Boston – Columbus 1:3 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 3:4 (kon.) | Montreal – NY Islanders 6:4 (kon.)
Ottawa – Carolina 2:3 (kon.) | Detroit – Nashville 5:2 (kon.) | Tampa – Colorado 3:2 (2:1 po s.n.)
Florida – Edmonton 2:3 (0:1 po s.n.) | St. Louis – Toronto 3:0 (kon.) | Dallas – Washington 5:4 (kon.)
Minnesota – Arizona 3:1 (kon.) | San Jose – Calgary 3:4 (po pr.) | Los Angeles – Anaheim 2:3 (0:1 po s.n.)
Pittsburgh – NY Rangers 2:5 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
New York Rangers
Neděle 18.01.2015, 18:30 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Derek Stepan (NYR) (2 + 0)
    2. Rick Nash (NYR) (2 + 0)
    3. Derick Brassard (NYR) (1 + 1) (21:11:14)
     
    Československá stopa v utkání

    Ani v jednom z týmů dnes nepůsobil některý z českých nebo slovenských hokejistů.
     
    Jsme na konci dnešního večerního klání zámořské National Hockey League. New York Rangers byli po většinu duelu lepším týmem na ledě, o svém kladném výsledku rozhodli především v prostředním dějství, kdy přidali další dva zásahy navrch. Domácí Pittsburgh sice stačil snížit ve třetí části a vykřesat naději, pak ale Penguins znovu inkasovali. Pět branek Jezdcům přináší celkem klidnou výhru v základní hrací době. Ode mě je to vše, přejí hezký zbytek nedělního večera.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Gólman Pittsburghu v poslední minutě základní hrací doby zachycuje puk do rukavice a zařizuje ještě jedno buly po své levé ruce.
     
    58:52
    Chris Kreider hodně důrazný v obranné třetině u mantinelu, Penguins začínají mírně polevovat a vědí, že cesta za kladným výsledkem by byla už hodně skvělá a překvapující.
     
    58:02
    Boylův pokus od modré čáry byl pro Thomase Greisse snadným počinem, domácí brankář puk jenom vyrážečkou lehce poslal do rohu.
     
    56:24
    Kotouč se za poslední vteřiny vyskytuje převážně ve střední třetině, tedy na území nikoho. Šance domácích je menší a menší, Rangers ubírají zaměření do obrany.
     
    55:40
    Kris Letang a jeho vyhlídky ke střele na pravém kruhu, když se mu to nepovedlo, mohl ještě zakončovat David Perron. Oba ale hodně nepřesní.
     
    54:56
    Vyhození celku ze slavného amerického města přes všechny čáry, píšťalka rozhodčího signalizuje prohřešek zakázaného uvolnění.
     
    54:10
    Jakoby Newyoračné nemohli dostat puk z obranné třetiny ani za cenu velké bojovnosti. Kreiderovi ani Brassardovi puk na hokejku nesedl.
     
    53:38
    Sidney Crosby zpátky na ledě, jeho klička za brankou ještě vybídla k nahrávce Ehrhoffa. Druhý zmiňovaný našel jen betony brankáře Rangers.
     
    52:58
    Na druhé straně Jevgenij Malkin v možnost zakončit, avšak dnes aktivní muž na ledě nyní ani netrefil zařízení soupeře.
     
    52:25
    Thomas Greiss si tak trochu sám zkomplikoval situaci, když si hodil puk z lapačky před sebe, ten ještě málem jeden z hostů dorážel. Ale pro Penguins vše dobře dopadlo.
     
    52:03
    Sidney Crosby chce vzít celou zodpovědnost na sebe a ještě vykřesat novou naději pro svůj tým. Ale Henrik Lundqvist byl proti i po jeho střele z otočky.
     
    51:16
    Chris Kreider měl na chvíli otevřený prostor k průjezdu do útočné třetiny, až na poslední moment se k němu dokázal stáhnout obránce Penguins.
     
    50:29
    Pittsburgh znovu předvádí styl hry, který se mu podařilo nastolit od začátku třetí třetiny. I když je ale v blízkosti Lundqvista, nedokáže se prosadit v zakončení.
     
    50:06
    Dnes velice aktivní David Perron unikal opět na bránu, s ním také Sidney Crosby. Jenže oba si vylámali zuby na Lundqvistovi.
     
    49:52
    Už hrají domácí opět v plném počtu, přesto ještě odolávají menšímu tlaku soupeře před svou brankou.
     
