Konyaspor – Denizlispor 0:0 (kon.) | Besiktas – Gaziantep 3:0 (kon.) | Gençlerbirliği – Trabzonspor 0:2 (kon.)
Fenerbahce – Alanyaspor 1:1 (kon.)
konec
Fenerbahce Istanbul
1:1 (0:1)
Alanyaspor
Sobota 08.02.2020, 18:00 • Şükrü Saracoğlu Stadyumu, Istanbul • Turecká Superliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:59:13)
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 11:13.
     
    Je dobojováno! Souboj dvou tabulkových sousedů se odehrával výhradně v režii Fenerbahce, které se však ze hry neprosadilo ani jednou. Skóre se měnilo jen po pokutových kopech, které se konaly hned čtyři. Nejlepší hostující střelec Cissé proměnil jen ten z devětadvacáté minuty, což Alanyasporu na vítězství nestačilo. Krátce po změně stran z penaltového bodu skóroval také Max Kruse a stanovil finální podobu skóre 1:1. Oba týmy tak získaly jen po bodu a navzájem se připravily o šanci dotáhnout se na úplné čelo vyrovnané tabulky.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    V nastavení je to od domácího týmu hodně chaotické. Fenerbahce má obrovskou snahu, ale zároveň nedokáže vymyslet nic kloudnějšího.
     
    90+4
    A znovu se žlutí. Za protesty tentokrát pyká domácí obránce Aziz.
     
    90+3
    Jailson u půlící čáry zatáhl Djalmu a bude tak dohrávat se žlutou kartou.
     
    90+3
    Během střídání se rozhodlo o tom, že Marafona penaltě čelit nebude. Původně pětiminutové nastavení bude asi o něco další.
     
    90+2
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Garry Mendes Rodrigues, přichází Mevlüt Erdinç.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90
    Rozhodčí se ještě vrací k situaci, kdy se míč odrazil od Buluta do ruky jednoho z hostujících hráčů. Ve hře je další penalta...
     
    89
    A ještě jednou v akci Luiz Gustavo, který tentokrát fauloval uprostřed hřiště a drobně přiblížil hosty k zisku jednoho bodu.
     
    88
    Znovu byl Gustavo na začátku domácí akce, když získal míč na vlastní polovině. Muriqi si pak chtěl vyměnit přihrávky se zahnaným spoluhráčem, ale ke střele se už nedostal.
     
    87
    Luiz Gustavo vytrvale podporuje ofenzivu. S touto dalekonosnou střelou to ale malinko přehnal, Marafonovu branku minul o několik metrů.
     
    86
    Fabrice N´Sakala v kritickém okamžiku předskočil napřahujícího Rodriguese, který zůstal po centru Gustava úplně volný. Problémy pro hostující obranu ale pokračují.
     
    85
    Když pomineme situaci okořeněnou o Jailsonův penaltový zákrok, tak se po změně stran hraje výhradně na jednu branku. Remízový výsledek by však byl ztrátou pro oba týmy.
     
    83
    Garry Mendes Rodrigues neustále pobíhá po celém hřišti. Nyní si ale nepohlídal postavení a ocitl se v ofsajdu.
     
    82
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Nabíl Dirár, přichází Ferdi Kadioglu.
     
    82
    Rodriguesovi chybělo pár centimetrů výšky, aby mohl lépe hlavičkovat po vzdušné přihrávce Kruseho. Pokus o přehození Marafony nevyšel.
     
    81
    Hostující kouč potřetí vystřídal, přestože už několik minut nemá k dispozici krvácejícího Gülselama. Alanyasporu trochu hrozí, že kvůli tomuto rozhodnutí bude dohrávat v oslabení.
     
    80
    Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Tasos Bakasetas, přichází Musa Çağıran.
    79. Garry Mendes Rodrigues (FEN)
     
    79
    Marafona dobře vyběhl proti Rodriguesovi a zmenšil mu střelecký úhel natolik, že byl balónem trefen. Na druhé straně se konal rychlý brejk zakončený sraženou střelou Cissého a ofsajdem.
     
