Nitra – Žilina 9:2 (kon.) | Poprad – Banská Bystrica 2:3 (kon.) | Skalica – Piešťany 3:1 (kon.)
Košice – Martin 3:2 (kon.) | Zvolen – Trenčín 1:2 (kon.)
konec
HK Poprad
2:3 (0:0, 0:2, 2:1)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 14.02.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne vítam všetkých priaznivcov najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku! Fanúšikovia hokeja upriamujú pozornosť na vystúpenia našich hokejistov v olympijskom Soči, no Tipsport Extraliga pokračuje ďalším, v poradí už 49. kolom. V tomto online prenose Vás budem pravidelnými príspevkami z popradského zimného štadióna informovať o priebehu súboja medzi Popradom a Banskou Bystricou. Úvodné buly je naplánované na 17:00.

    Popradskí hokejisti sa momentálne nachádzajú v strede tabuľky na 5. mieste so ziskom 75 bodov a gólovým skóre 146:138. Nad Popradom sa nachádzajú Piešťany, ktoré dokázali zozbierať 80 bodov. Šiesta priečka v tabuľke patrí zvolenským „rytierom“, ktorí zaznamenali 66 bodov.
    Popradskí „kamzíci“ dokázali v posledných piatich zápasoch len jedenkrát zvíťaziť. Podrobnejšia zápasová bilancia v poslednej pätici zápasov: prehra 2:1 na zvolenskom ľade, hladká výhra proti žilinským „vlkom“ 5:0 v domácom prostredí, jednoznačná prehra v Košiciach 4:0, prehra doma proti Nitranom 1:3. V poslednom zápase Popradčania vystupovali v Martine, ktorému podľahli 4:1 a v priebehu sezóny to bola prvá prehra proti martinským hokejistom. Domáci hokejisti sa tak v posledných zápasoch veľmi trápia a potrebovali by po dlhšej dobe 3 body do tabuľky. Z popradského kádra je na Olympijských hrách lotyšské duo – Juris Štals a Edgars Masalskis. Lotyšský brankár Masalskis preukazoval svoje kvality už počas klubového pôsobenia v Poprade a takisto ich potvrdil dobrým výkonom v zápase proti Švajčiarom, keď inkasoval len jeden nešťastný gól, ktorého aktérom bol jeho spoluhráč. Najproduktívnejším korčuliarom domácich „kamzíkov“ je skúsený 41-ročný „harcovník“ Arne Kroták, ktorý v tejto sezóne nazbieral 40 bodov za 17 gólov a 23 asistencií.

    Banskobystrickým hráčom patrí pred týmto zápasom 3. priečka s 88 bodmi a gólovým skóre, ktoré dosahuje hodnoty 149:130. Nad „baranmi“ sídli na druhej pozícii HK Nitra, na ktorú hostia strácajú 14 bodov. Pod Bystričanmi sa nachádzajú už spomenutí piešťanskí hokejisti, ktorí nazbierali 80 bodov. Hostia majú lepšiu bilanciu v posledných zápasoch, keďže z počtu 5 sa tešili až štyrikrát z víťazstva. Detailnejšie zápasové výsledky v poslednej pätici zápasov: výhra v Žiline 1:4, výhra na domácom ľade proti Trenčínu 5:3, jediná tesná prehra s Piešťanmi na domácom štadióne 2:3, výhra na Záhorí proti Skaličanom 1:3. V poslednom odohranom zápase Banskobystričania deklasovali rivalov zo Zvolena na domácom ľade 7:1. Na základe týchto výsledkov a najmä z toho posledného môžu hosťujúci hokejisti v tomto zápase proti Popradu veľmi dobre vyťažiť a odniesť si z pod Tatier cenné tri body. Najlepším hráčom Banskej Bystrice do produktivity je Radomír Heizer so 41 bodmi, ktoré získal za 14 gólov a 27 asistencií.

    Vzájomné zápasy v tejto sezóne:
    4. kolo, 22.9.2013, HC 05 Banská Bystrica – HK Poprad 5:2
    13. kolo, 18.10.2013, HK Poprad – HC 05 Banská Bystrica – 2:3
    22. kolo, 17.11.2013, HC 05 Banská Bystrica – HK Poprad – 2:0
    31. kolo, 13.12.2013, HK Poprad – HC 05 Banská Bystrica – 6:5 po predl.
    40. kolo, 17.1.2014, HC 05 Banská Bystrica – HK Poprad – 1:4

    Vo vzájomných zápasoch dominujú Banskobystričania, ktorí získali 10 bodov, zatiaľ čo „kamzíci“ dokázali nazbierať len päť.

