Slavia – Chomutov 4:1 (kon.) | K. Vary – Liberec 1:3 (kon.) | Vítkovice – Sparta 4:5 (kon.)
Zlín – Motor ČB 5:2 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 5:3 (kon.) | Plzeň – Kladno 4:1 (kon.)
Litvínov – Třinec 6:5 (po s.n.)
konec
HC Dynamo Pardubice
5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
HC Kometa Brno
Neděle 06.01.2013, 17:00 • ČEZ Arena Pardubice. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:45
    Již se hrálo v plném počtu na obou stranách, avšak dlouho to netrvá a uvidíme další přesilovku Pardubic. Za vysokou hůl je vyloučen bývalý hráč Slavie Praha Tomáš Svoboda.
     
    56:44
    Pardubický Tomáš Nosek dostane dvě minuty za krosček, Tomáš Divíšek z Komety vidí dvě minuty za sekání.
     
    54:31
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Pátá branka domácích přichází po chybě Komety Brno při střídání. Za obranou hostů stál MARTIN BARTEK, který přebral před útočnou modrou skvělou nahrávku Somíka, jenž jej našel pasem o mantinel přes celé hřiště. Bartek ujížděl sám na Faltera a prudkou ranou na lapačku se prosazuje, a tak zvyšuje na 5:3! Asistence: Radovan Somík.
     
    53:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Máme zaděláno na drama! Hostující tým totiž snižuje na rozdíl jediné branky. Ránu Hynka Zohorny z otočky ještě domácí brankář vyrazil, stejně tak si vedl i proti další dorážce, ale tu vyrazil pouze na levou stranu na hůl LEOŠE ČERMÁKA, pro kterého nebylo problémem zakončit do volné klece. Pro asistenta kapitána Komety Brno to je dnes již druhá trefa. Asistence: Tomáš Malec a Jan Hruška.
     
    47:31
    Koreis v útočné třetině hrozil, avšak do zakončení se dostal až obránce Žižka. Ten však ani ve své druhé velké šanci večera neuspěl, když jej famózně vychytal Salfický. Ten proti jeho ráně použil vyrážečku a po skvělém zákroku mu aplauduje plná ČEZ Arena.
     
    40:46
    Velká tlak domácí v úvodu třetí třetiny! Pálil Benák a po nahrávce od Kočího i Bartek, ale ten z pravé strany trefil pouze tyč.
     
    39:23
    Malec zaváhal v obranné třetině a musel to řešit faulem. Jeho sekání na Zohornu je potrestáno vyloučením, a tak chvíli uvidíme hru čtyř proti čtyřem.
     
    37:29
    Přesilovka pro HC Kometu Brno. Za držení je totiž vyloučen útočník Pardubic Martin Šagát.
     
    37:09
    Bartek nahrál do ideální pozice pro Tomáše Rolinka, který ale sám před Falterem neuspěl, když nechal vyznamenat jeho lapačku.
     
    34:55
    Nedovolené bránění Leoše Čermáka domácím nabídne výhodu přesilové hry pět na čtyři.
     
    32:34
    Přesilovka pro Kometu Brno. Za podražení dostává dvě minuty Václav Benák.
     
    29:25
    Ostrým faulem na domácího Šagáta se provinil hostující bek Tomáš Malec. Za podražení je vyloučen na dvě minuty.
     
    28:11
    Kometa právě vstřelila branku!
    Odpověď ale netrvala vůbec dlouho, 2:4! Po chybě domácího beka Drtiny projel podél pravého mantinelu Hynek Zohorna. Šikovný forvard hostí našel zpětnou nahrávkou zpoza branky LEOŠE ČERMÁKA, který z bezprostřední blízkosti prostřeluje bezmocného brankáře Pardubic. Asistence: Hynek Zohorna a Jan Švrček.
     
    27:57
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí soubor se zhruba v polovině utkání dostává do vedení o tři branky! Kousal našel od pravého mantinelu JANA BUCHTELEHO, který si puk pěkně potáhl mezi kruhy a následnou táhlou ranou překonává Martina Faltera v brance Komety. Asistence: Robert Kousal a Jiří Vašíček.
     
    22:50
    Brno si nyní zahraje přesilovou hru. Za sekání je totiž vyloučen útočník Martin Bartek.
     