    48:58
    Mats Zuccarello po střele z pravé strany zápěstím trefuje tyčku Greissovy klece.
     
    48:18
    Ve vlastním oslabení se vydala dvojice Tučňáků na útočný výlet, ale gólman New York Rangers připraven zastavit i další šanci.
     
    47:26
    Domácí na úvod oslabení vyhazují puk až k Lundqvistovi. Na Jezdcích jde vidět, že už tolik nespěchají do útoku.
     
    46:56
    Vyloučení Pittsburghu. Dvě minuty za podražení je nucen odsedět za katrem Beau Bennett (PIT). Početní výhoda pro Rangers.
    Derek STEPAN - 2:5
     
    46:15
    Rangers právě vstřelili branku!
    Pokud bylo před několika vteřinami v domácí aréně Penguins pěkně veselo, teď zase diváci smutně pohlížejí na ledovou plochu. Nová chyba v obranné třetině stojí Pittsburgh pátý gól v jeho síti, DEREK STEPAN docílil druhého vlastního zásahu v dnešním utkání a posílá Rangers zpátky do vedení o tři góly. Jezdci sice předtím na malý okamžik polevili, ale nyní znovu ukazují útočnou sílu. Asistence: Chris Kreider, Martin St. Louis.
     
    45:33
    Henrik Lundqvist je nyní tím vytíženějším ze dvojice brankářů na ledě, jeho další zákrok lapačkou.
    David PERRON - 2:4
     
    44:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Naděje Pittsburghu stále ještě žijí, kousek po startu třetí třetiny domácí mužstvo snižuje na rozdíl dvou branek ve skóre. Výborně se mezi dvěma muži v trikotu New York Rangers dokázal samostatně a navíc pohledným způsobem prosmýknout snaživec DAVID PERRON, jenž dodává šance zpátky na hokejky Tučňáků. Henrik Lundqvist už ležel na ledové ploše a netušil, kde přesně puk vězí. Asistence: Robert Bortuzzo, Kris Letang.
     
    43:38
    Dominic Moore dal na chvilku svému týmu vydechnout, tohle střídání se Jezdcům pořádně protáhlo.
     
    43:01
    Goc už zkoušel opět obkroužit dnes poněkolikáte branku soupeře, jenže na zádech měl těsně pověšeného protihráče. Nic z toho nakonec nebylo.
     
    42:25
    Až teď Brassard dostal puk pro Jezdce alespoň do středního pásma, kde je pro jeho tým relativně bezpečno.
     
    42:06
    Dá se říci, že zatím domácí předvádějí úplně jiný hokej než na začátku předchozích dvou třetin. Jsou daleko aktivnější než jejich rival z New Yorku.
     
    41:26
    Malkinovi se po dalším vhazování v útočné třetině dokonce ještě podařilo dopravit puk za Lundqvistovu klec. Vhazování se bude opakovat.
     
    41:01
    Pokus Malkina z pravé strany už ale oči měl. Henrik Lundqvist jen tak tak zastavil bekhendové zakončení ruského šikuly.
     
    40:40
    Kunitz podruhé během jedno střídání rozehrával kotouč ze střední třetiny, ani jeden z pokusů ale nebyl moc přesný.
     
    40:15
    Na prvním buly ve třetí části si lépe vedli Tučňáci. Ti dobře vědí, že pokud chtějí něco s výsledkem něco udělat, musejí vsadit na útočnou kartu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku ve druhé třetině

    Pittsburgh Penguins: 7

    New York Rangers: 12
     
    Hosté ve druhém dějství ještě zvýšili svůj náskok o dvě branky, opět se jim povedla první polovina třetiny. Pittsburgh určitě ještě šanci dohnat ztrátu má, ale bude muset výrazně přidat. Zbytek až po přestávce mezi třetinami.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Ještě jedno buly ve středním pásmu, ale v prostřední dvacetiminutovce už se toho asi moc nestane.
     
    39:05
    Zahájena poslední minuta druhé periody, v útočném pásmu Pittsburgh Penguins, puk před brankou zkoušel marně tečovat Jenvgenij Malkin.
     
    38:09
    Vhazování po pravici Henrika Lundqvista, jenž nemá ani zdaleka tolik práce jako jeho protivník na druhé straně barikády.
     
    37:40
    Už jen momenty zbývají do návratu vyloučeného domácího bojovníka na ledovou plochu. Tahle výhoda Jezdců ale nevypadala vůbec špatně.
     
