Trenčín – Žilina 2:1 (kon.) | Poprad – Nitra 4:5 (po s.n.) | Zvolen – Martin 5:1 (kon.)
Košice – Skalica 5:3 (kon.) | Piešťany – Banská Bystrica 3:2 (po s.n.)
po s.n.
HK Poprad
4:5 (1:1, 1:2, 2:1 - 0:0)
HK Nitra
sk Neděle 06.01.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 35. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem približovať aktuálne dianie na popradskom zimnom štadióne, kde si od 17:00 zmeria sily domáci celok HK Poprad, ktorý na svojej pôde privíta hokejový tím HK Nitra.

    Popradskí "kamzíci" sa momentálne nachádzajú v spodnej časti tabuľky, keď po 36 odohraných zápasoch sídlia na siedmej priečke s 51 bodmi a gólovým skóre 117:110. Len o jeden bod viac má šiesta Banská Bystrica a pre zmenu o jeden bod menej ôsma Dukla Trenčín. Aktuálna zápasová bilancia Popradčanov, prehra - výhra - prehra - výhra - výhra, nám hovorí o tom, že popradskí hráči sa po veľmi nestabilných výkonoch už asi pozviechali a hrajú dobrý hokej. V poslednej pätici zápasov sa najskôr dvakrát predviedli na vlastnej pôde, kde najskôr privítali lídra tabuľky zo Zvolena, ktorý ich deklasoval v pomere 4:0. Druhý zápas však už priniesol tri body, keď domáci "kamzíci" zdolali žilinských "vlkov" v pomere 4:3. Už to vyzeralo s Popradom celkom dobre, no v ďalšom kole sa predviedol na ľade Piešťan, kde napokon domáci "havrani" zvíťazili v pomere 2:0. Predposledné kolo privialo na popradský štadión tím Dukla Trenčín, ktorý bol však mierne prekvapený, keď Popradčania zavŕšili starý rok výhrou 4:0. V úvodnom zápase roku 2013 si Popradčania počínali dobre a na banskobystrickom ľade dominovali v pomere 6:2. Popradčania sú dobre naladení, aj gólman Westlund sa už uchytil a určite budú chcieť vyhrať aj v tomto zápase, no uvidíme, či sa im to proti Nitre podarí.

    Nitrianski "corgoni" sú na tom oveľa lepšie ako ich dnešný súper spod Tatier. Po 36 odohraných zápasoch sú na skvelej tretej priečke s gólovým skóre 123:95. Pred nimi sú s rovnakým počtom bodov, ale lepším gólovým skóre vicemajstri z Košíc. Na štvrtej priečke so stratou štyroch bodov sú piešťanskí "havrani". Aktuálna zápasová bilancia "corgoňov", výhra - výhra - prehra - prehra - výhra, nám jasne hovorí o tom, že Nitrania budú tento rok pomýšľať o zisku titulu, no ešte budú musieť na sebe popracovať. V poslednej pätici zápasov sa najskôr predviedli dvakrát na ľade súpera, keď sa im najskôr podarilo zdolať žilinských "vlkov" - 3:2 po samostatných nájazdoch. V druhom zápase na severe stredného Slovenska si už reputáciu napravili naplno a Martinčanov zdolali v pomere 6:3. Následne sa predviedli na domácej pôde, kde ich však zaskočila rozbehnutá Skalica, ktorá im uštedrila nepríjemnú prehru - 1:4. Na Skalicu následne nadviazali aj košickí hokejisti, ktorí na vlastnej pôde zdolali výber Nitry v pomere 5:2. V poslednom kole sa však Nitranom podarilo milé prekvapenie, keď na vlastnej pôde zdolali lídra tabuľky - výber Zvolena v pomere 5:3. Nitrania si budú chcieť po dobrom výsledku na domácej pôde navýšiť bodové skóre aj pod Tatrami, no uvidíme, či sa im to proti "rohatým kamzíkom" podarí.

    Tieto dva extraligové celky sa v tomto ročníku hokejovej extraligy stretli už trikrát. Najskôr sa tento súboj odohral vrámci 8. kola na nitrianskom ľade, kde domáci dominovali jasne - 5:1. Ďalší zápas sa odohral na ľade Popradu, no aj tam Nitrania dominovali, tentokrát tesne - 2:1. Aj v treťom zápase sa zrodila výhra nitrianských "corgoňov", ktorí na svojom ľade dominovali v pomere 2:1 po samostatných nájazdoch.

    Miernym favoritom tohto stretnutia by mali byť hráči Nitry, no mnohí očakávajú veľmi vyrovnaný zápas. To si myslia aj bookmakeri stávkových kancelárií, ktorí však mierne preferujú domáci Poprad, na ktorého výhru vypísali kurz 2,15. Na výhru hosťujúcej Nitry je vypísaný kurz 2,45 a napokon na nerozhodnú remízu kurz 4,50.

    Podarí sa "kamzíkom" nadviazať na šnúru výhier a poraziť tak výber Nitry poprvýkrát v tejto sezóne?
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Westlund (Sedlačko) - Šterbák, Suchý ("A"), Kovačevič ("A"), Jáchym, Fabian, Špelda, Kurali, Dinda - Vandas, Klouda ("C"), Hvila - Tomas, Balán, Buc - Sabolič, Vaic, Jabrocký - Gríger, Takáč, Rapáč.

    HK Nitra: Laco (Kusy) - Ordzovenský, Rais, Nádašdi, König, Bača, Vosátko ("A"), Kuzma, Trefný - Kováčik ("C"), Jokila, Mašlonka - Tománek, Stümpel ("A"), Segľa - Podstavek, Piatak, Pupák - Kmeč, Bene, Hrnka.

