Pardubice – Liberec 2:3 (kon.) | Třinec – Kometa Brno 1:2 (kon.) | Zlín – Vítkovice 3:1 (kon.)
Sparta – Plzeň 1:2 (kon.) | Olomouc – K. Vary 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 2:3 (0:1 po s.n.)
Chomutov – Litvínov 2:3 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
HC Kometa Brno
Neděle 10.01.2016, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:12
    Oceláři udělali obrovskou chybu a zřejmě se definitivně připravili o šanci na body. Hráli totiž rovnou v sedmi a vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě je nemine. Trest odpyká Radoslav Tybor (TRI).
     
    55:34
    Velká komplikace pro domácí je na světě. Vladimír Roth (TRI) fauloval Špirka a odsedí si dvě minuty za nedovolené bránění. Faul to byl docela zbytečný, protože by u puku byl jako první domácí Kopecký.
     
    51:20
    Hrubec vyrazil ramenem Tonovu střelu a Oceláři se vrhli do protiútoku. Sýkora nabral obrovskou rychlost, protáhl se mezi beky a zakončil. Navíc byl Jozefem Kováčikem (KOM) faulován. Slovenský obránce si odsedí dvě minuty za sekání.
     
    48:32
    Plíhal přihrál na modrou čáru Slovákovi, který však trefil Ostřížka, od něhož se puk odrazil přímo do jízdy Tonovi! Ten jel proti Hrubcovi, rozhýbal si ho, ale nedokázal přehodit jeho pravý beton!
     
    44:35
    Dravecký se po buly dostal ke střele z ostrého úhlu. Jeden z dvojice Irgl nebo Plíhal jeho střelu tečoval a puk proskákal jen pár decimetrů od levé tyčky!
     
    39:56
    Další příjemný bonus pro Brňany. Kaberleho střelu po buly vyrazil Hrubec k mantinelu, kde Vladimír Roth (TRI) fauloval Němce. Roth je vyloučen na dvě minuty za vražení na hrazení a Kometa vstoupí do další třetiny znovu v početní výhodě.
     
    37:22
    Oceláři dostávají šanci na srovnání. Petr Kuboš (KOM) je potrestán dvěma minutami za podražení. Třinec bude hrát přesilovou hru.
    36:57 Rastislav ŠPIRKO - 1:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    36:57
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa rozebrala nádhernou kombinací domácí obranu a otáčí skóre zápasu! Káňa přihrál mezi kruhy Němcovi, který měl proti sobě už jen M. Douderu a Hrubce. Celou akci však ještě vyšperkoval přihrávkou na levé křídlo, odkud střílel RASTISLAV ŠPIRKO do prázdné branky – 1:2! Asistence: Vojtěch Němec, Jan Káňa.
    35:38 Tomáš VONDRÁČEK - 1:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    35:38
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brno si vytvořilo během jedné minuty dvě velké šance a vyrovnává! Třinecký odchovanec Ostřížek rozehrál na TOMÁŠE VONDRÁČKA na pravou stranu. Ten dokázal prostřelit bránícího Kleslu a kotouč skončil přesně ve vzdálenějším horním růžku. Hrubec nestihl adekvátně zareagovat – 1:1! Asistence: David Ostřížek.
     
    35:03
    Na opačné straně vyrazil Hrubec Tonovu střelu betonem jen ke Kaberlemu. Zkušený obránce nastřeloval zpět na Tona, jenž tečoval jen těsně vedle!
     
    30:13
    Tomáš Linhart (TRI) v obranné třetině fauloval a Kometa si zahraje přesilovku. Linhart stráví na lavici hanby dvě minuty kvůli podražení.
     
    19:47
    Oceláři ztratili puk při rozehrávce a Zbyněk Irgl (TRI) musel faulovat unikajícího brněnského útočníka. Třináct sekund před koncem úvodní periody je tak vyloučen na dvě minuty za hákování.
    15:25 Tomáš KOPECKÝ - 1:0
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    15:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přesilovku sice Oceláři nevyužili, ale prosadili se hned po návratu Tršky z trestné lavice! Kotouč se z rohu kluziště dostal na M. Douderu, který si jej připravil ke střele a vypálil. Čiliak přes clonu před sebou skoro nic neviděl a vyrazil puk k pravé tyčce. Tam dojel nejrychleji TOMÁŠ KOPECKÝ a pohodlně doklepl do prázdné branky – 1:0! Asistence: Milan Doudera.
     
    13:20
    Oceláři si zahrají první přesilovku. Peter Trška (KOM) fauloval Sýkoru a odsedí si dvě minuty za krosček. Přesilová hra začne po komerční přestávce.
     
    09:56
    Kopeckého první střelu srazil Špirko, ale o chvilku později měl slovenský útočník stoprocentní šanci. Od Sýkory se k němu kotouč odrazil před odkrytou branku, ale Kopecký netrefil puk ideálně, a navíc se Čiliak dokázal skvěle přesunout a střelu vyrazit!
     
    02:08
    Koreis přihrál za bránu Vondráčkovi, který rychlou přihrávkou našel volného Buriana. Ten měl na holi první větší šanci, ale zblízka Hrubce neprostřelil!
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 16. Kopecký (M. Doudera) – 36. Vondráček (Ostřížek), 37. Špirko (Němec, Káňa)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Nosek, Klesla (C), Roth, M. Doudera, Slovák, Galvas (A) – Dravecký, Žejdl, Irgl – Sýkora, Kopecký, Tybor – Adamský, Plíhal, Svačina – Christov, Rufer, Matuš.
    Trenér: Jiří Dopita.

    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Kaberle (A), Kuboš, Malec, Kováčik, Trška, Štindl, Šnajnar – Ostřížek, Hruška (A), Ton – Káňa, Němec, Špirko – Mrázek, Čermák (C), H. Zohorna – Burian, Koreis, Vondráček.
    Trenér: Alois Hadamczik.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Roman Mrkva – Ladislav Lučan, Milan Kis

    Diváci: 5 027 (97 % celkové kapacity)
    bahis siteleri