    Stávkové kancelárie však majú na zápas rozdielny názor, keď vypísali na výhru Popradu kurz pohybujúci sa okolo 2.2 a na víťazstvo bystrických hokejistov určili kurz vyšší 2.54. Ak si myslíte, že zápas skončí po 60. minútach nerozhodne, tak je pre Vás pripravený kurz v hodnote 3.8.

    Ako sa však bude tento zápas postupne vyvíjať, a kto v ňom nakoniec víťazí, budete môcť byť oboznámení v našom prenose, ktorý začína v tento valentínsky deň o tradičnej piatej hodine. Z komentátorského stanovišťa Vás ho pozýva sledovať Lukáš R. Ovšonka.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – D. Brejčák, Gáborčík – Látal, Makovský – Fabian ("A"), Kurali – Dinda – Lapšanský, Vaic ("A"), Paločko – Kroták ("C"), Mlynarovič, Sýkora – M. Nagy, Takáč, Drábek – Štrauch, Belluš, Gápa

    HC 05 Banská Bystrica: Kalemba (Sabol) – Lepine, Saracino – Macháček, Martin – Koma, Bambúch ("A") – Rosandič, Kania – Hudec ("C"), White, Lunter – Kafka, Heizer ("A"), Kadura – Lamper, Zigo – Dolník, Gašpar, Róth

    Rozhodca: Juraj Konc – Martin Smrek, Martin Korba.
     
    Popradskí hokejisti odohrajú tento zápas v tradičných modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Hostia z Banskej Bystrice sa dnes predstavia v bielych dresoch a na lavičke ich bude koučovať Miroslav Chudý.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:07
    Na úvodnom vhadzovaní boli úspešnejší bystrickí hráči, ktorí rýchlo zakladajú útočnú formáciu, no Porpadčania sa zatiaľ dobre bránia.
     
    00:27
    Mário Lunter dostal prihrávku z rohu klziska od svojho spoluhráča Hudeca, no nedokázal si puk správne spracovať, a preto nestrieľal.
     
    01:03
    Fabian sa snažil krížnou prihrávku vysunúť do útoku Krotáka, no ten len tečoval puk do útočného pásma, kde už zachytili Banskobystričania.
     
    01:15
    Z ľavej strany teraz nekompromisne pálil Lamper, no Sidor mal lapačku na správnom mieste a s prehľadom puk zachytil.
     
    01:36
    Marek Nagy sa snažil pred bránou nájsť Jakuba Drábeka, no prihrávka od ľavého kruhu neprešla cez dvojicu brániacich hráčov Banskej Bystrice.
     
    02:20
    Štefan Fabian nahadzoval puk od modrej čiary, no Kalemba nemal žiadnu prácu, keďže puk letel mimo ľavej žrde.
     
    03:21
    Vaicov nahodený puk od modrej čiary zneškodnil dobrým defenzívnym zákrokom Jason Lepine, ktorý pokračoval vo vyvíjaní útočnej kombinácie no bez efektu.
     
    04:05
    V početnej výhode si ako prví zahrajú domáci hráči. Petr Macháček si odchádza sadnúť na trestnú lavicu za seknutie.
     
    04:10
    Na úvod presilovej hry tvrdo pálil od modrej popradský kapitán Kroták, ktorý však svojím projektilom neprekvapil pozorného Kalembu.
     
    04:44
    Obrovská možnosť pre Poprad! Arne Kroták našiel peknou prihrávkou na ľavé krídlo Samuela Mlynaroviča, ktorý sa natlačil až pred bránu, no Kalemba svojou výstrojou dopravil puk do bezpečia!
     
    05:16
    Ľubomír Vaic strieľal švihom z medzikružia, no jeho dôrazný projektil však skončil na Kalembovej vyrážačke, odkiaľ bol poslaný do rohu klziska.
     