    Rozhodca: Rudolf Lauff - M. Korba, P. Korba.
     
    Popradskí "kamzíci" sa nám v dnešnom zápase predvedú v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.
    Nitrania budú hrať v bielomodrých dresoch a koučovať ich bude tréner Antonín Stavjaňa.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné vhadzovanie získali na svoje hokejky domáci Popradčania. Tí sa stiahli pred vlastnú bránu odkiaľ sa snažia dôrazne zaútočiť. Zatiaľ sa však Nitrania bránia dobre.
     
    00:39
    Prvý popradský útok začal hneď zostra, no ani dobrý forčeking nemarí nitrianske šance na rozohrávku. Pri puku sú momentálne hostia, ktorí sa snažia preniknúť cez stredné pásmo.
     
    01:11
    Z ľavej strany tentokrát dôrazne pálil obranca Jáchym. Jeho delovka však napokon smerovala len mimo nitrianskej svätyne. Gólman Marek Laco teda zasahovať nemusel.
     
    01:41
    Na druhej strane nám predviedol sympatickú strelu Podstavek, ktorý zakončoval z ľavej strany. Gólman Westlund bol však v strehu a puk chytil do svojej lapačky. Na svoje konto si teda pripisuje prvý úspešný zákrok.
     
    02:10
    Jabrocký so Saboličom veľmi dobre forčekovali a predviedli nám poriadne skazenie nitrianskej rozohrávky. Hosťujúci "corgoni" nemali na výber a museli puk vyhodiť cez všetky čiary - zakázané uvoľnenie.
     
    02:35
    Z medzikružia sa snažil backhandovo zakončovať Erik Piatak, no napokon bol neúspešný a jeho nedôrazné zakončenie smerovalo len mimo popradskej brány. Následne útočia Popradčania.
     
    02:49
    Rapáč veľmi dobre dobiedzal pred nitrianskou bránou. To sa však nepáčilo Bačovi, ktorý okamžite do popradského mladíka začal strkať. Náznak potyčky však zlikvidovali rozhodcovia.
     
    03:20
    Lukáš Hvila veľmi dobre nahodil puk na zadný mantinel, kde o neho momentálne tvrdo bojuje Vandas. Ten sa snaží, no zatiaľ sa mu nedarí získať puk tak, aby mohol prihrávať.
     
    03:58
    Z pravej strany tentokrát tvrdo zakončoval Mašlonka, no jeho tvrdé zakončenie gólman Westlund skrotil svojou pozornou lapačkou. Puk zblokoval na bočný mantinel s veľkým prehľadom.
     
    04:15
    Popradskí hráči hrajú oveľa aktívnejšie ako ich súper a vyzerá to tak, že chcú dominovať aj v tomto zápase. Zatiaľ sa im darí veľmi dobre, no neprinášajú nám potrebné zakončenia.
     
    04:45
    Nasledovať bude presilová hra Popradu. Na dve minúty za faul lakťom si odchádza sadnúť Jarmo Jokila, ktorý za nitrianskou bránou nekompromisne položil k ľadu Dávida Buca.
     
    05:00
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty za seknutie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Jaroslav Jabrocký.
     
    05:04
    Nitrania ihneď využívajú výhodu hry v útočnom pásme. Tvrdé zakončenie z ľavej strany nám predviedol Stümpel, no gólman Westlund sa stihol premiestniť a puk zadržal medzi svojími betónmi.
     
    05:20
    Z ďalšej útočnej vlny Popradu sa do zakončenia z pravej strany dostal Peter Klouda, no ten bol neapokon neúspešný. Gólman Marek Laco bol v strehu a puk chytil na svojej výstroji.
     
    05:35
    Obranca Nitry - Bača je napomínaný hlavným rozhodcom. Po strele od Kloudu sa snažil dorážať Suchý, no aj do neho si Bača postrčil. Kapitánovi Popradu sa to nepáči, a tak upozornil hlavného arbitra. Vylučovať sa však nebude.
     
    06:16
    Z ľavej strany tentokrát dobre zakončoval Podstavek, no napokon bol neúspešný. Gólman Westlund sa stihol presunúť a puk veľmi dobre vyrazil svojími pozornými betónmi na zadný mantinel.
     
    06:55
    Nitrania hrajú už v plnom počte a majú k dispozícii veľmi krátku presilovú hru. Držia sa v útočnom pásme, no domáci dobre vykrývajú priestor a očividne nechcú inkasovať ako prví.
     
    07:18
    Aj popradskí hokejisti hrajú už v plnom počte. Tománeka veľmi dobre odstavil Jáchym, ktorý následne rozohráva ďalší rýchly popradský protiútok.
     
    07:38
    Poprad dal gól!
    Popradskí hráči sa dostávajú do vedenia! Po fantastickej prihrávke od Jabrockého sa do samostatného nájazdu dostal ĽUBOMÍR VAIC a potvrdil svoje dobré zakončovateľské schopnosti! S pukom sa mierne potočil zo strany na stranu a následne ho zavesil nad pravé rameno gólmana Laca. Asistencie si pripisujú hráči Jaroslav Jabrocký a Robert Sabolič.
     
    08:12
    Šterbák veľmi dobre pálil z hranice pravého kruhu, no napokon bol jeho projektil neúspešný. Gólman Laco puk vyrazil svojou vyrážačkou do bezpečia a k puku sa dostávajú jeho spoluhráči.
     
    08:54
    Nitrania majú obrovské problémy s rozohrávkou. Popradský forčeking ničí ich šance na protiútok a momentálne sa "corgoni" previnili vyhodením puku cez všetky čiary - zakázané uvoľnenie.
     
