Přehled událostí na LOH Tokio 2020 - 5. den (kon.)
konec
Přehled událostí na LOH Tokio 2020 - 5. den

Středa 28.07.2021, 02:00Olympijské hry
Sledujte:
     
    Slováci se také mohou těšit na zítřek. Zuzana Rehák Štefečeková totiž po prvním dni vede kvalifikaci trapu žen! Mezi muži je ve velmi dobré pozici Erik Varga. Ve vodním slalomu se do semifinále kvalifikovali kanoitska Monika Škáchová i kajakář Jakub Grigar. Cyklista Lukáš Kubiš bohužel dokončil časovku jako předposlední. A turnaj badmintonistek skončil pro Martinu Repiskou, která dnes favoritku skupiny nepřekvapila a prohrála. Ze skupiny pak postoupila jen vítězka. Plavkyně Andrea Podmaníková dokončila rozplavby prsařské dvoustovky taktéž jako předposlední.
     
    Je za námi 5. den soutěží a minimálně českým fanouškům přinesl mnoho radosti, i když ještě ne medailové. Ale mnohé naznačil. Nejprve se ve svém životním závodě skvěle předvedla kraulařka Barbora Seemanová, která ve finále dvoustovky výrazným způsobem vylepšila svůj vlastní český rekord a jako nejlepší z Evropanek skončila šestá. Vzápětí dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek se štěstím postoupil do finále. Do semifinále postoupili obě zbývající česká želízka v ohni, Markéta Vondroušová ve dvouhře i Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou ve čtyřhře. Výbornou formu v kvalifikaci vodního slalomu naznačili jak kanoitska Tereza Fišerová, tak kajakář Jiří Prskavec. A velmi dobře mají rozjetou kvalifikaci trapu David Kostelecký i Jiří Lipták.
    Dále se dnes představily Lenka Antošová s Kristýnou Fleissnerovou na dvojskifu, ve finále B dojely čtvrté, celkově tak budou desáté. Lukostřelkyně Marie Horáčková bohužel vypadla ve vyřazovací fázi turnaje žen už v prvním kole, stejně dopadl i judista David Klammert ve váze do 90 kg, který to obrečel. Michael Kukrle zajel časovku cyklistů na své poměry velmi dobře a skončil na 26. místě. V odpoledních rozplavbách nepostoupili do semifinále Barbora Seemanová na 100 m volně, Kristýna Horská na 200 m prsa ani Jan Čejka na 200 m znak, ani jednomu k tomu však nechybělo mnoho. Windsurfař Karel Lavický zajel dnešní tři jízdy své třídy nadstandardně. A na závěr basketbalisté po fantastické první čtvrtině na silné Francouze bohužel vůbec nestačili.
     
    17:30
    Tenis

    Dlužíme vám ještě složení semifinálových dvojic ve čtyřhře žen:
    Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková – Veronika Kudermetovová, Jelena Vesninová (ROC)
    Laura Pigossiová, Luisa Stefaniová (BRA) – Belinda Bencicová, Viktorija Golubicová (SUI)
     
    17:17
    Jachting
    Windsurfař Karel Lavický se dnes představil v mnohem lepší světle. Všechny tři jízdy zakončil mezi 16. a 21. místem a v průběžném pořadí třídy RS:X se posunul na 22. místo.
     
    15:41
    Basketbal

    Po fantastické první a hodně špatných druhé a třetí čtvrtině se ve čtvrté čtvrtině Češi snažili aspoň trochu stáhnout ztrátu na přijatelnější rozdíl, ale Francouzi to nedovolili, dál hráli to, co jim fungovalo, a nakonec málem dosáhli na stovku. Vítězstvím si zajistili postup do čtvrtfinále z prvního místa skupiny A. Čechy čeká souboj o všechno s Američany, kde k jistotě postupu musí vyhrát. Je možné, že jim bude stačit i nějaká mírná porážka, budou to v době zápasu vědět, ale vzhledem k dnešnímu rozdílu ve skóre je to velmi málo pravděpodobné.

