Slavia – Chomutov 4:1 (kon.) | K. Vary – Liberec 1:3 (kon.) | Vítkovice – Sparta 4:5 (kon.)
Zlín – Motor ČB 5:2 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 5:3 (kon.) | Plzeň – Kladno 4:1 (kon.)
Litvínov – Třinec 6:5 (po s.n.)
konec
HC Dynamo Pardubice
5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
HC Kometa Brno
Neděle 06.01.2013, 17:00 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hosté z Brna příjíždějí do Pardubic v pozici šestého celku extraligové tabulky. Kometa v pátečním utkání konečně přerušila nepříznivou sérii pěti proher a v napínavém klání to odnesl prohrou po nájezdech tým Vítkovic, když si dvě trefy připsal Jakub Svoboda.
     
    Pardubický tým je sice až na jedenácté příčce, avšak poslední dva zápasy a v nich dvě výhry vzbuzují mírný optimismus. Ten je před dnešním utkáním navíc podpořen novou akvizicí Tomášem Rolinkem, který se vrací do klubu po čtyřech a půl letech v Kontinentální hokejové lize. Na lavičce aktuálního mistra navíc podpoří dosavadní dvojici Trličík - Lubina v pozici asistenta trenéra David Pospíšil.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Salfický (Růžička)– Benák, Drtina, Kočí, Gawryletz, Vašíček, Zdráhal, O. Starý – Bartek, Rolinek, Somík – Nosek, T. Zohorna, Šagát – Veselý, Kousal, Buchtele – Cetkovský, Nahodil, Semorád.

    Trenéři: Mojmír Trličík, Ladislav Lubina a David Pospíšil

    HC Kometa Brno: Trvaj (Falter) – Žižka, Kováčik, Bičánek, Švrček, Valach, Malec, Dujsík – T. Svoboda, Divíšek, J. Svoboda – H. Zohorna, Čermák, J. Hruška – Erat, Petrovický, Dlouhý – Dočekal, Koreis, Burián – Wasserbauer.

    Trenéři: Zdeněk Venera a Ladislav Oslizlo

    Rozhodčí: Fraňo, Minář – Bláha, Kostka.
     
    Velmi slušně zaplněná ČEZ Arena již vítá oba celky na ledové ploše, a tak již za malou chvíli duel 37. kola začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Jako první se do zakončení dostala Kometa, konkrétně z pravé strany Tomáš Svoboda, ale Salfický vyráží.
     
    00:35
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Opět skvělý start do utkání v podání domácích hráčů. Rolinek skvěle najel z pravé strany před Trvaje, který jeho zakončení vyrazil. Poradil si i s dorážkou Barteka, ale ve skrumáži si už puk nenašel, když kapitán Pardubic skóruje RADOVAN SOMÍK do odkryté klece. Asistence: Martin Bartek a Tomáš Rolinek.
     
    01:40
    Brno v útočné třetině, avšak bez většího úspěchu, když domácí brankář nemusí vážněji zasahovat.
     
    02:47
    Cetkovský v útočném pásmu neudržel kotouč a hostující tým šel do brejku. Ten však nezvládl Koreis, který neviděl na levé straně ideálně volného spoluhráče, a tak po svém nahození odjíždí střídat.
     
    03:47
    Čermák na Jana Hrušku, který z levé strany netrefuje Salfického klec. To se povedlo až po ráně Hynka Zohorny, ale domácí brankář si poradil.
     
    04:13
    Po výjezdu zpoza branky zkoušel Salfického překonat opět Jan Hruška, jenže ani tentokrát to není úspěšné. Hostující forvard brankáře Pardubic nepropálil.
     
    04:43
    Kometa pokračuje v mírném tlaku a práci má opět Salfický. Střelu z útočného pásma v podání Radka Dlouhého ukrývá do výstroje.
     
    05:22
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Fatální minela hostujícího brankáře Trvaje posílá aktuálního mistra do dvoubrankového náskoku. Brankář Komety vyjel za branku, kde chtěl puk poslat po mantinelu, avšak našel pouze hůl útočníka JANA VESELÉHO, který pohodlně uklízí kotouč do prázdné klece. Pro domácího mladíka to je vůbec první branka v extralize. Bez asistence.
     
