Boston – Columbus 1:3 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 3:4 (kon.) | Montreal – NY Islanders 6:4 (kon.)
Ottawa – Carolina 2:3 (kon.) | Detroit – Nashville 5:2 (kon.) | Tampa – Colorado 3:2 (2:1 po s.n.)
Florida – Edmonton 2:3 (0:1 po s.n.) | St. Louis – Toronto 3:0 (kon.) | Dallas – Washington 5:4 (kon.)
Minnesota – Arizona 3:1 (kon.) | San Jose – Calgary 3:4 (po pr.) | Los Angeles – Anaheim 2:3 (0:1 po s.n.)
Pittsburgh – NY Rangers 2:5 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
New York Rangers
Neděle 18.01.2015, 18:30 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    48:18
    Ve vlastním oslabení se vydala dvojice Tučňáků na útočný výlet, ale gólman New York Rangers připraven zastavit i další šanci.
     
    46:56
    Vyloučení Pittsburghu. Dvě minuty za podražení je nucen odsedět za katrem Beau Bennett (PIT). Početní výhoda pro Rangers.
    Derek STEPAN - 2:5
     
    46:15
    Rangers právě vstřelili branku!
    Pokud bylo před několika vteřinami v domácí aréně Penguins pěkně veselo, teď zase diváci smutně pohlížejí na ledovou plochu. Nová chyba v obranné třetině stojí Pittsburgh pátý gól v jeho síti, DEREK STEPAN docílil druhého vlastního zásahu v dnešním utkání a posílá Rangers zpátky do vedení o tři góly. Jezdci sice předtím na malý okamžik polevili, ale nyní znovu ukazují útočnou sílu. Asistence: Chris Kreider, Martin St. Louis.
    David PERRON - 2:4
     
    44:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Naděje Pittsburghu stále ještě žijí, kousek po startu třetí třetiny domácí mužstvo snižuje na rozdíl dvou branek ve skóre. Výborně se mezi dvěma muži v trikotu New York Rangers dokázal samostatně a navíc pohledným způsobem prosmýknout snaživec DAVID PERRON, jenž dodává šance zpátky na hokejky Tučňáků. Henrik Lundqvist už ležel na ledové ploše a netušil, kde přesně puk vězí. Asistence: Robert Bortuzzo, Kris Letang.
     
    35:42
    Dvě minuty za hákování míří pykat domácí Simon Despres (PIT). Bude doufat, že jeho tým neinkasuje ve druhé třetině další branku.
     
    35:27
    Samotný hokejista Rangers, Hagelin, ujížděl proti Thomasu Greissovi. Sice neproměnil, ale rozhodčí signalizuje trest
     
    31:50
    Nová nepříjemnost pro domácí výběr. Dvě minuty za držení už míří na dvě minuty odsedět Tučňák David Perron (PIT).
    Derek STEPAN - 1:4
     
    25:34
    Rangers právě vstřelili branku!
    Začíná se nám tvořit zajímavý rozdíl ve výsledku. Je z toho další dnešní gól ve chvíli, kdy jeden z celků hrál početní výhodu. Marc-Andre Fleury už následně odešel z brankoviště a přenechal svou pozici náhradníkovi Greissovi, jelikož střela DEREKA STEPANA prosvištěla do sítě Penguins. A to znamená vedení New York Rangers už o tři branky. Domácí družina se potřebuje hodně rychle vzchopit. Asistence: Martin St. Louis, Chris Kreider.
     
    24:45
    Vyloučení na domácí straně. Týmový trest za vyhození puku mimo kluziště a tím pádem zdržování hry odpyká Paul Martin.
    Rick NASH - 1:3
     
    22:39
    Rangers právě vstřelili branku!
    Rozhodčí si ještě jel zkontrolovat celou situaci na video, jestli vše proběhlo podle pravidel. Ale tenhle gól bezpochyby platí. Znovu následovala třetí branka New Yorku po situaci na vhazování, Jezdci vše vyřešili nejlépe, jak to vyřešit mohli. Nahození na brankoviště Penguins, tam stál Mats Zuccarello připravený tečovat puk. Ale druhý gól je zatím oficiálně připsán RICKU NASHOVI. Asistence: Derick Brassard.
     
