Banská Bystrica – Piešťany 3:5 (kon.) | Trenčín – Zvolen 3:7 (kon.) | Skalica – Poprad 1:3 (kon.)
Žilina – Martin 1:0 (kon.) | Nitra – Košice 1:3 (kon.)
konec
MsHK Žilina
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
HK VITAR Martin
sk Pátek 15.01.2016, 18:00Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Návšteva kola, na väčšiu časť tretej tretiny dobrý hokej, no len jeden gól. Domácim to ale bohate stačí, preskočili svojho súpera a už sú na priečkach pre play-off. Hrdinom Žiliny bol hlavne brankár Tomáš Tomek, ktorý pochytal všetko a udržal si štvrté čisté konto v kariére. Jediný gól strelil už v druhej minúte Riško Huna. (20:21:44)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Zakázané uvoľnenie Žiliny, posledná šanca pre Martin.
     
    59:41
    Dzubina už ale odchádza na striedačku.
     
    59:21
    Martinčania by radi išli do šiestich, no nedarí sa im usadiť v útočnom pásme. Domáci veľmi dobre bránia.
     
    59:14
    Oddychový čas hostí.
     
    58:45
    Záver prináša konečne nejaké osvieženie, tvrdšie zákroky, nervozitu, šance, zákroky bránkárov... Takto to mohlo byť celý čas.
     
    58:00
    Posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    56:51
    Teraz domáci ukázali, ako sa dá nedať, aj to, čomu sa hovorí, že sa to nedá nedať. Prihrávka krížom cez celé bránkovisko našla pred takmer odkrytou bránou Ježeka, ktorého vychytal Dzubina, lenže puk sa odrazil pred úplne prázdnu bránu. Tam bol nejaký Žilinčan a mohol poľahky zakončovať, no bránkoviska sa vrhol hosťujúci obranca a puk v bráne neskončil.
     
    56:18
    Perfektná kombinácia hostí na modrej čiare, narážačka znamenala uvoľnený priestor na strelu medzi kruhmi. Krížna strelu však ide mimo bránu. Následne Žilina prešla dopredu a Martin spravil icing.
     
    55:30
    Róbert Huna získal puk v útočnom pásme a mierne z uhlu ho predkladal do streleckej pozície pred Dzubinu Stupkovi, do prihrávky spadol obranca a zrazil ju.
     
    54:52
    Tak Tomáš Tomek je dnes mužom zápasu, chytá všetko, čo ide na bránu aj mimo nej. Zakončenie spomedzi kruhov bolo ešte tečované pred ním. Puk končí v jeho lapačke.
     
    54:48
    Po súboji Murčeka s Handlovským vzplanuli emócie. Následne sa odpískal ofsajd a útočník domácich zrazil súpera na ľad. Vylučovať sa asi nebude.
     
    53:20
    Matejka dostal prihrávku od Galamboša a švihom mieril krížom k vzdialenejšej žrdi. Bránu minul.
     
    52:27
    Dlouhý dostal puk ideálne do streleckej pozície od modrej, mieril do stredu a keďže nik netečoval, Tomek nemal problém.
     
    52:04
    Huna sa natlačil popri mantineli cez obrancu až do bránkoviska, zrazil sa s Dzubinom a hra sa prerušuje. Každý je v poriadku.
     
    51:49
    A veľmi dobrý zákrok aj do tretice! Tvrdá rana spomedzi r´kruhov smerujúca hore končí v chráničoch domáceho brankárika zásluhou tigrieho skoku!
     
    51:41
    Ešte väčšia šanca však prichádza neskôr, pretože Kabáč sa ocitol sám pred ním. Hodil si to na backhand, no žilinský gólman perfektne zasahuje.
     
    51:18
    Tomek sa blysol veľmi dobrými zákrokmi. Najprv vyráža tvrdú strelu od modrej a následne aj dorážku, do mierne odkrytej brány.

    Matej Kubove

    Branky a nahrávky: 2. Ri. Huna (Zaťko, Brejčák)


    MsHK Žilina: Tomek – Brejčák, Zaťko, Homer, Ťavoda, Leško, Ondruš, Makovský, Mendrej – Richard Huna, Róbert Huna, Novotný – Handlovský, Škoda, Stupka – Drábek, Ježek, Švec – Rogoň, Valášek, Rehák
    HK VITAR Martin: Dzubina – Tabaček, Matejka, Dlouhý, Dvořák, T. Varga, Bačik, Rusina, Jáchym – Pokrivčák, Galamboš, Skladaný – Nemček, Murček, Surovka – Rzavský, Kabáč, R. Varga – Kokavec, Kentoš, Uhrík

    Rozhodčí: Baluška, Lokšík – Kacej, Výleta
    thejrc.org