Martin – Trenčín 1:3 (kon.) | Nitra – Piešťany 3:1 (kon.) | Poprad – Zvolen 3:2 (kon.)
Banská Bystrica – Žilina 4:0 (kon.) | Košice – Skalica 3:2 (kon.)
konec
HC Košice
3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
HK Skalica
sk Pátek 03.01.2014, 18:00 • Steel aréna • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Po stretnutí Vladimír Svitek odovzdal ceny pre najlepších hráčov zápasu domácemu Sojčíkovi a hosťujúcemu Lipovskému.

    To je od nás pre dnešok všetko, ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok večera. (20:22:07)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:51
    Skalica dala gól!

    Rozhodcovia sa dlho radili a napokon došli k nasledujúcemu záveru. RENÉ Školiak bol mužom, ktorý 9 sekúnd pred koncom poslal puk do siete za Riečického. Asistovali mu Kuľha a Obdržálek.
     
    59:36
    Posledný zúfalý tlak skalických útočníkov zatiaľ úspech neprináša a už zrejme ani neprinesie. Brána hostí je stále prázdna.
     
    59:00
    Košičania sa v oslabení štyroch proti šiestim dobre bránia a puk vyhodili cez všetky čiary.
     
    58:40
    Skalica hrá bez brankára!
     
    58:32
    Domáci Deyl odchádza na trestnú lavicu a hosťujúci tréner si berie oddychový čas!
     
    58:26
    Lipovský pri zákroku vykorčuľoval z brány, ale Košičania to nevyužili.
     
    57:55
    Pred nami je posledná dvojminútovka tohto stretnutia a o jeho víťazovi je už rozhodnuté. Košičania sa už nikam nebudú náhliť a zápas dotiahnu do víťazného konca.
     
    56:19
    Košice dali gól!

    A pravdepodobne je rozhodnuté. RICHARD JENČÍK pred bránou vydoloval puk a pomedzi nohy Lipovského ho vpálil do siete. Hosťujúci gólman sa síce snažil reklamovať zákrok, pri ktorom mal zrejme obmedzený pohyb v bránkovisku, ale márne. Asistencia: Gabriel Spilar.
     
    55:36
    Na štadióne v týchto chvíľach zaujme skôr priateľské fandenie oboch fanklubov ako hra na ľadovej ploche. Tam sa hostia síce snažia, ale bez výsledku.
     
    54:45
    Domáci hokejisti sa už nikam zbytočne nehrnú a kontrolujú záverečné minúty stretnutia. Skaličania sa ale vidiny bodového zisku ešte nevzdali.
     
    53:30
    Domáci hokejisti sa skalickému tlaku ubránili ib a za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    53:03
    Hostia vrhli svoje sily do útoku a obsadili útočnú tretinu. Pokúšajú sa natlačiť do zakončenia, ale zatiaľ je to iba márna snaha.
     
    52:34
    Košickí hráči využili svoje skúsenosti a usadili sa v útočnej tretine. Pokúšali sa tam aj o nebezpečné zakončenie, ale to neprišlo.
     
    51:42
    Posledný extraligový zápas 35. kola sa už prehupol do záverečnej desaťminútovky riadneho hracieho času. Favorizovaní Košičania sa musia brániť proti tímu zo Záhoria.
     
    50:59
    Pomer striel je aktuálne 32:21 v prospech domácich hokejistov. S pribúdajúcimi minútami ale Skalica zvyšuje svoj tlak a chce ešte jednoznačne pomýšľať nad vyrovnaním.
     
    50:27
    Bol to zrejme Novák, kto sa takisto dostal do samostatného úniku a na Riečického sa rútil v perfektnej príležitosti. Domáci gólman ale nezaváhal a jeho pokus o zakončenie zneškodnil.
     
    49:30
    Aj v zvyšnej časti vlastného oslabenia sa podarilo Košičanom udržať puk ďaleko od Riečického a vylúčený Deyl sa tak môže vrátiť späť na ľadovú plochu.
     
    48:48
    Brejk vo vlastnom oslabaní takmer vyšiel Sojčíkovi! Ten si puk ťahal do zakončenia na bekhend, ale Lipovský si počkal a nedovolil mu prekvapiť.
     
    48:26
    Skalica sa ale do pásma na tretí pokus dostala. Bol to zrejme Vyrúbalík kto skúšal páliť od útočnej modrej čiary, ale minul priestor troch žrdí.
     
    47:59
    Košičania začali oslabenie ukážkovo a dvakrát za sebou vhodili puk vez všetky čiary.
     