    05:57
    Patrick White sa snažil o samostatný únik, no nakoniec sa dostal len k modrej čiare, odkiaľ strieľal, avšak puk zblokoval popradský obranca Brejčák. Hostia hrajú vzápätí v plnom počte.
     
    07:08
    Andreas Štrauch dobre zasiahol hokejkou puk na modrej čiare, ktorý mal v moci Zigo, no popradský mladík ho s prehľadom vypichol.
     
    07:36
    Andreas Štrauch mal dobrú príležitosť, keď dorážal strelu od svojho spoluhráča Belluša, no Kalemba bol na správnom mieste a puk vyrazil do bezpečia!
     
    07:59
    Banskobystričania si dokázali vytvoriť možnosť, keď Rosandič poslal puk v útočnom pásme na White, ktorý nekompromisne pálil, avšak Sidor puk zachytil do lapačky.
     
    08:35
    White pálil opäť. Tentokrát si vytvoril priestor v medzikruží odkiaľ však svojím príklepom vystrelil puk len na sklenenú časť mantinelu.
     
    09:22
    Matúš Paločko nabral rýchlosť na pravom krídle, odkiaľ aj vypálill, no jeho projektil skončil po zblokovaní od protihráča na mantineli.
     
    10:34
    Bystričania momentálne kombinujú v útočnej tretine, no nedarí sa im výraznejšie presadiť.
     
    10:55
    Andreas Štrauch získal rýchlosť po pravom krídle, keď sa s pukom dostal až pred bránu, no z tejto pozície trafil len do protihráča, od ktorého puk smeroval do rohu klziska.
     
    11:42
    Rastislav Gašpar si vytvoril mieste na pravej strane klziska, keď z hranice pravého kruhu nekompromisne pálil, no jeho projektil skončil len na zadnom mantineli.
     
    12:26
    Adam Lapšanský strieľal švihom spomedzi kruhov, no jeho projektil smeroval len mimo bystrickej svätyne.
     
    13:01
    Brankár Kalemba pre istotu prikryl puk, ktorý smeroval k nemu pomaličky po Lapšanského nevydarenej kľučke v medzikruží.
     
    13:05
    Látalova strela ťahom od modrej čiary trafila len zadný mantinel, a tak nemal bystrický brankár žiadnu prácu.
     
    13:47
    Lamper dokázal preniknúť po pravej strane cez Štraucha, no pri pravom kruhu sa mu už svojou kľučkou nepodarilo presadiť cez Daniela Brejčáka.
     
    14:12
    Jakub Kania tvrdo pálil od modrej čiary, no jeho projektil však putoval len na zadný mantinel.
     
    14:33
    Skvelá gólová možnosť pre domácich! Buly v útočnom pásme vyhral Kroták ktorý okamžite posunul na ľavú stranu Tomášovi Sýkorovi, ktorý však osamotený zakončoval len do ležiaceho Kalembu, ktorý skvelo zasiahol!
     
    15:36
    James Martin sa rozhodol pre strelu z medzikružia, no Sidor mal odkrytý výhľad a s prehľadom poslal puk so svojím ľavým betónom do rohu klziska.
     
    16:19
    Jakub Makovský tvrdo strieľal od modrej čiary na bránu, pred ktorou stál postavený Marek Nagy, no ten nedokázal túto tvrdú strelu tečovať za Kalembov chrbát.
     
    16:50
    Dušan Sidor si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď bol nútený čeliť strele od Patrika Lampera z ľavej strany, no popradský gólman ho bez menších problémov zachytil do svojej lapačky.
     
    17:27
    Adam Lapšanský dostal krížnu prihrávku pred bránu, no nedokázal tento puk správne zužitkovať, keď zakončoval len mimo bystrickej brány.
     
    17:57
    Jan Látal strieľal švihom od modrej čiary, no svojím projektilom sa mu nepodarilo prekvapiť pozorného Kalembu v bráne, ktorý svojimi betónmi puk dopravil do bezpečia.
     
    19:12
    V závere prvého dejstva budú mať možnosť presilovej hry hostia, keď si na dve minúty za nedovolenú hru s vysokou hokejkou odchádza sadnúť Dávid Gáborčík.
     
    19:30
    Na modrej čiare sa dostal k puku Chris Saracino, ktorému však strela nesadla a skončila len pri bočnom mantineli.
     