    09:15
    Popradským hráčom očividne jeden gól nestačí a stále sa snažia gólovo presadiť. Pri puku bol momentálne Vandas, ktorý nám predviedol dobré nahodenie puku, no len na nitrianské hokejky.
     
    09:39
    Od modrej čiary nebezpečne zakončoval Fabian, no aj s týmto pukom si gólman Laco poradil. Svoju vyrážačku natiahol až k žŕdke a puk vyrazil na ochrannú sieť.
     
    09:58
    Závar pred popradskou bránou tentokrát spôsobil Hrnka! Vystrelil, gólmanovi Westlundovi puk vypadol, no následne ho stihol zblokovať na zadný mantinel svojím betónom a zachránil tak svoju chybu!
     
    10:10
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou si odchádza sadnúť Matej Bene.
     
    10:45
    Popradským hráčom sa v tejto presilovej hre zatiaľ veľmi nedarí. Nitrania sa veľmi dobre bránia a momentálne veľmi dobre vykrývajú centrálny priestor pred svojou bránou. Pri puku je Jáchym.
     
    11:19
    Jáchym tentokrát puk len nahodil na gólmana Laca, no jeho úmysel mu vyšiel. Laco pukm zachytil na svojej výstroji a vhadzovať sa tak bude napravo od nitrianskej brány.
     
    11:34
    Z medzikružia tentokrát nebezpečne zakončoval najskôr Buc a následne aj Balán, no gólman Laco bol v strehu a obe strely zblokoval na zadný mantinel svojími pozornými betónmi.
     
    12:10
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Sabolič, ktorý v medzikruží zinkasoval prihrávku od Jabrockého! Následne však jeho delovka netrafila priestor nitrianskej brány.
     
    12:42
    Popradskí hráči hrajú veľmi dobre. Nitrania sú už síce v plnom počte, no zatiaľ sa im nedarí oslobodiť sa. Sabolič opäť tvrdo zakončil z medzikružia, no gólman Laco sklepol svoje betóny a puk vyrazil do bezpečia.
     
    13:13
    Aj táto popradská akcia vyzerala sľubne, no tentokrát boli "kamzíci" príliš rýchli. V pásme bol skôr Rapáč ako puk, a tak sa píska postavenie mimo hry.
     
    13:41
    Nitra dala gól!
    Veľmi jednoduchá akcia Nitry a je vyrovnané! Popradskému gólmanovi Westlundovi puk prekĺzol spod jeho moci a napokon sa dostavil až do popradskej siete. Po dobrej prihrávke od Königa sa k puku dostal TOMÁŠ NÁDAŠDI a svojou nedôraznou strelou z pravej strany napokon prekonal popradského gólmana. Asistencie si pripisujú hráči Peter König a Marek Laco.
     
    14:24
    Z pravej strany tentokrát nebezpečne zakončoval Michael Vandas, no gólman Marek Laco sa nenechal zahanbiť a predviedol nám dobrý zákrok svojími betónmi.
     
    14:58
    Hráči Nitry sa dostaly do útočného pásma, kde si zatiaľ veľmi dobre prihrávajú. Ich zakončenia sú však veľmi nepresné a popradskí hráči sa tak poľahky oslobodzujú.
     
    15:09
    Z pravej strany tentokrát dobre zakončoval Hvila, no jeho tvrdá delovka bola napokon len veľmi nepresná a skončila na zadnom mantineli za nitrianskou bránou. Do útoku okamžite idú hostia.
     
    15:51
    Skvelé zakončenie švihom z ľavej strany nám predviedol Roman Tomas, no napokon jeho projektil skončil len tesne vedľa ľavého horného rohu nitrianskej brány. Laco zasahovať nemusel.
     
    16:21
    Herné tempo sa nám mierne upokojilo. Hra sa prelína zo strany na stranu a oba tímy nám predvádzajú dobrú defenzívnu hru, no v útoku mnoho nepresností, najmä v prihrávkach.
     
    16:53
    Popradčania nahodili puk do útočného pásma, avšak len na hokejky nitrianských hráčov. Tí to ihneď využívajú a dobrými prihrávkami sa snažia dostať do útoku. Zatiaľ sa im však nedarí.
     
    17:18
    Matej Bene dobre forčekoval na ľavom krídle, no napokon nedokázal odstaviť dobre korčuľujúceho Šterbáka, ktorý Nitrančana odstavil kľučkou. Nasleduje priechod do stredného pásma v znení Popradu.
     
    17:42
    Menšie nedorozumenie v nitrianskej obrane mohol využiť Lukáš Hvila, no napokon sa gólman Marek Laco rozhodol vykorčuľovať z brány a puk pokryl svojou lapačkou na pravom kruhu.
     
    17:54
    Nasledovať budú vylúčenia. Na nitrianskej strane si na dve minúty za seknutie odchádza sadnúť Jarmo Jokila. Na popradskej strane to bude Stanislav Balán, ktorý obdržal dve minúty za hákovanie. Balán si odnáša aj osobný 10minútový trest za nešportové správanie.
     
    18:21
    Popradskí hráči sa držia v útočnom pásme, no zatiaľ sa im nedarí. Dobré zakončenie z pravej strany nám predviedol Sabolič, no gólman Laco nemusel zasahovať. Puk letel mimo jeho brány.
     
    18:59
    Lukáš Hvila bol pri zadnom mantineli nepríjemne zrazený k ľadu urasteným obrancom Ordzovenským. Hlavný rozhodca však tentokrát vylučovať nebude.
     