    37:09
    Brassard a Stepan dlouho kroužili s pukem na hokejce kolem Greissovy klece, ale náhradní gólman Penguins zatím nemá problém chytat puky.
     
    36:26
    Derek Stepan a Martin St. Louis si navzájem narazili puk, druhý jmenovaný rychlou ránou z první netrefil zařízení.
     
    35:42
    Dvě minuty za hákování míří pykat domácí Simon Despres (PIT). Bude doufat, že jeho tým neinkasuje ve druhé třetině další branku.
     
    35:27
    Samotný hokejista Rangers, Hagelin, ujížděl proti Thomasu Greissovi. Sice neproměnil, ale rozhodčí signalizuje trest
     
    34:45
    Crosbymu nejdříve sjel nahozený puk od spoluhráče z hokejky, pak ale střelec Penguins dojel kotouč u hrazení. Nikdo mu ale nepomohl celou akci dokončit.
     
    34:25
    Ještě jedna menší přestávka ve druhé třetině, pokračujeme za krátkou chviličku.
     
    33:50
    Penguins jsou sice kompletní, ale fanoušci si žádali vyloučení McDonagha. Narazil totiž tvrdě u mantinelu do jednoho z domácích bojovníků.
     
    33:01
    Polovina z přesilové hry New Yorku uplynula, Rangers v ní ještě ani nevystřelili. Ale je to stále Pittsburgh, kdo se musí více starat o výsledek.
     
    32:23
    Martin St. Louis a Dan Boyle předvedli v útočném pásmu rychlou kombinaci, zakončit se jim ale nepodařilo. A tak domácí vyhazují přes všechny čáry.
     
    31:50
    Nová nepříjemnost pro domácí výběr. Dvě minuty za držení už míří na dvě minuty odsedět Tučňák David Perron (PIT).
     
    31:45
    Sidney Crosby ukázal Lundqvistovi, že i za takového výsledku dokáží být domácí nebezpeční. Švéd v brance Rangers s klidem vyrazil.
     
    31:20
    Když už Pittsburgh neví co s pukem, tak jej nahodí do útočného pásma tak, aby se nejednalo o icing. Pokračujeme po krátké přestávce.
     
    30:26
    Nahození Kleina kousek za modrou čarou, dělalo Greissovi problémy. Puk totiž poskočil před klecí a málem se pro mužstvo kolem Crosbyho nevýhodně odrazil.
     
    29:57
    Zase málem nové komplikace pro Tučňáky. Jeden z forvardů Jezdců zůstal nikým nehlídaný kousek před pravým kruhem. Nebýt Greisse, vidíme pátý gól Rangers.
     
    29:36
    Kunitz odvážně postupoval vstříc hráčům soupeře, jenže proti sobě měl hned tři hráče Rangers. Takže jeho akce skončila ještě na modré čáře.
     
    28:57
    Zakázané uvolnění Pittsburgh Penguins, Tučňáci jsou opět nuceni ubrat zaměření na místo před vlastním gólmanem.
     
    28:17
    Jevgenij Malkin se ocitl u puk za brankou Thomase Greise, pak o něj ale přišel. Bývalý brankář San Jose měl první větší práci na brankovišti.
     
    27:36
    Pokud započteme předchozí minuty, pak lze tvrdit, že už se hraje poměrně dlouho bez přerušení. To teď spíše vyhovuje hostům z New Yorku.
     
    26:45
    Když už se hokejisté domácích barev dostanou k puku, snadno o něj přijdou. Rozdíl je v tom, že Rangers jsou všude o krok rychleji.
     
    26:20
    Pittsburgh ale chce ukázat, že se jen tak nezalekne. Jeho další přechod do pásma ale skončil ještě na modré útočné čáře.
    Derek STEPAN - 1:4
     
    25:34
    Rangers právě vstřelili branku!
    Začíná se nám tvořit zajímavý rozdíl ve výsledku. Je z toho další dnešní gól ve chvíli, kdy jeden z celků hrál početní výhodu. Marc-Andre Fleury už následně odešel z brankoviště a přenechal svou pozici náhradníkovi Greissovi, jelikož střela DEREKA STEPANA prosvištěla do sítě Penguins. A to znamená vedení New York Rangers už o tři branky. Domácí družina se potřebuje hodně rychle vzchopit. Asistence: Martin St. Louis, Chris Kreider.
     
    24:45
    Vyloučení na domácí straně. Týmový trest za vyhození puku mimo kluziště a tím pádem zdržování hry odpyká Paul Martin.
     