    Česko – Francie 77:97 (28:22, 40:51, 56:77)
     
    15:13
    Basketbal

    Česko se bohužel ani ve třetí čvrtině nedokázalo prosadit proti výrazně zlepšené obraně Francouzů, kteří už hrají v naprosté pohodě a navyšují své vedení. Před poslední čtvrtinou Češi prohrávají o 19 bodů 56:77 a to bohužel velmi výrazně snižuje jejich naděje na případný postup ze třetího místa. O něčem tak nereálném jako výhře nad Američany se asi nemá cenu bavit. Teď se ukazuje, jak velký problém je ztracené 21bodové vedení s Íránem.
     
    15:01
    Judo

    Konečné pořadí mužů do 90 kg:
    1. Laša Bekauri (GEO)
    2. Eduard Trippel (GER)
    3. Davlat Bobonov (UZB)
    3. Krisztian Tóth (HUN)
    5. Mihael Zgank (TUR)
    5. Michajl Igolnikov (ROC)
    7. Nikoloz Sherazadishvili (ESP)
    7. Noel van T END (NED)
    ...
    17. David Klammert (CZE)
     
    14:43
    Basketbal

    Českému týmu se bohužel ve druhé čtvrtině abolutně přestalo dařit pod oběma koši. Odešla střelba, zmizel nápad, přibyly zbytečné ztráty míče. Francouzi se chytli a téměř nic našim nedovolili. Češi v poločase prohrávají 40:51, skóre jen za druhou čtvrtinu je 12:29.
     
    14:15
    Basketbal

    Český tým hraje zatím naprosto fantasticky, překvapuje střelbou trojek z rukou pivota Balvína a vede po první čtvrtině nad Francií 28:22!
     
    13:55
    Plážový volejbal

    Výsledky druhého dnešního bloku zápasů:
    Ludwigová, Kozuchová (GER) – Hermannová, Nausch Sluková 2:0 kont.
    Makroguzovová, Cholominová (ROC) – Echevarríaová, Martinezová (CUB) 2:0 (16, 11)
    Herrera, Gavira (ESP) – McHugh, Schumann (AUS) 2:0 (16, 16)

    Rusky vyhrály i druhý zápas ve skupině a mají jistý postup do play-off. Ten dostaly zdarma i Němky po kontumační výhře.
    Španělé si v přímém souboji zajistili postup minimálně do Lucky Loser zápasů.
    Obrovská basketbalová aréna v Saitamě krátce před začátkem zápasu českých hráčů s Francií
     
    13:19
    Plavání

    Kristýna Horská a Andrea Podmaníková šly hned do první rozplavby na dvoustovce prsa a zatímco česká plavkyně ji vyhrála v čase 2:25,03, Slovenka byla předposlední se ztrátou víc než 4,5 sekundy. Celkově pak je Horská na 19. místě, Podmaníková na 30. pozici, tj. předposlední ze startujících. České závodnici, která se už do jednoho semifinále senzačně dostala, tentokrát ztratila na postup sice jen tři pozice, ale 76 setin je velký odstup.
     
    13:07
    Plavání

    Jan Čejka nezaplaval nejlépe a je to velká škoda, protože postupová semifinálová laťka byla hodně blízko! V silné rozplavbě znakařské dvoustovky doplaval sedmý v čase 1:58,02 a za svým letošním národním rekordem zaostal o 1,36 sekundy. Na postup mezi 16 nejlepších mu přitom chybělo pouhých 17 setin. Celkově bude klasifikován na 18. místě.
     
    12:20
    Plavání

    Barbora Seemanová ve své rozplavbě kraulařské stovky asistovala překonání olympijského rekordu (nově 52,13) v podání Emmy McKeonové a asijského rekordu (nově 52,70) Siobhan Bernadette Haugheyovou z Hong Kongu. Sama zaplavala čas 53,98, v silné rozplavbě skončila sedmá a celkově na 21. místě. Na postup do semifinále jí chybělo 31 setin sekundy.
     
    10:40
    Tenis

    Známe všechny semifinalistky ženské dvouhry. Jsou jimi čtvrtá nasazená Elina Svitolinová, devátá nasazená Belinda Bencicová, patnáctá nasazená Jelena Rybakinová a nenasazená Markéta Vondroušová.