    19:10
    Dobré zakončenie z pravej strany nám predviedol Mašlonka, no napokon bol neúspešný a jeho strela smerovala len mimo popradskej brány.
     
    19:37
    Na druhej strane sa z medzikružia snažil zakončovať Dávid Buc a napokon sa mu to aj podarilo. Gólman Laco bol však v strehu a puk udržal vo svojej pozornej výstroji.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    V úvode prvej tretiny sme mohli vidieť enormnú snahu popradských hráčov, ktorá sa napokon vyplatila a domáci sa v 8. minúte dostali do vedenia, keď sa po skvelej prihrávke od Jabrockého dostal do samostatného nájazdu Ľubomír Vaic a ten sa nemýlil. Následne však z jednoduchej akcie skórovali aj Nitrančania, keď nedôraznou strelou z pravej strany prekvapil gólmana Westlunda Tomáš Nádašdi. Westlundovi puk prešiel pomedzi chrániče a zakotvil až v popradskej sieti. Následne sa domáci opäť snažili, no gólman Laco si už udržal čistý štít a inkasoval len raz.
    Po dvadsiatich minútach je teda gólový účet vyrovnaný.

    Podarí sa niektorému z tímov vyhrať druhú tretinu a dostať sa tak do vedenia alebo uvidíme opäť remízový stav?
    Druhá tretina začína približne o 17:49.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:09
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine získali na svoje hokejky Nitrančania, no napokon s pukom ďaleko nezašli. Ich vyhodenie puku prinieslo zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa tak bude po Lacovej pravici.
     
    20:38
    Sympatické zakončenie z ľavej strany nám predviedol Lukáš Hvila. Gólman Westlund bol však v strehu a puk dobre ukryl vo svojej výstroji.
     
    21:13
    Hra sa nám opäť prelína zo strany na stranu a ani jeden tím nemá nejakú väčšiu šancu. Momentálne vynikajú defenzívy oboch tímov a samozrejme nepresnosti.
     
    21:46
    Mierne zaváhanie v nitrianskej obrane opäť vyriešil Marek Laco. Puk letel na zadný mantinel a pri ňom boli len Popradčania. Robil si na neho zálusk Roman Tomas, no Laco sa po puku hodil ako na rugby a prerušuje tak hru.
     
    22:25
    Nitra dala gól!
    Po skvelej prihrávkovej kombinácii sa "corgoni" dostávajú do gólového vedenia! Popradská obrana mierne pozabudla na MARTINA BAČU, ktorý si dobre nakorčuľoval k popradskej bráne a z ľavej strany zasunul puk do popradskej brány popod Westlundovu lapačku. Asistencie si pripisujú hráči Albín Podstavek a Erik Piatak.
     
    22:50
    Popradčania mierne ubrali na svojej ofenzívnej aktivite a to veľmi dobre využívajú Nitrančania, ktorí sa veľmi dobre bránia a ešte lepšie útočia. Westlunda tentokrát preveril Jokila, no popradský gólman bol úspešný.
     
    23:23
    Poprad dal gól!
    Je opäť vyrovnané! Po skvelej prihrávke do stredného pásma od Šterbáka sa puk odrazil presne pred MICHAELA VANDASA, ktorý bol v samostatnom nájazde a gólmana Mareka Laca si vychutnal - puk mu zavesil do bránky ponad jeho lapačku. Tentokrát nemal šancu na úspešný zákrok. Asistencie si pripisujú hráči Marcel Šterbák a Peter Klouda.
     
    23:50
    Nebezpečnú strelu na druhej strane nám predviedol Podstavek. Gólman Westlund si však bol istý a puk veľmi dobre zachytil pod svojími pozornými betónmi.
     
    24:20
    Nitrančania sa zatiaľ držia v útočnom pásme, kde si veľmi dobre prihrávajú. Popradskí hráči však ich šance zatiaľ dobre eliminujú a výborne vykrývajú priestor.
     
    24:59
    Nepresné zakončenie nám predviedol Tománek. Gólman Westlund bol však v strehu a odrazený puk pre istotu ukryl vo svojej lapačke. Nasledovať bude vhadzovanie po jeho pravici.
     
    25:25
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Tomáš Hrnka, no gólman Westlund sa nenechal zahanbiť a puk veľmi dobre zachytil na svojej pozornej výstroji. Opäť sa bude vhadzovať po jeho pravici.
     
    25:58
    Do dobrej palebnej pozície na pravej strane sa dostal Lukáš Hvila, no gólman Laco nám predviedol skvelý zákrok, keď puk zblokoval svojími betónmi na zadný mantinel.
     
    26:18
    Popradská defenzíva opäť mierne zaváhala a predviedla nám niekoľko nepresností. Nitrania sa držia v útočnom pásme a dobre si prihrávajú.
     
    26:41
    Do popradskej siete padol gól, no je otázne, či bude platiť! Hlavný rozhodca odišiel telefonovať!
     
    26:41
    Nitra dala gól!
    Gól platí! Popradská obrana mierne zaspala a Nitrančania udreli opäť! Po skvelej prihrávke od Nádašdiho sa k puku dostal ROMAN TOMÁNEK, ktorý ho skvelým blafákom z medzikružia zavesil nad ľavé rameno popradského gólmana a vymietol tak pavučinky v hornej časti popradskej brány. Asistenciu si pripisuje Tomáš Nádašdi.
     
    27:25
    Dobré zakončenie z pravej strany nám predviedol Vaic, no gólman Laco bol v strehu a puk veľmi dobre vyrazil svojími betónmi na zadný mantinel. Nasledovať bude útok Nitrančanov.
     
