Trenčín – Žilina 2:1 (kon.) | Poprad – Nitra 4:5 (po s.n.) | Zvolen – Martin 5:1 (kon.)
Košice – Skalica 5:3 (kon.) | Piešťany – Banská Bystrica 3:2 (po s.n.)
po s.n.
HK Poprad
4:5 (1:1, 1:2, 2:1 - 0:0)
HK Nitra
sk Neděle 06.01.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    65:00
    Nitra dala gól!
    Jediným úspešným strelcom, ktorý prekonal gólmana Westlunda bol JOZEF STÜMPEL! Pripisuje si tak víťazný gól tohto zápasu.
     
    Stümpel si vychutnal Westlunda a puk zasunul pomedzi jeho betóny do popradskej siete! (0:1)
     
    V predĺžení sa nerozhodlo! Popradčania boli výrazne aktívnejší, no nedokázali skórovať a tak je na rade súboj gólmanov Alex Westlund vs. Marek Laco!
    Ktorý z nich bude úspešnejší?

    To sa dozvieme po krátkej úprave ľadu.
     
    64:15
    Popradčania sú opäť aktívnejší a predvádzajú nám skvelý ofenzívny prejav. Laco však zlikvidoval niekoľko nebezpečných šancí a striel "kamzíkov". Poslednou bola strela Šterbáka od modrej.
     
    63:45
    Lukáš Hvila sa dostal do skvelej gólovej šance! Urobil si sťahovačku a následne zakončoval z medzikružia, no gólman Laco sa skvele hodil a puk vyrazil mimo svojej brány.
     
    61:15
    Do skvelej gólovej šance sa po prihrávke od Kovačeviča dostal Buc, no napokon sa mu nepodarilo trafiť priestor nitrianskej brány. Laco tak zasahovať nemusel.
     
    56:49
    Poprad dal gól!
    Je vyrovnané! Popradčania dokázali využiť presilovú hru už po piatich sekundách! Tento gól je vinou Mareka Laca, ktorý poriadne zaváhal! Po tvrdej strele od Kloudu puk vyrazil pred seba, kde stál JAROSLAV JABROCKÝ! Ten bez problémov prekonal rozhodeného Laca, ktorý stál na korčuliach a nestihol ísť do pokľaku. Asistencie si pripisujú hráči Peter Klouda a Radoslav Suchý.
     
    56:44
    Nasleduje presilová hra pre Poprad. Na dve minúty za podrazenie si odchádza sadnúť Bača. K svojmu trestu získal aj desaťminútový osobný trest za protesty.
     
    56:27
    Westlund si pripisuje ďalší úspešný zákrok! Tentokrát musel čeliť delovke od Matúša Raisa, ktorá na neho letela spoza pravého kruhu. Gólman Popradu však skvele zasiahol svojou lapačkou!
     
    55:56
    Do skvelej palebnej pozície sa tentokrát dostal Kováčik, no v samostatnom nájazde chcel prekonať Westlundove betóny. To sa mu nepodarilo a popradský gólman upokojuje svoj tím.
     
    53:42
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovej plochy si odchádza sadnúť Miroslav Kováčik.
     
    52:20
    Skvelú prihrávku z ľavej strany nám predviedol Dávid Buc! Následne sa k puku dostal Balán, no ten nedokázal prekonať gólmana Laca! Následne sa píska posunutá brána.
     
    49:51
    Poprad dal gól!
    Popradčania sú momentálne poriadne nabudení! DÁVID BUC nám ukázal svoje individuálne schopnosti a strelou z otočky zaskočil nitrianského gólmana Laca. Jeho delovka prešla popod betóny nitrianského gólmana. Túto parádičku si dovolil sám - bez asistencií.
     
    49:25
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Dvojminútový trest za seknutie zinkasoval Lukáš Hvila. Pán Lauff bol opäť štedrý a Hvilu odmenil aj 10minútovým osobným trestom.
     
    48:24
    Nasledovať bude presilová hra Popradu. Na dve minúty za hákovanie si odchádza sadnúť Nitrančan Vosátko.
     
    46:59
    Miloslav Jáchym obdržal od hlavného rozhodcu desaťminútový osobný trest za nešportové správanie.
     
    46:59
    Nitra dala gól!
    Nitrančania využívajú túto presilovú hru o dvoch mužov! MIROSLAV KOVÁČIK sa veľmi dobre presunul po pravom krídle, následne zakončoval z pravej strany. Jeho strelu Westlund vyrazil betónom, no na následnú dorážku už nemal nárok. Asistenciu si pripisuje Matúš Rais.
     
