Washington – Detroit 1:0 (kon.) | Columbus – NY Rangers 4:2 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 2:3 (po pr.)
Carolina – Montreal 3:2 (kon.) | Calgary – Chicago 2:3 (kon.) | Philadelphia – Tampa 0:3 (kon.)
Los Angeles – New Jersey 4:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
3:2 (0:0, 0:1, 3:1)
Montreal Canadiens
Sobota 19.11.2016, 01:30 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Hezký den, je před námi utkání NHL mezi Carolina Hurricanes a Montreal Canadiens. Zápas začíná v 1:30 a textovým přenosem vás provede Vít Muzikář.
     
    MONTREAL
    Hostující hokejisté jsou před dnešním zápasem pasováni do role favoritů dle mínění sázkových kanceláří. V sedmnácti zápasech letošní sezony nasbírali celkem 28 bodů a tím pádem vedou Východní konferenci NHL.

    Nejproduktivnějším hráčem Montrealu je americký útočník Alex Galchenyuk, jenž má na svém kontě osmnáct bodů za šest přesných zásahů a dvanáct asistencí. Na druhém místě kanadského bodování Canadiens je ruský forward Alexander Radulov se čtrnácti body a bilancí tři přesné trefy a jedenáct přihrávek.

    V posledním zápase přivítal Montreal doma Floridu a diváci viděli prodloužení, které utnul po takřka třech minutách hry kanadský obránce Aaron Ekblad, účastník světového šampionátu v Praze 2015 či letošního Světového poháru v Torontu.

    V sestavě hostů by se dnes neměli objevit dva hráči, a sice Fin Artturi Lehkonen vinou zranění v horní části těla a Američan Zach Redmond kvůli poranění nohy.
     
    CAROLINA
    Domácí mužstvo je zcela po zásluze pasováno do role outsiderů. V tabulce National Hockey League má na svém kontě celkem patnáct bodů po čtrnácti odehraných zápasech. Nejlepším hráčem Canes, co se týče kanadského bodování, je Kanaďan Jeff Skinner, jenž si drží bilanci třináct bodů za šest branek a sedm přihrávek. V produktivitě nejlepší hokejové ligy planety je ale až ve čtvrté desítce.

    Jak asi možná víte, tak Carolině dnes bude chybět bývalý útočník Chicaga Bryan Bickell, kterému byla diagnostikovaná roztroušená skleróza. Jinak budou domácí hráči kompletní.

    V posledním zápase dokonce Carolina dokázala doma proti San Jose Sharks udržet čisté konto a vyhrát fotbalovým výsledkem 1:0, když se o jedinou branku duelu postaral Joakim Nordström po přihrávce Viktora Stalberga. Kanadský brankář Cam Ward nepustil ani jeden puk do své sítě, Carolina si připsala druhé vítězství v řadě. Připíše si dnes třetí proti favorizovanému Montrealu?
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: C. Ward (Läck) – Hainsey, Faulk, Slavin, Pesce, Hanifin, Tennyson – Skinner, V. Rask, E. Lindholm – Teräväinen, J. Staal, Aho – Stempniak, D. Ryan, B. McGinn – Nordström, McClement, Stålberg.

    Montreal Canadiens: Price (Montoya) – Jemelin, S. Weber, Markov, Petry, Beaulieu, Pateryn – Byron, Galchenyuk, Gallagher – Pacioretty, Danault, A. Shaw – Desharnais, Plekanec, Terry – Carr, T. Mitchell, Andrighetto.

    Rozhodčí: Sutherland, Skilliter – MacPherson, Daisy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Tomáš Plekanec vyhrál první buly zápasu. Montreal v bílém, Carolina v červeném.
     
    00:24
    Plekanec vyhrál buly v útočném pásmu, následně dorážel bekhnedem Terry, ale Cam Ward si pohlídal mezírku mezi svými betony.
     
    01:02
    Tři střely Montrealu za necelou první minutu dávají najevo, že Canadiens chtějí od začátku hrát hlavní roli na hřišti Caroliny.
     
    01:46
    Elias Lindholm udělal na modré čáře úplně zbytečnou stahovačku, tohle neprovedl pravák Caroliny dobře. Hra se přesouvá až k Wardovi.
     
    02:30
    Na jedné straně byli aktivní a snažili se tvořit hru Pacciorety se Shawem, na té druhé uháněl po pravém křídle Skinner, ale branku Monrealu netrefil.
     