    05:22
    A Jiří Trvaj pro dnešek dohrál, když odjíždí na lavičku. Jeho místo zaujme Martin Falter.
     
    06:02
    Ohrožení domácí branky má na svědomí Tomáš Divíšek, který pálil z mezikruží jen těsně mimo Salfického. O něco později mohl zakončovat po nahrávce od Rolinka Somík, ale netrefil.
     
    06:56
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté z Brna snižují na 1:2! Divíšek našel od levého mantinelu pěknou nahrávkou volného TOMÁŠE SVOBODU, který před odkrytou brankou nezaváhal a pohodlně skóruje. Asistence: Tomáš Divíšek a Radim Bičánek.
     
    08:01
    Na ledě to začíná jiskřit. Pár hraničních zákroků rozhodcovská dvojice neposoudila vyloučením, a tak se vylučuje až po menší šarvátce za domácí brankou. Dvě minuty vidí domácí Buchtele (hrubost) a hostující Leoš Čermák (vražení na hrazení) s Jozefem Kováčikem, který pyká za hrubost.
     
    08:50
    Domácí tým hraje přesilovku pět na čtyři a má celkem slušné šance. Pálil Rolinek a tečoval před Falterem i Somík, ale zatím bez úspěchu.
     
    10:08
    Kometa již hrála v plném počtu, když po pravé straně pelášil Jakub Svoboda. Ten následně i vypálil a jeho skrytá rána nadělala Salfickému nemalé problémy. Domácí brankář vyráží betonem jen s velkými obtížemi mimo.
     
    10:21
    Nyní si Pardubice zahrají opět přesilovou hru. Po ráně Veselého byl faulován v možné dorážce Buchtele, a tak vidí Jan Švrček dvě minuty za hákování.
     
    11:03
    Drtina ztratil ve středním pásmu kotouč a Kometa může v klidu kombinovat na vlastní polovině. To končí až vyhozením puku obránce Valach.
     
    11:57
    Gawryletz dobře zastavil bruslí kotouč v útočném pásmu a poté vypálil. Falter ale jeho pokus dobře vyrazil.
     
    12:29
    Kometa již hrála v plném počtu, když se ke druhému zakončení v krátkém intervalu dostal Nahodil, ale jeho přízemní pokus hostující brankář vyráží.
     
    12:44
    Brno následně jde opět do čtyř. Jozef Kováčik dostává dvě minuty za zdržování hry, když vyhodil nešťastně touš do zámezí.
     
    13:11
    Po tečované ráně Benáka se k zakončení dostal Tomáš Rolinek, který byl sice tísněn, avšak dokázal vypálit. Jeho rána šla mimo Falterovu branku.
     
    14:53
    Domácím se nepovedlo založit útok a Nosek nahrává na hokejku Divíška. Kometa je následně v plném počtu.
     
    15:47
    Jan Hruška se u levého mantinelu zbavil jednoduchou kličkou Vašíčka a z těžkého úhlu dokonce vypálil. Dušan Salfický jeho pokus vyráží mimo svou klec.
     
    16:40
    Valachovu střelu z pravé strany zkoušel tečovat Koreis, avšak puk mu zůstal na hokejce a v těžké situaci zakončit nedokázal.
     
    17:31
    Bartek nenašel přesnou nahrávkou Rolinka, a tak tu máme zakázané uvolnění, po kterém se vhazuje po pravici Dušana Salfického.
     
    18:05
    Zaváhání v domácí rozehrávce mohl potrestat po průnikové nahrávce Jan Hruška, jenže tomu radost ze zakončení bere skvělým obranným zákrokem vracející Buchtele.
     
    18:31
    Velká šance hostů z Brna! Hynek Zohorna našel na pravé straně volného Tomáše Žižku, kterému odkrytá branka nabídla vyrovnání na 2:2! Hostující asistent kapitána však kotouč netrefuje!
     
