Mechelen – Standard 0:2 (kon.) | Club Bruggy – Mons 2:0 (kon.) | Charleroi – Beerschot 1:0 (kon.)
Lokeren – Gent 2:2 (kon.) | Lierse – Cercle 1:1 (kon.) | Waasland-Beveren – Kortrijk 1:0 (kon.)
konec
Lierse SK
1:1 (0:0)
Cercle Bruggy KSV
Sobota 15.12.2012, 20:00 • Het Lisp, Lier (14 538) • Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek večera. (21:59:50)
     
    Utkání mezi týmy Lierse SK a Cercle Brugge KSV, tak nakonec končí remízou 1:1. Domácí tým skvěle navázal na konec první půle, kdy svou aktivitou jednoznačně předčil hostující mužstvo, a už po pár vteřinách druhé půle otevřel gólový účet zápasu Rachid Bourabia.

    Poslední celek ligy Brugge byl po celý druhý poločas v zakončení jalový, a když se nechal v 83. minutě vyloučit Gudjohnsen, zdálo se, že je rozhodnuto. Obrovská euforie však na hostující straně zavládla jen o pár minut později, když v 89. minutě vyrovnal Lukas Van Eeno. V závěru museli hostí dohrávat dokonce v devíti kvůli vyloučení Mestdagha, i tak si Cercle Brugge dokázalo remízu 1:1 pohlídat a z Het Lisp si odváží cenný bod.
     
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Střelec jediné domácí branky Rachid Bourabia odchází ze hřiště, místo něj přichází Jason Adesanya.
     
    90
    Cercle Brugge nakonec budou dohrávat zápas v devíti! Druhou žlutou v dnešním utkání totiž viděl Niels Mestdagh (CRB) a je vyloučen.
     
    89
    Cercle Brugge právě vstřelilo branku!
    Už se zdálo, že si domácí ponechají všechny tři body, jenže osud zápasu bude zřejmě nakonec úplně jiný! LUKAS VAN EENO proniknul s míčem až do vápna a střelou na vzdálenější tyč vyrovnává!
     
    83
    Eidur Gudjohnsen je během chvíle zmiňován už potřetí, jenže teď by on sám byl nejradši, kdybychom ho nezmiňovali. Islanďan totiž zezadu zbytečně podrazil střelce zatím jediného gólu Bourabiu a dostává červenou kartu!
     
    82
    Gudjohnsen měl k dispozici volný přímý kop, jeho střela ale míří hodně vysoko nad domácí klec.
     
    81
    I Eidur Gudjohnsen (CRB) to se svou agrasivitou přehnal a taktéž obdržel žlutý kartón.
     
    80
    Kevina Janssense fauloval domácí bek Jonas Heymans (LRS) a dostává ze vůj nedovolený zákrok žlutou kartu.
     
    78
    Poslední střídání přichystal hostující kouč Foeke Booy. Gregoryho Mertense nahradí Wilson Rudy.
     
    75
    První změna tváří na domácí straně. Dolly Menga jde ze hřiště, na trávník naopak příchází Julien Vercauteren.
     
    70
    Cercle Brugge působí v ofenzivě docela zoufale, i když se teď na chvíli hostující tým usadil na útočné polovině, po chvíli míč zase ztrácí a musí uhánět zpět.
     
    67
    V 67. minutě dochází ke druhému střídání na straně Cercle. Tim Smolders přenechává místo na hříšti Kevinu Janssensovi.
     
    63
    Mushaga Bakenga se s míčem prodral až na hranici vápna, odkud vyslal na Selse nepříjemnou ránu. Domácí brankář však nadvakrát tento pokus dokázal zkrotit.
     
    61
    Hans Cornelis (CRB) je dnes již třetím hráčem Cercle Brugge, který dsotal žlutou kartu.
     
    57
    Hostující trenér Foeke Booy svými hlasivkami mohutně pobízí své svěřence k ofenzivní hře.
     
    54
    A Cercle mohlo z rychlého kontru srovnat s Lierse krok. Michael Uchebo ale svou střelu namířil jen pár centimetrů vedle od levé tyčky Selsovy branky.
     