    17:43
    Malou chvíli se bude hrát hostující přesilovka pět na tři. Za chvíli se Ehrhoff vrátí do hry, ale za katr nyní odjíždí za krosček Paul Martin.
     
    15:50
    Je tu ale také vyloučení domácího hokejisty. Christina Ehrhoff (PIT) inkasuje dvě minuty za oslabení.
    Sidney CROSBY - 1:2
     
    15:08
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Přeci jen se Pittsburghu daří najít cestu k úspěchu a procpání kotouče do branky ještě v zahajovací dvacetiminutovce. Navíc je z toho využitá početní výhoda. Na počátku celé akce před gólem stálo nahození na klec Henrika Lundqvista, následně se kotouč na brankovišti odrazil na pravou stranu, kde už stál k dorážce pohotově připravený kanonýr SIDNEY CROSBY. Rozdíl činí znovu už jen jednu branku. Zatím vše vypadá, že dnes uvidíme hodně branek. Asistence: David Perron, Kris Letang.
     
    14:25
    Už třetí vyloučený hokejista New York Rangers v první třetině. Chris Kreider (NYR) ke své nelibosti dostává trest za nedovolené bránění a oslabuje celek Jezdců.
     
    13:20
    Hagelin se vydal na útočný výlet a měl před sebou úplně otevřenou pravou stranu. Pořádně tvrdě vypálil po ledě, pak našel betony gólmana Penguins.
     
    09:07
    Martin St. Louis (NYR) odeslán arbitrem dnešního utkání do boxu na dvě minuty za hákování, jeho tým si dnes už podruhé vyzkouší pozici v oslabení.
    Derick BRASSARD - 0:2
     
    06:08
    Rangers právě vstřelili branku!
    Druhá rána pro Penguins během několika málo minut, Rangers opět využívají momentu, kdy byli obránci domácích před svou svatyní nejméně pozorní. DERICK BRASSARD se jako jediný v danou chvíli stačil přesně zorientovat v mezikruží, takže nabral kus černé pryže na hokejku a bez váhání rychle zakončil. Přineslo to druhý hostující zásah, Pittsburgh teď bude muset dává pozor už hodně i do obranných pozic. Asistence: Kevin Klein, Mats Zuccarello.
     
    04:31
    Teď už ale výborně Henrik Lundqvist zasáhl proti tvrdé střele Krise Letanga! Jen tak tak, že touš neskončil v síti.
     
    02:25
    Uvidíme hned první vyloučení, na dvě minuty za nedovolené bránění je nucen pykat hostující Marc Staal (NYR). První přesilovka pro Pittsburgh.
    Rick NASH - 0:1
     
    00:26
    Rangers právě vstřelili branku!
    Lepší začátek si hostující družina ve světlé barvě dresů snad ani představovat nemohla. Sotva se začalo hrát, unikají Newyorčané do vedení. Jejich první přechod před Fleuryho ještě úspěchem v podobě gólového ovoce neskončil. Ale když následně vzal celou akci na sebe hbitý RICK NASH, prostřelil brankáře Pittsburgh Penguins přesně v místě, které si v tu chvíli nechránil. Zajímavý start duelu. Bez asistence.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 16. Crosby (Perron, Letang), 45. Perron (Bortuzzo, Letang) – 1. Nash, 7. Brassard (Klein, Zuccarello), 23. Nash (Brassard), 26. Stepan (St. Louis, Kreider), 47. Stepan (Kreider, St. Louis)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (26. Greiss) – Letang, Martin, Ehrhoff, Harrington, Despres, Scuderi – Perron, Crosby, Kunitz – Bennett, Malkin, Spaling – Downie, Sutter, Goc – Adams, Arcobello, Sill
    New York Rangers: Lundqvist – Girardi, McDonagh, Boyle, Staal, Hunwick, Klein – Zuccarello, Brassard, Nash – St. Louis, Stepan, Kreider – Fast, Hayes, Hagelin – Stempniak, Moore, Miller

    Rozhodčí: Pochmara, Furlatt – Brisebois, Sharrers

    Diváci: 18 668
    bahis siteleri