    19:46
    Konec první a začátek druhé třetiny se pravděpodobně ponese ve znamení přesilovky Komety Brno. Za podražení je totiž vyloučen Marek Drtina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zatím vidíme skvělý hokej. Domácím vyšel úvod a hned v první minutě šel po Rolinkově akci do vedení, když skóroval Somík. Když v 6. minutě zvýšil na 2:0 Veselý hostující brankář Trvaj odjel po své chybě na střídačku a nahradil jej Falter. Kometa se poté herně zvedla a alespoň snížila na rozdíl jediné branky, když po nádherné nahrávce Divíška skóroval Tomáš Svoboda. Druhá třetina začne přesilovkou Komety Brno pravděpodobně v 17:51.
     
    Pro zajímavost lze doplnit, že novic v domácím dresu Tomáš Rolinek strávil na ledě přesně 5:47 při jeho osmi pobytech na ledové ploše. Asistoval při první brance utkání, vypálil čtyřikrát a ve statistice vhazování má na svém kontě čtyři výhry a tři prohry.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Kometa v útočném pásmu moc dlouho není, když ji výhozem posílá ven Rolinek.
     
    20:56
    Zohorna nezastavil pomalý puk a na levé straně se k velké šanci dostal Jakub Svoboda. Ten však kotouč netrefil ideálně, a ten tak s e Salfického pomocí končí před brankovou čárou.
     
    21:35
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Výběr trenérů Trličíka, Lubiny a Pospíšila udeřil v oslabení a zvyšuje na rozdíl dvou branek. Dost prostoru dostal v útočné třetině Václav Benák, jenž z pravé strany našel před brankou JANA BUCHTELEHO, který přízemním pokusem prostřeluje Martina Faltera. Asistence: Václav Benák a Tomáš Nosek.
     
    22:36
    Již se hrálo v plném počtu na obou stranách, když se do menších šancí dostala hostující Kometa. Ránu Viléma Buriána domácí brankář chytá do výstroje.
     
    22:50
    Brno si nyní zahraje přesilovou hru. Za sekání je totiž vyloučen útočník Martin Bartek.
     
    23:23
    Z levého kruhu pálil Jan Švrček, jenže pokus jde po teči nad branku. Kometa alespoň zůstane v útočném pásmu, kde se vhazuje.
     
    23:35
    Po nahrávce od Bičánka pálil opět Švrček a tentokrát to bylo zajímavější. Ránu bez přípravy ale Salfický za svá záda nepropustil.
     
    24:50
    Celkem povedená, avšak brankově nevyužitá přesilovka Komety Brno právě končí, když Bartek vstupuje na led.
     
    25:08
    Brejk do domácí obrany sice nebezpečným zakončením sice neskončil, ale i tak musí Salfický raději puk ponechat pod lapačkou.
     
    25:40
    Petrovický po své výjezdu zpoza branky zkoušel z otočky vypálit, avšak jeho přízemní pokus skončil na první hráči Pardubic.
     
    27:08
    Nyní je k vidění na ledové ploše pouze řada nepřesností na obou stranách.
     
    27:21
    Až o pár vteřin později byl v zajímavé pozici Zohorna, který ale nahrávku od Noska v branku nepřetavil.
     
    27:57
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí soubor se zhruba v polovině utkání dostává do vedení o tři branky! Kousal našel od pravého mantinelu JANA BUCHTELEHO, který si puk pěkně potáhl mezi kruhy a následnou táhlou ranou překonává Martina Faltera v brance Komety. Asistence: Robert Kousal a Jiří Vašíček.
     
    28:11
    Kometa právě vstřelila branku!
    Odpověď ale netrvala vůbec dlouho, 2:4! Po chybě domácího beka Drtiny projel podél pravého mantinelu Hynek Zohorna. Šikovný forvard hostí našel zpětnou nahrávkou zpoza branky LEOŠE ČERMÁKA, který z bezprostřední blízkosti prostřeluje bezmocného brankáře Pardubic. Asistence: Hynek Zohorna a Jan Švrček.
     
    28:44
    Bartek našel chytrou nahrávkou v mezikruží si sjíždějícího Travise Gawryletze, jehož prudká rána míří bohužel pro domácí jen do středu branky, kde je připraven Falter.
     