    24:32
    Stejně tak Fleury na druhé straně může být spokojený se svým zákrokem.
     
    23:58
    Henrik Lundqvist následně raději přerušuje hru zásahem lapačkou, už se dlouho hrálo bez přerušení.
     
    23:42
    Už ale hraje také Pittsburgh, Marcel Goc se otáčel se otáčel s pukem kolem Lundqvista. K zakončení však z jeho hole nedošlo.
    Rick NASH - 1:3
     
    22:39
    Rangers právě vstřelili branku!
    Rozhodčí si ještě jel zkontrolovat celou situaci na video, jestli vše proběhlo podle pravidel. Ale tenhle gól bezpochyby platí. Znovu následovala třetí branka New Yorku po situaci na vhazování, Jezdci vše vyřešili nejlépe, jak to vyřešit mohli. Nahození na brankoviště Penguins, tam stál Mats Zuccarello připravený tečovat puk. Ale druhý gól je zatím oficiálně připsán RICKU NASHOVI. Asistence: Derick Brassard.
     
    22:26
    Sidney Crosby a jeho samostatný průnik až před Henrika Lundqvista. Gólman Newyorčanů ale vytáhl pouze jednoduchý zásah.
     
    21:50
    Stejně jako v prvním dějství, také nyní jsou zatím ve hře dopředu aktivnější hráči Rangers. McDonagh rozehrával puk ze zadních řad, ale sjel mu z hokejky.
     
    21:16
    Hagelinův pokus zase letěl jen do lapačky Marca-Andre Fleuryho. Ten zařizuje buly po své pravé ruce, kde bude padat puk na led.
     
    20:46
    Trojice hokejistů ve světlé barvě dresů mířila do pásma, mezi nimi i Martin St. Louis. Ale útočník Rangers zakončil nepřesně.
     
    20:35
    Domácí musejí před Fleuryho, je jim odpískání zakázané uvolnění.
     
    20:14
    Tentokráte na buly lepší Penguins, ale hned musejí dávat pozor, aby neztratili kotouč na modré obranné čáře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku v první třetině

    Pittsburgh Penguins: 11

    New York Rangers: 12
     
    Máme za sebou první třetinu utkání mezi Pittsburgh Penguins a New York Rangers. Hosté sice získali hned na začátku periody vedení, ale zásluhou Crosbyho dokázali domácí ještě před první sirénou snížit. Počkejme si na následujících dvacet minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:06
    Už začala poslední minuta první třetiny, Jezdci se ještě stačí vrátit s pukem do útočné třetiny a vykřesat šanci.
     
    18:28
    Rangers sice už nějakou chvíli drží puk poblíž Fleuryho blízkosti, ale k lepší střele se zatím dostat nemohou.
     
    17:57
    Domácí už v pěti mužích, ještě je ale čeká v oslabení spousta práce, skoro až do konce úvodní části totiž budou hrát v poli o jednoho hráče ochuzeni.
     
    17:43
    Malou chvíli se bude hrát hostující přesilovka pět na tři. Za chvíli se Ehrhoff vrátí do hry, ale za katr nyní odjíždí za krosček Paul Martin.
     
    16:39
    Boyle ještě zaváhal na modré čáře se střelou, to ho následně mohlo docela mrzet. Penguins totiž vyhodili přes všechny čáry a mohli dostřídat.
     
    15:50
    Je tu ale také vyloučení domácího hokejisty. Christina Ehrhoff (PIT) inkasuje dvě minuty za oslabení.
    Sidney CROSBY - 1:2
     
    15:08
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Přeci jen se Pittsburghu daří najít cestu k úspěchu a procpání kotouče do branky ještě v zahajovací dvacetiminutovce. Navíc je z toho využitá početní výhoda. Na počátku celé akce před gólem stálo nahození na klec Henrika Lundqvista, následně se kotouč na brankovišti odrazil na pravou stranu, kde už stál k dorážce pohotově připravený kanonýr SIDNEY CROSBY. Rozdíl činí znovu už jen jednu branku. Zatím vše vypadá, že dnes uvidíme hodně branek. Asistence: David Perron, Kris Letang.
     
    14:43
    Penguins se dokázali udržet hned po vyhraném vhazování v útočném pásmu a zkusili vystřelit, pak už ale Rangers vyhazují přes všechny čáry.
     