    77
    Znovu to byl pouze hodně nepovedený centr na přední tyč, kde zasáhl hostující útočník Papiss Cissé.
     
    76
    Ceyhun Gülselam utrpěl krvavé zranění v obličeji, které si vynutí důkladnější ošetření. Hosté budou bránit roh v deseti.
     
    75
    Isla odcentroval na Kruseho, který hlavou hledal Muriqiho. Ten se dostal do souboje s Gülselamem a získal pro domácí mužstvo výhodu rohového kopu.
     
    74
    Vedat Muriqi si naskočil na centrovaný balón, ale hlavou jej poslal vysoko nad břevno Marafonovy branky.
     
    73
    Domácí dostali k dispozici jen autové vhazování a o chvíli později pro změnu standardní situaci. Neodvoleně si počínal Welinton.
     
    72
    Aziz parádním nákopem našel Muriqiho, který místo střely z voleje zvolil sklepnutí pod sebe. Ozan Tufan byl před střelou trefen riskantním zákrokem N´Sakaly, ale další penalta z toho zatím není.
     
    71
    Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Efecan Karaca, přichází Mustafa Pektemek.
     
    70
    Onur Bulut zakřižoval Nabíla Dirára a donutil ho vhazovat. Levý bek Fenerbahce posléze sám centroval, ale žádnou šanci nevytvořil.
     
    69
    Max Kruse skvěle pomohl obraně a obral o míč Karacu. Domácí okamžitě otočili hru, ale stačilo to jen na zablokovanou střelu z téměř třiceti metrů.
     
    68
    Centr z pravé strany letěl na přední tyč, kde na balón čekal pouze Cissé. O chvíli později přerušil domácí kombinaci N´Sakala.
     
    67
    Teď už si Rodrigues pohrál s míčem v pokutovém území soupeře. Steven Caulker jej ubránil jen za cenu rohového kopu.
     
    66
    Rodrigues pořádně zavařil Azizovi, kterého dostal pod tlak napadajícího soupeře. Stoper Fenerbahce si každopádně poradil.
     
    65
    Po delší době se opět hrálo u branky Marafony, nicméně hostující jedenáctka menší zmatky ve vápně přečkala bez úhony.
     
    63
    Snadná práce pro Bayındıra, který si sebral centr Djalmy.
    61. Cissého neproměněná penalta
     
    61
    To je neskutečné, Papiss Cissé vsadil na razanci a trefil pouze horní část brankové konstrukce! Opakování penalty se tentokrát konat nebude.
     
    60
    Třetí penalta v utkání! Podruhé ji zavinil domácí stoper Jailson, který se nechal obejít Djalmou a toho hned vzápětí zezadu podkopl.
     
    59
    Po centru na přední tyč se míč ocitl v náruči Bayındır, který však nemusel předvést žádný složitý zákrok.
     
    58
    Tasos Bakasetas rozehrál standardní situaci jen na Jailsona. Další centr se rovněž neujal, přestože z něj resultuje alespoň roh.
     
    57
    Konečně trocha klidu pro hosty. Karaca si vyměnil míč s Bulutem a na pravé straně si řekl o faul, kterým se provinil předtím chybující Rodrigues.
     
    56
    Luiz Gustavo to zkusil z větší vzdálenosti. Marafona však zasahovat nemusel a místo toho si v klidu přichystá rozehrávku. -
     
    55
    Alanyaspor teď čekají hodně krušné minuty. Vzhledem k dosavadnímu obrazu hry bude muset být rád i za případný zisk jednoho bodu.
     