    46:35
    Westlund nám predviedol ďalší skvelý zákrok! Nekompromisnú strelu spoza pravého kruhu od Raisa tentokrát vyrazil svojím reflexom v pravej ruke, kde má umiestnenú lapačku.
     
    46:03
    Je tu presilová hra o dvoch mužov pre Nitru, ktorá bude trvať 86 sekúnd. Na dve minúty za hákovanie si odchádza sadnúť Stanislav Balán.
     
    45:51
    Michael Vandas sa veľmi dobre presúval po ľavom krídle a predviedol nám tvrdé zakončenie z hranice kruhu! Gólman Laco však reflexívne zasiahol a puk vyrazil svojím pravým ramenom!
     
    44:57
    Westlund nám predviedol dva skvelé zákroky v rade! Najskôr lapačkou zneškodnil delovku od Piataka z medzikružia a následne aj zakončenie Tománeka z ľavej strany!
     
    42:29
    Tak nakoniec tento trest nezískal Robert Sabolič, ale Ľubomír Vaic. Rozhodcovia sa mierne pomýlili...
     
    42:29
    Robert Sabolič (Ľubomír Vaic) za tento tvrdý faul odchádza do šatní! Zinkasoval veľmi prísny trest - 5 minút + do konca zápasu. Najskôr však rozhodca Lauff ukázal, že to faul nebol. Čiaroví rozhocovia to však videli lepšie.
     
    42:29
    Marek Mašlonka ostáva ležať pri mantineli! Bol nekompromisne zrazený k ľadu pri vlastnej striedačke. Hlavný rozhodca sa ešte radí s čiarovými asistentmi...
     
    41:01
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Zbytočný faul nám predviedol Jarmo Jokila, ktorý si odchádza sadnúť na dve minúty za seknutie.
     
    40:38
    Popradčania budú hrať opäť v oslabení. Na dve minúty za hákovanie Tománeka si tentokrát odchádza sadnúť obranca Miloslav Jáchym.
     
    38:26
    Nasledovať bude presilová hra Nitry. Na dve minúty za vrazenie na mantinel si odchádza sadnúť Lukáš Hvila. Nitrančania tak majú šancu navýšiť svoj náskok.
     
    37:45
    Do dobrej palebnej pozície na pravej strane sa dostal Peter Klouda, no Marek Laco sa stihol rýchlo premiestniť a puk veľmi dobre vyrazil na zadný mantinel svojími betónmi.
     
    35:58
    Popradskí hráči sa dostali do útoku, no následne sa nestihli vrátiť. Z pravej strany tvrdo zakončoval Stümpel, no gólman Westlund jeho zakončenie reflexívne vyrazil svojím ľavým ramenom!
     
    33:18
    Popradský brankár opäť čaroval! Tentokrát z dvojice Jokila - König zakončoval König, no aj jeho skvelú strelu z ľavej strany gólman Westlund zneškodnil svojím presunutím dobrým pokrytím puku!
     
    32:59
    Westlund nám predviedol skvelý zákrok! Po dobrej krížnej prihrávke od Königa sa k puku dostal Jokila, no popradský gólman sa dobre hodil a strelu chytá vo svojej výstroji!
     
    32:25
    Popradskí hráči mohli v oslabení vyrovnať! Lukáš Hvila zachytil puk v strednom pásme a tvrdo zakončoval! Gólman Laco ho však vychytal. Následne sa k puku dostal aj Vandas, no ten netrafil priestor nitrianskej brány!
     
    31:59
    Za tvrdý faul na Mašlonku si na dve + dve minúty odchádza sadnúť Popradčan Jaroslav Špelda. Mašlonka však uhral pekný súboj a aj dobrý herecký výkon pri mantineli.
     
    26:41
    Nitra dala gól!
    Gól platí! Popradská obrana mierne zaspala a Nitrančania udreli opäť! Po skvelej prihrávke od Nádašdiho sa k puku dostal ROMAN TOMÁNEK, ktorý ho skvelým blafákom z medzikružia zavesil nad ľavé rameno popradského gólmana a vymietol tak pavučinky v hornej časti popradskej brány. Asistenciu si pripisuje Tomáš Nádašdi.
     
    26:41
    Do popradskej siete padol gól, no je otázne, či bude platiť! Hlavný rozhodca odišiel telefonovať!
     
    25:58
    Do dobrej palebnej pozície na pravej strane sa dostal Lukáš Hvila, no gólman Laco nám predviedol skvelý zákrok, keď puk zblokoval svojími betónmi na zadný mantinel.
     