    03:17
    Noah Hanifin vyváží kotouč z pásma Caroliny, na ledě je opět český útočník Tomáš Plekanec.
     
    03:49
    Shea Weber byl důrazný v souboji se soupeřem, včas přistoupil k hráči domácího mužstva, ale i tak mohla přijít přihrávka dozadu na modrou čáru a odsud bomba z jedničky, jejíž autorem byl obránce Jaccob Slavin. Puk ale nezamířil mezi tři tyče branky Canadiens.
     
    04:18
    Výborně Montoya pomohl Canadiens s rozehrávkou, navíc si obhodil jednoho z domácích, takže sebevědomí mu nechybělo. Brankář hostů ale musel zasahovat po střele Fina Teravainena, nebyl to nikterak jistý zákrok, ale podstatné bylo, že nikdo v červeném se nedostal k dorážce.
     
    04:52
    Teď to bylo ale hrané s maximálním rizikem a málem se to brankáři Canadiens nevyplatilo, přihrávka bekhendem dozadu, na kterou si počkal Rask, ale naštěstí pro hosty nebyl v předbrankovém prostoru nikdo z domácích, navíc Hanifin nezpracoval přihrávku.
     
    06:00
    Alexej Jemelin dostal za pomocí přihrávky se Sheou Weberem puk z obranného pásma hostů, Montreal ale nezvládl nic více ze své akce.
     
    06:30
    Na druhé straně změnil puk směr po střele od modré čáře, určitě to nebylo nic příjemného pro Warda, ale ten vytasil svojí lapačku.
     
    07:14
    V situaci dva na jednoho z pohledu Caroliny byl v oslabení Markov, ale hráči Caroliny si nedokázali přihrát a tím pádem ani vystřelit na branku Canadiens.
     
    08:13
    Skinnerova lajna vytvořila zábavu v útočném pásmu Caroliny, ale výsledkem byl pouze výborný obranný zákrok Rusa Jemelina proti Lindholmovi.
     
    08:52
    Fantazie, jak se prezentoval Al Montoya. Jeff Skinner mohl klidně otevřít skóre, ale zápasu ale po forhendovém blafáku kanadského hokejisty následoval parádní zákrok brankáře Canadiens pravým betonem. Následně jistil situaci na brankové čáře obránce Gregg Pateryn.
     
    09:24
    Jaccob Slavin byl na začátku akce domácího mužstva, která sice vedla k zhruba desetisekundovému pobytu v útočném pásmu Canes, ale nikoliv k ohrožení branky Montrealu.
     
    10:19
    Zakázané uvolnění hostujícího mužstva, vhazovat se bude před brankou Montrealu.
     
    10:34
    Na nahození Shey Webera nikdo v bílém neslyšel, a tak hostující celek nepředvedl nic v ofenzivní fázi.
     
    11:11
    Shea Weber (MTL) je prvním vyloučeným hokejistou tohoto zápasu. Dvě minuty za sekání pro spoluhráče Tomáše Plekance.
     
    11:57
    Lee Stempniak sice přihrál do rohu útočného pásma na Jordana Staala, ale nic více z akce Caroliny nebylo, protože Montreal vyhodil až ke Camu Wardovi.
     
    12:54
    Jeden z domácích hokejistů převedl rychlost, jednoduchost, tím vytvořil prostor pro střelu obránce Jaccoba Slavina od modré čáry. Bek Caroliny mířil mezi ruku a tělo brankáře Canadiens.
     
    13:20
    Domácí hráči si výborně pokryli českého útočníka Tomáše Plekance, který to neměl vůbec jednoduché v rohu hřiště, a také že přišel o puk.
     
    14:00
    Carolina sice zvládla přechod přes modrou čáru, ale po přihrávce Jordana Staala se neprosadil před brankou Montrealu Teuvo Teravainen.
     
    14:55
    Obrovská chyba Gregga Pateryna v rozehrávce, Carolina se zadarmo dostala k puku, ale Lee Stempniak pálil pouze do boční sítě, Montreal neinkasoval.
     
    15:28
    Ron Hainsey stál na začátku akce domácího mužstva, ze které jsme viděli pouze nepřesnou střelu z pravého kruhu.
     
    16:05
    Výborný pohyb Sebastiana Aha dělá problémy hráčům Canadiens v rozehrávce. Vyřešit to musí až rozehrávkou hokejkou Al Montoya.
     
    16:49
    Jeff Petry sice udělal dobrou stahovačku ve středu hřiště, ale nikdo z bílých se nedokázal významně prosadit před Camem Wardem.
     
