Bournemouth – Manchester City 1:2 (kon.) | Crystal Palace – Swansea 0:2 (kon.) | Huddersfield Town – Southampton 0:0 (kon.)
Newcastle – West Ham 3:0 (kon.) | Watford – Brighton 0:0 (kon.) | Manchester Utd. – Leicester 2:0 (kon.)
konec
AFC Bournemouth
1:2 (1:1)
Manchester City
Sobota 26.08.2017, 13:30 • Vitality Stadium, Bournemouth • Anglická Premier League • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+10
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází David Silva, přichází John Stones.
     
    90+9
    Tak pozor, Raheem Sterling dostává červenou kartu! Je mi trochu záhadou, za co Mike Dean anglického záložníka vyloučil. Dost možná to bylo za Sterlingovo vběhnutí mezi fanoušky, což se ale vzhledem k obrovské euforii dá v takovém okamžiku pochopit. Hodně přísné vyloučení...
     
    90+7
    Žlutou kartu dostává Harry Arter (AFC Bournemouth).
    90+7. Raheem STERLING - 1:2
     
    90+7
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak to je naprosto neuvěřitelné! The Citizens, kterým v průběhu druhého poločasu docházely síly a nápady, se v sedmé minutě nastavení dostávají do vedení. De Bruyne roztáhl hru na kraj šestnáctky, odkud Danilo nalezl v oblasti penaltového puntíku čekajícího RAHEEMA STERLINGA, po jehož pokusu, který nešťastně tečoval Andrew Surman, míč skončil až v síti. Domácí tento moment musí opravdu mrzet, zvláště kvůli šanci, kterou před pár okamžiky neproměnil King.
     
    90+6
    Domácí si mohli ztracené vedení v samotném závěru vzít zpět! Mendy zazmatkoval a přišel o balon ve velmi nebezpečné vzdálenosti od vlastní branky, načež se vpřed řítil Joshua King, proti jeho zdařilé ráně ke vzdálenější tyči ale skvěle zasáhl Ederson.
     
    90+5
    Závěr utkání je hodně rozkouskovaný a také nervózní z obou stran. Dalším držitelem se kvůli svému zákroku na Saného stává Adam Smith.
     
    90+4
    Benik Afobe po souboji s Otamendim zažil opravdu nepříjemný pad zpět na zem. S jeho zdravotním stavem to příliš dobře nevypadá, Eddie Howe se proto rozhoduje Afobeho nahradit Lysem Moussetem.
     
    90+3
    Hloupý zákrok od Sterlinga. Anglický mladíček byl čistě odstaven Arterem, tuto skutečnost ale neunesl a svého protivníka zbytečně fauloval zezadu – o udělení žluté karty nemůže být sporu.
     
    86
    Sterling to udělal fantasticky, když využil své rychlosti a vrhl se mezi dva protihráče s tím, že bude faulován. To se také vyplnilo, Tyrone Mings za svůj nedovolený zákrok dostává žlutou kartu.
     
    82
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Leroy Sané.
     
    79
    S rychlými výpady Kinga mají hráči Manchesteru dnes velké problémy. Nyní to potvrdil Benjamin Mendy, který musel norského útočníka faulovat před zraky hlavního sudího. Jasná žlutá karta.
     
    75
    Cook do souboje s De Bruynem přiběhl jako tank a navíc ještě o poznání později než jeho soupeř. Už od počátku bylo jasné, že z tohoto kontaktu nemůže vzejít nic dobrého, a je tomu tak – domácí stoper inkasuje žlutou kartu.
    74. Nicolás Otamendi (MAC)
     
    74
    Teď si domácí museli pořádně oddechnout, Manchester se totiž poprvé v tomto utkání mohl dostat do vedení. Hosté měli k dispozici rohový kop, Kevin De Bruyne svým centrem nalezl Otamendiho, po jehož nenápadné hlavičce míč skončil na vzdálenější tyči.
     
    73
    Za potlesku z ochozů Vitality Stadium hrací plochu opouští Jermain Defoe, jehož místo na hrotu útoku vedle Kinga pro zbývající průběh utkání zaujme Benik Afobe.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Nicolás Otamendi (Manchester City).
     
    66
    Podle očekávání se na hřiště podívá Agüero, který tak vytvoří obávanou útočnou dvojici s mladičkým Jesusem. Dnešní utkání naopak skončilo pro nevýrazného Bernarda Silvu.
    61. Joshua King (BTH)
     
    61
    Obrovská šance The Cherries, kteří si ztracené vedení mohli zničehonic vzít zpět! Obrovskou chybu vyrobili přihrávající Otamendi a zpracovávající Danilo, kteří nabídli balon Danielsovi. Ten našel nehlídaného Kinga, jenž z hranice šestnáctky orazítkoval tyč hostující svatyně.
     