    47:30
    Domáci sa budú brániť. Deyl odchádza na trestnú lavicu za napadnutie.
     
    46:49
    Hostia to skúšali z každej pozície, dokonca aj spoza brány. Mladík Riečický bol ale na svojom mieste puk za svoj chrbát nepustil.
     
    46:06
    Skalica sa dostala do útočnej tretiny a odmieta odtiaľ vykorčuľovať skôr, než prekoná Riečického. Ten sa musí poriadne obracať, tlak hostí sa stupňuje.
     
    45:26
    Štvorica arbitrov konečne fúkla do píšťalky a zranenému musia na striedačku pomôcť lekár i spoluhráči. Bol to pravdepodobne Peter Sojčík.
     
    45:12
    Diváci v Steel aréne pískajú! Pred košickou striedačkou nehybne tvárou k zemi leží niekto z domácich, rozhodcovia ale nie a nie prerušiť hru.
     
    44:59
    Vzápätí na opačnej strane Riečický predviedol ďalší zákrok z kategórie spoľahlivých, keď nepripustil žiadne nebzepečenstvo po rýchlom brejku súpera.
     
    44:32
    Tvrdou ranou od útočnej modrej čirary sa prezentoval obranca Macejko. Jeho pokus ale nebol dostatočne dobre mierený na to, aby Lipovského dokázal zaskočiť.
     
    43:48
    Skaličania sa aj naďalej s pukom na vlastnej hokejke nevedia dostať do pásma, kde by sa mohli pokúsiť o vyrovnanie. Domáci sa nikam zbytočne neponáhľajú.
     
    43:12
    Hostia chceli prejsť do útočnej tretiny, ale gólom povzbudení domáci hráči im to neumožnili.
     
    42:39
    Košickí hokejisti začali túto tretinu presným zásahom a už druhýkrát v stretnutí sa dostali do zásahu. Skaličania to teraz budú mať veľmi náročné.
     
    41:55
    Košice dali gól!

    Košičan MAREK SVATOŠ napravil svoje zaváhanie z trestného strieľania. Od mantinelu si nakorčuľoval až pred bránu, kde ukážkovo vymiešal Lipovského a zakončil pod hornú žrď. Asistencia: Tomáš Hrnka.
     
    40:51
    Na opačnej strane mal s nahodením od Češíka menšie problémy Lipovský, ale puk napokon dokázal udržať v lapačke.
     
    40:18
    V úvode tretej tretiny zvonila za Riečickým po nenápadnej strele Kuľhu žrďka! Skaličania sa vrútili do tejto časti hry ako víchor.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sme takisto videli jediný gól, o ktorý sa Jankovič postaral po Riečického chybe. Následne mohol Košičanov vrátiť späť do vedenia Svatoš, ale ponúknuté trestné strieľanie nevyužil.

    Tretia tretina začína približne o 19:35.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:55
    Už to vyzeralo, že sa v tejto časti hry už nikto o nič nepokúsi, no napokon domáce publikom ešte zhíklo. Lipovský však nemal so zákrokom problémy a druhýkrát neinkasoval.
     
    39:10
    Začala sa posledná minúta druhej tretiny. Aktívnejší Košičania majú na svojom konte 21 streleckých pokusov, hostia 15.
     
    38:31
    Košičania sa opäť vrátili do pásma pred Lipovského, ale situácia sa iba zopakovala. V zakončení to dnes domácim vôbec nevychádza.
     
    37:50
    Skalica sa musela brániť, ale zvládla to bez problémov. Hostia súpera nepustili do streleckého zakončenia a puk vysunuli do stredu klziska.
     
    36:38
    Domáci a hosťujúci fanklub sa vzájomne prekrikujú a hecujú hráčov, Steel aréna ale teraz sleduje nemastný-neslaný hokej.
     
    35:57
    Domáci hráči sú aktívnejším celkom, ale v zakončení im chýba krok naviac pred súperom. Lipovský už viackrát podržal svojich spoluhráčov a inak tomu nie je ani v týchto chvíľach.
     
    35:12
    Kropáč potiahol puk až k pravej žrdi Riečického brány, odkiaľ sa pokúsil mladého gólmana zaskočiť. Dominik mal ale betón napasovaný pri tyčke a puk za čiaru nepustil.
     
    34:36
    Košičania sa okamžite usadili v pásme. Lipovský síce ležal po jednom zo zákrokov na zemi, ale domáci ho aj napriek tomu neprekonali.
     