    Kompletní výsledky čtvrtfinále:
    Elina Svitolinová (UKR) – Camila Giorgiová (ITA) 6:4, 6:4
    Belinda Bencicová (SUI) – Anastasija Pavljučenkovová (ROC) 6:0, 3:6, 6:3
    Jelena Rybakinová (KAZ) – Garbine Muguruzaová (ESP) 7:5, 6:1
    Markéta Vondroušová – Paula Badosaová (ESP) 6:3, skreč 2

    Dvojice pro semifinále:
    Belinda Bencicová – Jelena Rybakinová
    Elina Svitolinová – Markéta Vondroušová
     
    10:26
    Vodní slalom

    Fantastickou druhou kvalifikační jízdu kajakářů zajel Jiří Prskavec! Ve vodě byl i přes evidentně vypuštěný závěr suverénně nejrychlejší a jen jeden šťouch jej odsunul na čtvrté místo konečného pořadí. Slovák Jakub Grigar se ve druhé jízdě také výŕazně zlepšil, byl hodně rychlý a jen kvůli šťouchu je klasifikován jako osmý. Vzhledem k tomu, jak neskutečně našlapaná je tabulka časů z kvalifikace, je jasné, že v zítřejším semifinále může být každý šťouch přesně tím důvodem, proč se závodník do finále nepodívá.
     
    10:20
    Cyklistika

    Konečné pořadí časovky mužů:
    1. Primož Roglič (SLO) 55:04,19 min
    2. Tom Dumoulin (NED) +1:01,39
    3. Rohan Dennis (AUS) +1:03,90
    4. Stefan Küng (NED) +1:04,30
    5. Filippo Ganna (ITA) +1:05,74
    6. Wout van Aert (BEL) +1:40,53
    7. Kasper Asgreen (DEN) +1:48,02
    8. Rigoberto Uran (COL) +2:14,50
    9. Remco Evenepoel (BEL) +2:17,08
    10. Patrick Bevin (NZL) +2:20,10
    ...
    26. Michael Kukrle (CZE) +5:37,36
    37. Lukáš Kubiš (SVK) +11:21,01
     
    10:18
    Cyklistika

    Na celkovém pořadí českého a slovenského časovkáře se nic nezměnilo, nikoho dalšího už neporazili, takže Michael Kukrle je klasifikován na 26. místě, Lukáš Kubiš jako předposlední.
    Barbora Seemanová se tokijskými výkony na kraulařské dvoustovce dostala do vybrané společnosti
     
    9:35
    Ohlasy české výpravy

    Kateřina Siniaková oceňuje hlavně perfektní spolupráci se svojí parťačkou, která jim v těžkých chvílích pomohla:
    „Byl to hrozně těžký zápas. Australanky nastoupily famózně, zezačátku nás úplně přejely, ale my jsme spolu držely, navzájem jsme se podporovaly, a nakonec jejich slabá chvilka přišla. Nám se povedlo ji využít a vyhrály jsme.“

    Barbora Krejčíková pak víc rozvedla pocity a dojmy ze samotného zápasu:
    „I když se nám nepovedl první set, tak jsme hrály, bojovaly a podržely jsme si servisy. Pak jsme brejkly nejtěžší hráčku, kterou jsme mohly brejknout. To nám hodně pomohlo a je to hodně srazilo. Pak bylo super, že jsme brzy vedly v tiebreaku a držely jsme se od nich dál. Pak se musím pochválit, že jsem zápas dobře zakončila dvěma dobrými servisy. Katka u prvního dala dobrý volej a Bartyová zkazila, u druhého zkazila soupeřka return. Bylo to pro nás velké vítězství a podle toho vypadala i oslava.“
     
    9:33
    Ohlasy české výpravy

    David Schweiner popisuje, jak těžké byly předchozí dny, a vůbec nehází flintu do žita:
    „S Perunem jsme celou dobu byli v kontaktu online. Věděli jsme, že naděje umírá poslední, a že se můžeme ještě do turnaje zapojit. Byla to velká motivace přečkat karanténu. Já se snažil fyzicky udržovat na požárním schodišti, po pár dnech nám bylo umožněno v omezeném režimu chodit s trenérem na kurty, abych se dostal i do nějakého kontaktu s míčem. Doufám, že to bude stačit. Hlavně jsme ale rádi, že nám bylo umožněno se jít porvat o vítězství alespoň v jednom zápase a pokusit se o zázrak a postoupit ze skupiny. Očekávání zůstávají stejná, nejdeme si jen zahrát, chceme postoupit, věřím, že jsme za těch 10 dní beach nezapomněli.“
     