    56
    Žlutým kartónem je odměněn i David Silva, který si po předchozí situaci neodpustil nevhodné poznámky k hlavnímu sudímu Deanovi.
     
    56
    Po ztrátě balonu ve středu hřiště se do protiakce řítil rychlonohý Joshua King, konečnou se pro něj však stal souboj s Kompanym, který jej za cenu žluté karty nepustil dále.
    44. Fernandinho (MAC)
     
    44
    Mings si ukousl až příliš velké sousto, když se rozhodl pro kličku mezi dva napadající hráče. O balon podle očekávání přišel, načež Gabriel Jesus krásnou patičkou uvolnil Fernandinha, jehož rána z ostrého úhlu byla pořádně jedovatá, Asmir Begović ale znovu podržel svůj tým.
     
    28
    Další příležitost pro hostující celek! Akci Manchesteru znovu táhl velmi dobře hrající David Silva, který měl mnoho variant, jak s míčem naložit. Nakonec jej předložil pro Danila, který z úhlu prověřil Begoviće, domácí gólman si ale znovu věděl rady.
    25. Gabriel Jesus (MAC)
     
    25
    A nechybělo mnoho k tomu, aby se svěřenci Pepa Guardioly dočkali parádního obratu během několika minut! Pas od Mendyho z levé strany proskákal skrze téměř celou šestnáctku až k Jesusovi, ten ale z první těsně minul branku Asmira Begoviće.
     
    23
    Aké zazmatkoval pod nátlakem Gabriela Jesuse, kterého byl nucen zastavit jen za cenu faulu a žluté karty. Dost možná mohla být vytažena karta červené barvy, nizozemský obránce totiž v daný moment plnil roli posledního hráče.
    21. Gabriel JESUS - 1:1
     
    21
    Manchester City právě vstřelil branku!
    O chvíli později si ale obrana domácích vybrala slabší moment a Manchesteru se na to konto z první vážnější šance podařilo srovnat! Sterling byl ve středu faulován, načež Ferandinho The Cherris zaskočil rychlou rozehrávkou přímého kopu, když posunul míč k Davidu Silvovi. Ten zvedl hlavu a narýsoval parádní kolmici pro GABRIELA JESUSE, který se tváří v tvář vybíhajícímu Begovićovi nezmýlil.
    19. Jermain Defoe (BTH)
     
    19
    No vida, domácí málem vedli už o dvě branky, hráči Manchesteru potřebují pořádný budíček! Další ztráty se dopustil Fernandinho, načež Andrew Surman nalezl v šestnáctce nehlídaného Defoa, jeho ránu z první ale výtečně zlikvidoval pozorný Ederson.
    13. Charlie DANIELS - 1:0
     
    13
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    Tlak od úvodních minut se domácím vyplatil, další z jejich ofenzivních výpadů totiž skončil brankou, která bude dost možná kandidovat na gól roku tohoto ročníku anglické nejvyšší soutěže. Z levé strany se do vápna pokoušel prodrat Gosling, jeho centr ale byl odvrácen Danilem. Ten však balon odklidil pouze do míst, kde číhal CHARLIE DANIELS a ten se náramnou pumelicí pod horní tyč postaral o premiérovou trefu Bournemouthu v této sezoně.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 13. Daniels – 21. Jesus (Silva), 90+7. Sterling (Danilo)

    Karty:   23. Aké (BTH), 75. S. Cook (BTH), 86. Mings (BTH), 90+5. A. Smith (BTH), 90+7. Arter (BTH) – 56. Kompany (MAC), 56. Silva (MAC), 67. Otamendi (MAC), 79. Mendy (MAC), 90+3. Sterling (MAC)   90+9. Sterling (MAC)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:14.
    AFC Bournemouth: Begović – A. Smith, S. Cook, Aké, Mings, Daniels – Gosling, Surman (C), Arter – J. King, Defoe (73. Afobe, 90+4. Mousset).
    Náhradníci: Boruc – B. Smith, L. Cook, Fraser, Ibe, Mousset, Afobe.

    Manchester City: Ederson – Danilo, Kompany (C), Otamendi, Mendy – Fernandinho – B. Silva (66. Agüero), Silva (90+10. Stones), De Bruyne, Sterling – Jesus (82. Sané).
    Náhradníci: Bravo – Stones, Agüero, Mangala, Delph, Sané, Y. Touré.

    Rozhodčí: Mike Dean – Simon Long, Ian Hussin

    Diváci: 10 419
    bahis siteleri