Slavia – Sparta 4:2 (kon.) | HC Slovan – Brno 2:3 (1:2 po s.n.) | Liberec – Vladivostok 1:2 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Admiral Vladivostok
Pátek 14.02.2014, 18:00Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Olympijská přestávka připravila elitním českým klubům hodně vydatnou porci volna, která se v případě Liberce natáhne až na tři týdny. To je pochopitelně příliš na to, aby svěřenci trenéra Pavla Hynka pouze trénovali. Na pátečních 18 hodin se tedy pod Ještědem chystá atraktivní přípravný zápas proti Admiralu Vladivostok.
     
    Nováček KHL už v Liberci několik dní trénoval a zdá se, že zápas proti Bílým Tygrům nebude brát Admiral na lehkou váhu. Celek z dálného východu si ve svém prvním roce mezi evropskými kolosy nevede vůbec špatně, na osmou pozici Východní konference ztrácí pouze bod. Severočechy tak skutečně nečeká nic lehkého.
     
    Bílí Tygři už za sebou konfrontaci s KHL mají, v srpnu 2012 sehráli v domácím prostředí přátelské klání se Lvem Praha, který byl tehdy také nováčkem Kontinentální ligy. S českým celkem Liberec prohrál těsně 2:3.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Melicherčík (Jelínek) – Vitásek, Hunkes, Výtisk, Gřegořek, Čakajík, Voráček, Pyrochta – Filippi, Vampola, Urban, Víšek, Bulík, Bartek, Vlach, Bulíř, Valský, Jonák, Zacha, Bárta.

    Admiral Vladivostok: Ivannikov (Stelimach) – Najmenkov, Commodore, Vorobjev, Pyett, Antropov, Kostromitin, Zemčjonok, Těrnavskij – Ugarov, Nikitěnko, Sokolov, Bergfors, Schütz, Gynge, Gračjov, Zubov, Drugov, Barbašjov, Kuzněcov, Pervušin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Hned po vhazování menší rozruch před Melicherčíkem. Ugarov se protáhl podél mantinelu až na brankoviště, ztratil však stabilitu a pádem vysadil branku z předepsaného postavení.
     
    00:59
    Pozor si už musel dávat i Ivannikov, Bartekovu střelu ale jen kontroloval pohledem.
     
    01:45
    Hunkes se vydal na výlet a sjel do tandemu mladému Zachovi. Ten si ho dobře všiml a přenechal mu kotouč. Střela libereckého obránce skončila v náručí gólmana hostí.
     
    02:27
    Liberec si celkem rychle zahraje přesilovku. Těrnavskij dostává dvě minuty za hákování.
     
    03:18
    Domácí se v přesilovce drží v pásmu a zkouší střelbu. Nyní nabízel Hunkes od modré na teč Víškovi, který nepohrdl. Kotouč však poslal až do ochranné sítě.
     
    03:59
    Velká šance domácích hokejistů. Michal Bulíř se proháčkoval přes celé hřiště až před branku, ovšem podobně jako Ugarov v samém začátku při zakončení ztratil balanc a místo kotouče končí v brance sám útočník.
     
    04:27
    Přesilovka Bílých Tygrů byla nebezpečná ale gól z ní nevytěžili. Hosté jsou zpět v plném počtu.
     
    04:58
    Špatná rozehrávka Admiralu končí až za Melicherčíkem a hra se tak po kratší pauze vrací do jeho pásma.
     
    05:20
    Sokolov se pokoušel protečoval kotouč do útočné třetiny kluziště, ale poslal ho až mezi diváky.
     
    06:02
    Hru proti oslabenému soupeři si vyzkouší i Vladivostok. Tomáš Bulík dostává také dvě minuty za hákování.
     
    06:54
    Také hosté jsou v přesilovce nebezpeční. Ukazují šikovnost a sílu na kotouči, nedaří se jim ale připravit si střeleckou pozici.
     
    07:45
    Druhá polovina početní výhody už ale hostům nevychází. Jejich nájezdy končí na útočné modré a Tygři poměrně lehce posílají kotouč mimo nebezpečnou zónu.
     
    08:02
    Také domácí tak přečkali první oslabení bez újmy a mají na ledě znovu pět bruslařů.
     
    08:48
    Ale ne na dlouho. Tomáš Filippi si v souboji v rohu kluziště podle sudích pomáhal až moc svou holí a dostává dvě minuty za sekání.
     