    9:30
    Ohlasy české výpravy

    Markéta Vondroušová byla se svoji hrou spojokená a těší se na klidný zbytek dne:
    „V tom vedru je to fakt těžké cokoliv vymyslet. Už jenom běhat je strašné, natož vymýšlet něco ve hře. Ale myslím, že od stavu 1:3 jsem hrála, co jsem potřebovala. Tam jsem trošku věděla, že když jí budu nahánět, ona nebude moct. Pak jsem si všimla, že jí bolí nohy. Ukazovala to i trenérovi. A tak jsem si říkala, že musím hrát každý míč. Je mi samozřejmě líto, že to skrečovala, takhle nechce nikdo vyhrát. Na druhou stranu je to pro mě dobré, že si odpočinu.“
     
    9:24
    Cyklistika

    Časovka mužů pomalu vrcholí, na trati jsou už i ti nejlepší jezdci a z jejich mezičasů můžeme lépe odhadnout, jak bude vypadat umístění českého a slovenského časovkáře. A zatímco Michael Kukrle dokázal porazit i takového cyklistu, jakmým je Richie Porte, a má jistotu, že bude nejhůře na 26. místě, Lukáš Kubiš má naopak už teď jistotu, že bude předposlední z těch, kteří budou v cíli klasifikováni.
     
    9:20
    Ohlasy české výpravy

    Michael Kukrle byl ze svého výkonu v časovce skutečně spokojený:
    „Trať byla nahoru dolů, vyhovovala mi a cítil jsem se na ni dobře. Podmínky na Japonsko také ideální, nebylo moc velké vedro ani vlhko. Jsem se sebou spokojený, lepší výkon jsem myslím ani podat nemohl. Po psychické i fyzické stránce jsem byl na závod dobře připravený, myslím, že mi neublížilo ani to, jak jsme celou dobu v izolaci a z olympiády si vlastně nic moc neužijeme.“
     
    9:12
    Sportovní střelba

    Neskutečně vyrovnaná je kvalifikace trapu můžů po třech položkách, prvních 14 střelců dělí jediná rána! Bezchybný už není nikdo, 5 mužů má celkový součet 74 a dalších 9 je na 73! A Čechy i Slováky může těšit, že jejich střelci v této skupině nechybí! Jiří Lipták zastřílel třetí položku čistě a je v oné první pětici, David Kostelecký a Erik Varga jednou chybovali a patří do té větší druhé skupiny. Kvalifikace je před zítřejšími posledními dvěma položkami zcela otevřená a všichni tři čeští a slovenští střelci ji mají velmi dobře rozjetou!
     
    8:55
    Vodní slalom

    Tereza Fišerová zajela druhou kvalifikační jízdu kanoistek ještě lépe než první, ale zlepšovaly se i ostatní, takže v celkovém pořadí obou jízd zůstala třetí. Monika Škáchová se ve druhé jízdě výrazně zlepšila a je v celkovém hodnocení kvalifikace dvanáctá, ale pokud bude chtít slovenská kanoistka zítra postoupit do finále, bude muset ještě přidat.
     
    8:48
    Cyklistika

    Michael Kukrle dokončil hodně kopcovitou časovku dlouhou 44 km v čase 1:00:41,55. Lukáš Kubiš je ještě na trati a podle mezičasů skončí slovenský cyklista až za českým. Ani jeden však s největší pravděpodobností neopustí v konečném pořadí čtvrtou (tj. poslední) desítku.
     
    8:44
    Badminton

    Slovenka Martina Repiská se ve druhém utkání skupiny F postavila deváté nasazené Kanaďance Michelle Li a přestože nedala kůži rozhodně zadarmo, o senzaci se nepostarala, čímž pro ni turnaj končí, protože do osmifinále postupuje pouze vítězka skupiny.