    33:45
    K puku sa postavil Marek Svatoš. Skúsený košický útočník ale svoju šancu nepremenil, Lipovský sa v bránke nenechal oklamať.
     
    33:45
    Bude nasledovať trestné strieľanie v prospech Košíc! Podrazením hráča, ktorý sa rútil do tutového zakončenia sa previnil Srnec.
     
    32:59
    Lipovský si pripísal na svoje konto ďalší zákrok, tento nebol z kategórie zložitých.
     
    32:46
    Košičania sa síce v útočnom pásme už dostali do poriadneho streleckého zakončenia, ale ani teraz ho nedokázali využiť.
     
    32:09
    Hostia už medzičasom hrajú vo štvorici a puk je opäť až za brankárom Košíc. Presilovky dnes domácim hráčom vôbec nevychádzajú.
     
    31:44
    Ďalšie vylúčenie hostí a nasleduje krátka presilovka domácich o dvoch hráčov. Na trestnú lavicu smeruje Mikéska za seknutie.
     
    31:24
    Košičania opäť musia začínať až spoza vlastnej bránky. Skalickí hokejisti prehustili stredné pásmo a odmietajú súpera pustiť do pásma.
     
    30:58
    Hosťujpci hokejisti sa aj v tejto početnej nevýhode doposiaľ pozorne bránia. Skaličania puk odpaľujú cez všetky čiary.
     
    30:32
    Košičania síce začali presilovku v pásme pred Lipovským, ale strelecky ho zatiaľ nedokázali ohroziť.
     
    29:54
    Vylúčenie na strane hostí. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za hákovanie Kuľha.
     
    29:15
    Skalica dala gól!

    Je vyrovnané! Za tento gól domáci tréner brankára určite nepochváli. BRANISLAV JANKOVIČ získal puk v strednom pásme pri striedačke a okamžite si to zamieril na bránku domáceho celku. Puk si predhodil a Riečický videl šancu vykorčuľovať a odpáliť ho skôr, než sa k nemu dostane súper. To ale mladíkovi v bráne nevyšlo a puk sa prekĺzol až za čiaru. Bez asistencií.
     
    28:39
    Vylúčený hráč už medzičasom naskočil na ľadovú plochu a pokračuje sa v hre v plnom počte na oboch stranách.
     
    27:55
    Domáci Deyl a hosťujúci Mikéska si skočili do vlasov! Črtajúcu sa potýčku pred Riečickým okamžite rozdelili rozhodcovia a svedkami pästného súboja teda nebudeme.
     
    27:49
    To však neplatilo do chvíle, kým sa nečrtal samostatný únik pre Jenčíka! Domáci hokejista napokon na bránu nešiel sám, ale aj tak nazbieral cenné sekundy a ohrozil Lipovského,
     
    27:25
    Skalica pokračuje v presilovke aktívne. Usadila sa v pásme a nedá domácim dýchať.
     
    26:50
    Medzičasom už vylúčený Lažo naskočil na ľadovú plochu a my začala sa Skalická presilovka. Obdržálek sa dostal do skvelej príležitosti, ale osamoteného ho po zakončení z ľavej strany vychytal Riečický.
     
    26:16
    Hra vo štvorici vyhovuje viac Košičanom! Cebák prihrávkou cez pásmo našiel pred bránou Bartoša, ten ale z tesnej blízkosti nedokázal Lipovského prekvapiť. Následná strkanica takisto nikam nevedie.
     
    26:02
    Pomer síl na ľade sa vyrovná a následne budú mať hostia k dispozícii skrátenú presilovku. Klouček sa previnil podrazením.
     
    25:57
    Ani teraz sa nič nemení. Skaličania hrajú v oslabení úplne ukážkovo a puk je ďaleko od ich brány.
     
    25:24
    Ukážková hra vo vlastnom oslabení od hosťujúcich hokejistov. Tí nedovoľujú domácim ani prejsť stredným pásmom, berú im puk a nastreľujú ho na zadný mantinel.
     
    24:58
    Už druhýkrát za sebou sa Skaličania oslobodili vyhodením puku cez všetky čiary, úvod oslabovky zvládli na výbornú.
     
    24:27
    Vylučuje sa na strane hostí. Lažo dostáva dve minúty za faul lakťom.
     
    24:07
    Kuľha našiel prihrávkou popred bránu úplne voľného Obdržálka! Ten pálil z väčšej vzdialenosti, ale aj tak nebezpečne. Domáci brankár puk schoval vo svojej lapačke a vyslúžil si potlesk fanúšikov.
     