    27:55
    Nitrianskí hráči sa opäť držia v útočnom pásme, kde si puk veľmi dobre prihrávajú. Popradskí obrancovia sú v strehu a dobre sa bránia, no zatiaľ sa im veľmi nedarí.
     
    28:24
    Dobrú prihrávku z pravej strany nám predviedol Sabolič, ktorý chcel nájsť Jabrockého. To sa mu však nepodarilo a k puku sa dostal obranca NItry - Bača.
     
    28:55
    Hra sa opäť presúva pred gólmana Westlunda. Vhadzovať sa bude po jeho pravici. Jeden z popradských útočníkov nám predviedol zakázané uvoľnenie.
     
    29:15
    Nitrančania sa stále snažia, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Dobré zakončenie z pravej strany nám predviedol Nádašdi, no gólman Westlund puk videl a predviedol nám skvelý zákrok svojou výstrojou.
     
    29:52
    Z ľavej strany preveril Westlunda tentokrát König, no napokon bol neúspešný. Popradský gólman si ustrážil svoju žŕdku a puk chytil vo svojej výstroji.
     
    30:21
    Nitrančania si puk veľmi dobre prihrávajú v útočnom pásme, no popradskí hráči im nechcú dovoliť vsietiť gól. Po strele od Trefného sa k puku dostal Jáchym, ktorý ho poslal do stredného pásma.
     
    30:57
    Popradskí hráči nám predviedli veľmi nepresnú prihrávku, ktorá napokon skončila zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude naľavo od popradskej brány.
     
    31:20
    Puk sa nám opäť prelína zo strany na stranu a navrch nemá ani jeden z tímov. Aktívnejší sú Nitrania, no Popradčania to veľmi dobre vykrývajú v defenzíve.
     
    31:59
    Za tvrdý faul na Mašlonku si na dve + dve minúty odchádza sadnúť Popradčan Jaroslav Špelda. Mašlonka však uhral pekný súboj a aj dobrý herecký výkon pri mantineli.
     
    32:25
    Popradskí hráči mohli v oslabení vyrovnať! Lukáš Hvila zachytil puk v strednom pásme a tvrdo zakončoval! Gólman Laco ho však vychytal. Následne sa k puku dostal aj Vandas, no ten netrafil priestor nitrianskej brány!
     
    32:59
    Westlund nám predviedol skvelý zákrok! Po dobrej krížnej prihrávke od Königa sa k puku dostal Jokila, no popradský gólman sa dobre hodil a strelu chytá vo svojej výstroji!
     
    33:18
    Popradský brankár opäť čaroval! Tentokrát z dvojice Jokila - König zakončoval König, no aj jeho skvelú strelu z ľavej strany gólman Westlund zneškodnil svojím presunutím dobrým pokrytím puku!
     
    33:46
    Po delovke od Baču sa k puku dostali popradskí obrancovia, ktorí úspešne vyhadzujú puk. Postaral sa o to Marcel Šterbák, ktorý ho poslal nekompromisnou delovkou cez všetky čiary.
     
    34:12
    Alex Westlund sa chytá a momentálne nám predvádza skvelý výkon. Tentokrát zneškodnil delovku z ľavej strany, ktorú si pre neho pripravil nitrianský kapitán Kováčik!
     
    34:45
    Popradskí hráči sa vo štvorici veľmi dobre bránia a Nitrančania pôsobia zúfalým dojmom. Domáci ich dobre odstavujú od puku a ukážkovo pokrývajú priestor pred gólmanom.
     
    35:20
    Tománek nám predviedol veľmi nepresnú prihrávku, no jeho spoluhráči pásmo zachránili a predviedli nám veľmi dobré a obetavé zákroky.
     
    35:58
    Popradskí hráči sa dostali do útoku, no následne sa nestihli vrátiť. Z pravej strany tvrdo zakončoval Stümpel, no gólman Westlund jeho zakončenie reflexívne vyrazil svojím ľavým ramenom!
     
    36:18
    Popradskí hráči sa dokázali v tejto štvorminútovej početnej nevýhode ubrániť, no zatiaľ sa im nedarí dostať sa do útoku. Nitrančania dobre pokrývajú stredné pásmo a vyrovnanie asi pripustiť nechcú.
     
    36:57
    Hráči Nitry sa opäť dostali do útočného pásma, no dlho v ňom nevydržali. Stümpela odstavil od puku Jáchym, ktorý mu predviedol dobrý bodyček a následný rýchly únik.
     
    37:10
    Momentálen sa hrá zo strany na stranu a ani jeden z tímov nie je na tom herne lepšie. Oba sa snažia, no gólové šance zatiaľ nevidíme.
     
    37:45
    Do dobrej palebnej pozície na pravej strane sa dostal Peter Klouda, no Marek Laco sa stihol rýchlo premiestniť a puk veľmi dobre vyrazil na zadný mantinel svojími betónmi.
     
    38:26
    Nasledovať bude presilová hra Nitry. Na dve minúty za vrazenie na mantinel si odchádza sadnúť Lukáš Hvila. Nitrančania tak majú šancu navýšiť svoj náskok.
     
    38:58
    "Corgoni" sa držia v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradčania sa veľmi dobre bránia a nitrianské zakončenia sú len veľmi nepresné a končia na mantineloch.
     
    39:23
    Z ľavej strany tentokrát dobre zakončoval Kmeč, no gólman Westlund sa stihol presunúť a predviedol nám úspešný zákrok. Puk zblokoval svojou dobre osadenou výstrojou.
     