    17:25
    Daniel Carr chtěl otevřít skóre zápasu, který zatím moc hezkých akcí Montrealu nenabídl, domácí obrana si jej ale dobře pohlídala a znemožnila mu dorážet.
     
    18:10
    Stempniak sice nepřešel přes modrou čáru, ale od Webera šel puk za mantinel. Vhazování ve středním pásmu.
     
    18:17
    Torrey Mitchell vyhrál buly na Alexeje Jemelina, ale veškeré snažení hráčů hostujícího mužstva směrem dopředu skončilo na červené čáře.
     
    18:56
    Domácí měli celkem problémy s přechodem přes modrou čáru, navíc jakmile se puk dostal do útočného pásma Caroliny, tak si jej přivlastnil Alexej Jemelin.
     
    19:31
    Američan Pacciorety sice byl u puku jako první, ale po pár sekundách jeho snažení v útočném pásmu Canadiens skončilo bez střely na branku Kanaďana Warda.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Skončila první třetina, ve které jsme branku neviděli, nenabídla zrovna dvakrát pohledný hokej, ačkoliv Montreal byl střelecky aktivnější, tak mi přišlo, že více brankových příležitostí měla Carolina. Za zmínku stojí aktivita Jeffa Skinnera. Jinak ale zatím docela nuda na ledě Hurricanes. Uvidíme, co přinese druhá třetina. Montreal neměl v první dvacetiminutovce vážnější šanci před Camem Wardem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Hostující mužstvo se dostalo do útočného pásma přes pravou stranu, Markov ale místo toho, aby střílel, tak zvolil přihrávku za branku Caroliny.
     
    20:50
    Cam Ward drží bez inkasovaného gólu ve své síti již 128 minut.
     
    21:16
    Jemelin dostal puk za branku Caroliny, kde ovšem hrací předmět ztratil Shaw, z akce Canadiens nic nebude.
     
    21:45
    Na druhé straně skončila akce domácího útočníka Lindholma na útočné modré čáře, trošku puk zadarmo pro hostující mužstvo.
     
    22:23
    Od modré čáry vytasil jeden z obránců Caroliny střelu, která se zastavila na levém vykopnutém betonu brankáře Canadiens.
     
    23:06
    Canadiens si zahrají přesilovou hru, Gallagher vracel puk pod sebe na Markova, ten si dovolil kličku na soupeře Dereka Ryana (CAR), kterému nezbývalo nic jiného než obránce Montrealu podrazit.
     
    23:58
    Na úvod oslabení Caroliny se hrálo spíše před Montoyou, co předvede Gallagher?
     
    24:36
    Fantazie! Nathan Beaulileu měl dvě obrovské šance, tu první po přihrávce křížem, kdy hráč Montrealu pálil do pravého rohu branky hostů z levého kruhu zápěstím, následně zasáhl proti další tutovce Ward vyrážečkou!
     
    25:19
    Přesilová hra hostujícího mužstva je u konce, Kanaďan Skinner právě vyhrál buly ve středním pásmu.
     
    26:15
    Shea Weber nerozehrál vůbec přesně, tím pádem mohl Jeff Skinner pálit z mezikruží bekhendem, ale výsledkem byl zákrok brankáře Montrealu.
     
    26:34
    Tohle byla zajímavá šance, nechybělo málo a Montreal vedl na ledě Caroliny, jenže to by skákavou přihrávku v situaci dva jednoho musel za záda Warda umístit Gallagher po přihrávce Shawa.
     
    27:53
    Max Pacciorety zvládl přechod přes modrou čáru na jedničku, ale posléze skončila jeho akce, jelikož mu puk přeskočil hokejku.
     
    28:53
    Viktor Stalberg neměl na výběr, protože jeden z beků Montrealu se mu vrhl rybičkou pod nohy, následovala přihrávka na Jaye McClementa, který byl na levém kruhu, Al Montoya nemusel zasahovat.
     
    29:22
    Teď domácí mužstvo svírá hosty v útočném pásmu, aktivní jsou zejména obránci Jaccob Slavin a Brett Pesce.
     
    30:13
    Markov dal přihrávku Shawovi do jízdy, následovala přihrávka Petryho na zmiňovaného Markova. Nyní je na tahu hostující mužstvo.
     
    30:55
    Američan Max Pacciorety dělal svým pohybem domácím velké potíže, nakonec si útočník hostujícího mužstva vybruslil až do výhodné pozice na pravém kruhu, avšak Cama Warda v brance Caroliny nepřekonal.
     