    Michelle Li (CAN) – Martina Repiská 2:0 (18, 16)
     
    8:14
    Plážový volejbal

    Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem by měli zítra nastoupit do zápasu proti mexickému páru Josue Gaston Gaxiola, Jose Luis Rubio a budou ještě bojovat o postup do play-off! K jistotě však musí oba zápasy, které je ve skupině B čekají, vyhrát. Tuto skutečnost ještě musí potvrdit potvrzovací dopis od pořadatelů, ale podle informací se jedná jen o formalitu.
     
    7:56
    Cyklistika

    Na trati časovky už je Michael Kukrle, podle mezičasů bude mít hodně co dělat, aby neskončil v závěrečné čtvrté desítce konečného pořadí. Slovák Lukáš Kubiš bude startovat za malý okamžik.
     
    7:51
    Vodní slalom

    V kvalifikaci kajakářů si postup do semifinále celkem s přehledem zajistili jak Jiří Prskavec, který zvládl první jízdu s jedním šťouchem jako třetí, tak Jakub Grigar, jenž sice jel bez chyby, ale pomaleji a je hodnocen jako osmý. Oba sice matematicky mohou vypadnout, ale to je skutečně jen sci-fi teorie a druhou jízdou pojedou skutečně jako trénink.
     
    7:32
    Tenis

    Dnes je český tenis stoprocentní, i Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou jsou v semifinále čtyřhry! V supertiebreaku už po celou dobu tahaly za delší konec, když Ashleigh Bartyová své méně slavné spoluhráčce znovu téměř vůbec nepomohla!

    Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková – Asleigh Bartyová, Storm Sandersová (AUS) 3:6, 6:4, 10:7
     
    7:19
    Tenis

    Ačkoliv měla Barbora Krejčíková ve třetí hře druhého setu velký názorový konflikt s umpirovou sudí, která svým verdiktem v příslušné výměně českou dvojici výrazně poškodila, nenechaly se Češky rozhodit a přes slabší článek, kterým je dnes v australské dvojici překvapivě Ashliegh Bartyová, dokázaly v desáté hře sebrat soupeřkám servis, vyhrát 6:4 a jde se do supertiebreaku!
     
    7:15
    Sportovní střelba

    Zuzana Rehák Štefečeková i v poslední dnešní položce kvalifikace trapu ani jednou neminula a má jistotu, že před zítřejším pokračováním bude osamocená na prvním místě! Slovence to dává obrovskou naději, že i v případě jedné nebo dvou chyb ve zbylých kvalifikačních položkách by neměla ve finále chybět!
     
    7:01
    Vodní slalom

    Před malou chvílí začala kvalifikace také kanoistům, těch z 24 postoupí do semifinále 20. Pro Jakuba Grigara i Jiřího Prskavce by mělo jít o formalitu a kvalifikace jim bude sloužit hlavně k dalšímu poznávání kanálu.
     
    6:56
    Vodní slalom

    První kvalifikační jízda kanoistek je kompletně odjetá a Tereza Fišerová ji zvládla skvěle! Ve vodě byla třetí nejrychlejší a třetí byla i v součtu s jedním šťouchem. Druhá jízda pro ni bude pouze formalitou na další poznání vody mezi soutěžními brankami. To Slovenka Monika Škáchová byla hodně pomalá, také přidala šťouch a v celkovém součtu je až na 16. místě. Do semifinále postupuje 18 z 22 kanoistek a Škáchová má štěstí, že pod ní jsou vesměs závodnice, které na lepší výkon nemají, takže druhou jízdu nemusí tolik hrotit, ale v semifinále bude muset výrazně zabrat.
     
    6:52
    Tenis

    Markéta Vondroušová je v semifinále ženské dvouhry a bude bojovat o senzační medaili! Podmínky v Tokiu si totiž opět vybraly svoji daň a tentokrát ukázaly na Paulu Badosaovou. Ta sice výborně začala, sebrala Vondroušové servis a vedla 3:1, jenže pak jí došly síly a rychle prohrála 5 her v řadě. Následně se po vyšetření od lékaře rozhodla nepokračovat, ohrožovala by tím své zdraví. Vypadala, že je na pokraji kolapsu. Snad se dá brzo do pořádku.