    39:58
    Jáchymovi sa podarilo vyhodiť a Nitrania sú pri puku za vlastnou bránou. Už čakáme len na záverečnú sirénu, ktorá nám ukončí druhú tretinu.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej dvadsaťminútovke boli pre zmenu aktívnejší Nitrančania, ktorí zvrtli gólové vedenie na svoju stranu. Najskôr sa v 23. minúte presadil Martin Bača, ktorý prekvapil gólmana Westlunda dobrým švihom z ľavej strany. Následne v 24. minúte odpovedal Vandas. Ten si vychutnal gólmana Mareka Laca priam ukážkovo a nedal mu šancu na úspešný zákrok. Bolo teda vyrovnané - 2:2. V 27. minúte však udrel Roman Tománek, ktorého švih bol presný a vymietol pavučinky pod brvnom popradskej brány. V tejto chvíli však treba pochváliť gólmana Westlunda, ktorý v druhej polovici druhej tretiny výrazne podržal svoj tím.

    Podarí sa Popradčanom aspoň vyrovnať alebo prípadne zvrátiť vedenie na svoju stranu?
    Tretia tretina začne približne o 18:36 v znení 26sekundovej presilovej hry pre Nitru.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:03
    Veľmi dôležité vhadzovanie na úvode tretej tretiny získali na svoje hokejky popradskí hráči. Ich oslabenie sa pomaly, ale isto kráti.
     
    40:38
    Popradčania budú hrať opäť v oslabení. Na dve minúty za hákovanie Tománeka si tentokrát odchádza sadnúť obranca Miloslav Jáchym.
     
    41:01
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Zbytočný faul nám predviedol Jarmo Jokila, ktorý si odchádza sadnúť na dve minúty za seknutie.
     
    41:37
    Popradskí hráči sa usadili v útočnom pásme, no puk si posúvali len popri mantineli a nepriniesli nám žiadnu vážnejšiu gólovú šancu. Nitrančania sa zatiaľ dobre bránia.
     
    42:09
    Z ľavej strany tentokrát dobre strieľal Ľubomír Vaic, no gólman Laco bol v strehu a puk veľmi dobre zblokoval svojími betónmi na zadný mantinel. Popradčania však ostávajú v pásme.
     
    42:29
    Marek Mašlonka ostáva ležať pri mantineli! Bol nekompromisne zrazený k ľadu pri vlastnej striedačke. Hlavný rozhodca sa ešte radí s čiarovými asistentmi...
     
    42:29
    Robert Sabolič (Ľubomír Vaic) za tento tvrdý faul odchádza do šatní! Zinkasoval veľmi prísny trest - 5 minút + do konca zápasu. Najskôr však rozhodca Lauff ukázal, že to faul nebol. Čiaroví rozhocovia to však videli lepšie.
     
    42:29
    Tak nakoniec tento trest nezískal Robert Sabolič, ale Ľubomír Vaic. Rozhodcovia sa mierne pomýlili...
     
    42:58
    Popradskí hráči sa zatiaľ veľmi dobre bránia a svojím súperom nedovoľujú zakončovať. Priestor pred Westlundovou bránou je veľmi dobre vykrytý.
     
    43:18
    Ďalšie dobré vyhodenie puku za nitrianskú bránu nám predviedol Peter Klouda. Ten zachytil prihrávku od Stümpela a puk nekompromisne poslal cez všetky čiary.
     
    43:58
    Nitrančanom sa v tejto početnej výhode zatiaľ veľmi nedarí. Popradskí hráči sú v strehu, veľmi dobre forčekujú a predvádzajú nám dobrý defenzívny výkon.
     
    44:24
    Dobre smerujúcu prihrávku od Kováčika tentokrát úspešne zblokoval Jáchym. Ten zachytil puk a čaká na prestriedanie svojho tímu. Nitrančanoa sa však držia v útočnom pásme.
     
    44:57
    Westlund nám predviedol dva skvelé zákroky v rade! Najskôr lapačkou zneškodnil delovku od Piataka z medzikružia a následne aj zakončenie Tománeka z ľavej strany!
     
    45:20
    Popradčania nám predvádzajú veľmi dobrú defenzívnu hru a vysoký forčeking, ktorý poriadne zneškodňuje nitrianské šance. Vyzerá to tak, že domáci sa v tejto presilovej hre ubránia.
     
    45:51
    Michael Vandas sa veľmi dobre presúval po ľavom krídle a predviedol nám tvrdé zakončenie z hranice kruhu! Gólman Laco však reflexívne zasiahol a puk vyrazil svojím pravým ramenom!
     
    46:03
    Je tu presilová hra o dvoch mužov pre Nitru, ktorá bude trvať 86 sekúnd. Na dve minúty za hákovanie si odchádza sadnúť Stanislav Balán.
     
    46:35
    Westlund nám predviedol ďalší skvelý zákrok! Nekompromisnú strelu spoza pravého kruhu od Raisa tentokrát vyrazil svojím reflexom v pravej ruke, kde má umiestnenú lapačku.
     
    46:59
    Nitra dala gól!
    Nitrančania využívajú túto presilovú hru o dvoch mužov! MIROSLAV KOVÁČIK sa veľmi dobre presunul po pravom krídle, následne zakončoval z pravej strany. Jeho strelu Westlund vyrazil betónom, no na následnú dorážku už nemal nárok. Asistenciu si pripisuje Matúš Rais.
     
    46:59
    Miloslav Jáchym obdržal od hlavného rozhodcu desaťminútový osobný trest za nešportové správanie.
     
    47:28
    Popradskí hráči sa zatiaľ veľmi dobre bránia a túto početnú nevýhodu už pravdepodobne udržia bez inkasovaného gólu. Po nepresnej strele od Raisa sa domáci dostávajú do útoku.
     