    54
    Muriqi ve velké šanci přestřelil. Kdyby se do branky trefil, byl by chybně signalizovaný ofsajd zřejmě zrušen.
    53. Max KRUSE - 1:1
     
    53
    Fenerbahce právě vstřelilo branku!
    Ve třiapadesáté minutě je přímý souboj o pohárové pozice znovu vyrovnaný! MAX KRUSE si před samotným kopem přibrzdil a pak jednoduše poslal míč do strany, kterou Marafona skokem k levé tyči odkryl.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Manolis Siopis (Alanyaspor).
     
    52
    Kruse sklepl přetažený centr z pravého křídla na Rodriguese, do kterého velmi neohrabaně vletěl Siopis a hlavní rozhodčí bez váhání ukázal na penaltový bod!
     
    51
    Garry Mendes Rodrigues nedostal přesnou přihrávku do křídla. Na míč o pár decimetrů nedosáhl a následovat bude jen hostující aut.
     
    50
    Ve hře Fenerbahce je v úvodu druhé půle dost nepřesností, které mu komplikují cestu za vyrovnáním a svým způsobem i za mistrovským titulem.
     
    49
    Ozan Futan byl na pravém křídle zdvojený a v těžké situaci nevybojoval pro svůj tým autové vhazování ani rohový kop.
     
    48
    Dirárův nákop z obranné poloviny zpacifikoval Caulker. Útočnou vlnu Fenerbahce však oddálil jen o několik málo vteřin.
     
    47
    Domácí kapitán Ozan Tufan strkal do Siopise tak dlouho, až si hostující záložník na kolenou vymodlil odpískání nedovoleného zákroku.
     
    46
    Střídání v týmu Fenerbahce Istanbul: ze hřiště odchází Tolga Ciğerci, přichází Deniz Türüç.
     
    46
    Střídání v týmu Alanyaspor: ze hřiště odchází Salih Uçan, přichází Ceyhun Gülselam.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky 1. poločasu:
    Střely na branku: 0 – 2
    Střely mimo: 2 – 2
    Držení míče: 73 % – 27 %
    Rohové kopy: 3 – 1
    Ofsajdy: 2 – 2
    Fauly: 4 – 3
    Žluté karty: 1 – 3.
     
    První poločas je u konce, což ze všech nejvíce asi kvituje hlavní rozhodčí Öztürk. Ten byl hned několikrát ústřední postavou na hřišti, když na popud videa nařídil penaltu pro Alanyaspor a tu po zákroku po zákroku Bayındıra opakovat. Čtyřiatřicetiletý útočník Cissé se na druhý pokus nezmýlil a poslal hosty do vedení. V posledních patnácti minutách domácí svého soupeře zatlačili. Penalty za ruku Welintona se ale nedočkali a když už Muriqi míč do sítě dostal, tak mu byl odmáván ofsajd.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+4
    Rodrigues se nepochopil s Krusem, který se mu v klíčový okamžik zastavil. Prvně jmenovaný pak míč u vápna ještě jednou získal, ale k ničemu dalšímu to už nevedlo.
     
    45+3
    Ozan Tufan byl po Islově nahrávce do běhu na pravém křídle učebnicově zakřižován. Po autu se bude konat jen odkop od Marafonovy brány.
     
    45+2
    To už je v plném proudu nastavený čas, který by měl trvat dohromady pět minut. Mnozí fanoušci Fenerbahce by si přáli ještě větší porci.
     
    45+1
    Muriqi si ve vápně přehodil míč na levačku a parádně zavěsil k bližší tyči. Radost z vyrovnání však rychle utlumil správně zvednutý praporek.
     
    45
    Je pravdou, že míč na ruku Welintona spadl. Videorozhodčí důvod k nařízení další penalty přesto nenašli.
     
    44
    Tolga Ciğerci dával míč do ohně, kde domácí hráči i fanoušci viděli hru rukou. Další penalta se nepíská, přestože do všeho může znovu zasáhnout video.
     
    43
    Rodrigues se musel trochu vracet pro Kruseho přihrávku, ale i tak z nastalé situace vytěžil pro Fenerbahce alespoň rohový kop.
     