    29:25
    Ostrým faulem na domácího Šagáta se provinil hostující bek Tomáš Malec. Za podražení je vyloučen na dvě minuty.
     
    29:44
    Hosté hrozí v oslabení. Z levé strany pálil na domácí klec Tomáš Divíšek a jen skvělý zákrok Salfického zastavuje tuto ostrou ránu.
     
    30:00
    V pohodě hrající Buchtele posunul puk v útočném pásmu na levou stranu na Kousala, jehož táhlá rána končí ve výstroji Martina Faltera.
     
    30:31
    Nabídku Kočího zkoušel z pravé strany poslat do branky Kousal, ale netrefil. I tak zůstal domácí tým v útočném pásmu a hrozil po ráně Gawryletze, kterou tečoval Nosek. Naštěstí pro hosty šla teč vysoko nad.
     
    31:25
    Hosté hrají v plném počtu. V závěru přesilové hry ještě zkoušel Bartekovu střelu tečovat Rolinek, ale neuspěl a Falter střelecký pokus vyrazil.
     
    31:47
    Po vhazování v útočné třetině domácích pálil z otočky Tomáš Zohorna. Pokus však jde mimo Falterovu klec.
     
    32:34
    Přesilovka pro Kometu Brno. Za podražení dostává dvě minuty Václav Benák.
     
    33:01
    Kováčikova bomba z pravé strany končí na dobrém zákroku Dušana Salfického. Domácí následně vyhazují.
     
    33:35
    A daří se jim to znovu. Kometa se nedokáže usadit v útočné třetině.
     
    34:21
    Nebezpečná teč v podání Jana Hrušky končí ve výstroji Salfického. Hruška dobře tečoval Bičánkovu ránu, ale na domácí brankáře nevyzrál.
     
    34:42
    Pardubický tým již hrál v plném počtu, když se do zakončení dostal Hynek Zohorna. Mířil ale jen do výstroje domácího brankáře.
     
    34:55
    Nedovolené bránění Leoše Čermáka domácím nabídne výhodu přesilové hry pět na čtyři.
     
    35:24
    Gawryletzova slušná rána po nahrávce od Buchteleho končí jen na připraveném brankáři Komety Brno.
     
    35:46
    A podobná situace i o pár vteřin později. Tentokrát ale Martin Falter zasahuje skvěle svým betonem.
     
    36:25
    Po Benákově dobrém založení útoku se k zakončení dostal Bartek, jenže ani on neuspěl, když zakončení posílá jen do středu branky, kde stojí Falter.
     
    36:54
    Divíšek sice na útočné polovině vybojoval puk, avšak k zakončení hostů to nevedlo. Zakončení se neudálo ani na druhé straně v brejku tří na dva, když nahrávku zkazil Benák.
     
    37:09
    Bartek nahrál do ideální pozice pro Tomáše Rolinka, který ale sám před Falterem neuspěl, když nechal vyznamenat jeho lapačku.
     
    37:29
    Přesilovka pro HC Kometu Brno. Za držení je totiž vyloučen útočník Pardubic Martin Šagát.
     
    38:23
    Hostům se v ní ale zatím příliš nedaří. Jsou sice v útočném pásmu, ale Salfický je skoro bez práce. V dobré pozici zkoušel pálit Švrček, jenže zlomil hůl.
     
    39:04
    Z levé strany to zkusil na domácí branku i Tomáš Divíšek, jenže ani jeho zakončení švihem gólem nekončí. Domácí brankář Salfický sice puk musel jistit až druhým zákrokem, ale nakonec si poradil.
     
    39:23
    Malec zaváhal v obranné třetině a musel to řešit faulem. Jeho sekání na Zohornu je potrestáno vyloučením, a tak chvíli uvidíme hru čtyř proti čtyřem.
     
    39:29
    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice již hraje v plném počtu a začíná jí přesilová hra.
     
