali napokon po predošlej situácii výhodu rohového kopu, keďže loptu zrejme tečoval Ondřej Vencl. Loptu poslal do pokutového územia Zsolt Kalmár, ale veľké problémy domácim obrancom nenarobil.
     
    30
    Richard Križan teraz chyboval v defenzíve a takmer za to domáci pykali. Strela Lukáša Čmelíka ale našťastie pre nich bola zblokovaná a následne Kristopher Vida pálil len do bočnej siete.
     
    29
    Domáci futbalisti sa teraz dostali do zaujímavého prečíslenia. Tomáš Kóňa pekným pasom za obranu vysunul Andreja Ivančíka, no tomu absolútne nevyšiel prvý dotyk s loptou.
     
    28
    Erick Davis je tradične veľmi aktívny na svojej ľavej strane. Teraz sa prezentoval pekným centrom do šestnástky súpera, ale jeho ponuku na skórovanie odmietol Kristopher Vida.
     
    27
    Teraz sme videli nedovolené zákroky na oboch stranách. Hra sa nám teraz trošku rozkúskovala, čo kazí dojem z dnešného stretnutia pod Zoborom.
     
    25
    Nitrania sú už na trávniku v kompletnom zložení. Richard Križan je na trávniku, a tak Ivan Galád nebude musieť nútene striedať. Domáci zostanú pri lopte po faule Erika Pačindu, ktorý je strelcom zatiaľ jediného gólu.
     
    24
    Yves Simon Pambou fauloval v strede ihriska, a tak mohli pokračovať vo svojej akcií domáci hráči. Tí to skúšali šikovným pasom za obranu na Filipa Balaja, no najlepší strelec tímu už loptu nezachytil na hracej ploche.
     
    23
    Domáci futbalisti sa snažia prevziať režisérsku taktovku, no zatiaľ kombinujú len na polovici ihriska. Zatiaľ sa nedostali do žiadneho zakončenia a Patrik Macej je tak bez práce.
     
    22
    Nitrania sú stále na trávniku len s desiatimi hráčmi. Richard Križan je ošetrovaný a uvidíme, či jeho tvár nebude po dnešnom zápase zdobiť aj niekoľko stehov.
     
    21
    Teraz sme videli tvrdý súboj, po ktorom zostáva na trávniku ležať Richard Križan. Ten utrpel v súboji s Kristopherom Vidom tržné zranenie, a tak bude musieť byť ošetrovaný za postrannou čiarou.
     
    20
    Dunajská Streda dala gól!
    Domáci futbalisti prvýkrát inkasujú v novej sezóne Fortuna ligy. Zsolt Kalmár si pekne narazil loptu so spoluhráčom a smeroval na bránu. Lukáš Hroššo ho síce zastavil, no lopta sa odrazila priamo na nohu ERIKA PAČINDU. Ten prekonal nielen nitrianskeho brankára, ale aj na čiare brániaceho Richarda Križana.
     
    19
    Bývalý futbalista Žiliny Lukáš Čmelík bol teraz faulovaný v strede ihriska. Hostia tak zostanú pri lopte a budú môcť založiť ďalšiu útočnú akciu.
     
    18
    Teraz sme sledovali trošku nevýrazný úsek hry. Pas na Ericka Davisa bol nepresný, a tak budú vhadzovať domáci. Zatiaľ sme stále vážnejšiu gólovú možnosť nevideli.
     
    17
    Zdá sa, že postupom času trošku Nitra vyrovnáva priebeh zápasu. Snaží sa viac kombinovať, hoci je to ďaleko od brány Patrika Maceja. Teraz dobre zapracovala aj v obrane, keď sa nepresadil Erik Pačinda.
     
    16
    Filip Balaj svojou aktivitou vybojoval pre domácich priamy kop. Ten tradične zahral z pravej strany Tomáš Kóňa, ale hlavný arbiter zrejme pískal útočný faul jedného z hráčov Nitry.
     
    15
    Máme za sebou úvodnú štvrťhodinu zápasu. Tá veľa vzruchu nepriniesla a stále čakáme na prvý strelecký pokus na bránu. Pred pár sekundami neuspeli domáci hráči, keďže pas na Reného Kotríka bol nepresný.
     