    31:49
    Cam Ward chytá v obrovské formě, v obrovské fazóně, skvěle teď vyrážečkou zastavil pokus českého útočníka Tomáše Plekance. Tenhle zápas začíná být o tom, kdo se jako první prosadí.
     
    32:27
    Brendan Gallagher se snažil překonat Cama Warda trošku překvapivým nahozením z pravé strany po průniku po křídle, brankář Caroliny si ale dal pozor!
     
    32:50
    Hostující Shaw přidal na důrazu, dnes sledujeme vyrovnaný zápas, ve kterém je zatím střelecky aktivnější hostující mužstvo.
     
    33:08
    Autor možná největší šance Canadiens v dnešním zápase Nathan Bealieu nahodil za Cama Warda, po pár sekundách bylo ale po akci hostujícího celku.
     
    34:19
    Je tady challenge. Andrej Markov pálil od modré čáry, Cam Ward zasáhl, ale byl přitom atakovaný zřejmě hostujícím Shawem, do prázdné branky dorážel Jeff Petry. Z mého pohledu tam bylo jasné ovlivnění brankáře Caroliny při zákroku.
     
    34:19
    Montreal právě vstřelil branku!
    Ale branka platí. Důležitá první trefa zápasu je tady, když od modré čáry vypálil Andrej Markov z jedničky po přihrávce Charlese Hudona, hráče čtvrté lajny hostů, Shaw byl důrazný před Wardem, který vyrazil puk před dorážejícího JEFFA PETRYHO, jenž neměl problém se zakončením do prázdné branky domácího mužstva. To už byla snadná práce! 0:1! Asistence: Andrej Markov, Charles Hudon.
    34:19 Jeff PETRY - 0:1
     
    35:49
    Brendan Gallagher podklouzl, tím pádem získalo domácí mužstvo puk, ale v obraně se skvěle prezentoval obranným zákrokem Nathan Beaulieu, dobře si nastavil tělo před soupeře.
     
    36:46
    Jeff Skinner nabral velkou rychlost, ale hráči Canadiens zhustili střed hřiště a útočník Caroliny neměl kudy projít do útočného pásma.
     
    37:17
    Přesně tohle hostující mužstvo potřebuje, pouze nahození na Cama Warda a přerušení hry, tím pádem vhazování po levici brankáře Caroliny.
     
    37:30
    Fin Teuvo Teravainen se vrátil až na obrannou modrou čáru domácího celku, Carolina posléze zapsala zakázané uvolnění.
     
    37:40
    Bealieu si vynutil zákrok Warda po střele od modré čáry, kdy obránce Canadiens na nic nečekal. Montreal má výrazně navrch, co se týče střelby (21:6).
     
    38:04
    Brendan Gallagher předvedl skvělý obrat, jedním pohybem zmátl soupeře, puk se dostal až na modrou čáru k Weberovi, který ještě dostal do lepší pozice svého spoluhráče, ten ale nedostal puk ani k brankář Caroliny.
     
    38:55
    Pacciorety se dostal s pukem přes útočnou modrou čáru, následně si velice dobře pozičně počínal jeden z jeho spoluhráčů. Přijde mi, jako kdyby se Montreal uklidnil tou první brankou utkání.
     
    39:20
    V útočném pásmu jsou domácí hokejisté nuloví, Aho zaznamenal špatnou přihrávku dozadu na obránce Caroliny.
     
    39:58
    Teravainen to nemyslel špatně, to vůbec ne, ale Staal se nedostal k zakončení, obrana Canadiens mu překazila plány na branku do šatny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Čtyřicet minut hry za námi a zatím jsou spokojenější fanoušci hostujícího celku, který vede 1:0 poté, co po, řekl bych, sporné brance se Canadiens ujali vedení. Tím pádem se dostali na koně, od té doby byli vládci na hřišti, Carolina je zatím slabá v útoku, strašně málo střílí, je špatná v útočném pásmu, chybí tomu občas jiskra, sebevědomí. Myslím si, že Al Montoya neměl jediný těžší zákrok ve druhé dvacetiminutovce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Chris Terry v ofsajdu, teď se nedohodl útočník se spoluhráčem při přechodu přes modrou čáru.
     
    40:39
    Statistiky prozrazují, že ruský bek Canadiens Andrej Markov se již sedm zápasů neprosadil. Podaří se mu to dnes? Má na to necelou třetinu, plus případné prodloužení.
     