    14:25
    Už třetí vyloučený hokejista New York Rangers v první třetině. Chris Kreider (NYR) ke své nelibosti dostává trest za nedovolené bránění a oslabuje celek Jezdců.
     
    14:02
    Domácí se po několika minutách odmlky dostali do slibné příležitosti, ale Downie špatně trefil branku Henrika Lundqvista.
     
    13:20
    Hagelin se vydal na útočný výlet a měl před sebou úplně otevřenou pravou stranu. Pořádně tvrdě vypálil po ledě, pak našel betony gólmana Penguins.
     
    12:37
    Mladý talent Jezdců Miller v akci u levé tyčky, ale ani mu zatím není přáno se prosadit, teď na tom měl patřičnou zásluhu právě strážce domácího zařízení.
     
    11:58
    Rick Nash již opět tahá kotouč po zadním mantinelu, konkrétně tedy za brankou Fleuryho. Tam ho ale nikdo ze spoluhráčů v útočném nápadu nepodpořil, a tak o touš přišel.
     
    11:36
    Rozehrávka Pens hodně kostrbatá, nakonec ale domácí odpískán jiný přestupek. Nacházeli se totiž v ofsajdovém postavení.
     
    10:50
    Za několik málo okamžiků se vyloučený Martin St. Louis vrátí zpátky do hry a doplní oslabené Rangers, těm zatím vše vychází podle představ.
     
    10:00
    Teď už ale dvojice obránců v dresu Pittsburghu v trablích dostat kotouč přes útočnou modrou čáru, přesilovky zatím nejsou to, co domácím funguje.
     
    09:33
    Henrik Lundqvist má okamžitě práci, Švéd ve službách New York Rangees okamžitě zastavuje puk pravým betonem a vyráží pryč.
     
    09:07
    Martin St. Louis (NYR) odeslán arbitrem dnešního utkání do boxu na dvě minuty za hákování, jeho tým si dnes už podruhé vyzkouší pozici v oslabení.
     
    08:56
    Bude se vylučovat, rozhodčí má zdviženou pravici a ponechaná výhoda pro Penguins.
     
    08:26
    Puk byl na chvíli v útočném pásmu Rangers, jenže za několik okamžiků potom už hostům odpískáno postavení mimo hru. Ocitl se v něm autor prvního gólu.
     
    08:02
    První reklamní přestávka, hned po ní se bude pokračovat. Tahle pauza nejspíše sedne především mančaftu kolem Sidneyho Crosbyho.
     
    07:40
    Už se znovu hraje v obranné třetině Penguins, domácí ale teď dávají dobrý pozor, aby jim neunikl mimo pozornost žádný z kotoučů.
    Derick BRASSARD - 0:2
     
    06:08
    Rangers právě vstřelili branku!
    Druhá rána pro Penguins během několika málo minut, Rangers opět využívají momentu, kdy byli obránci domácích před svou svatyní nejméně pozorní. DERICK BRASSARD se jako jediný v danou chvíli stačil přesně zorientovat v mezikruží, takže nabral kus černé pryže na hokejku a bez váhání rychle zakončil. Přineslo to druhý hostující zásah, Pittsburgh teď bude muset dává pozor už hodně i do obranných pozic. Asistence: Kevin Klein, Mats Zuccarello.
     
    05:58
    Fleury raději po dalším nebezpečí kolem jeho klece podržel puk pod svou lapačkou, aby nemusel řešit případné dorážky. Rangers neustávají v neustále aktivitě.
     
    05:01
    Rangers kompletní, Pittsburgh první přesilovou hru zápasu nevyužívá. Hosté mohou zase hnedka začít myslet na hru dopředu.
     
    04:31
    Teď už ale výborně Henrik Lundqvist zasáhl proti tvrdé střele Krise Letanga! Jen tak tak, že touš neskončil v síti.
     
    04:06
    Polovina z oslabení Jezdců je pryč, domácí se prakticky k ničemu ještě nedostali. New York má možnost střídat.
     
    03:23
    Sidney Crosby hledal místo, kudy by mohl propasírovat kotouč na branku z pravého kruhu. Ale nakonec si to rozmyslel a ještě puk zavezl za bránu.
     
    03:03
    Rangers ale zatím nemají v oslabení problém, všechny puky se jim daří vyhodit daleko od svého gólmana Lundqvista.
     
    02:25
    Uvidíme hned první vyloučení, na dvě minuty za nedovolené bránění je nucen pykat hostující Marc Staal (NYR). První přesilovka pro Pittsburgh.
     