    23:42
    Lipovský si v tejto časti hry prpísal svoj tretí zákrok. Na opačnej polovici klziska Riečický zasahovať ešte nemusel.
     
    22:58
    Druhá tretina začala opäť vyššou aktivitou domáceho celku, ale my stále nie sme svedkami nebezpečného zaokončenia ani na jednej strane.
     
    22:15
    Staňo sa tiesnený protihráčmi predral až do medzikružia. Tam ho obkľúčila až trojica Košičanov a zakončovať teda nemohol.
     
    21:47
    Svatoš zaviezol puk do pásma pred Lipovského, ale tam oň Košičania prišli. Do útoku sa tak môžu dostať hostia.
     
    21:25
    Hosťom sa zatiaľ v tejto tretine nedarí. Teraz sa pri pokuse o rýchle založenie útočnej akcie previnili zakázaným uvoľnením.
     
    20:55
    Skaličania sa musia v úvode tejto časti hry brániť a puk iba vysúvajú do stredného pásma. Tam si ho na hokejky prevzali domáci a budú rozohrávať spoza vlastnej brány.
     
    20:27
    Druhá tretina začala aktivitou domáceho celku. Marcinko si po puk zašiel za súperovu bránku a následne preveril Lipovského ranou z ľavého kruhu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Rozhodcovia v zápise upravili strelca úvodného gólu na Petra Sojčíka tak, ako sme vás prvotne informovali. Asistencie si pripísali Deyl a Jenčík.
     
    V košickej Steel aréne sa dnes o atmosféru starajú aj fanúšikovia Skalice, ktorí pricestovali z opačnej polovice republiky povzbudiť svoj tím. Ich počet v sektore hostí si dovolíme odhadnúť na približne 30.
     
    Prvá tretina stretnutia Košíc a Skalice je minulosťou. Aj keď v samom úvode začali aktívnejšie hostia, po prvom góle prevzali iniciatívu do svojich rúk Košičania a tak je stav po 20 minútach hry 1:0 v ich prospech.

    Druhá tretina začne približne o 18:46.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:34
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny. Košičania bojujú o puk za vlastnou bránou a ešte sa pravdepodobne vrhnú do posledného útoku.
     
    19:02
    Čas do konca prvej tretiny sa kráti. Aktívnejší Košičania vystrelili doposiaľ 12-krát a hostia vyslali na Riečického 7 pokusov.
     
    18:20
    Podobne tomu bolo aj na opačnej polovici klziska, kde sa hosťom nepodarilo ohroziť Riečického.
     
    17:46
    V týchto chvíľach na ľade nevychádza nikomu nič. Košičania sa v točnom pásme síce snažili o strelu, ale tá neprišla.
     
    17:03
    Skaličania vzápätí zaviezli puk na opačnú polovicu klziska, ale tam sa im nepodarilo nič vymyslieť. Hostia boli zatlačení k mantinelu a strieľať nemohli.
     
    16:30
    Na opačnej strane Lipovský takmer potešil Košičanov. Po strele niektorého zo súperov mal s pukom menšie problémy, napokon ho ale udržal v náručí.
     
    15:47
    Dlhšie sa hralo bez prerušenia. Hru ukľudňuje až Riečický, ktorý puk prikryl po Lažovej strele zblokovanej do priestoru jeho svätyne.
     
    15:21
    A tak sa aj stalo. Češík stratil puk a otvoril priestor hosťom na protiútok, ale ten skončil na modrej čiare, kde zaúradovala bezchybná domáca defenzíva.
     
    14:32
    Češík bojuje o puk pri mantineli vo vlastnom útočnom pásme. Proti nemu je ale až dvojica hostí a tak to vyzerá, že súboj nevyhrá.
     
    13:35
    Lipovský nič neriskuje. letela naňho strela až zo stredu klziska a aj keď sa zdalo že pôjde tesne vedľa, hosťujúci gólman si ju stiahol k sebe.
     
    12:59
    Vylúčený Gründling je už medzičasom späť na ľadovej ploche a Košičania naďalej útočia. Hosťom sa už ale bráni podstatne jednoduchšie. Bez inkasovaného gólu dokázali prežiť aj druhú početnú nevýhodu.
     
    12:23
    Kanonier Spilar narobil vietor v útočnej tretine. S pukom sa prehnal medzikružím a hľadal ešte niekoho zo spoluhráčov, ale puk neprešiel ani na jedného z hokejistov v modrom drese.
     