    14
    Domáci futbalisti mali výhodu svojho prvého rohového kopu v zápase. Z ľavej strany centroval Tomáš Kóňa, ale nikoho v bielom drese v šestnástke hostí nenašiel.
     
    13
    Lukáš Hroššo tentokrát zasahovať nemusel. Z veľkej diaľky pálil krajný obranca Marko Živković, ale jeho pokus mieril vedľa domácej brány. Nasledovať tak bude len odkop od brány.
     
    12
    Pri lopte zostanú futbalisti zo Žitného ostrova. Yves Simon Pambou si prebral loptu v strede pola, no fauloval ho jeden z domácich hráčov. Hostia sa okamžite snažia rozohrať svoju útočnú akciu.
     
    11
    Erik Pačinda teraz kúzlil s loptou pred domácim pokutovým územím. Ideálny moment pre zakončenie preváhal a napokon neuspel proti presile obrancov nováčika z Nitry.
     
    10
    Z ľavej strany centroval do domácej šestnástky Erick Davis, no loptu upratal do bezpečia Richard Križan. Následne vyvážal loptu do stredu ihriska René Kotrík, no fauloval ho Marin Ljubicić.
     
    9
    Z pravej strany centroval krajný obranca Marko Živković. Lopta sa odrazila na nohu Lukáša Čmelíka, ten pálil z prvej, no minul bránu domáceho tímu. Odkopávať tak bude môcť Lukáš Hroššo.
     
    8
    Zverenci Marca Rossiho držia loptu na svojich kopačkách, no kombinujú ďaleko od brány Lukáša Hrošša. Ten v novej sezóne zatiaľ neinkasoval ani raz, čo by pred sezónou tipoval len málokto.
     
    7
    Erick Davis centroval z ľavej strany. Do zakončenia sa pretĺkal hosťujúci kanonier Erik Pačinda, no postranný rozhodca odmával postavenie mimo hru.
     
    6
    Úvod zápasu je zatiaľ v réžii Dunajskej Stredy. Domáci futbalisti sa zatiaľ príliš často k lopte nedostali. Nitrania však poctivo bránia, čo je ich hlavná devíza počas tejto sezóny.
     
    5
    Hostia mali v krátkom časovom úseku výhodu dvoch rohov, no ani po jednom sa nedostali do zakončenia. Rovnako tomu bolo aj po centri Zsolta Kalmára, ktorý kryje brankár Lukáš Hroššo.
     
    4
    Z ľavej strany sa snažil odcentrovať Erik Pačinda, ale trafil len brániaceho Matúša Kuníka. Hostia tak budú mať výhodu rohového kopu. Loptu si už berie do svojich rúk Zsolt Kalmár.
     
    3
    Územnú prevahu majú v úvode zápasu hostia. Teraz sa snažil prekonať domácu obranu kolmou prihrávkou Marin Ljubicić, ale nenašiel hrotového útočníka Dunajskej Stredy.
     
    2
    Nitrania teraz zaútočili po svojej ľavej strany, odkiaľ centroval Róbert Valenta. Jeho pas smeroval až na úroveň šestnástky, kde spadol Andrej Ivančík. Pokutový kop sa po kontakte s Erickom Davisom ale nepíska.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci futbalisti, ale po dlhom pase navrátilca v zostave Tomáša Kóňu o loptu prišli. Rozohrávať tak mohol hosťujúci brankár Patrik Macej.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Vencl, Chovanec – Ivančík, Šimončič (C), Kotrík, Kóňa – Balaj, Valenta.
    Náhradníci: Kolmokov – Šurnovský, Steinhübel, Charizopulos, Fábry, Fabiš, Abrahám.

    FC DAC Dunajská Streda: Macej – Davis, Huk, Šatka, Živković – Ljubicić (C) – K. Vida, Pambou, Kalmár, Čmelík – Pačinda.
    Náhradníci: Száraz – Ľupták, Domonkos, Koštrna, Divković, Špiriak, Aluku.