    19:58
    V závere prvej tretiny mal možnosť na strelu ešte Michal Hudec, ktorý však svojou strelou spred brány trafil len zadný mantinel.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme videli pomerne vyrovnaný hokej, ktorý putoval zo strany na stranu a obidva tímy si dokázali vytvoriť pár dobrých gólových príležitostí, no ani jednému tímu sa nepodarilo hru o jedného korčuliara na ľade viac správne zužitkovať, a preto je stav po 20. minútach 0:0.

    Druhá tretina začína približne o 17:43.
     
    Bystrickí hráči budú mať v úvode druhej tretiny ešte 1 minútu a 12 sekúnd početnej výhody. Podarí sa im otvoriť gólový účet stretnutia?
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:06
    Na začiatku druhej dvadsaťminútovky vyhrali buly domáci, ktorí sa okamžite oslobodili vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    20:30
    Po nešťastným zasiahnutím do tváre od Arneho Krotáka ostal na ľade ležať bystrický útočník Mário Lunter, ktorý však po malej chvíli vstal a odkorčuľoval po vlastných na striedačku.
     
    20:50
    Radomír Heizer sa natlačil s pukom až pred bránu, keď z ľavej strany pálil ťahom, no puk skončil len v pozornej Sidorovej lapačke.
     
    20:58
    Macháček taktiež tvrdo vypálil od modrej čiary, no Sidor bol opäť v strehu a svojou výstrojou zneškodnil letiaci puk na jeho svätyňu.
     
    22:01
    Banská Bystrica dala gól!
    Po nevydarenej útočnej prenechávke od Paločka v útočnom pásme získali puk do svojej moci Banskobystričania, ktorí využili situáciu a odpovedali gólom. Postaral sa o to DOMINIK KADURA, ktorý svojou strelou spred brány prekonal Sidora!
    Asistenciu si pripísal Patrik Lamper.
     
    22:53
    K ľadu bol tvrdo zrazený Jakub Drábek, ktorý inkasoval bodyček pri modrej čiare od Rastislava Gašpara, no vzápätí je popradský útočník v poriadku a odchádza na striedačku!
     
    23:04
    Popradský gólman Sidor ukázal svoje kvality, keď likvidoval tvrdú delovku od Mária Rótha z modrej čiary svojou pozornou lapačkou.
     
    23:50
    Arne Kroták nastreľoval puk do útočnej tretiny Mlynarovičovi, no pri puku bol skôr bystrický obranca Jakub Kania, ktorý zneškodnil popradskú akciu.
     
    24:57
    Obrovská šanca pre Poprad! Adam Lapšanský servíroval pred bránu osamotenému Matúšovi Paločkovi, ktorý však delovkou z prvej trafil len priestor mimo brány!
     
    25:36
    Samuel Takáč sa snažil prekvapiť spoza brány bystrického gólmana Kalembu, keď sa z otočky presunul ku bráne, no svojím zakončením trafil len výstroj brankára Kalembu.
     
    26:50
    Paločko sa snažil svojou prihrávkou vysunúť do útoku Lapšanského, no táto prihrávka bola pre popradského útočníka príliš dlhá a nedokázal si ju spracovať.
     
    27:39
    James Martin nahadzoval pred popradskú bránu, kde stál dobre postavený Heizer, no svojou hokejkou dokázal letiaci puk usmerniť len mimo brány.
     
    28:01
    Michal Hudec si vytvoril miesto na pravom krídle a svojou dôraznou strelou švihom trafil popradskú svätyňu, no Sidor puk zachytil svojou lapačkou a nedovolil tak pustiť puk za svoj chrbát po druhýkrát.
     
    28:31
    Svoj herný dôraz preukázal aj Tomáš Sýkora, ktorý strieľal švihom z medzikružia, no jeho projektil gólman Kalemba bezpečne zachytil.
     
    28:52
    Samuel Mlynarovič sa snažil z rohu klziska prekvapiť bystrického gólmana, no ten bol v strehu a zachytil puk svojou výstrojou.
     
    29:04
    Daniel Brejčák nahadzoval puk na bránu od modrej čiary, keď hľadal pred bránou Ľubomíra Vaica, ktorý však usmernil túto strelu tesne nad hornú žrdku!
     