    41
    Drtivá většina akcí domácího týmu jde přes Rodriguese. Napravo operující Tolga Ciğerci je naopak využíván zcela minimálně.
     
    40
    Rodrigues dal Muriqimu příliš prudkou krátkou přihrávku, kterou nejlepší střelec Fenerbahce nezpracoval. Je z toho aut pro Buluta.
     
    39
    Isla hlavou zpracoval balón pro Kruseho, ale o toho se na hranici pokutového území postaral zatím dobře hrající Fabrice N´Sakala.
     
    38
    Mauricio Isla zkušeně odseparoval od balónu N´Sakalu a malou domů na Bayındıra započal poklidnější rozehrávku domácího mužstva.
     
    37
    Dirár už poněkolikáté kooperoval s Rodriguesem, který se však dostal u levé postranní čáry do prostorové tísně a z té se dostal jen nepřesnou přihrávkou.
     
    36
    Isla si několikrát pospíšil s provedením autového vhazování. Společně se svými kumpány ale vůbec nedostal míč do vápna a pak se sám dopustil faulu na N´Sakalu.
     
    35
    Marafona okatě zdržoval při rozehrávce a rozhodčí Öztürk mu pod tlakem obecenstva udělil poměrně brzkou žlutou kartu.
     
    34
    Muriqiho přihrávka z pravého kraje pokutového území na Kruseho neprošla. Gustavo pak znovu zkrotil míč a ten zůstává na domácích kopačkách.
     
    33
    Kruse rozehrál standardku na hlavu Vedata Muriqiho, který sklepl míč na druhou tyč, ale Ozan Tufan k ní nestihl doběhnout včas, aby zblízka lépe zakončil.
     
    32
    Salih Uçan nezvládkl riskantní skluz. Zezadu trefil rozběhnutého Tufana a zcela po zásluze uviděl žlutou kartu.
     
    32
    Max Kruse protečoval Rodriguesův centr jen k Marafonovi, který situaci jednoduchým zákrokem uklidnil.
     
    31
    Snad po sedmi minutách přerušení se znovu hraje. Fenerbahce kombinuje a snaží se hosty trochu vylákat z obranné ulity.
    29. Papiss CISSÉ - 0:1
     
    29
    Alanyaspor právě vstřelil branku!
    Hosté jdou na startu devětadvacáté minuty do vedení! PAPISS CISSÉ prokázal opravdu velké sebevědomí, penaltu totiž nikomu jinému nenechal a tvrdou střelou tentokrát rozvlnil síť za Bayındırem, který si tentokrát špatně vybral skok doleva.
     
    27
    Znovu se jen a pouze protestuje. Už teď je jisté, že nás v první půli čeká vydatná dávka nastaveného času.
     
    26
    Penalta se ale bude opakovat! Brankář Bayındır totiž nebyl v momentě kopuani jednou nohou na čáře!
    25. Bayındır chyitl penaltu, která se ale bude opakovat!
     
    25
    Míč si na penaltový bod postavil Papiss Cissé, který několik posledních penalt neproměnil. Teď tomu nebylo jinak, Bayındır jeho střelu skokem k levé tyči vyrazil!
     
    24
    Je to tak, Jailsonovi hra rukou neprošla a Alanyaspor bude moci otevřít skóre z pokutového kopu! Předchozí žlutá karta pro Welintona každopádně platí.
     
    23
    Tak pozor! Hlavní rozhodčí Öztürk byl povolán k obrazovce a teď bude jen na něm, zda hostům pokutový kop skutečně nařídí.
     
    22
    Cissé prodloužil vhozený balón za sebe, kde se jej Jailson dotkl rukou. Hráči Alanyasporu spustili protesty, jenže si vykoledovali jen žlutou kartu pro Welintona.
     
    21
    Isla se na pravé straně pokusil rozběhnout Tolgu Ciğerciho, nicméně o toho se vynikajícím obranným zákrokem postaral krajní bek Fabrice N´Sakala.
     