    21:35
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Výběr trenérů Trličíka, Lubiny a Pospíšila udeřil v oslabení a zvyšuje na rozdíl dvou branek. Dost prostoru dostal v útočné třetině Václav Benák, jenž z pravé strany našel před brankou JANA BUCHTELEHO, který přízemním pokusem prostřeluje Martina Faltera. Asistence: Václav Benák a Tomáš Nosek.
     
    20:56
    Zohorna nezastavil pomalý puk a na levé straně se k velké šanci dostal Jakub Svoboda. Ten však kotouč netrefil ideálně, a ten tak s e Salfického pomocí končí před brankovou čárou.
     
    19:46
    Konec první a začátek druhé třetiny se pravděpodobně ponese ve znamení přesilovky Komety Brno. Za podražení je totiž vyloučen Marek Drtina.
     
    18:31
    Velká šance hostů z Brna! Hynek Zohorna našel na pravé straně volného Tomáše Žižku, kterému odkrytá branka nabídla vyrovnání na 2:2! Hostující asistent kapitána však kotouč netrefuje!
     
    12:44
    Brno následně jde opět do čtyř. Jozef Kováčik dostává dvě minuty za zdržování hry, když vyhodil nešťastně touš do zámezí.
     
    10:21
    Nyní si Pardubice zahrají opět přesilovou hru. Po ráně Veselého byl faulován v možné dorážce Buchtele, a tak vidí Jan Švrček dvě minuty za hákování.
     
    08:01
    Na ledě to začíná jiskřit. Pár hraničních zákroků rozhodcovská dvojice neposoudila vyloučením, a tak se vylučuje až po menší šarvátce za domácí brankou. Dvě minuty vidí domácí Buchtele (hrubost) a hostující Leoš Čermák (vražení na hrazení) s Jozefem Kováčikem, který pyká za hrubost.
     
    06:56
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hosté z Brna snižují na 1:2! Divíšek našel od levého mantinelu pěknou nahrávkou volného TOMÁŠE SVOBODU, který před odkrytou brankou nezaváhal a pohodlně skóruje. Asistence: Tomáš Divíšek a Radim Bičánek.
     
    05:22
    A Jiří Trvaj pro dnešek dohrál, když odjíždí na lavičku. Jeho místo zaujme Martin Falter.
     
    05:22
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Fatální minela hostujícího brankáře Trvaje posílá aktuálního mistra do dvoubrankového náskoku. Brankář Komety vyjel za branku, kde chtěl puk poslat po mantinelu, avšak našel pouze hůl útočníka JANA VESELÉHO, který pohodlně uklízí kotouč do prázdné klece. Pro domácího mladíka to je vůbec první branka v extralize. Bez asistence.
     
    00:35
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Opět skvělý start do utkání v podání domácích hráčů. Rolinek skvěle najel z pravé strany před Trvaje, který jeho zakončení vyrazil. Poradil si i s dorážkou Barteka, ale ve skrumáži si už puk nenašel, když kapitán Pardubic skóruje RADOVAN SOMÍK do odkryté klece. Asistence: Martin Bartek a Tomáš Rolinek.
    Marken.cz

    Martin Mišovec

    Branky a nahrávky: 1. Somík (Bartek, Rolinek), 6. Veselý, 22. Buchtele (Benák, Nosek), 28. Buchtele (Kousal, Vašíček), 55. Bartek (Somík) - 7. Svoboda (Divíšek, Bičánek), 29. Čermák (Zohorna, Švrček), 54. Čermák (Malec, Hruška)


    HC Dynamo Pardubice: Salfický (Růžička)– Benák, Drtina, Kočí, Gawryletz, Vašíček, Zdráhal, O. Starý – Bartek, Rolinek, Somík – Nosek, T. Zohorna, Šagát – Veselý, Kousal, Buchtele – Cetkovský, Nahodil, Semorád.

    Trenéři: Mojmír Trličík, Ladislav Lubina a David Pospíšil

    HC Kometa Brno: Trvaj (od 6.Falter) – Žižka, Kováčik, Bičánek, Švrček, Valach, Malec, Dujsík – T. Svoboda, Divíšek, J. Svoboda – H. Zohorna, Čermák, J. Hruška – Erat, Petrovický, Dlouhý – Dočekal, Koreis, Burián – Wasserbauer.

    Trenéři: Zdeněk Venera a Ladislav Oslizlo

    Rozhodčí: Fraňo, Minář – Bláha, Kostka

    Diváci: 10 035
    bahis siteleri