    29:33
    Petr Kafka sa dostal k zakončeniu z pravého krídla, no letiaci puk zneškodnil svojou výstrojou pozorný gólman Sidor.
     
    30:43
    Sýkora nekompromisne zakončoval z pravého krídla, no jeho tvrdá delovka napokon skončila len na zadnom mantineli.
     
    31:14
    Rastislav Gašpar tvrdo vypálil z hranice pravého kruhu, no jeho drsný projektil trafil len sklenenú časť mantinelu.
     
    32:07
    Ideálna gólová šanca pre Popradčanov, o ktorú sa postarala prvá formácia! Adam Lapšanský posunul puk pri ľavom kruhu Vaicovi do medzkružia, ktorý servíroval osamotenému Paločkovi pred bránou, no bystrický gólman Kalemba predivedol excelentný zákrok a puk poslal do rohu klziska!
     
    32:36
    Martin Belluš sa taktiež ocitol osamotený pred bystrickou svätyňou, keď tvrdo vystrelil, no jeho delovku gólman Kalemba takisto skvelo zlikvidoval svojimi betónmi a momentálne je hrdinom svojho tímu!
     
    33:32
    Lapšanský vystrelil z pravej strany, no jeho letiaci puk gólman Kalemba opäť zneškodnil, no tentokrát bez problémov a do svojej bezpečnej lapačky.
     
    34:19
    Patrick White sa snažil dorážať strelu od Luntera, no popradský defenzívny korčuliar Brejčák mu v tom svojou hokejkou zabránil.
     
    35:16
    Banská Bystrica dala gól!
    Hosťujúci hráči sa dostávajú už do dvojgólového vedenia! Tomáš Zigo sa presúval do útočného pásma, snažil sa natlačiť pred bránu, no vzápätí si to rozmyslel, pokračoval poza popradskú svätyňu a na modrej čiare našiel LUKÁŠA BAMBÚCHA, ktorý svojou delovkou do pravého horného kúta prekonal Sidora!
    Asistenciu si pripísal Tomáš Zigo.
     
    36:43
    Tomáš Sýkora sa svojou strelou z ľavej strany snažil prekvapiť Kalembu, no bystrický gólman je v týchto chvíľach stále pozorný a drží si čisté konto aj po zákroku svojou vyrážačkou.
     
    37:05
    Popradskí hráči si momentálne nerozumeli v útočnej kombinácii a dopustili sa len zakázaného uvoľnenia, po ktorom sa vhadzuje po pravici Sidora.
     
    38:01
    Popradskí hráči si ani na druhýkrát nerozumeli a dopustili sa postavenia mimo hry.
     
    38:23
    Belluš len jemne posunul puk smerom na bystrickú svätyňu, no hosťujúci Lepine trochu zaváhal, avšak nakoniec nie je z toho príležitosť pre Popradčanov.
     
    38:43
    Z pravého krídla vyskúšal Kalembovu pozornosť popradský útočník Mlynarovič, ale hosťujúci gólman je opäť v strehu a chytá puk do svojej lapačky.
     
    39:19
    Kroták sa snažil opäť o ofenzívne nahodenie puku, no bystrická obrana bola pri získavaní puku úspešnejšia a vzala ho do svojej moci.
     
    39:56
    Bambúch vzal puk pod svoju kontrolu v obrannom pásme a symbolicky počkal na koniec druhého dejstva.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej dvadsaťminútovke sme opäť videli rýchly a kvalitný hokej, no Popradčania preukázali dve zlyhania, a tak tieto príležitosti naplno využili bystrickí "barani". V 23. minúte najprv otvoril skóre Kadura a v 36. minúte pridal gól do siete ešte obranca Lukáš Bambúch.

    Posledné dejstvo by malo byť zahájené o 18:29.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:13
    V začiatku tretej tretiny začali efektívnejšie hrať hostia, ktorí sa dostali do útočného pásma no zatiaľ bez zakončenia.
     
    40:29
    Chris Saracino tvrdo vypálil od modrej čiary, no Sidor svojimi betónmi puk vyrazil do rohu klziska a nedovolil tak preniknutiu tretieho puku do siete.
     
    40:36
    Matúš Paločko sa dostal k zakončeniu v medzikruží, no jeho projektil gólman Kalemba bez pochýb dokázal svojou výstrojou zlikvidovať.
     