    52
    K míči se postavil Karim Saïdi, jenže se svým přízemním pokusem na Verbista nevyzrál! Hostující brankář drží naděje svého týmu stále nad vodou!
     
    52
    Lierse bude kopat penaltu!
     
    46
    Ještě před začátkem poločasu došlo ke střídání na hostující straně. Kristof D'Haene byl nahrazen Karlem Van Roosem.
     
    57
    Hostující trenér Foeke Booy svými hlasivkami mohutně pobízí své svěřence k ofenzivní hře.
     
    51
    A právě Karel Van Roose (CRB) dostává žlutou kartu.
     
    49
    Lierse po vstřelené brance snad ještě více ožilo, hráči Cercle chvílemi vůbec nestíhají.
     
    46
    Lierse právě vstřelilo branku!
    To, co se domácím fotbalistům nepovedlo na konci první půle, se povedlo hned na začátku druhého poločasu. Chvíli po nástupu na trávník se přesnou střelou prosazuje RACHID BOURABIA.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas utkání mezi předposledním a posledním celkem belgické Jupiler League nám branku nepřinesl. Od úvodních minut střetnutí mají převahu fotbalisté Lierse, Cercle Brugge se k ohrožení Selsovy klece mockrát nedostalo. I přes velký domácí nápor jeale stav bezbrankový, doufejme, že následující pětačtyřicetiminutovka nám už nějakou branku přinese.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Rachid Bourabia mohl v nastavení vsítit první branku zápasu! Z těsné blízkosti Verbistovy branky však domácí fotbalista hostující svatyni minul.
     
    41
    V dobré šanci se objevila domácí dvojice Hazurov - Ell Gabbas. Hazurov nahrál na egyptského forvarda, který střelou z první otřel svůj pokus o síť pouze z boku!
     
    38
    Obránce hostů Hans Cornelis, zůstal po jedno ze soubojů chvíli ležet na trávníku, zdá se ale, že v utkání bude pokračovat.
     
    35
    Domácí mužstvo i nadále hledá recept, jak dostat míč do hostující sítě. El-Gabbas byl už ve vápně přichystán ke střele, na poslední chvíli ho ale zastavili beci hostujícího celku. I přesto se však Cercle nemohou dostat ani ze své poloviny hřiště.
     
    33
    Lierse mělo k dispozici volný kop, Menga z něj našel hlavu Bourabii, který však svůj pokus mezi tři tyče nevměstnal.
     
    29
    Niels Mestdagh (CRB) musel rozběhnutého Mengu faulovat, za což od rozhodčího vidí žlutou kartu,
     
    27
    Tlak domácích kulminuje, střela Bourabii jen těsně minula pravou tyčku hostující branky!
     
    25
    Ani další pokus domácího celku skóre nemění, Dolly Menga mířil totiž jen do náruče brankáře Verbista. Dobrou zprávou pro domácí fanoušky je alespoň to, že se jejich miláčci začínají znovu dostávat do provozní teploty.
     
    22
    Nyní se však domácímu záložníkovi Rachidu Bourabiovi podařilo alespoň vystřelit na Verbistovu klec, jenže tento projektil nemohl skončit brankou.
     
    20
    Lierse se po úvodním náporu nedaří projít přes obranu Cercle Brugge.
     
    15
    První velkou příležist si po ospalém začátku vytvořili hosté. Záložník Van Eeno, který našel ve vápně dobře postaveného Gudjohnsena. Proti němu ale výtečně zasahuje brankář Matz Sels.
     
    13
    Atmosféra na stadionu Het Lisp je hodně chladná, což domácím fotbalistům moc nevyhovuje. Změní to branka v jedné z sítí?
     
    11
    Jde vidět, že souboj dvou posledních týmů první belgické soutěžě bude hodně o bojovnosti, doufejme však, že uvidíme i nějaké góly.
     