    11:45
    Lipovský zlikvidoval pokus domácich hokejistov. Skaličania zatiaľ s bránením nemajú problém a puk následne opäť vysúvajú z pásma.
     
    11:28
    Košičania sa síce do pásma vrátili, ale nie nadlho. Opäť musia po puk korčuľovať až k Riečickému, ktorý v posledných minútach prácu nemal.
     
    11:02
    Tentokrát ale Košičania musia začínať až spoza vlastnej brány. Hostia puk hneď v úvode vyhodili cez všetky čiary a súperovi nič nedovolili.
     
    10:26
    Rovnaké vylúčenie ako pred malou chvíľou. Gründling zo Skalice dostáva dvojminútový trest za hrubosť.
     
    09:37
    Skaličania sa počas presilovky dokázali ubrániť, ale aj po nej musia byť neustále v strehu, Nabudení Košičania sa aj naďalej tlačia do zakončenia, teraz Sojčíkov pokus o teč vystihol Lipovský.
     
    09:00
    Vylúčený Gründling je späť na ľadovej ploche a my môžeme pokračovať v hre v plnom počte na oboch stranách.
     
    08:34
    Košičanom dlho netrvalo, aby sa vrátili späť do pásma pred Lipovského. Tam aloe narazili na tvrdú prekážku v podobe hosťujúcej defenzívy, ktorá pomáha svojmu gólmanovi.
     
    08:10
    Skalica vyhodila puk cez všetky čiary a domáci hokejisti sa poň musia vrátiť.
     
    07:43
    Košičania začali presilovku aktívne a okamžite sa usadili v pásme. Lipovský mal čo robiť aby si s tlakom poradil, ale napokon schoval puk v lapačke.
     
    07:00
    Vylúčenie na strane hostí. Za hrubosť si na trestnej lavici posedí Gründling.
     
    07:00
    Košice dali gól!

    Domáci sa dostali do vedenia. PETER SOJČÍK zakončoval z veľkého uhla po zemi a dokázal prekvapiť Lipovského, ktorému sa puk zamiešal medzi korčuľami. Asistencia: Radek Deyl a Richard Jenčík.
     
    06:37
    Po jednom z osobných súbojov ostal za vlastnou bránou ležať jeden z hosťujúcich hráčov, pravdepodobne Kozák. Po chvíli sa ale postavil a odkorčuľoval na striedačku.
     
    05:39
    Lipovský si pripísal na svoje konto prvý zákrok. Letela naňho strela z ľavého kruhu, ale skalický gólman s ňou nemal žiadne problémy.
     
    04:53
    Skaličania sú skutočne aktívni a v úvode stretnutia lepší než domáci. Na Riečického teraz vyslali strelu s poradovým číslom 4, ale košický brankár si poradil.
     
    03:59
    Skaličania začali skutočne aktívne a súpera do zakončenia ešte ani nepustili. Lipovský nemusel zasahovať ani raz a jeho spoluhráči môžu zakladať útok spoza vlastnej brány.
     
    03:15
    Na domáceho gólmana letela ľahká strela, resp. skôr nahodenie. Riečický ale nič nepodcenil a puk schoval v lapačke.
     
    02:43
    Na takéto situácie si musia domáci hokejisti dávať väčší pozor. Vzápätí sa svoje zaváhanie pokúsili napraviť na opačnej strane, ale Marcinko spoza brány puk spoluhráčom neposunul.
     
    01:58
    Domáci gólman Riečický sa teraz predviedol! Košická defenzíva podcenila situáciu pri prechode hostí do pásma a po krížnej prihrávke sa dostal do zakončenia Štátek a Riečický mal čo robiť, aby sa stihol premiestniť a puk vyraziť.
     
    01:26
    Košičan Jenčík zaviezol puk do pásma, ale k strele sa nedostal. Okamžite bol na ňom nalepený Barák a ten mu zakončenie nedovolil a puk mu dokonca aj vzal.
     
    00:45
    Košičania síce získali puk v útočnom pásme, ale nedokázali ani len vystreliť. Skalica ho vysúva do stredu klziska a oba celky odchádzajú striedať.
     
