Carolina – Toronto 3:1 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 3:4 (po s.n.) | Florida – Montreal 0:1 (po pr.)
Tampa – Washington 3:4 (kon.) | Nashville – Arizona 3:0 (kon.) | Minnesota – Colorado 3:4 (po s.n.)
konec
Carolina Hurricanes
3:1 (0:0, 3:1, 0:0)
Toronto Maple Leafs
Pátek 15.02.2013, 01:00 • PNC Arena, Raleigh, North Carolina • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Konec zápasu. (03:37:46)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    35:09
    Carolina právě vstřelila branku!
    Autorem branky je JORDAN STAAL. Asistence: Jeff Skinner a Jamie McBain.
     
    32:58
    Carolina právě vstřelila branku!
    Autorem branky je JUSSI JOKINEN. Asistence: Jeff Skinner a Joe Corvo.
     
    27:51
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je NAZEM KADRI. Asistence: Dion Phaneuf a Michail Grabovski.
     
    26:06
    Carolina právě vstřelila branku!
    Autorem branky je JOE CORVO. Asistence: Eric Staal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Ellis (Ward) - Harrison, Faulk, Corvo, McBain, Jordán, Sanguinetti - Sjomin, E. Staal, Tlustý - Dwyer, J. Staal, Skinner - Larose, Jokinen, Bowman - Nodl, Brent, Wallace.

    Toronto Maple Leafs: Scrivens (Rynnäs) - Holzer, Phaneuf, Kostka, Liles, Fraser, Franson - Kessel, Bozak, Van Riemsdyk - Kulemin, Grabovski, Komarov - McClement, Kadri, MacArthur - Orr, Steckler, McLaren.

    Rozhodčí: Peel, Martell - Murchison, Nansen.
     
    Carolina do utkání vstoupí jako lídr Jihovýchodní divize a se dvěmi výhrami v řadě. Naposledy se Hurricanes podařilo triumfovat v úterý, kdy přehráli lídra Atlantické divize New Jersey. Devils sice jako první vedli a i při nepříznivém stavu velmi soupeře tlačili, pár vteřin před koncem ale vítězství svého týmu do prázdné branky pečetil Jiří Tlustý. "Myslím si, že jsme přišli na to, jak vyhrávat zápasy a držet se přitom našeho herního plánu. Minulou sezonu, pokud na nás někdo zatlačil, tak jsme najednou nedokázali hrát svou hru. Letos je to naštěstí jiné," liboval si trenér domácích Kirk Muller.

    Toronto naposledy prohrálo právě s Carolinou a od té doby si drží vynikající sérii čtyř výher, která čítá i drtivé vítězství 6:0 nad rivalem z Montréalu. Poslední utkání Maple Leafs sehráli proti Philadelphii a hlavně díky dvěma slepeným gólům Orra a Frattina ze začátku druhé třetiny ovládli celé utkání. Nic na tom nezměnil ani fakt, že se ještě v první polovině utkání do branky musel postavit místo Reimera Scrivens. Náhradník Toronta si ale vedl skvěle a pustil za svá záda jen jeden ze třiceti tří puků. Ostatně, Scrivens by se při Reimerově zranění měl do branky postavit i dnes. "Nejsem vůbec rád, že se James (Reimer) zranil. Je to kamarád a spoluhráč a nikdy nechcete, aby se někdo vám tak blízký zranil. Stále to máte v hlavě a děláte vše pro, abyste zapomněli a udělali první zákrok," přiznal po zápase sám Scrivens.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Daniel Polách

    Branky a nahrávky: 27. Corvo (E. Staal), 33. Jokinen (Skinner, Corvo), 36. Staal (Skinner, McBain) - 28. Kadri (Phaneuf, Grabovski)


    Carolina Hurricanes: Ellis (Ward) - Harrison, Faulk, Corvo, McBain, Jordán, Sanguinetti - Sjomin, E. Staal, Tlustý - Dwyer, J. Staal, Skinner - Larose, Jokinen, Bowman - Nodl, Brent, Wallace
    Toronto Maple Leafs: Scrivens (Rynnäs) - Holzer, Phaneuf, Kostka, Liles, Fraser, Franson - Kessel, Bozak, Van Riemsdyk - Kulemin, Grabovski, Komarov - McClement, Kadri, MacArthur - Orr, Steckler, McLaren

    Rozhodčí: Peel, Martell - Murchison, Nansen
    bahis siteleri