    9
    Cercle Bruggy se snaží alespoň na chvíli zastavit domácí nápor, avšak jak Gudjohnsen, tak Uchebo míč na svých kopačkách neudrželi.
     
    7
    Lierse si svou aktivitou vybojovalo rohový kop, z něj však branku hostujícího gólmana Brama Verbista neohrozilo.
     
    5
    Domácí tým nadále pokračuje ve stejném stylu, ve kterém do utkání vstoupil. Do šance se nyní prodíral Dolly Menga, který má velkou chuť hrát.
     
    2
    Jako první se do útoku vydal tým domácího Lierse. Menga z levého křídla přenesl hru na Bourabiu, který se pokusil zastrašit Verbista hlavičkou. Brankář hostů ale s tímto pokusem neměl problémy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lierse SK: Sels – Saïdi, Okka, Ayew, Heymans – Wils T., Lambot, Bourabia – Hazurov, El-Gabbas, Menga.

    Cercle Brugge KSV: Verbist – Wils S., Cornelis, Mertens, D'Haene – Mestdagh, Smolders, Van Eeno – Gudjohnsen, Bakenga, Uchebo.

    Rozhodčí: Colemonts – Meers, Waroux .
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    V této sezoně se už týmy jednou utkaly. Hrálo se na hřišti Brugge a Lierse vyhrálo 3:0. Dvě branky hostů vstřelil Bourabia Rachid.
     
    CERCLE BRUGGE KSV

    Brugge jsou na tom ještě hůř, jak domácí celek. Po devatenácti zápasech mají na svém kontě pouze dvanáct bodů a patří jim poslední šestnáctá příčka. Hosté zatím pouze třikrát vyhráli, třikrát remizovali a už třináctkrát prohráli. Brugge má nejhorší obranu v soutěži. Hosté inkasovali už 41 branek!

    Trenérem mužstva je Foeke Booy.
     
    LIERSE SK

    Domácí mají na svém kontě po devatenácti zápasech 16 bodů a patří jim předposlední patnáctá pozice. Lierse v této sezoně zatím pouze třikrát vyhrálo, sedmkrát remizovalo a devětkrát prohrálo.

    Založen byl roku 1906. Čtyřikrát vyhrál belgickou ligu (1931-32, 1940-41, 1941-42, 1959-60, 1996-97) a dvakrát belgický pohár (1968-69, 1998-99). Do 1. ligy vstoupil prvně v sezóně 1927/28. Největším mezinárodním úspěchem klubu je čtvrtfinále Poháru UEFA 1971/72. Patří k pěti belgickým klubům, které hrály základní skupinu Ligy mistrů (Anderlecht Brusel, Bruggy, Racing Genk, Standard Lutych).
     
    Přeji krásný večer všem fanouškům dobré kopaná. Belgická nejvyšší soutěž má na programu 20. kolo a my budeme sledovat utkání mezi Lierse a Cercle Brugge. Mírným favoritem tohoto duelu je podle sázkových kanceláří domácí celek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    David Jahoda

    Branky: 46. Bourabia - 89. Van Eeno

    Karty:   80. Heymans (LRS) - 29. Mestdagh (CRB), 51. Roose (CRB), 61. Cornelis (CRB), 81. Gudjohnsen (CRB)   83. Gudjohnsen (LRS) - 90. Mestdagh (CRB)


    Lierse SK: Sels – Heymans, Okka, Saïdi, Ayew – Wils T., Bourabia (91. Adesanya), Lambot – El Gabbas, Hazurov, Menga (75. Vercauteren).
    Cercle Bruggy KSV: Verbist – Mestdagh, Mertens (78. Rudy), Wils S., Cornelis – Van Eeno, Smolders (67. Janssens), D'Haene (46. Van Roose) – Bakenga, Gudjohnsen, Uchebo.

    Rozhodčí: Colemonts – Meers, Waroux