    09:35
    Admiralu se nedaří dostat se do pásma. Liberec brání celkem v pohodě a navíc sami Rusové si mezi sebou moc nerozumí.
     
    10:48
    Tato přesilovka hráčům Vladivostoku vůbec nevyšla a mohli za to ještě pykat. Když se do úniku dostal Valský, svou střelou ale gólmana nepřekonal.
     
    11:40
    Pokud se hraje v pěti na obou stranách, vypadá zatím Liberec daleko lépe než jeho soupeř. Admiralu se zatím nedaří stvrdit pověst KHL, která je považována za nejlepší soutěž mimo severoamerický kontinent.
     
    12:52
    Bílí Tygři dál svému soupeři zatápí a nyní si velký tlak vytvořila Bulíkova formace s Bartekem a Víškem na křídlech.
     
    13:58
    Najmenkova tvrdá střela od modré zaduněla o Melichečíkovu vyrážečku a následně je přerušena hra. Jeden z hráčů Admiralu byl navezen až v brankovišti, nikoliv na jeho hranici.
     
    14:30
    Zachovi scházel krok k tomu, aby si zpracoval dlouhý pas z vlastní třetiny a šel prakticky sám na branku. Takto jen protečoval do útočného pásma.
     
    15:20
    Velká paráda v podání Marcela Melicherčíka! Na Bergforse zívala odkrytá branka po předchozím zákroku libereckého gólmana, čehož si hostující útočník dobře všiml a posílal kotouč do sítě. Melicherčík ale ještě stačil natáhnout lapačku a nedovolil soupeři skórovat.
     
    16:50
    Nyní jsme svědky pasáže, která o něco lépe vychází hráčům z východu. Ti zkouší rychlé útoky po křídle a střílí při první příležitosti.
     
    17:40
    Ani Liberec se ale nechce nechat zahanbit. Nyní hostující beky motá Zacha s Bártou a Jonákem, kteří nepatří mezi tradiční opory severočeského celku.
     
    18:53
    Po kratší odmlce znovu jistý zákrok Melicherčíka. Ten si musel kotouč najít přes klubko hráčů bojujících mezi kruhy, střelu od modré si ale pohlídal.
     
    19:20
    Čtyři desítky vteřin do konce prvního dějství a Liberec je v útočném pásmu.
     
    19:50
    Nic z toho ale nevytěžili. Naopak hosté si v liberecké třetině rychle vyměnili kotouč a Těrnavského rána od modré skončila po teči na boční síti.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina dnešního přátelského zápasu přinesla asi to, co se dalo očekávat. Zápas má svou kvalitu, ale o žádné hokejové hody se nejedná. Více ze hry má zatím domácí Liberec, který se soupeře z KHL vůbec nezalekl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Jako v první třetině i ve druhé měl Admiral hned z kraje šanci. Nikitěnko jel ve dvojici se Sokolovem, přičemž se rozhodl pro střelu. Pod břevno jí ale nestlačil a ozval se tak jen zadní mantinel.
     
    21:15
    Liberec ale znovu odpověděl aktivní hrou a je za to odměněn. Ugarov dostává dvě minuty za držení.
     
    21:47
    Valský zkoušel skrytou střelou překvapit Ivannikova, ten ale šel do rozkleku a kotouč ho trefil přímo do hrudníku.
     
    22:28
    Domácí měli menší problém s usazením se v útočném pásmu, ale nyní se jim to už daří.
     
    23:00
    Bulíkova formace si dělá dobré jméno i v přesilové hře a je nebezpečná. Čistá gólovka z toho zatím ale není.
     
    23:10
    Bartek se ještě na závěr přesilovky dostal s Bulíkem do přečíslení dvou na jednoho. Z pravé strany volil střelu na druhou tyč, ale branku netrefil.
     
    24:00
    Hosté jsou už nějaký ten čas v pěti a hned se to se na obrazu hry projevuje.
     
    24:50
    Snad poprvé v zápase delší pasáž, kdy ani jeden z týmů nemá momentální převahu. Hra se odbývá především v neutrální zóně.
     
    26:00
    Jsou to ale znovu domácí Bílí Tygři , kteří s tímto stavem chtějí něco udělat. Několik dobrých střel vyslal znovu formace s Bulíkem na centru, ani tentokrát to tam Tygrům ale nespadlo.
     