    Markéta Vondroušová – Paula Badosaová (ESP) 6:3, skreč 2
     
    6:51
    Tenis

    Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou bohužel prohrály první set s autralskou dvojicí Bartyová, Sandersová 3:6.
     
    6:08
    Sportovní střelba

    David Kostelecký bohužel v druhé položce kvalifikace trapu jednou minul. Po dvou pětinách kvalifikace už jsou pouze dva muži bez jediné chyby, Rus Alexej Alipov a Gian Marco Berti ze San Marina. Hned za nimi je v průběžném pořadí Erik Varga, který má lepší zápis než oba čeští střelci se stejným počtem zásahů. David Kostelecký je teď vedený jako sedmý, Jiří Lipták jako jedenáctý.
     
    6:02
    Tenis

    Ke svému čtvrtfinálovému zápasu s Paulou Badosaovou se už rozehrává Markéta Vondroušová.
     
    5:44
    Sportovní střelba

    Jiří Lipták bohužel ve druhé položce kvalifikace trapu jednou minul a vinou horšího zápisu je v průběžném pořadí za Erikem Vargou, který naopak sestřelil všech 25 holubů. Oba mají součet 49 zásahů. Na jaká přesná umístění to po dvou pětinách kvalifikace bude stačit, uvidíme po odstřílení všech skupin.
     
    5:26
    Sportovní střelba

    Skvěle rozjetá kvalifikace trapu pro Zuzanu Rehák Štefečekovou, která jako jediná je po dvou položkách stále bez jediné chyby!
     
    5:15
    Ohlasy české výpravy

    David Klammert svůj konec v 1. kole turnaje judistů do 90 kg obrečel, ale i v emocích těsně po zápase měl jasno o své vizi do budoucna:
    „Jsem plný emocí a vyždímaný. V přípravě a zápase jsem nechal všechno, mám čisté svědomí. Mrzí mě to, jak to dopadlo. Věřil jsem, že dnes je ten den, kdy si pro to půjdu a budu skvěle reprezentovat naši zemi. Jsem ale takový, že se nikdy nevzdám. Budu makat dále, vím, kde mám chyby a kde je prostor pro zlepšení. Chci překonávat sebe samotného, sám jsem zvědavý, kam mohu dojít. Soupeř byl silný, jeden z nejsilnějších v mé váze. Cítil jsem, že ho zápas se mnou stojí hodně sil a s každou minutou v goldenu jsem věřil, že mám větší šanci vyhrát. Bohužel mě ale přes ruce nikam nepustil, sice mě mnohokrát ani neohrozil, ale v judu je to o tom jednom momentu, kdy on nastoupil a já jednou polevil. Vyhrál zaslouženě, ale já do příště udělám něco, abych byl zase lepší. Snad to není naivita, ale věřím, že na tyto soupeře mám a jsem schopný je porážet. Věřím, že přijde ten den, kdy takových soupeřů porazím více a dokážu, že mám v této váze co říct.“
     
    4:45
    Judo

    David Klammert končí v kategorii do 90 kg už v prvním kole. V prodloužení zápasu nezachytil nástup Izraelce Li Kochmana do techniky Uki otoši a prohrává na ippon.
     
    4:40
    Judo

    David Klammert právě bojuje proti izraleskému soupeři Li Kochmanovi v prvním kole do 90 kg!
     
    4:37
    Lukostřelba

    Marie Horáčková prohrála zápas prvního kola proti Japonce Miki Nakamurové. V prvních dvou setech dokázala ještě remizovat, ale postupně stále více ztrácela, trefovala pouze osmičky, za celý zápas ani jednu desítku a po výsledku 2:6 je z turnaje vyřazena. Spokojená s tím určitě nebude.
     
    4:34
    Plavání

    V semifinále ženské motýlkářské dvoustovky se jako největší favoritka na zlato vyprofilovala Číňanka Čang Jü-fej, která byla o víc než sekundu lepší než další plavkyně.
     
    4:30
    Lukostřelba

    O postup do druhého kola právě bojuje Marie Horáčková proti Japonce Miki Nakamurové.
     