    41:04
    Střela z otočky hráče Canadiens za kruhy, následoval zákrok Warda. Hosté jsou dnes střelecky aktivní, chodí důrazně před branku Caroliny, i za cenu, že to bude bolet.
     
    42:06
    Strašně moc přihrávek hráčů Caroliny, ta střela měla přijít daleko dříve než po zhruba 45 sekundách pobytu v útočném pásmu. Od modré čáry pálil nepřesně Tennyson.
     
    43:12
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak tohle je srovnávací branka Caroliny. Ron Hainsey pálil od modré čáry, trefil brusli JEFFA SKINNERA, který puk tečoval do pravého horního rohu branky Montrealu, tohle prostě nemohl Montoya chytit, nemohl vůbec na tohle adekvátně reagovat. Kouč hostů si vzal challenge, ale sudí ukazuje, že branka platí! 1:1! Asistence: Ron Hainsey, Sebastian Aho.
    43:12 Jeff SKINNER - 1:1
     
    43:48
    Tohle byla snad první vážnější šance před brankou Candiens od úvodu druhé třetiny, o to více musí mrzet Montreal to, že má navrch na hřišti Caroliny, ale utkání je srovnané.
     
    44:23
    Zakázané uvolnění hostů, hra se vrátí před branku Montrealu.
     
    44:33
    Asi to nebyla špatná myšlenka domácího obránce Justina Faulka, který se snažil nachytit nečekanou střelou Al Montoyu, ale puk mířil mimo tři tyče hostující branky.
     
    45:20
    Gallagher přihrál Byronovi na paty, a tak akce hostujícího celku končí po pár sekundách ve středním pásmu.
     
    46:02
    Rask s Lindholmem si odvedli své za brankou Montrealu, nakonec střílel zápěstím z pravého kruhu Teravainen, následoval zákrok brankáře Canadiens.
     
    46:11
    Skinner se dobrým pohybem snažil vytvořit střeleckou pozici pro Aha, ale nikdo v červeném se nedostal k zakončení.
     
    46:52
    Bývalý útočník San Jose Torrey Mitchell se snažil z levého křídla natlačit trošku "popastrňákovsku" před Cama Warda, ale obrana Hurricanes jej nepustila před svatyni domácího mužstva.
     
    47:27
    Carolina má ve třetí třetině podle mého názoru více ze hry, Montreal se trošku zbytečně soustředí na obranu...
     
    47:43
    Carolina právě vstřelila branku!
    Nádhera, co předvedl jeden z hokejistů Canes, konkrétně se jednalo o TEUVA TERAVAINENA, který zvedl hokejku Alexeji Jemelinovi v souboji v rohu hřiště, hra se přesunula na modrou čáru, kde se prezentoval střelou Ron Hainsey, autor branky tečoval puk těsně před brankářem Canadiens! Hostující trenér si sice vzal challenge, ale branka platí! 2:1! Asistence: Ron Hainsey, Victor Rask.
    47:43 Teuvo TERÄVÄINEN - 2:1
     
    48:43
    Český útočník Tomáš Plekanec byl až moc rychlý při přechodu přes útočnou modrou čáru, je z toho postavení mimo hru.
     
    49:02
    Carolina právě vstřelila branku!
    Elias Lindholm odvedl výbornou černou práci v souboji s jedním z hráčů Montrealu, nadzvedl mu hokejku, čímž jej při forčekinku připravil o kotouč, a tak mohl VICTOR RASK pálil z mezikruží zápěstím. Puk se ještě otřel o tyčku branky Montrealu, ale i tak skončil potřetí v montrealské síti! 3:1. Asistence: Elias Lindholm.
    49:02 Victor RASK - 3:1
     
    50:46
    Tohle není branka, obrovská šance Canadiens, kdy po střele z levého kruhu tam byli dva hokejisté v bílém, zejména Paccoriety mohl snížit, byl tam ještě Gallagher ale Cam Ward odolal tlaku soupeřů.
     
    51:44
    Montreal svírá Carolinu v tlaku, ale výsledkem je pouze výborný přístup domácích hokejistů k soupeřům a málo prostoru pro hráče Canadiens k zakončení.
     
    52:21
    Shea Weber uklouzl na modré čáře, hokejkou si zahraje Al Montoya.
     
    53:03
    Carolina výborně brání v posledních sekundách, Jeff Skinner nahodil za branku Canadies, ale nic víc z toho z pohledu domácích hokejistů nebylo.
     