    20
    Bakasetasův centr byl odvrácen na Onura Buluta, který zkusil štěstí z dobrých pětadvaceti metrů, ale Bayındırovu bránu v žádném případě neohrozil.
     
    19
    Kruse zazdil možnost protiútoku, ke kterému se dostali také hosté. Jmenovitě to byl Siopis, jenž byl u postranní čáry faulován Jailsonem.
     
    18
    Domácí logicky zahustili prostor kolem vhazujícího Buluta a další autové vhazování u půlící čáry už bude v jejich prospěch.
     
    17
    Dirár vhodil míč na Muriqiho, kterého zradilo zpracování. Je z toho aut Alanyasporu, ke kterému dojde v těsné blízkosti rohového praporku.
     
    16
    Bakasetas vyřešil menší zmatky v šestnáctce vysvobozujícím odkopem, po kterém se instanbulský tým vrátil s míčem k vlastnímu brankáři.
     
    15
    Salih Uçan na poslední chvíli skočil do střely Rodriguese a srazil míč na rohový kop. Nápor domácího týmu začíná gradovat.
    14. Vedat Muriqi (FEN)
     
    14
    Nabíl Dirár šikovně prostrčil míč na Rodriguese, který zleva přihrál do šance Muriqimu, ovšem nejlepší střelec Fenerbahce z jedničky přestřelil.
     
    13
    Krusemu se úplně nepovedlo přenést balón na pravou stranu, nicméně Fenerbahce v jeho držení zůstává i nadále.
     
    12
    Tolga Ciğerci zrealizoval standardní situaci z levého kraje hřiště, jenže kvůli ofsajdovému postavení nabíhajícího Muriqiho k ničemu podstatnému dojít nemohlo.
     
    11
    Altay Bayındır jistě skočil po střílené přihrávce z dílny Bakasetase a zabránil možnému vzrušení u branky istanbulského velkoklubu.
     
    10
    O chvíli později se už domácí do pokutového území dostali. N´Sakala nešikovně přesměroval jednu z přihrávek na Kruseho, z jehož tečované střely resultoval nevyužitý roh.
     
    9
    Rodrigues si nevěřil na centr levačkou. Míč si na křídle přehodil na druhou nohu a to už se před něj postavil jeden z obránců, který ho nenechal přihrát na Kruseho.
     
    8
    Djalma si zády chytře „lehl“ na Islu, kterému byl odpískán faul. Z následné standardní situace však Alanyaspor nevymyslel zhola nic.
     
    7
    Další ztráta Fenerhabce na vlastní polovině. Udělal ji Kruse, ovšem hosté se pak rozhodli vrátit až k Marafonovi.
    6. Tasos Bakasetas (ALN)
     
    6
    Domácí udělali velkou chybu v rozehrávce. Vše musel napravovat až Bayındır, který po nahrávce Cissého skvěle vychytal šanci Bakasetase.
     
    5
    Isla čistě odzbrojil Djalmu a pak do něj nastřelil míč tak šikovně, že umožnil Bayındırovi v klidu rozehrávat od své branky.
     
    4
    Rodrigues tahal míč po levé straně, ale až do pokutového území se s ním nepodíval. Na druhé straně neúspěšně centroval Efecan Karaca.
     
    3
    První minuty se mezi ty divácky nejatraktivnější rozhodně nezařadí, zatím je to obrovský boj o přehuštěný střed hřiště.
     
    2
    O úvodní výkop zápasu se postarali hosté, kteří nastupují v kompletně oranžových, zatímco domácí v modrožlutých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Fenerbahce Istanbul: Bayındır – Isla, Jailson, Aziz, Dirár – Tufan, Gustavo – Tolga Ciğerci, M. Kruse, G. Rodrigues – Muriqi.
    Náhradníci: Tekin – Arslan, Ekici, Erdinç, Falette, Kadioglu, Rami, Sağlam, Türüç, Zajc.