    4:16
    Veslování

    Dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek postupuje do finále a bude bojovat o medaile! Jejich semifinálová jízda byla jak na přesýpacích hodinách. Za jasně vedoucími Němci se odehrála sportovní tragédie Norů, kteří bezpečně hlídali druhé postupové místo, avšak z nepochopitelných důvodů se převrátili a nedokončili. Češi dlouho bojovali s Poláky a v závěru se jim je podařilo předjet, což bylo nakonec klíčové, protože na druhé místo se neuvěřitelným finišem prokousala dvojice z Uruguaye.
    Zde dnes bude ve váze do 90 kg bojovat judista David Klammert
     
    3:52
    Sportovní střelba

    Také David Kostelecký zvládl první položku kvalifikace trapu bez zaváhání, což je velmi důležité, protože takových mužů je celkem 9!
     
    3:51
    Plavání

    Konečné pořadí 200 m volný způsob žen:
    1. Ariarne Titmusová (AUS) 1:53,50 min (OR)
    2. Siobhan Bernadette Haugheyová (HKG) 1:53,92 (AR)
    3. Penny Oleksiaková (CAN) 1:54,70
    4. Ťün-süan Jang (CHN) 1:55,01
    5. Katie Ledecká (USA) 1:55,21
    6. Barbora Seemanová (CZE) 1:55,45
    7. Federica Pellegriniová (ITA) 1:55,91
    8. Madison Wilsonová (AUS) 1:56,39
     
    3:46
    Plavání

    Prakticky celou dobu kraulařské dvoustovky vedla Siobhan Bernadette Haugheyová z Hong Kongu, chvíli se dokonce pohybovala na hranici světového rekordu, ale na poslední padesátce neskutečně zabrala nová plavecká královna Ariarne Titmusová a vítězí v novém olympijském rekordu! Haugheyová druhá v novém asijském rekordu, bronz pak slaví Penny Oleksiaková z Kanady! Obhájkyně zlata Katie Ledecká je až pátá, těsně před Barborou Seemanovou, která výrazně vylepšila český rekord a potvrdila pozici nejlepší Evropanky na této trati! Skvělé představení české plavkyně!
     
    3:45
    Plavání

    Finále kraulařské dvoustovky s Barborou Seemanovou!
     
    3:15
    Sportovní střelba

    Jiří Lipták zahájil kvalifikaci trapu čistou položkou! Erik Varga jednou chyboval.
     
    3:10
    Tenis

    Ještě než začne dnešní tenisový program, je třeba se zmínit o důsledcích až nelidsky našlapaného rozpisu, kdy se to, co se třeba na turnaji v Miami hraje týden a půl, na olympiádě musí vejít do jednoho týdne.
    Barbora Krejčíková po vypadnutí ve dvouhře proti Švýcarce Bencicové přiznala, že je totálně vyčerpaná. Následně musela absolvovat osmifinále čtyřhry, kde, společně s Kateřinou Siniakovou, postoupila do čtvrtfinále. Češky končily tento zápas zhruba v půl desáté večer místního času jako poslední na kurtu. Nicméně pořadatelé je ve středu nasadili jako první na odlehlý kurt bez jestřábího oka. Nasazené jedničky proti tomu podaly protest, ale prakticky bez úspěchu. Direktorát turnaje posunul jejich duel pouze o 30 minut. Horké kandidátky na medaili tak mají na regeneraci pouhých šestnáct hodin, což je před těžkým soubojem s aktuální singlovou světovou jedničkou Bartyovou a levačkou Sandersovou značná komplikace.
     
    3:05
    Sportovní střelba

    Z českého a slovenského pohledu obrovsky našlapaná kvalifikace trapu muž§ právě začíná, o postup do finále budou bojovat David Kostelecký, Jiří Lipták a Erik Varga!
     
    3:04
    Sportovní střelba

    Pouze tři ženy dokázaly zastřílet první položku kvalifikace trapu čistě a Zuzana Rehák Štefečeková je mezi nimi!
     