    27:15
    Liberečtí se stále jen s krátkými přestávkami drží v útočné třetině a dělají obraně hostujícího celku velké problémy. Zatím jim ale chybí i trochu štěstí, spoustu kotoučů končí volných na brankovišti, ale domácím vždy schází pověstný krok, aby u nich byli první.
     
    28:20
    Hosté absolvovali další náročné střídání ve vlastním pásmu, na což reagují jen vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    28:50
    Oba týmy střídají a zadáci Admiralu mají po dlouhé době klid na rozjetí útočné snahy svého celku.
     
    29:20
    V libereckých barvách je na ledě znovu asi nejaktivnější formace dnešního zápasu. Hlavně Martin Bartek, jenž si v extraligových duelech musí odpykávat trest, je hodně při chuti.
     
    30:03
    Jevgenij Ivannikov znovu v permanenci, poté co schovává kotouč v lapačce následuje komerční pauza.
     
    30:44
    Zubov si chtěl kotouč protečovat podél mantinelu a vyhnout se Výtiskovi. Puk ho ale úplně neposlechl a skončil mezi diváky.
     
    31:15
    Po poměrně dlouhé pauze své umění musel prokázat i domácí Melicherčík. Střela Barbašjova mu ale žádný problém nenadělala.
     
    32:54
    Hosté z Vladivostoku dostávají možnost přesilové hry. Ondřej Vitásek si na vlastní modré počíhal na útočníka a výstavním bodyčekem ho poslal na led. Sudí ale souboj posoudil jako nedovolené bránění.
     
    33:27
    Tygři začali oslabení velmi dobře a dvakrát během chvíle posílají kotouč až za Ivannikova.
     
    34:40
    Ve druhé polovině ale měl Melicherčík a jeho spoluhráči hodně práce. Starali se o to hlavně Zubov, který motal protihráče po rozích, a Vorobjev, jemuž šikovný forward servíroval kotouče na modrou.
     
    35:35
    Liberečtí už jsou v plném počtu, ale nedaří se jim vysmeknout z ruského sevření, které nastalo s koncem přesilové hry Admiralu.
     
    36:20
    To už ale neplatí a jsou to právě Severočeši, kteří dělají neplechu u branky Ivannikova.
     
    36:26
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok a Admiral otevírá skóre. Nikitěnko zatáhl kotouč do pásma a poslal ho na pravý mantinel, kde byl Sokolov. Ten si ještě všiml dojíždějícího ALEXEJE UGAROVA, jenž z mezikruží zacílil pod horní tyč.
    Asistence: Konstantin Sokolov a Andrej Nikitěnko.
     
    36:59
    Liberečtí mohou rychle odpovědět. Richard Gynge dostává dvě minuty za podražení.
     
    37:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    A přesilovka je bleskově využita. Bartek vytáhl kotouč na modrou, odkud ho nahodil do skrumáže před brankou. Tam si nejšikovněji počínal TOMÁŠ BULÍK, který změnil trasu letícího kotouče a poslal ho do sítě.
    Asistence: Martin Bartek a Jan Víšek.
     
    39:00
    Hodně horko nyní bylo před oběma brankami. Nejprve vyhozený kotouč dojížděj domácí Filippi, ale dostal se ze střeleckého úhlu a snažil se puk vrátit do hry zadovkou. Ta ale nikoho nenašla a zakrátko hořelo před Melicherčíkem. Ten musel vytahovat zákrok a přečíslení Admiralu ho tedy nepřekvapilo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina pokračovala v trendu, který nastavila první dvacetiminutovka. Tentokrát už jsme se ale dočkali střeleckých úspěchů. Nejprve poslal Admiral do vedení kapitán Ugarov, na což bleskově odpověděl Bulík, jenž šikovnou tečí využil přesilovku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:00
    Tomáš Bulík sahal po druhé brance v dnešním zápase. S kotoučem se neatakován dostal až před branku a zkoušel poslat puk pod horní tyč. Ivannikov si ale vršek branky pohlídal.
     
    41:40
    Bulíkova formace i nadále velmi aktivní. Nyní mu chtěl poslat kotouč Víšek, slovenský forward jeho pas napříč pásmem ale nezachytil.
     