    Alanyaspor: Marafona – Bulut, Welinton, Caulker, N´Sakala – Siopis, Uçan – Karaca, Bakasetas, Djalma – P. Cissé.
    Náhradníci: Birniçan – Altıntaş, Bammou, Çağıran, Baiano, Fernándes, Gülselam, Kanak, Pektemek, Tzavellas.

    Rozhodčí: Öztürk – Uyarcan, Bozpey.
     
    Vzájemné zápasy

    16.09.2019 Alanyaspor – Fenerbahce 3:1
    21.04.2019 Alanyaspor – Fenerbahce 1:0
    11.11.2018 Fenerbahce – Alanyaspor 2:0
    17.02.2018 Fenerbahce – Alanyaspor 3:0
    17.09.2017 Alanyaspor – Fenerbahce 1:4.
     
    Alanyaspor

    Hosté se v nedávné minulosti rozehráli ke skvělým výkonům a díky strmému vzestupu tabulkou se zařadili mezi dvě největší překvapení dosavadního průběhu sezóny. Alanyaspor během posledních pěti ligových kol neztratil ani jeden bod, když postupně porazil 5:1 Denizlispor, 2:1 Konyaspor, 5:1 Kayserispor, 2:1 Kasimpaşu a před týdnem v poměru 2:1 také Malatyaspor. K tomu všemu před třemi dny přehrál 2:0 Galatasaray a přiblížil se postupu do semifinále poháru. V osmnáctičlenné tabulce je tým z Alanye na čtvrtém místě se ztrátou tří bodů na první místo. Interní tabulce střelců vládne s patnácti góly již čtyřiatřicetiletý Papiss Cissé.
     
    Fenerbahce Istanbul

    Domácí tým je z dlouhodobého hlediska ve velmi dobré formě, neboť od čtvrtého října prohrál jen tři z devatenácti zápasů. Přesně před týdnem si však výrazně zkomplikoval boj o titul, když v souboji s podobně rozjetým Trabzonsporem ztratil rychle získané vedení a v tradičně nervózní koncovce nezabránil porážce 1:2. U nesmírně vyrovnaného čela tabulky stačila tato prohra k tomu, aby Fenerbahce spadlo ze druhého na páté místo. Jeho ztráta na vedoucí Sivasspor každopádně zůstala čtyřbodová. Jednoznačným gólovým tahounem je s dvanácti zásahy kosovský útočník Vedat Muriqi.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu jednadvacátého kola turecké Superligy. Od osmnácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi Fenerbahce a Alanyasporem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Břuchanský

    Branky: 53. M. Kruse (pen.) – 29. P. Cissé (pen.)

    Karty:   90+3. Jailson (FEN), 90+4. Aziz (FEN) – 22. Welinton (ALN), 32. Uçan (ALN), 35. Marafona (ALN), 52. Siopis (ALN)

    Neproměněná penalta: 61. P. Cissé (ALN), mimo


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 11:13.
    Fenerbahce Istanbul: Bayındır – Isla, Jailson, Aziz, Dirár (82. Kadioglu) – Tufan, Gustavo – Tolga Ciğerci (46. Türüç), M. Kruse, G. Rodrigues (90+2. Erdinç) – Muriqi.
    Náhradníci: Tekin – Arslan, Ekici, Erdinç, Falette, Kadioglu, Rami, Sağlam, Türüç, Zajc.

    Alanyaspor: Marafona – Bulut, Welinton, Caulker, N´Sakala – Siopis, Uçan (46. Gülselam) – Karaca (71. Pektemek), Bakasetas (80. Çağıran), Djalma – P. Cissé.
    Náhradníci: Birniçan – Altıntaş, Bammou, Çağıran, Baiano, Fernándes, Gülselam, Kanak, Pektemek, Tzavellas.

    Rozhodčí: Öztürk – Uyarcan, Bozpey
    bahis siteleri