    2:28
    Sportovní střelba

    Trap je broková disciplína, kdy střelec nemění stanoviště, odpaliště má pod sebou, ale nikdy neví, kterým směrem asfaltový „holub“ poletí. Chybuje se zde obvykle o trochu víc než ve skeetu. Zuzana Rehák Štefečeková však zastřílela první položku čistě a vstoupila do kvalifikace nejlépe, jak mohla.
     
    2:20
    Sportovní střelba

    Odstartoval první den kvalifikace trapu. Začínají ženy i se Slovenkou Zuzanou Rehák Štefečekovou.
     
    2:10
    Veslování

    Dvojskif Lenka Antošová, Kristýna Fleissnerová ve finále B dlouho vedl, nakonec však konečné sedmé místo nevybojoval. V závěru byl předjet hned třemi loděmi a v konečném pořadí tak obsadí 10. místo, stejně jako v Riu. Vyhrály a sedmé skončily Australanky.
     
    Češi a Slováci v akci

    Pro české sportovce je pátý den hlavně dnem významných kvalifikací, pokračujícího tenisového turnaje a basketbalu.
    Basketbalisté se ve druhém zápase základní skupiny postaví velmi silnému týmu Francie. Ten šokoval vítězstvím nad Američany. Češi by velmi rádi způsobili ještě větší senzaci, ale reálnější je snaha prohrát co nejpřijatelnějším rozdílem vzhledem k postupové matematice.
    Barbora Seemanová bude bojovat o co nejlepší umístění ve finále kraulařské dvoustovky. Pokud kohokoliv porazí, bude to obrovský úspěch.
    V souboji člověka proti hodinám pojede Michael Kukrle. Není to však žádný specialista, umístění do 25. místa bude určitě úspěchem.
    Po jednodenním odpočinku se znovu vrátí na moře windsurfař Karel Lavický.
    Přichází čas na prvního českého zástupce na tatami, v kategorii do 90 kg se pokusí probít co nejdál David Klammert.
    Lukostřelkyně Marie Horáčková vstoupí do vyřazovacích bojů soutěže jednotlivkyň a podle svých slov si minimálně na jedno vítězství hodně věří.
    Kromě finále dvoustovky v ranním programu se odpoledne ponoří do vln ještě jednou Barbora Seemanová, tentokrát v rozplavbách poloviční vzdálenosti. Postup do semifinále by tady byl velkým překvapením. To platí také pro znakaře Jana Čejku na dvoustovce. Svůj úspěch už má za sebou Kristýna Horská, takže rozplavbu prsařské dvoustovky si půjde hlavně užít.
    Do kvalifikace trapu vstoupí velmi silná česká dvojice Jiří Lipták a olympijský vítěz z Pekingu 2008 David Kostelecký.
    Nutné povinnosti v kvalifikaci vodních slalomářů čekají také kanoistku Terezu Fišerovou a kajakáře Jiřího Prskavce.
    Dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek čeká boj o postup do finále, což není úplně nereálná záležitost. Ve finále B pak budou veslovat Lenka Antošová s Kritýnou Fleissnerovou na dvojskifu.
    A uvidíme také poslední české zástupce na tenisových kurtech. Druhý zápas na kurtu č. 4 odehraje ve čtvrtfinále dvouhry Markéta Vondroušová proti Španělce Paule Badosaové, jediný zápas na kurtu č. 6 pak budou mít na svědomí Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, taktéž ve čtvrtfinále vyzvou Australanky Ashleigh Bartyovou a Storm Sandersovou.

    Slovenští příznivci taky budou s nadějí vyhlížet kvalifikační boje. Do trapu nastoupí Zuzana Rehák Štefečeková a hlavně trojnásobný mistr světa Erik Varga.
    Vyzkoušet si kanál v závodní podobě půjdou do kvalifikace vodních slalomářů kanoistka Monika Škáchová a kajakář Jakub Grigar.
    Druhý zápas ve skupině F čeká badmintonistku Martinu Repiskou, hrát bude s Kanaďankou Michelle Li.
    Cyklistickou časovku pojede Lukáš Kubiš.
    A hned v první rozplavbě na 200 m prsa bude v krajní dráze Andrea Podmaníková.

    Libor Štěpán

    bahis siteleri