    39:51
    Kočího ránu od modré čáry vyráží Falter mimo svou klec.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I ve druhé části byl k vidění velmi zajímavý hokej plný šancí a tří branek. Nejprve na 3:1 zvýšil Jan Buchtele, aby ten samý hráč ve 28. minutě upravil na rozdíl tří branek. Kometa se ale nepoložila a díky okamžité odpovědi v podání Čermáka snížila na prozatimních 4:2. Třetí třetina začne pravděpodobně v 18:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:46
    Velká tlak domácí v úvodu třetí třetiny! Pálil Benák a po nahrávce od Kočího i Bartek, ale ten z pravé strany trefil pouze tyč.
     
    41:26
    Oba celky již hráli v plném počtu, když se k zakončení z mezikruží dostal Robert Kousal. Jeho ránu Falter dobře zastavuje lapačkou.
     
    41:45
    Zakázané uvolnění Pardubic stěhuje hru před Salfického, kde se bude po levici domácího brankáře vhazovat.
     
    42:29
    Jan Hruška to zkusil středem domácí obrany, ale do zakončení se neprodral. Benák sice posléze vyhodil do středního pásma, avšak hra je přerušena po nahození Komety Brno, které přikryl pod lapačkou brankář Salfický.
     
    43:55
    Bartek dobře zastavil kotouč a i když v útočném pásmu nezakončil, tak tu byla šance domácích. Tu měl dojíždějící Tomáš Zohorna, který však sám před Falterem nezakončil ideálně a pálí pouze do něj.
     
    44:54
    Kousal přenechal puk v útočném pásmu pro Buchteleho, jehož následnou vyraženou střelu mohl z levé strany dorazit za Faltera, ale neuspěl. Dobře zapracovala hostující defenzíva.
     
    45:34
    Na druhé straně pálil těsně za modrou jeden z hostujících borců a Salfický se za pukem pouze ohlédl. Dělovka mířila jen pár centimetrů vedle jeho branky.
     
    46:45
    Petrovický navezl kotouč do útočného pásma, kde se po nahrávce zpoza branky dostal ke střele Erat. Salfický je připraven a chytá.
     
    47:31
    Koreis v útočné třetině hrozil, avšak do zakončení se dostal až obránce Žižka. Ten však ani ve své druhé velké šanci večera neuspěl, když jej famózně vychytal Salfický. Ten proti jeho ráně použil vyrážečku a po skvělém zákroku mu aplauduje plná ČEZ Arena.
     
    49:18
    Bartek hledal po nahrávce ze středu hřiště před brankou Rolinka, který tečuje pouze do připraveného Martina Faltera.
     
    49:37
    Kousalovu ránu zkoušel dorážet Buchtele, ale přes hostující beky se do pořádné střely nedostal. Navíc stál blízko Faltera, a ten si situaci pohlídal.
     
    50:15
    Jan Hruška na Hynka Zohornu, který z levé strany pálí pouze do výstroje domácí brankáře Salfického.
     
    50:57
    Kováčik se sice elegantní kličkou obtočil kolem Nahodila, ale ten pokračoval v akci a následnou ránu hostujícího beka zblokoval do ochranné sítě. Vhazuje se po levici Dušana Salfického.
     
    51:32
    Valacha snažejícího se o střelu dostal z útočného pásma Tomáš Nosek a domácí si mohou na malý okamžik odpočinout.
     
    52:37
    Kometa si teď v útočné třetině moc nevyhověla a po řadě nepřesných nahrávek se sama dostává do středního pásma.
     
    53:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Máme zaděláno na drama! Hostující tým totiž snižuje na rozdíl jediné branky. Ránu Hynka Zohorny z otočky ještě domácí brankář vyrazil, stejně tak si vedl i proti další dorážce, ale tu vyrazil pouze na levou stranu na hůl LEOŠE ČERMÁKA, pro kterého nebylo problémem zakončit do volné klece. Pro asistenta kapitána Komety Brno to je dnes již druhá trefa. Asistence: Tomáš Malec a Jan Hruška.
     
    53:59
    Vpád Jakuba Svobody do útočné třetiny sice Kousal zastavil, jenže domácí mladík následně najel do branky a hra se přerušuje.
     