    47:57
    Dobré zakončenie z pravej strany nám predviedol Takáč, no napokon bol neúspešný. Gólman Laco puk videl a následne ho ukryl medzi svojími pozornými betónmi.
     
    48:24
    Nasledovať bude presilová hra Popradu. Na dve minúty za hákovanie si odchádza sadnúť Nitrančan Vosátko.
     
    48:59
    Nitrianskí hokejisti sa zatiaľ veľmi dobre bránia v súbojoch pri mantineli. Predvádzajú nám dobrú hru telom, ktorou Popradčanov zneškodňujú.
     
    49:25
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Dvojminútový trest za seknutie zinkasoval Lukáš Hvila. Pán Lauff bol opäť štedrý a Hvilu odmenil aj 10minútovým osobným trestom.
     
    49:51
    Poprad dal gól!
    Popradčania sú momentálne poriadne nabudení! DÁVID BUC nám ukázal svoje individuálne schopnosti a strelou z otočky zaskočil nitrianského gólmana Laca. Jeho delovka prešla popod betóny nitrianského gólmana. Túto parádičku si dovolil sám - bez asistencií.
     
    50:45
    Popradčania hrajú v oslabení, no predvádzajú nám veľmi dobrý výkon v defenzíve, no aj v ofenzíve. Aktuálne veľmi dobre forčekujú zásluhou Ľubomíra Vaica.
     
    51:20
    Nitrančania sa snažia gólovo presadiť, no zatiaľ sa im nedarí. Držia sa v útočnom pásme, no chýba im dostatok priestoru, aby nám mohli predviesť nejaké to zaujímavé zakončenie.
     
    51:57
    Popradskí hráči sa veľmi dobre bránia a hrajú už v pätici. Okamžite sa dostávajú do útočného pásma, kde si veľmi dobre prihrávajú, no zatiaľ sa im nedarí vsietiť gól.
     
    52:20
    Skvelú prihrávku z ľavej strany nám predviedol Dávid Buc! Následne sa k puku dostal Balán, no ten nedokázal prekonať gólmana Laca! Následne sa píska posunutá brána.
     
    52:59
    Po skvelej prihrávke od Kloudu sa k puku dostal Jabrocký, no napokon nám predviedol len veľmi nedôrazné zakončenie, s ktorým netrafil priestor nitrianskej brány.
     
    53:42
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovej plochy si odchádza sadnúť Miroslav Kováčik.
     
    54:14
    Nitrianskí hráči sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Po pravej strane to tentokrát skúšal Tomas, no nebol úspešný. Od puku ho odstavil pozorný Nádašdi.
     
    54:50
    Z pravej strany tentokrát tvrdo zakončoval Vandas, no napokon bol neúspešný! Jeho delovka bola zblokovaná a minula priestor nitrianskej brány.
     
    55:20
    Popradskí hráči sa síce snažia gólovo presadiť, no proti pozornej nitrianskej obrane sa im to nedarí. Tentokrát bol od puku nekompromisne odstavený Sabolič.
     
    55:56
    Do skvelej palebnej pozície sa tentokrát dostal Kováčik, no v samostatnom nájazde chcel prekonať Westlundove betóny. To sa mu nepodarilo a popradský gólman upokojuje svoj tím.
     
    56:27
    Westlund si pripisuje ďalší úspešný zákrok! Tentokrát musel čeliť delovke od Matúša Raisa, ktorá na neho letela spoza pravého kruhu. Gólman Popradu však skvele zasiahol svojou lapačkou!
     
    56:44
    Nasleduje presilová hra pre Poprad. Na dve minúty za podrazenie si odchádza sadnúť Bača. K svojmu trestu získal aj desaťminútový osobný trest za protesty.
     
    56:49
    Poprad dal gól!
    Je vyrovnané! Popradčania dokázali využiť presilovú hru už po piatich sekundách! Tento gól je vinou Mareka Laca, ktorý poriadne zaváhal! Po tvrdej strele od Kloudu puk vyrazil pred seba, kde stál JAROSLAV JABROCKÝ! Ten bez problémov prekonal rozhodeného Laca, ktorý stál na korčuliach a nestihol ísť do pokľaku. Asistencie si pripisujú hráči Peter Klouda a Radoslav Suchý.
     
    57:20
    Popradskí hráči majú puk vo svojej moci a dobre si ho prihrávajú vo vlastnej obrannej tretine. Nitrančania sa snažia forčekovať, no proti dobrej popradskej defenzíve sa im momentálne nedarí.
     
    57:58
    Dobré zakončenie z pravej strany nám predviedol Vandas, no napokon bol neúspešný. Jeho tvrdú strelu zblokoval obranca Vosátko, ktorý posiela svoj tím do stredného pásma.
     
    58:25
    Popradskí hráči sa držia v útočnom pásme a pekne si prihrávajú. Nitrančania sú očividne poriadne nervózni a nedarí sa im vyhodiť puk von z pásma.
     
    58:54
    Nasledovať budú vylúčenia na oboch stranách. Pred nitrianskou bránou sa zorganizovala potyčka medzi Balánom a Ordzovenským. Vyhral ju domáci Stanislav Balán... Balán zinkasoval dve minúty za údery 10 minút za zhodenie rukavíc. Odrzovenský dve minúty za údery.
     
    59:08
    Dobré zakončenie od modrej čiary nám predviedol Šterbák. Puk sa snažil dorážať Buc, no napokon sa mu to nepodarilo. Nitrančania puk zblokovali do bezpečia.
     