    01:58
    Rychlé střídání New York Rangers teď hostům pomohlo udržet tempo, které by neradi po parádním začátku ztratili.
     
    01:35
    Domácí ale hned oplácejí podobnou mincí, Henrik Lundqvist musel likvidovat pokus Tučňáka Arcobella z dálky.
    Rick NASH - 0:1
     
    00:26
    Rangers právě vstřelili branku!
    Lepší začátek si hostující družina ve světlé barvě dresů snad ani představovat nemohla. Sotva se začalo hrát, unikají Newyorčané do vedení. Jejich první přechod před Fleuryho ještě úspěchem v podobě gólového ovoce neskončil. Ale když následně vzal celou akci na sebe hbitý RICK NASH, prostřelil brankáře Pittsburgh Penguins přesně v místě, které si v tu chvíli nechránil. Zajímavý start duelu. Bez asistence.
     
    00:12
    Na vhazování v dnešním zápase jako první uspěli hosté z New Yorku, na nic nečekají a okamžitě vyrážejí s pukem kupředu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Fleury – Letang, Martin, Ehrhoff, Harrington, Despres, Scuderi – Perron, Crosby, Kunitz – Bennett, Malkin, Spaling – Downie, Sutter, Goc – Adams, Arcobello, Sill

    New York Rangers: Lundqvist – Girardi, McDonagh, Boyle, Staal, Hunwick, Klein – Zuccarello, Brassard, Nash – St. Louis, Stepan, Kreider – Fast, Hayes, Hagelin – Stempniak, Moore, Miller.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního lákavého hokeje, ve kterém budeme sledovat setkání celků z Východní konference. Kluby, jež proti sobě nastoupí, se velice dobře znají. A jejich fanoušci souboje Tučňáků s Jezdci milují. Proběhne duel mezi Pittsburgh Penguins a New York Rangers.
     
    Československá stopa v utkání

    Za ani jeden tým nenastupuje aktuálně žádný z českých nebo slovenských hokejistů.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Mančafty proti sobě naposledy nastoupily minulý rok v prosinci, tenkrát na ledě v New Yorku zvítězili domácí Rangers těsným poměrem 4:3 v prodloužení.
     
    PITTSBURGH PENGUINS

    Tučňáci na dnešního soupeře nemají z vyřazovaích bojů 2013/2014 zrovna nejlepší vzpomínky. Po tuhé bitvě totiž minulý rok na jaře Penguins podlehli Rangers a jejich rival kráčel v cestě za Stanley Cupem Dále. Jaká situace naste letos po základní části, to se nechejme překvapit. Každopádně Pittsburgh zůstává mezi třemi nejlepšími kádry Východní konference, lépe na tom jsou pouze New York Islanders a Tampa Bay Lightning. Pittsburh v předchozm klání podlehl právě s Ostrovany 3:6.
     
    NEW YORK RANGERS

    Účastník zatím posledního finále Stanley Cupu si určitě nedává nízké cíle ani pro ročník aktuálně probíhající. Newyorčané všemi silami vzdorují silné konkurenci v tabulce Východní konference, kousek za polovinou základní části se Jezdci nacházejí na šesté příčce východní části National Hockey League, s celkovým ziskem čtyřiapadesáti bodů. Stejný počet vlastní také Boston Bruins. Z minulých šesti utkání New York hned čtyři vyhrál, takže bilanci čítá spíše pozitivní, navíc urvali Rangers všechny bodíky na ledě Anaheim Ducks, Los Angeles Kings i San Jose Sharks.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 16. Crosby (Perron, Letang), 45. Perron (Bortuzzo, Letang) – 1. Nash, 7. Brassard (Klein, Zuccarello), 23. Nash (Brassard), 26. Stepan (St. Louis, Kreider), 47. Stepan (Kreider, St. Louis)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (26. Greiss) – Letang, Martin, Ehrhoff, Harrington, Despres, Scuderi – Perron, Crosby, Kunitz – Bennett, Malkin, Spaling – Downie, Sutter, Goc – Adams, Arcobello, Sill
    New York Rangers: Lundqvist – Girardi, McDonagh, Boyle, Staal, Hunwick, Klein – Zuccarello, Brassard, Nash – St. Louis, Stepan, Kreider – Fast, Hayes, Hagelin – Stempniak, Moore, Miller

    Rozhodčí: Pochmara, Furlatt – Brisebois, Sharrers

    Diváci: 18 668
    bahis siteleri