    41:23
    Látal vyslal strelu od modrej línie, no puk zachytil Matúš Paločko, ktorý ešte z otočky pálil, avšak jeho projektil skončil na zadnom mantineli.
     
    41:58
    Martin Belluš takpovediac prekvapil svojou strelou z medzikružia Kalembu, no ten dokázal puk aj s väčšími problémami zachytiť pod svoju moc.
     
    42:22
    Mário Lunter nekompromisne strieľal z ľavej strany, no puk dokázal Sidor svojím betónom vyraziť do bezpečia.
     
    43:02
    Mlynarovič krásne naservíroval Adamovi Lapšanskému, ktorý sa ocitol osamotený pred bystrickou bránou, no nedokázal do poloodkrytej brány hostí správne zakončovať a tak trafil len telo skvelého Kalembu!
     
    43:36
    K strele na pravom krídle sa dostal Mário Róth, ktorý však svojím zakončením švihom neprekvapil pozorného Sidora v bráne Popradu.
     
    44:39
    Belluš strieľal zápästím z pravého krídla na bránu, no Kalemba bolk pozorný a puk zachytil svojou lapačkou a vyrážačkou, no potom sa puk dostal chvíľu na ľad, kde už bol Takáč, avšak ani ten sa nedokázal presadiť, keďže Kalemba správne prikryl puk.
     
    45:16
    Skvelá možnosť na gól pre domáci celok! Adam Lapšanský sa dokázal zbaviť obrancu hostí pri ľavom kruhu kľučkou na stred klziska, následne si puk posunul na bekhend, avšak týmto zakončením nedokázal prekonať ležiaceho Kalembu, ktorý opäť dobre zasahuje!
     
    46:08
    Z ľavej strany ťahom zakončoval Mário Lunter, ale popradskí hráči posunuli svoju bránu, a tak bola hra prerušená.
     
    46:24
    Belluš len nahadzoval od modrej čiary z pravej strany, no jeho nahodený puk však skončil iba na zadnom mantineli, odkiaľ ho Bystričania vzali pod svoju moc.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1084 divákov.
     
    47:42
    O puk sa pri mantineli bila štvorica – Brejčák, Lapšanský, White a Hudec, no nakoniec táto situácia skončila následným prerušením hry.
     
    48:15
    Arne Kroták skvelo našiel pred bránou dobre postaveného Samuela Mlynaroviča, ktorý však dokázal zakončovať len mimo bystrickej brány!
     
    49:14
    Ďalšia popradská útočná akcia skončila len pukom mimo ihriska, keď ho tam nechtiac poslal Gáborčík.
     
    49:34
    V rozvíjaní útoku si nerozumeli Popradčania Makovský a Štrauch, keď prvý menovaný poslal puk len ďaleko pred Štrauchovu hokejku a tým pádom končí toto zlyhanie zakázaným uvoľnením.
     
    50:10
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti znižujú stav na 1:2 a tým pádom majú ešte šancu na predĺženie! DANIEL BREJČÁK získal puk po prihrávke od Lapšanského na vlastnej modrej čiare, presunul sa s ním do útočného pásma a z hranice ľavého kruhu vyslal nechytateľný projektil do pravého horného rohu!
    Asistencie si pripísali hráči Adam Lapšanský a Tomáš Sýkora.
     
    51:26
    Domáci hokejisti sú momentálne "na koni" a pokračujú vo vyvíjaní tlaku aj naďalej. Tentokrát to skúšal Lapšanský, no svojou kľučkou sa nedostal cez Kaniu.
     
    51:52
    Domáci hráči majú možnosť početnej výhody. Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť Michal Hudec za seknutie.
     
    52:10
    Popradčania si nerozumeli v útočnej kombinácii a dopustili sa zakázaného uvoľnenia, po ktorom sa vhadzuje po ľavici Sidora.
     
    52:39
    Z hranice ľavého kruhu to svojou delovkou skúsil Mlynarovič, no Kalemba vyrazil puk letiaci k bližšej žrdi svojím betónom do rohu klziska.
     
    53:15
    Bystričania sa dokázali aj počas oslabenia presadiť. Mário Lunter sa dostal s pukom až pred Sidora a zakončoval, no popradský brankár nedovolil k preniknutiu puku za jeho chrbát.
     