    53:41
    Al Montoya má další zákrok po nahození Eliase Lindholma, které mělo za cíl donutit brankáře Canadiens k zákroku a přerušení hry.
     
    53:51
    Ihned po vhazování pálil Švéd Stalberg, ale Montoya zasáhl lapačkou.
     
    53:55
    Staal vyhrál buly pro Aha, ten na nic nečekal a pálil z levého kruhu, brnakář Montoya ale čtvrtý puk ve své síti nepřipustil.
     
    54:28
    Carolina tu třetí třetinu hraje opravdu parádně, hráči dodržují přesně taktiku, zřejmě přesně to, co si řekli v kabině o druhé přestávce. Výkon domácího mužstva šel od startu poslední dvacetiminutovky hodně nahoru.
     
    55:29
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tohle bude drama do poslední sekundy. ANDEW SHAW si v rychlosti vyměnil puk s Andrejem Markovem. Autor branky tečoval puk před Camem Wardem a ten už nestihl zasáhnout tak, jak by domácí mužstvo potřebovalo. 3:2! Asistence: Andrej Markov.
    55:29 Andrew SHAW - 3:2
     
    56:38
    Montreal tlačí, Andrej Jemelin se prezentoval hodně jedovatou střelou z jedničky, Al Montoya vyrazil puk betonem před sebe, ale nikdo z hostů se nedostal k dorážce, která by zřejmě znamenala srovnání.
     
    57:19
    Tohle asi mělo skončit srovnávací brankou, Andrej Markov byl v obrovské šanci, hráči Caroliny jej nechali zcela volného, obránce Montrealu trefil v tutovce levý beton Cama Warda.
     
    58:02
    Shea Weber nahodil za branku domácích, Desharnais se ale nedostal k puku.
     
    58:36
    Sebastian Aho málem slízl smetanu, protože vše podstatné za něj vyřešil Jeff Skinner, Fin ale neuklidil puk za brankáře Montrealu.
     
    59:12
    Montreal hraje v šesti!
     
    59:49
    Hráč, který tady vykřesal naději na alespoň bod pro Montreal jí nyní pohřbil...Andrew Shaw (MTL) dostává dvě minuty za hrubost, k tomu přidal ještě nějaké poznámky k rozhodčím, takže dostává naprosto po zásluze 2+10. A míří rovnou do šatny...
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas končí! Carolina dnes odehrála zejména špatnou druhou třetinu, Montreal byl lepším mužstvem, ale stačil chvilkový výpadek hostujících hokejistů, kdy domácí vstřelili tři branky v rozmezí šesti minut. Najednou byla situace úplně jiná, Hurricanes zlepšili svůj výkon ve třetí třetině. Velice se mi líbil výkon Raska, útočníka Canes.

    Čtyři minuty před koncem normální hrací doby snížil na rozdíl jedné trefy Shaw, posléze měl obrovskou šanci volající po srovnání Markov, ale Cam Ward už další puk do své sítě nepustil. Carolina vítězí potřetí v řadě.
     
    Hvězdy utkání:
    1. Ron Hainsey (CAR) 0+2
    2. Victor Rask (CAR) 1+1
    3. Cam Ward (CAR) 32 zákroků, 1 gól, 93,9%
     
    Československá stopa v utkání:
    1. Tomáš Plekanec (MTL) 0+0, 2 střely, čas na ledě: 15:24
    V Carolině se slaví.

     
    Pro dnešek je to z přenosu NHL všechno. Nezbývá než vám popřát krásný víkend a dobrou noc! Mějte se krásně! (04:16:35)

    Vít Muzikář

    Branky a nahrávky: 44. Skinner (Hainsey, Aho), 48. Teräväinen (Hainsey, V. Rask), 50. V. Rask (E. Lindholm) – 35. Petry (Markov, Hudon), 56. A. Shaw (Markov)


    Carolina Hurricanes: C. Ward – Hainsey, Faulk, Slavin, Pesce, Hanifin, Tennyson – Skinner, V. Rask, E. Lindholm – Teräväinen, J. Staal, Aho – Stempniak, D. Ryan, B. McGinn – Nordström, McClement, Stålberg.
    Montreal Canadiens: Montoya – Jemelin, S. Weber, Markov, Petry, Beaulieu, Pateryn – Byron, Galchenyuk, Gallagher – Pacioretty, Danault, A. Shaw – Desharnais, Plekanec, Terry – Carr, T. Mitchell, Hudon.

    Rozhodčí: Sutherland, Skilliter – MacPherson, Daisy
    bahis siteleri