Čeljabinsk – Chanty-Mansijsk 0:2 (kon.) | Magnitogorsk – Jekatěrinburg 4:3 (1:0 po s.n.) | Ufa – Barys 6:3 (kon.)
Nižněkamsk – Omsk 0:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Viťaz 3:2 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
Metallurg Magnitogorsk
4:3 (0:2, 2:0, 1:1 - 0:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Sobota 07.12.2013, 12:00 • Arena Metallurg, Magnitogorsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Metallurg Magnitogorsk.
    Rozhodující branku proměnil BOGDAN POTĚCHIN – 4:3!
     
    1:0
    Černov svým zakončením minul branku Košečkina, je konec!
     
    1:0
    Potěchin odpověděl mnohem lepším způsobem, po forhendové kličce zasunul puk mezi beton Lobanova!
     
    63:03
    Kouč Metallurgu Magnitogorsk si vyžádal oddechový čas a pokusí se něco zajímavého vymyslet.
     
    58:48
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Domácí se přece jen dočkávají srovnání! Hrdinou je český útočník JAN KOVÁŘ, ke kterému se se štěstím dostal puk na půlící čáře a ostrostřelec Magnitogorsku z první procpal kotouč do sítě – 3:3! Asistence: Sergej Mozjakin.
     
    57:26
    Anton Lazarev využil hrubé chyby domácích obránců, když se po jejich nepřesné rozehrávce řítil sám na branku! Košečkin skvělým zákrokem udržel domácí ve hře!
     
    51:20
    Jeho bratr Jan to však jistě chce změnit. Nyní velmi chytře posunul puk na střed na Antipina, kterého ale ve velké šanci vychytal Lobanov!
     
    44:39
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Hostům se podařilo vytvořit si potřebný tlak, který vede ke třetímu gólu, nutno uznat, že k velmi šťastnému! DMITRIJ MEGALINSKIJ si vzal puk na modré čáře, napotřetí vystřelil a o nohu domácího Kosova procpal kotouč do sítě – 2:3! Bez asistence.
     
    32:09
    Metallurg právě vstřelil branku!
    A silný tlak domácích hokejistů nakonec znamená srovnání skóre! Od pravého mantinelu nahodil kotouč na branku Antipin, brankář hostí vyrazil kotouč pouze před sebe k BOGDANU POTĚCHINOVI, jenž bleskovou dorážkou mezi betony Lobanova srovnává skóre dnešního duelu – 2:2! Bez asistence.
     
    30:41
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že se domácím přesilová hra využít nepovede, dvě vteřiny před návratem vyloučeného hráče se ale Metallurg Aréna raduje! TIM BRENT dostal přihrávku a střelou příklepem po ledě našel místo u pravé tyče branky Lobanova – 1:2! Asistence: Viktor Antipin a Jevgenij Birjukov.
     
    29:56
    Lobanov nyní akrobaticky vychytal Jana Kováře! Jeho sice nepovedené zakončení nadělalo hostujícímu brankáři velké problémy a dokázal ho na poslední chvíli zastavit přímo na brankové čáře! Velká škoda pro Metallurg!
     
    28:43
    Tim Brent se dostal k několika dorážkám na hranici brankoviště, vše bylo ukončeno faulem Eduarda Lewandovskiho (JEK), jenž oslabuje Avtomobilist na dvě minuty.
     
    26:59
    Mozjakin se ocitl úplně volný na pravé straně, dostal křižnou přihrávku od Kováře a příklepem vypálil! Puk mířil na vzdálenější tyč a minul ji o pouhé centimetry!
     
    25:18
    Tak nakonec ne, rozhodčí jsou přesvědčeni, že kotouč skončil na tyči. Opakované záběry jejich výrok potvrdily.
     
    25:18
    Za brankářem Košečkinem zazvonila tyčka! Tedy alespoň to tak vypadalo, rozhodčí si zřejmě ještě půjdou vyžádat názor videorozhodčího.
     
    22:38
    Jenže početní výhoda domácím hokejistům vydržela pouze několik málo vteřin. Denis Platonov (MET) sekl jednoho ze soupeřů a se skloněnou hlavou odjíždím na lavici hanby. Pokračovat se bude ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    22:26
    Deveaux (JEK) byl podražen, ale paradoxně míří na trestnou lavici on. Za držení hole tak putuje hostující hráč za katr a nabízí tím Magnitogorsku velkou šanci na zkorigování výsledku.
     
    16:55
    Košečkin nyní zachránil Metallurg, do velké šance se dostal na levé straně Černov! Brankář Magnitogorsku se ale stihl přesunout a velkou příležitost hostí zlikvidovat!
     
    06:46
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Nyní již přesilovková kombinace byla vyřešena více než přesně a hosté se tedy mohou radovat ze druhé vstřelené branky! Lazarev posunul kotouč na Malychina, který křižnou přihrávkou přes brankoviště našel volného TOBIASE VIKLUNDA, jenž z voleje trefil odkrytý kout branky Košečkina – 0:2! Asistence: Fjodor Malychin a Anton Lazarev.
     
    05:11
    Příliš dlouho nám ale hra v plném počtu na obou stranách nevydržela. Tim Brent (MET) sekl jednoho z hostujících hráčů a nabídne jim tím svým vyloučením další přesilovou hru.
     
    02:49
    Početní výhoda přinesla první zákrok Košečkina, nyní je u konce. Zbytečným faulem se provinil Sami Lepistö (JEK), který posílá Jekatěrinburg také do čtyř.
     
    02:03
    Uvidíme první přesilovou hru, Potěchin (MET) totiž zastavil útok Jekatěrinburgu nedovoleně a hosté tak dostanou další šanci na navýšení vedení.
     
    00:51
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Jsme svědky opravdu bláznivého začátku zápasu. První střelecký pokus na branku Košečkina končí vedoucím gólem Avtomobilistu! Blesková kombinace v útočné třetině skončila na hokejce FJODORA MALYCHINA, který z první našel skulinku mezi betony ruského brankáře – 0:1! Asistence: Anton Lazarev a Arťjom Černov.
     
    00:38
    Hned v úvodu utkání jsme viděli obrovskou šanci Magnitogorsku! Až před brankáře se dostal Jan Kovář, který zakončoval na bližší tyč. Lobanov dokázal jeho ránu vytěsnit mimo tři tyče koncem hole!

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 31. Brent (Antipin, Birjukov), 33. Potěchin, 59. Kovář Jan (Mozjakin), rozh. náj. Potěchin – 1. Malychin (Lazarev, Černov), 7. Viklund (Malychin, Lazarev), 45. Megalinskij


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Lee, Těreščenko, Maleňkich, Chabarov, Ibragimov, Metljuk – Mozjakin, Platonov, Kovář Jan – Zdunov, Kosov, Kameněv – Šenfeld, Brent, Potěchin – Grigorjenko, Timkin, Malinovskij
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Lobanov (Fomin) – Gusev, Trjamkin, Viklund, Lepistö, Megalinskij, Antonov, Žuravljov, Jegin – Lewandowski, Deveaux, Jefimov – Lazarev, Černov, Malychin – Děmagin, Simakov, Jemelejev – Arkalov, Strelcov, Golyšev

    Rozhodčí: Odinš, Cyplakov – Čubykin, Ivanov
    bahis siteleri