NY Islanders – NY Rangers 3:1 (kon.) | Washington – Vancouver 4:1 (kon.) | Montreal – Chicago 1:2 (kon.)
St. Louis – Carolina 1:4 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:4 (po pr.) | Colorado – New Jersey 3:0 (kon.)
Arizona – Detroit 2:3 (po pr.) | San Jose – Edmonton 2:1 (2:0 po s.n.)
konec
Colorado Avalanche
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
New Jersey Devils
Pátek 15.01.2016, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Matt Duchene dal vítězný gól už v první minutě.

     
    Tři hvězdy utkání

    Calvin Pickard (COL) (27 zásahů)
    Matt Duchene (COL) (1 + 0)
    Alex Tanguay (COL) (0 + 1) (05:34:41)
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný z českých nebo slovenských hokejistů.
     
    Dnešní utkání sledovalo 15 636 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Colorado Avalanche: 26

    New Jersey Devils: 27
     
    Je konec utkání celků z opačných konferencí, Colorado Avalanche měli proti New Jersey Devils většinu utkání herně navrch, což potvrdili také výsledkově, když vítězí 3:0. V minulém domácím klání se sice Avalanche netrefili ani jednou, dnes ovšem slavili hned třikrát. A naopak je to domácí brankář Calvin Pickard, kdo slaví své první čisté konto v kariéře v rámci National Hockey League. Vítěznou brankou se tedy stala už trefa Matta Duchena z první minuty zápasu, postupně se pak ještě trefili Tyson Barrie a do odkryté klece Carl Söderberg. Dá se říci, že Colorado bere výhru zaslouženě. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký pátek.
     
    Konec zápasu.
    59:33 Carl SÖDERBERG - 3:0
     
    59:33
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen ještě domácí Laviny dopraví puk do odkryté branky a potvrdí tak svůj dnešní velice dobrý výkon na domácím kluzišti výsledkem 3:0. New Jersey Devils už se nedokázali udržet v útočném pásmu, toho okamžitě využil CARL SÖDERBERG, který neváhal a hned se vrhl směrem k prázdné svatyni soupeře. V pohodě a celkem nikým netlačen trefil přesně prázdnotou zející klec Ďáblů. Bez asistence.
     
    59:11
    Běží poslední minuta základní hrací doby, puk mimo hrací plochu, bude se tedy muset nařídit nové buly ve středním pásmu.
     
    58:56
    Prodleva před dalším vhazováním se poměrně protáhla, ale už bude znovu padat kotouč na ledovou plochu.
     
    58:28
    Hned po vhazování končí kotouč na hokejkách hostů, Zajac se následně musel o kotouč rvát u mantinelu. Pak pálil od modré čáry Schlemko, ale jen do náruče Pickarda.
     
    58:20
    New Jersey Devils si vybírají oddechový čas.
     
    58:20
    Postavení mimo hru New Jersey, hosté se nyní jen velmi těžko dostávají do útočného pásma a před branku Calvina Pickarda.
     
    58:03
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny, Matt Duchene ro zkusil rychlým nahozením přes všechny čáry, ale odkrytou klec Devils netrefil.
     
    57:28
    Už se tak stalo a Cory Schneider je na střídačce , New Jersey Devils to tedy zkoušejí v šesti mužích a s prázdnou brankou za zády.
     
    56:50
    New Jersey Devils zpátky v plném počtu a můžeme očekávat, že trenéři hostujícího mužstva zanedlouho sáhnou k odvolání brankáře a risku se šesti hráči v poli.
     
    56:18
    Přesilová hra mužstva z Denveru se pomalu blíží ke svému konci, Colorado ji nesehrálo vůbec dobře. Ale je pravda, že Laviny aktuálně nikam spěchat nemusí.
     
    55:58
    Gabriel Landeskog už sem mohl dostat kupředu, ale pak mu sjel puk z hokejky a málem z toho ještě byly trable pro Colorado Avalanche.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 1. Duchene (Holden, Landeskog), 28. Barrie (MacKinnon, Tanguay), 60. Söderberg


    Colorado Avalanche: Pickard (Varlamov) – Beauchemin, Zadorov, Holden, Barrie, Redmond, Bigras – Tanguay, MacKinnon, Duchene – Landeskog "C", Söderberg, Comeau – Martinsen, Wagner, Iginla "A" – McLeod "A", Mitchell, Skille
    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Greene "C", Schlemko, Severson, Gragnani, Merrill, Larsson, Gelinas – Blandisi, Henrique "A", Palmieri – Ruutu, Zajac "A", Stempniak – O'Brien, Kalinin, Kennedy – Gionta, Matteau

    Rozhodčí: Rehman, Watson – Heyer, Cormier

    Diváci: 15 636
    thejrc.org