    54:17
    Semoráda zastavuje u pravého mantinelu hvizd sudího, který vidí ofsajd. Vhazovat se tak bude ve střední třetině.
     
    54:31
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pátá branka domácích přichází po chybě Komety Brno při střídání. Za obranou hostů stál MARTIN BARTEK, který přebral před útočnou modrou skvělou nahrávku Somíka, jenž jej našel pasem o mantinel přes celé hřiště. Bartek ujížděl sám na Faltera a prudkou ranou na lapačku se prosazuje, a tak zvyšuje na 5:3! Asistence: Radovan Somík.
     
    56:06
    Domácí tým v útočném pásmu, kde však Šagát z pravé strany nedokázal trefit brankový prostor.
     
    56:19
    Snahu hostí na druhé straně ukryl Salfický pod svou lapačku. Vhazovat se bude po jeho pravici v útočné třetině Komety Brno.
     
    56:22
    Po něm pálil hodně ostře Jan Švrček, ale na zákrok domácího brankáře nevyzrál. Ten vyráží jeho pokus výstrojí.
     
    56:44
    A další střela. Tentokrát mířil do připraveného Salfického Radim Bičánek. Následně se bude vylučovat.
     
    56:44
    Pardubický Tomáš Nosek dostane dvě minuty za krosček, Tomáš Divíšek z Komety vidí dvě minuty za sekání.
     
    57:18
    Čermák připravil puk na pravou stranu pro Žižku, jehož přízemní pokus zastavuje Salfický s pomocí hole betony.
     
    58:35
    V poskytnuté výhodě pálil po nahrávce od Rolinka jeho spoluhráč Bartek, ale Falter stačil vyrazit.
     
    58:45
    Již se hrálo v plném počtu na obou stranách, avšak dlouho to netrvá a uvidíme další přesilovku Pardubic. Za vysokou hůl je vyloučen bývalý hráč Slavie Praha Tomáš Svoboda.
     
    59:18
    Kometa se zatím dobře brání, ale při následném útoku ji zastavuje dobrým obranným zákrokem Martin Bartek.
     
    59:49
    Puk má na hokejce Václav Benák, utkání se dohrává. Tři body dnes zůstávají v Pardubicích.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Pěkný hokejový podvečer je u konce! Domácí tým položil základy svého vítězství hned v úvodních minutách dnešního klání, když v 6. minutě dával Veselý již na 2:0. Kometa se sice vždy dokázala vrátit na rozdíl jediné branky, ale na srovnání to nikdy nestačilo. Uklidňující trefu na 5:3 přidal pro domácí Martin Bartek, který využil labužnické nahrávky Radovana Somíka. Nejlepší hráči utkání: Jan Buchtele (PCE) - Martin Falter (KOM). (19:34:05)
    Marken.cz

    Martin Mišovec

    Branky a nahrávky: 1. Somík (Bartek, Rolinek), 6. Veselý, 22. Buchtele (Benák, Nosek), 28. Buchtele (Kousal, Vašíček), 55. Bartek (Somík) - 7. Svoboda (Divíšek, Bičánek), 29. Čermák (Zohorna, Švrček), 54. Čermák (Malec, Hruška)


    HC Dynamo Pardubice: Salfický (Růžička)– Benák, Drtina, Kočí, Gawryletz, Vašíček, Zdráhal, O. Starý – Bartek, Rolinek, Somík – Nosek, T. Zohorna, Šagát – Veselý, Kousal, Buchtele – Cetkovský, Nahodil, Semorád.

    Trenéři: Mojmír Trličík, Ladislav Lubina a David Pospíšil

    HC Kometa Brno: Trvaj (od 6.Falter) – Žižka, Kováčik, Bičánek, Švrček, Valach, Malec, Dujsík – T. Svoboda, Divíšek, J. Svoboda – H. Zohorna, Čermák, J. Hruška – Erat, Petrovický, Dlouhý – Dočekal, Koreis, Burián – Wasserbauer.

    Trenéři: Zdeněk Venera a Ladislav Oslizlo

    Rozhodčí: Fraňo, Minář – Bláha, Kostka

    Diváci: 10 035
    bahis siteleri