NY Islanders – NY Rangers 3:1 (kon.) | Washington – Vancouver 4:1 (kon.) | Montreal – Chicago 1:2 (kon.)
St. Louis – Carolina 1:4 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:4 (po pr.) | Colorado – New Jersey 3:0 (kon.)
Arizona – Detroit 2:3 (po pr.) | San Jose – Edmonton 2:1 (2:0 po s.n.)
konec
Washington Capitals
4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Vancouver Canucks
Pátek 15.01.2016, 01:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání je u konce! Washington Capitals dokázal v domácím prostředí potvrdit dobrou formu, a porazil Vancouver Canucks 4:1!

    První třetina dnešního duelu bohužel branku nenabídla, nicméně jsme se rozhodně nenudili. Hned v první minutě měl velkou šanci domácí Burakovsky, který zůstal před Millerem, a jeho rána byla zblokovaná do ochranné sítě. Capitals nadále svého soupeře tlačil, a potvrzoval, proč je na prvním místě celé NHL! V sedmé minutě mohl jít Washington do vedení, nicméně Johansson nedokázal kotouč dostat do branky po skvělé přihrávce Wilsona. V závěru třetiny mohl udeřit Chimera, nicméně jeho ránu parádně lapil Miller!

    Druhá třetina nám konečně nabídla branky! Washington svého soupeře tlačil, a pokouše se vstřelit úvodní branku utkání. To se povedlo až v 27. minutě, kdy se po přihrávce Orlova krásně prosadil Jevgenij Kuzněcov! Na další branku jsme čekali pouze šest minut, to od modré vypálil Karl Alzner, a jeho rána skončila za Millerem. Canucks měli v závěru třetiny k dispozici přesilovou hru, nicméně z té udeřit nedokázali.

    Hned na začátku třetí třetiny se domácí prosadili potřetí zásluhou Toma Wilsona. Vancouver ještě utkání zdramatizoval, to když se v 52. minutě prosadil Radim Vrbata! Washington si švak v závěru počínal výborně, a sekundu před koncem se ještě stihl prosadit do prázdné branky Jevgenij Kuzněcov.

    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA
    Radim Vrbata (VAN) 1+0, 4 střely, TOI – 15:40

    STATISTIKY DNEŠNÍHO UTKÁNÍ
    Střely – 40 – 30
    Zabl. střely – 16 – 19
    Trestné minuty – 8 – 6
    Vhazování – 34 – 20
    Hity – 20 – 8

    TŘI HVĚZDY UTKÁNÍ
    1. Jevgenij Kuzněcov (WSH) 2+1, 6 střel, TOI – 18:33
    2. Braden Holtby (WSH) 30 zásahů, jedna obdržená branky, 96,7 % úspěšnost zákroků
    3. Karl Alzner (WSH) 1+0, 3 střely, TOI – 24:59

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (03:40:39)
     
    Konec zápasu.
    59:59 Jevgenij KUZNĚCOV - 4:1
     
    59:59
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak ještě jedna branka v síti Vancouveru! Utkání již mířilo ke svému konci, a diváci odpočítávali sekundy do konce, nicméně u mantinelu chyboval jeden z obránců, a ke kotouči se dostal JEVGENIJ KUZNĚCOV. Ruský útočník se obtočil, plácl kotouč na branku, a ten skončil v síti! Bez asistence.
     
    59:42
    Washington dokázal dostat kotouč do středního pásma, to se hostům pochopitelně nelíbilo, a chtěli rychle zpět. To však nedovolil čárový, který odpískal ofsajd!
     
    59:24
    V útočném pásmu se dostal ke střele Henrik Sedin, nicméně Braden Holtby byl na jeho ránu připravený, a kotouč lapil!
     
    59:13
    Teď už je Ryan Miller skutečně na střídačce, a Vancouver to zkouší v šesti!
     
    59:00
    Ryan Miller opět zamířil na střídačku, nicméně jeho spoluhráči opět poslali kotouč na zakázané uvolnění. Miller tudíž opět míří do své svatyně!
     
    58:43
    Vancouver to zkoušel bez brankáře, nicméně nahození Henrika Sedina skončilo na zakázaném uvolnění, a Miller se musí vrátit do své branky!
     
    57:47
    Henrik Sedin to teď udělal velmi chytře, když nahodil kotouč ze středního pásma na Holtbyho, a ten přerušuje hru.
     
    57:29
    Teď Daniel Sedin zatáhl velmi jednoduše kotouč do útočného pásma. To však bylo ze strany hostů vše, a následně Capitals dostali kotouč do středního pásma.
     
    56:59
    Washington hraje velmi účelně, a počíná si výborně v ofenzivě. Canucks tak nemají moc příležitostí na kombinaci v útočném pásmu.
     
    56:34
    Orlov hledal svižnou přihrávkou mezi kruhy Kuzněcova, nicméně jeho krajan nedokázal ideálně zpracovat kotouč.
     
    55:55
    Na led se dostala opět Vrbatova lajna, který se usadila v útočném pásmu. Český útočník dostal kotouč za branku pro Cracknella, který však před Holtbym nikoho ze svých spoluhráčů nenašel.
     
    55:29
    T.J. Oshie krásně prošel útočným pásmem, a mezi kruhy předal kotouč Ovečkinovi. Ruský reprezentant pohotově vystřelil, avšak ani tentokrát Millera nepřekonal!
     
    55:09
    Za brankou Holtbyho se dostal ke kotouči Baertschi, který hledal Vrbatu. K českému útočníkovi však kotouč nedošel.
     
    54:29
    Hned po vhazování se kotouč dostal na modrou čáru, odkud vypálil Niskanen. Ránu finského beka však v pohodě lapil Miller!
     
    54:26
    Když už však domácí vyrazí do útoku, jsou hodně nebezpeční! TJ. Oshie na sebe natáhl obránce, a následnou přihrávkou našel mezi kruhy Ovečkina. Jeho bomba však mířila do středu branky, kde byl připravený Miller!
     
    54:14
    Capitals se již nyní trochu strachují o výsledek, a daelko více se soustředí na defenzivu!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 27. Kuzněcov (Orlov), 33. Alzner (Burakovsky, Williams), 42. Wilson (Kuzněcov, Burakovsky), 60. Kuzněcov – 52. Vrbata (Horvat, Henrik Sedin)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Niskanen, Alzner, Schmidt, Orlov, Chorney, Ness – TJ. Oshie (A), Backström, Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Burakovsky – Wilson, Johansson, Chimera – Galijev, Sill, Laich
    Vancouver Canucks: Miller (Markström) – Tanev, Edler, Weber, Hutton, Biega, Bartkowski – Dorsett, H. Sedin (C), D. Sedin (A) – Vrbata, Horvat, Baertschi – Burrows (A), Vey, Etem – Virtanen, Cracknell, Prust

    Rozhodčí: O´Halloran, Sutherland – Raciot, Wheler
    thejrc.org