    Rozhodcovia: Peter Ziemba – Roman Slyško a Gabriel Ádám.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Fortuna ligy. Jednoznačne najväčším prekvapením doterajšieho priebehu sezóny sú futbalisti FC Nitra, ktorí dnes pod Zoborom privítajú v dobrej forme hrajúcu Dunajskú Stredu. Zápas sa začína o 19:00 hod.

    FC NITRA

    Nitra vstupovala do sezóny s ambíciami zabojovať o účasť v skupine o titul. Za týmto cieľom vykročila tou správnou nohou a po piatich kolách prekvapujúco vedie tabuľku. Stratila len dva body za remízu s Michalovcami a doposiaľ neinkasovala ani jeden gól. Treba však pripomenúť, že zverenci Ivana Galáda mali v úvode nového ročníka ľahší žreb. Samozrejme, prvé kolo odohrali proti majstrovskej Žiline, no následne si zmerali sily proti mužstvám, ktoré uzatvárali minuloročnú tabuľku. Na siedmich góloch sa podieľalo šesť rôznych hráčov, pričom jediným viacnásobným strelcom je útočník Filip Balaj. Ten premenenou penaltou rozhodol predošlý zápas na pôde Senice. Avšak kvôli červenej karte z tohto duelu bude proti Dunajskej Strede absentovať obranca MacDonald Ngwa Niba. „Určite nepôjdeme do zápasu ako favorit. Na každý zápas sa však pripravujeme na sto percent,“ povedal spomínaný Balaj. V poslednom zápase na Záhorí chýbal pre zranenie Tomáš Kóňa a ohrozený je aj jeho štart v sobotňajšom stretnutí.

    DUNAJSKÁ STREDA

    Futbalisti zo Žitného ostrova predvádzajú takisto veľmi dobré výkony. Po piatich kolách sú nezdolaní a na svojho dnešného súpera strácajú len dva body. Navyše, Dunajská Streda má za sebou duely proti papierovo silnejším súperom. Vyhrala v Trenčíne, remizovala na bratislavských Pasienkoch a naposledy v domácom prostredí zdolala futbalistov Žiliny. Výborný zápas s výsledkom 4:2 pre zverencov Marca Rossiho sledovalo priamo na štadióne viac ako 7-tisíc ľudí. Do streleckej listiny sa opäť zapísal aj Erik Pačinda, ktorý je s troma gólmi najlepším kanonierom tímu. Naopak, v zápase už chýbal Pavol Šafránko, ktorý medzičasom prestúpil do dánskeho Aalborgu. Vedenie klubu ale veľmi rýchlo našlo náhradu, keď angažovalo Tomáša Maleca. Ten si spravil dobré meno v Trenčíne a následne pôsobil aj vo farbách nórskeho Rosenborgu Trondheim. Naposledy sa oba tímy stretli pod Zoborom v súťažnom zápase v novembri 2013, keď sa zrodila bezgólová remíza. Tréner hostí sa vyjadril, že hru súpera má dobre zmapovanú, hráči sú pripravení a verí, že majú šancu vyhrať.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 47. Balaj (Charizopulos), 79. Balaj (Charizopulos), 83. Charizopulos – 20. Pačinda (Kalmár)

    Karty:   57. Kóňa (NIT), 84. Charizopulos (NIT) – 56. Ljubicić (DUN), 72. Huk (DUN)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:2. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 16:16.
    FC Nitra: Hroššo – Kuník, Križan, Vencl, Chovanec – Ivančík (46. Charizopulos), Šimončič (C), Kotrík (79. Abrahám), Kóňa – Balaj, Valenta (46. Fábry).
    Náhradníci: Kolmokov – Šurnovský, Steinhübel, Charizopulos, Fábry, Fabiš, Abrahám.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Davis, Huk, Šatka, Živković – Ljubicić (C) – K. Vida (66. Ľupták), Pambou (85. Aluku), Kalmár, Čmelík (58. Divković) – Pačinda.
    Náhradníci: Száraz – Ľupták, Domonkos, Koštrna, Divković, Špiriak, Aluku.

    Rozhodčí: Peter Ziemba – Roman Slyško a Gabriel Ádám.
    bahis siteleri