    59:50
    Z medzikružia sa snažil zakončovať ešte Vandas, no gólman Laco bol v strehu a predviedol nám dobrý presun a úspešný zákrok svojími betónmi.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    V tretej tretine hrali oba tímy veľmi dobre a videli sme veľké množstvo trestných minút. V 47. minúte zvyšoval na 4:2 pre NItru kapitán Miroslav Kováčik, ktorý nedal šancu popradskému gólmanovi. Následne však Popradčania boli dobre naladení a vyrovnali. Najskôr sa gólovo v 50. minúte presadil individuálne Dávid Buc, ktorý prekvapil Mareka Laca a následne v 57. minúte využil početnú výhodu Jaroslav Jabrocký, ktorý zaskočil nepripraveného Laca.

    Rozhodne sa v päťminútovom predĺžení alebo uvidíme samostatné nájazdy?
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:06
    Úvodné vhadzovanie v predĺžení získali na svoje hokejky Nitrančania, no tým sa zatiaľ nedarí dostať do útočného pásma, pretože Popradčania intenzívne forčekujú.
     
    60:43
    Jáchym nám predviedol dobrý únik po pravej strane, no napokon sa ďaleko nedostal. Od puku ho odstavil dobrým bodyčekom pozorný Trefný.
     
    61:15
    Do skvelej gólovej šance sa po prihrávke od Kovačeviča dostal Buc, no napokon sa mu nepodarilo trafiť priestor nitrianskej brány. Laco tak zasahovať nemusel.
     
    61:41
    Na druhej strane z ľavého krídla nebezpečne pálil Tománek, no napokon bol neúspešný. Gólman Westlund sa dobre presunul a puk ukryl vo svojej výstroji.
     
    62:06
    Nebezpečné nahodenie puku do pásma nám predviedol Jáchym. Následne sa však k puku dostal nitrianský gólman Laco, ktorý puk udžal pod svojou lapačkou.
     
    62:48
    Na nitrianskej strane sme momentálne videli niekoľko nepresností. Ukončilo to postavenie mimo hry, ktoré posiela puk na vhadzovanie do stredného pásma.
     
    63:12
    Lukáš Hvila je už na ľade a predvádza nám veľmi dobrý forčeking. Zatiaľ sa do zakončenia nedostal, no je na ňom vidno, že túži po výhre jeho tímu.
     
    63:45
    Lukáš Hvila sa dostal do skvelej gólovej šance! Urobil si sťahovačku a následne zakončoval z medzikružia, no gólman Laco sa skvele hodil a puk vyrazil mimo svojej brány.
     
    64:15
    Popradčania sú opäť aktívnejší a predvádzajú nám skvelý ofenzívny prejav. Laco však zlikvidoval niekoľko nebezpečných šancí a striel "kamzíkov". Poslednou bola strela Šterbáka od modrej.
     
    64:58
    Hrá sa za popradskou bránou, puk však kontroluje popradský obranca Kovačevič a už sa asi nič vážne nestane.
     
    65:00
    Predĺženie skončilo.
     
    V predĺžení sa nerozhodlo! Popradčania boli výrazne aktívnejší, no nedokázali skórovať a tak je na rade súboj gólmanov Alex Westlund vs. Marek Laco!
    Ktorý z nich bude úspešnejší?

    To sa dozvieme po krátkej úprave ľadu.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Nasledujú posledné úpravy brán. Začínať budú domáci hráči. Prvým exekútorom bude Michael Vandas!
     
    Laco nám predviedol skvelý zákrok a na Vandasovu sťahovačku nenaletel! (0:0)
     
    Stümpel si vychutnal Westlunda a puk zasunul pomedzi jeho betóny do popradskej siete! (0:1)
     
    Za Poprad nie je úspešný ani Sabolič. Laco opäť zasiahol svojími betónmi. (0:1)
     
    Na druhej strane nebol úspešný ani Nádašdi. Westlund puk vyráža svojími betónmi. (0:1)
     
    Posledným exekútorom bol Dávid Buc, no ani jemu gólman Laco nenaletel na zaujímavé pohyby smerom do strán. (0:1)
     
    65:00
    Nitra dala gól!
    Jediným úspešným strelcom, ktorý prekonal gólmana Westlunda bol JOZEF STÜMPEL! Pripisuje si tak víťazný gól tohto zápasu.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    Po skvelom výkone sa body v Poprade napokon delili. V predĺžení sa nerozhodlo, a tak rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých rozhodol Jozef Stümpel. Ten si teda na svoje konto pripisuje víťazný gól hostí.
    V Poprade ostáva jeden bod a Nitrančania si z tohto zápasu odnášajú dôležité dva body.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:40:41)

    Branky a nahrávky: 8. Vaic (Jabrocký, Sabolič), 24. Vandas (Šterbák, Klouda), 50. Buc, 57. Jabrocký (Klouda, Suchý) - 14. Nádašdi (König, Laco), 23. Bača (Podstavek, Piatak), 27. Tománek (Nádašdi), 47. Kováčik (Rais), 65. Stümpel


    HK Poprad: Westlund (Sedlačko) - Šterbák, Suchý ("A"), Kovačevič ("A"), Jáchym, Fabian, Špelda, Kurali, Dinda - Vandas, Klouda ("C"), Hvila - Tomas, Balán, Buc - Sabolič, Vaic, Jabrocký - Gríger, Takáč, Rapáč.
    HK Nitra: Laco (Kusy) - Ordzovenský, Rais, Nádašdi, König, Bača, Vosátko ("A"), Kuzma, Trefný - Kováčik ("C"), Jokila, Mašlonka - Tománek, Stümpel ("A"), Segľa - Podstavek, Piatak, Pupák - Kmeč, Bene, Hrnka.

    Rozhodčí: Rudolf Lauff - M. Korba, P. Korba

    Diváci: 1605
    bahis siteleri