Novokuzněck – Novosibirsk 1:7 (kon.) | Barys – Omsk 5:4 (kon.) | Ufa – Kazaň 5:0 (kon.)
Nižněkamsk – N.Novgorod 4:1 (kon.) | Čerepovec – Magnitogorsk 5:2 (kon.) | Mytišči – Jaroslavl 5:2 (kon.)
Petrohrad – Dynamo Moskva 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – Spartak Moskva 4:2 (kon.) | HC Slovan – Viťaz 3:0 (kon.)
konec
Metallurg Novokuzněck
1:7 (0:2, 1:4, 0:1)
HC Sibir Novosibirsk
Pátek 01.02.2013, 13:00 • Metallurgs Sports Palace (7 400) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:41
    Sibir právě vstřelil branku!
    Ovšem i tu Novosibirsk využívá a vede už 7:1! Na modré čáře se do puku opřel ALEXANDER KUTUZOV, jehož ránu dokázala zastavit až sít v domácí kleci. Kutuzov se stejně jako Lehterä a Kulda prosazuje podruhé v utkání. Asistence: Nikita Zajcev, Alexander Romanov.
     
    39:51
    Sibir právě vstřelil branku!
    To je kanonáda! Novosibirsk využívá i další přesilovou hru a z utkání se nám pomalu stává exhibice. Oleg Gubin si z pravého kruhu sjel až ke středu hřiště, a když už se zdálo, že bude střílet, nahrál puk na ARTURSE KULDU, který ránou příklepem trefil úplně odkrytou klec, čímž si připsal druhý gól v zápase. Ključnikov totiž reagoval na pohyb Gubina a potom už nemohl zasáhnout. Asistence: Oleg Gubin.
     
    36:53
    Sibir právě vstřelil branku!
    Novosibirsk dává v početní výhodě už pátou branku! Podruhé v utkání se trefuje nejproduktivnější hráč Sibiru JORI LEHTERA, kterému po parádním pasu Viktora Drugova stačilo zamířit do odkryté klece. Jonas Enlund si připisuje druhou asisitenci, což znamená, že v utkání zanamenal už třetí bod. Asistence: Viktor Drugov, Jonas Enlund.
     
    32:26
    Sibir právě vstřelil branku!
    To, že se Sibiru přesilovka nepodařila, nemusí hostující borce vůbec mrzet! Enlundovu střelu z levého kruhu se Ključnikovovi nepodařilo udržet a JORI LEHTERA v pádu dává už na 4:1 z pohledu Sibiru. Asistence: Jonas Enlund.
     
    27:36
    Sibir právě vstřelil branku!
    Sibir reaguje prakticky okamžitě. Jonas Enlund našel mezi kruhy zcela volného ALEXANDRA ROMANOVA, který střelou z první pokořil brankáře Ključnikova. Asistence: Jonas Enlund, Jori Lehterä.
     
    24:42
    Metallurg Novokuzněck právě vstřelil branku!
    Nakonec domácí ale svou nepříliš výraznou přesilovku využívají! Na brankovišti si nejlépe ze všech počínal ALEXANDER MEREŠKIN, kterému se podařilo do odkryté klece doklepnout ránu Lazareva. Asistence: Anton Lazarev.
     
    19:04
    Sibir právě vstřelil branku!
    Novosibirsku se ještě před úvodní sirénou daří navýšit svůj náskok na dvě branky. ALEXANDER KUTUZOV se chopil puku už ve středním pásmu,následně s ním proplul až mezi kruhy, kde obešel Stanislava Romanova a střelou nad beton Jurije Ključnikova dává druhý gól Sibiru. Bez asistence.
     
    11:50
    Sibir právě vstřelil branku!
    Je tu první branka utkání! O tu se postral hostující Novosibirsk a nutno podotknout, že se dostává do zaslouženého vedení. Lotyšský zadák ARTURS KULDA nahodil puk od modré čáry, jehož směr svými chráničemi změnil domácí Jefimov, a Ključnikov tak byl bez šance. Bez asistence.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 25. Mereškin (Lazarev) - 12. Kulda, 20. Kutuzov, 28. Romanov (Enlund, Lehterä), 33. Lehterä (Enlund), 37. Lehterä (Drugov, Enlund), 40. Kulda (Gubin), 55. Kutuzov (Zajcev, Romanov)


    Metallurg Novokuzněck: Ključnikov (Plotnikov) – Ježov, Arazmacev, Romanov, Kuklev, Jacenko, Grišin – Černych, Vyglazov, Islamov – Lazarev, Mereškin (C), Jefimov – Turukin, Mitrjakov, Nazarov – Arkalov, Kurepanov, Šabunov – Bessonov, Skladničenko.
    HC Sibir Novosibirsk: Glass (Gajdučenko) – Alexejev, Kutuzov, Zajcev, Kulda, Ignatovič, Lekomcev, Aksjonenko – Lehterä, Enlund, Romanov – Kopejkov, Drugov, Nikulin – Kňazev, Fjodorov E., Krivonožkin (C) – Sannikov, Gubin, Vorošilo.

    Rozhodčí: Ravodin, Ščeňov – Menšich, Nazarov.
    bahis siteleri