Stoke – Tottenham 1:2 (kon.) | Everton – West Ham 2:0 (kon.) | Fulham – Liverpool 1:3 (kon.)
Norwich – West Brom 4:0 (kon.) | Queens Park – Newcastle 1:2 (kon.) | Sunderland – Southampton 1:1 (kon.)
Manchester Utd. – Swansea 2:1 (kon.)
konec
Everton FC
2:0 (1:0)
West Ham United
Neděle 12.05.2013, 16:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Kevin Mirallas, přichází Bryan Oviedo.
     
    90
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Leon Osman, přichází Tony Hibbert.
     
    87
    Jarvis se uvolnil na levé straně a pak ze své kopačky vyslal centr, který přistál Carrollovi na hlavě, ale útočník West Hamu trefil pouze tyč.
     
    82
    Ve velkém vápně obdržel přihrávku Osman a ze své pravačky vyslal prudkou střelu, kterou Jaaskelainen výtečně zneškodnil.
     
    81
    James Collins obdržel žlutou kartu.
     
    80
    Skvělou přihrávku obdržel J. Cole od Jarvise a prezentoval se výbornou střelou, kterou Howard bravurně vyrazil do bezpečí.
     
    73
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Victor Anichebe, přichází Nikica Jelavić.
     
    69
    V obrovské šanci se objevil také Pienaar, ale Collins jeho střelecký pokus úspěšně zblokoval na rohový kop. Šance to byla opravdu obrovská, protože Pienaar pálil z bezprostřední blízkosti.
     
    68
    Jaaskelainen si připisuje další brilantní zákrok a likviduje další gólovou šanci. Pienaar přihrával do vápna Osmanovi, který pálil z bezprostřední blízkosti, ale Jaaskelainen výtečně vyrazil míč na rohový kop.
     
    64
    Poslední střídání připravil Allardyce. Ze hry odešel O'Neil, nahradil ho Noble.
     
    61
    Kevin Mirallas oslavoval gól s fanoušky a vyfasoval žlutou kartu.
     
    60
    Everton právě vstřelil branku!
    KEVIN MIRALLAS prokázal výbornou práci s balonem a stabilitu. Nejprve obešel dva protihráče, přichystal si míč na střelu a zkusil své štěstí. Střelecký pokus nešťastně ještě tečoval Collins a brankář Jaaskelainen byl bez šance. Střela mířila do pravého horního rohu a byla nechytatelná.
     
    55
    Kladiváři využívají druhého střídání. Ze hry odchází Collison, kterého nahrazuje J. Cole.
     
    46
    Kouč Allardyce udělal do druhého poločasu jednu změnu. Na trávník se už dnes nepodívá Diamé, kterého nahradil C. Cole.
     
    38
    Žlutou kartu vyfasoval Guy Demel.
     
    37
    Jagielka našel výbornou přihrávkou ve vápně Fellainiho, jenž ze své pravačky vyslal nechytatelnou střelu, ale Collins se do ní obětavě položil a vytěsnil ji na rohový kop.
     
    31
    Z levé strany našel O'Brien přihrávkou Nolana, který si ukázkově zpracoval míč a prezentoval se velmi nepříjemnou střelou, kterou Howard se štěstím vyrazil.
     
    25
    Hráči Evertonu před soupeřovou svatyní způsobili obrovský zmatek. Mirallas si pak navedl míč na střelu, ale tam u příliš nesedla, a tak se do zakončení z bezprostřední blízkosti dostal ještě Anichebe. Nicméně brankář Jaaskelainen vytasil ze své sbírky brilantní zákrok a zabránil stoprocentnímu inkasovanému gólu.
     
    22
    Anichebe obehrál tři protihráče, připravil si míč na levačku a pak vystřelil. Jenže Collins střelecký pokus zblokoval na rohový kop.
     
    13
    Do protiútoku vyrazil Everton a mohl se radovat z druhé vstřelené branky, ale Jaaskelainen si tentokrát počínal na jedničku a nebezpečnou Osmanovu střelu vyrazil do bezpečí.
     
    6
    Everton právě vstřelil branku!
    Fellaini obdržel přihrávku a míč prodloužil pro Pienaara, který výborně přihrál KEVINU MIRALLASOVI, jenž ze své kopačky vyslal vynikající trefu a poslal domácí tým do vedení. Jaaskelainen se natahoval marně, protože střela byla technická a velmi přesná.

    Lucie Rapantová

    Branky: 6. Mirallas, 60. Mirallas

    Karty:   61. Mirallas (EVE) – 38. Demel (WHU), 81. Collins (WHU)


    Everton FC: Howard ─ Coleman, Jagielka, Distin, Baines ─ Mirallas (93. Oviedo), Osman (90. Hibbert), Gibson, Pienaar ─ Fellaini ─ Anichebe (73. Jelavić).
    West Ham United: Jaaskelainen ─ Demel, Collins, Reid, O'Brien ─ Diamé (46. C. Cole), O'Neil (64. Noble) ─ Collison (55. J. Cole), Nolan, Jarvis ─ Carroll.

    Rozhodčí: Jones ─ Richards, West
    bahis siteleri