    53:29
    Na opačnej strane Ľubomír Vaic vyskúšal pozornosť Kalembu aj z menej bezpečnej vzdialenosti, keď strieľal švihom z ľavej strany, no jeho projektil Kalemba bez problémov zachytil do svojej výstroje.
     
    53:59
    Bystričania sa v presilovej hre Popradu ubránili a na ľad naskakuje už spomínaný Michal Hudec.
     
    54:56
    Keďže Popradčania vyvíjajú menší tlak na Bystričanov, tak sa hostia oslobodzujú aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    55:33
    Bambúch preukázal defenzívne schopnosti, keď svojou hokejkou zbavil moci puku na hokejke Paločka v rohu klziska.
     
    56:12
    Lapšanský bol pri mantineli pridržaný Saracinom, no hlavný rozhodca Juraj Konc nič nedovolené na tomto zákroku nevidel.
     
    57:03
    Jan Látal poslal nepresnú prihrávku na Belluša, ktorá znamená hvizd čiarového rozhodcu a následné vhadzovanie pred Sidorom.
     
    57:09
    Kadura sa dostal k strele z hranice ľavého kruhu, no jeho projektil skončil len na sklenenej časti mantinelu.
     
    57:45
    O zakončenie sa pokúsil Samuel Takáč, ktorý však z medzikružia triafa len pleksisklo na zadnom mantineli.
     
    58:39
    Dvojica Bystričanov a Popradčanov bojovala o puk za bránou, no napokon sa podarilo puk vybojovať prvým menovaným a poslali ho následne von z obrannej tretiny.
     
    59:21
    Banská Bystrica dala gól!
    A je definitívne rozhodnuté! Dušan Sidor ostal po prvej strele z medzikružia na ľade a nečakal ďalšiu strelu od PETRA KAFKU, ktorý to skúsil na dvakrát a práve jeho druhý pokus skončil v popradskej sieti!
    Asistenciu si pripísal Radomír Heizer.
     
    59:36
    Andreas Štrauch sa ocitol v gólovej príležitosti, no svojím blafákom sa mu nepodarilo zaskočiť gólmana Kalembu!
     
    59:55
    Poprad dal gól!
    Predsa sa popradským hokejistom podarilo streliť ešte gól! Pri hranici ľavého kruhu stál ANDREAS ŠTRAUCH, ktorý strelou švihom z otočky trafil ľavý horný kút Kalembovej brány!
    Bez asistencie.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Vážení športoví priatelia, skončil sa nám pomerne vyrovnaný súboj popradských hokejistov s tými bystrickými, v ktorom boli úspešnejší hostia, a to gólmi Kaduru a Bambúcha v druhej tretine a v tretej časti hry pridal gól do siete ešte aj Kafka v poslednej minúte hracieho času. Popradčania sa síce dotiahli na rozdiel jedného gólu, ktorého aktérom bol Brejčák. Päť sekúnd pred koncom sa podarilo skórovať aj mladíkovi Štrauchovi.

    Bystričania si tak do tabuľky pripisujú cenné 3 body a popradskí hokejisti pokračujú v sérii prehier.

    Dovidenia aj pri ďalších prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Príjemný zvyšok dňa želá Lukáš R. Ovšonka. (19:08:08)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 51. Brejčák (Lapšanský, Sýkora), 60. Štrauch – 23. Kadura (Lamper), 36. Bambúch (Zigo), 60. Kafka (Heizer)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – D. Brejčák, Gáborčík – Látal, Makovský – Fabian ("A"), Kurali – Dinda – Lapšanský, Vaic ("A"), Paločko – Kroták ("C"), Mlynarovič, Sýkora – M. Nagy, Takáč, Drábek – Štrauch, Belluš, Gápa
    HC´ 05 Banská Bystrica: Kalemba (Sabol) – Lepine, Saracino – Macháček, Martin – Koma, Bambúch ("A") – Rosandič, Kania – Hudec ("C"), White, Lunter – Kafka, Heizer ("A"), Kadura – Lamper, Zigo – Dolník, Gašpar, Róth

    Rozhodčí: Juraj Konc – Martin Smrek, Martin Korba

    Diváci: 1084
    bahis siteleri