    43:00
    Liberečtí si v druhé třetině zatím drží mírnou převahu, ale jako téměř po celý zápas se jim nedaří vypracovat si větší šance.
     
    44:23
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Další úder od první formace Admiralu. A znovu to bylo po rychlé a přesné kombinaci, na jejímž konci tentokrát stál KONSTANTIN SOKOLOV a posílá tak hosty do vedení 2:1.
    Asistence: Andrej Nikitěnko a Alexej Ugorov.
     
    46:00
    Liberec ale inkasovaná branka neochromila a snaží se se skóre zápasu ještě něco udělat.
     
    46:54
    Nyní budou mít domácí ideální šanci k vyrovnání. Zemčjonok dostává dvě minuty za hákování.
     
    48:54
    Přesilová hra domácím moc nevyšla. Několik slibných pokusů sice na své konto připsali, ale nic s parametry gólové šance z toho nebylo. Admiral se tak do plného počtu vrací bez újmy.
     
    49:15
    Rychlá šance na reparát. Kapitán Admiralu Ugarov dostává dvě minuty za sekání.
     
    50:13
    Tato přesilovka je o poznání lepší, avšak i nadále nemá Ivannikov tolik práce, aby chyboval.
     
    51:18
    Hosté jsou v plném počtu a mohou jít dopředu poté, co Hunkesovi nesedla střela od modré. Nic z toho ale není.
     
    52:00
    Skvělá defenzivní práce Martina Čakajíka. Na toho se řítil Ugarov s Sokolovem, ale slovenský bek vystihl přihrávku a poslal puk do bezpečí.
     
    53:40
    Admiral si postupně začíná vypracovávat herní převahu a drží se v útočném pásmu.
     
    54:42
    Hodně vidět je první pětka hostujícího celku a znovu zahrozil Ugarov, jenž se protáhl podél pravého mantinelu až před Melicherčíka.
     
    55:50
    Liberečtí hráči drží kotouč a znovu celkem otupili hostující tlak.
     
    56:34
    Další přesilovka pro Severočechy. Viktor Drugov dostává dvouminutový trest za faul loktem, který odnesl Vitásek.
     
    57:17
    Tato výhoda ale poměrně rychle bere za své. Gřegořek fauloval za vlastní brankou a hrát se bude ve čtyřech.
     
    58:00
    Ve čtyřech se ale ani jednomu z celků nedaří. Hraje se hlavně ve středním pásmu.
     
    58:19
    Pervušin dostává dvě minuty a Liberci se naskytla šance přesilovky čtyř na tři. Před velmi důležitým momentem si bere domácí lavička oddechový čas.
     
    58:30
    Melicherčík je venku z branky, Liberec v šesti.
     
    58:40
    Hosté ve čtyřech.
     
    59:17
    Najmenkov zkoušel trefit branku přes celé hřiště, ale nezamířil přesně. Píská se icing.
     
    59:17
    Postaral se o to i útočník Martin Bartek, jenž ho podrazil a znepříjemnil mu míření. Do hry se mezitím vrací Gřegořek a hrát se tak bude znovu ve čtyřech.
     
    59:23
    Melicherčík znovu na střídačce a Liberec tak hraje v pěti proti čtyřem.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Máme tu konec. Admiral v závěrečné třetině ukázal větší kvalitu a dostal utkání na svou stranu. (20:09:20)

    Martin Zíta

    Branky a nahrávky: 38. Bulík (Bartek, Víšek) – 37. Ugarov (Sokolov, Nikitěnko), 45. Sokolov (Nikitěnko, Ugarov)


    Bílí Tygři Liberec: Melicherčík (Jelínek) – Vitásek, Hunkes, Výtisk (C), Gřegořek, Čakajík, Voráček, Pyrochta – Filippi, Vampola, Urban – Víšek, Bulík, Bartek – Vlach, Bulíř, Valský – Jonák, Zacha, Bárta.
    Admiral Vladivostok: Ivannikov (Stelimach) – Najmenkov, Commodore, Vorobjev, Pyett, Antropov, Kostromitin, Zemčjonok, Těrnavskij – Ugarov (C), Nikitěnko, Sokolov – Bergfors, Schütz, Gynge – Gračjov, Zubov, Drugov – Barbašjov, Kuzněcov, Pervušin.
    bahis siteleri