    23:23
    Poprad dal gól!
    Je opäť vyrovnané! Po skvelej prihrávke do stredného pásma od Šterbáka sa puk odrazil presne pred MICHAELA VANDASA, ktorý bol v samostatnom nájazde a gólmana Mareka Laca si vychutnal - puk mu zavesil do bránky ponad jeho lapačku. Tentokrát nemal šancu na úspešný zákrok. Asistencie si pripisujú hráči Marcel Šterbák a Peter Klouda.
     
    22:25
    Nitra dala gól!
    Po skvelej prihrávkovej kombinácii sa "corgoni" dostávajú do gólového vedenia! Popradská obrana mierne pozabudla na MARTINA BAČU, ktorý si dobre nakorčuľoval k popradskej bráne a z ľavej strany zasunul puk do popradskej brány popod Westlundovu lapačku. Asistencie si pripisujú hráči Albín Podstavek a Erik Piatak.
     
    17:54
    Nasledovať budú vylúčenia. Na nitrianskej strane si na dve minúty za seknutie odchádza sadnúť Jarmo Jokila. Na popradskej strane to bude Stanislav Balán, ktorý obdržal dve minúty za hákovanie. Balán si odnáša aj osobný 10minútový trest za nešportové správanie.
     
    17:42
    Menšie nedorozumenie v nitrianskej obrane mohol využiť Lukáš Hvila, no napokon sa gólman Marek Laco rozhodol vykorčuľovať z brány a puk pokryl svojou lapačkou na pravom kruhu.
     
    15:51
    Skvelé zakončenie švihom z ľavej strany nám predviedol Roman Tomas, no napokon jeho projektil skončil len tesne vedľa ľavého horného rohu nitrianskej brány. Laco zasahovať nemusel.
     
    13:41
    Nitra dala gól!
    Veľmi jednoduchá akcia Nitry a je vyrovnané! Popradskému gólmanovi Westlundovi puk prekĺzol spod jeho moci a napokon sa dostavil až do popradskej siete. Po dobrej prihrávke od Königa sa k puku dostal TOMÁŠ NÁDAŠDI a svojou nedôraznou strelou z pravej strany napokon prekonal popradského gólmana. Asistencie si pripisujú hráči Peter König a Marek Laco.
     
    12:10
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát dostal Sabolič, ktorý v medzikruží zinkasoval prihrávku od Jabrockého! Následne však jeho delovka netrafila priestor nitrianskej brány.
     
    10:10
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou si odchádza sadnúť Matej Bene.
     
    09:58
    Závar pred popradskou bránou tentokrát spôsobil Hrnka! Vystrelil, gólmanovi Westlundovi puk vypadol, no následne ho stihol zblokovať na zadný mantinel svojím betónom a zachránil tak svoju chybu!
     
    07:38
    Poprad dal gól!
    Popradskí hráči sa dostávajú do vedenia! Po fantastickej prihrávke od Jabrockého sa do samostatného nájazdu dostal ĽUBOMÍR VAIC a potvrdil svoje dobré zakončovateľské schopnosti! S pukom sa mierne potočil zo strany na stranu a následne ho zavesil nad pravé rameno gólmana Laca. Asistencie si pripisujú hráči Jaroslav Jabrocký a Robert Sabolič.
     
    05:00
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty za seknutie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Jaroslav Jabrocký.
     
    04:45
    Nasledovať bude presilová hra Popradu. Na dve minúty za faul lakťom si odchádza sadnúť Jarmo Jokila, ktorý za nitrianskou bránou nekompromisne položil k ľadu Dávida Buca.

    Branky a nahrávky: 8. Vaic (Jabrocký, Sabolič), 24. Vandas (Šterbák, Klouda), 50. Buc, 57. Jabrocký (Klouda, Suchý) - 14. Nádašdi (König, Laco), 23. Bača (Podstavek, Piatak), 27. Tománek (Nádašdi), 47. Kováčik (Rais), 65. Stümpel


    HK Poprad: Westlund (Sedlačko) - Šterbák, Suchý ("A"), Kovačevič ("A"), Jáchym, Fabian, Špelda, Kurali, Dinda - Vandas, Klouda ("C"), Hvila - Tomas, Balán, Buc - Sabolič, Vaic, Jabrocký - Gríger, Takáč, Rapáč.
    HK Nitra: Laco (Kusy) - Ordzovenský, Rais, Nádašdi, König, Bača, Vosátko ("A"), Kuzma, Trefný - Kováčik ("C"), Jokila, Mašlonka - Tománek, Stümpel ("A"), Segľa - Podstavek, Piatak, Pupák - Kmeč, Bene, Hrnka.

    Rozhodčí: Rudolf Lauff - M. Korba, P. Korba

    Diváci: 1605
    bahis siteleri