    00:26
    Úvodné buly získali na svoje hokejky domáci hokejisti a stiahli sa do vlastnej obrannej tretiny s úmyslom rozohrať. To im ale nevyšlo a o puk prišli.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment môže začať. Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia v bielej kombinácii.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Riečický – Macejko, Klouček, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Takáč, Kolba – Sojčík, Marcinko, Bicek (A) – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Hrnka, Češík, Svatoš – Matúš Chovan, Boltun, Jokeľ

    HK 36 Skalica: Lipovský – Kozák, Vyrúbalík, Barák, Gründling, Stano, Srnec, Mikeska – Obdržálek, Školiak, Kuľha – Kropáč, Stieler, Lažo – Šátek, F. Novák, Kutálek – Jankovič, Sloboda, Preisinger

    Rozhodca: Jonák, Stano – Orolín, Tvrdoň.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, aj v roku 2014 vás vítame pri sledovaní našej najvyššej hokejovej súťaže. V stretnutí 35. kola košickí hokejisti na domácom klzisku privítajú mužstvo z opačnej polovice republiky a vy pri tom vďaka nášmu textovému prenosu určite nebudete chýbať.

    Pri pohľade do tabuľky je predpokladaný priebeh duelu jasný. Košičania v aktuálnom ročníku vládnu extralige. Doposiaľ odohrali (rovnako ako všetci ostatní účastníci) 36 zápasov a získali v nich bezkonkurenčne 81 bodov, čím sa dlhodobo usadili na prvej priečke tabuľky a pred druhou Nitrou si vytvorili pohodlný 13-bodový náskok. Aktuálni vicemajstri majú druhý najlepší útok a celkovo najlepšiu obranu v lige. Vsietili 116 gólov a inkasovali ich 63.
    Skalickí hráči pricestujú do metropoly východu na podstatne horšej pozícii. Patrí im až siedma priečka v tabuľke a na svojom konte majú 50 bodov, čo je o 5 menej ako šieste Piešťany. Zverenci trénera Výboha doposiaľ skórovali 106-krát, ale inkasovali až 115 presných zásahov, čo je po Žiline druhý najvyšší počet gólov vo vlastnej sieti v lige.

    Čo sa týka formy z posledných duelov, aj v tej sú na tom lepšie domáci hokejisti. Košičania ťahajú najdlhšiu šnúru víťazstiev v sezóne, neprehrali už sedemkrát po sebe. Po poslednej reprezentačnej prestávke zaznamenali domáci triumf 3:2 po samostatných nájazdoch nad Duklou Trenčín a víťazstvo 5:1 v Piešťanoch.
    Záhoráci predvádzajú výkony ako na hojdačke. V mesiaci december zaznamenali v ôsmich dueloch iba 10 bodov. Po reprezentačnej prestávke sa predstavili na zvolenskom ľade a doma proti Popradu. Ani jeden z týchto duelov neskončil pre Skalicu bodovým ziskom, keďže hokejisti zo západu prehrali najskôr 4:5 a potom sa s rokom 2013 rozlúčili prehrou 2:4.

    Tieto celky sa už v aktuálnej sezóne vo vzájomných dueloch stretli. Až trikrát si v ročníku 2013/2014 Skalica zmerala sily s Košicami a až dvakrát z toho vyšli lepšie východniari. Poďme ale pekne poporiadku. V stretnutí ôsmeho kola Záhoráci doma zdolali Košice 2:1, zvyšné dva duely potom patrili aktuálnym vicemajstrom. Tí triumfovali pred vlastnými divákmi v 17. kole 6:4 a na klzisku súpera v 26. kole 4:2.

    Pri pohľade na ponuku stávkových kancelárií nemožno konštatovať nič prekvapivé. Bookmakeri na základe papierových predpokladov jednoznačne favorizujú domáci celok, na ktorého triumf vypísali kurz iba 1,38. Na výhru hostí je to až 5,6 a remízu po šesťdesiatich minútach ohodnotili približne na 4,8.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 7. Sojčík (Deyl, Jenčík), 42. Svatoš (Hrnka), 57. Jenčík (Spilar) – 30. Jankovič, 60. Školiak (Kuľha, Obdržálek)


    HC Košice: Riečický – Macejko, Klouček, Štrbák (C), Deyl, Šeda, Cebák, Takáč, Kolba – Sojčík, Marcinko, Bicek (A) – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Hrnka, Češík, Svatoš – Matúš Chovan, Boltun, Jokeľ
    HK Skalica: Lipovský – Kozák, Vyrúbalík, Barák, Gründling, Stano, Srnec, Mikeska – Obdržálek, Školiak, Kuľha – Kropáč, Stieler, Lažo – Šátek, F. Novák, Kutálek – Jankovič, Sloboda, Preisinger

    Rozhodčí: Jonák, Stano – Orolín, Tvrdoň

    Diváci: 4385
    bahis siteleri