Sparta – Brno 4:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
4:0 (2:0)
FC Zbrojovka Brno
Neděle 26.04.2015, 17:45 • Generali Arena • Synot liga
Předzápasové kurzy
     
    Z pražské Letné se loučí Tomáš Kohlmann, děkuji za pozornost a těším se opět na přečtenou u dalších fotbalových přenosů. (19:45:09)
     
    V dohrávce pětadvacátého kola Sparta poráží Brno 4:0, přibližuje se Plzni na rozdíl tří bodů, který je nejmenší mezi oběma celky od listopadu a dramatizuje tak souboj o mistrovský primát.

    Hlavní hvězdou zápasu se bezpochyby stal David Lafata, který vsítil hattrick, nicméně jako tradičně mu k němu výrazně pomohli i spoluhráči, kteří mu třikrát připravili míč před prázdnou brněnskou branku. Výborným výkonem se prezentoval také Pavel Kadeřábek, jenž se vrátil po téměř dvouměsíční absenci a proháněl se po pravé straně hřiště jako na podzim.

    Hosté vstoupili do zápasu poměrně sympaticky, když se v úvodních pěti minutách prosadili do dvou zajímavých útočných pozic, poté už ale v jejich hře scházela veškerá přesnost a po dvou inkasovaných brankách také scházely psychické síly. Vysoká prohra také znamená brněnský propad o jednu příčku v tabulce, neboť o jednu branku je ve skóre předstihli pražští Bohemians.

    Brněnští fotbalisté se příští týden představí o sváteční pátek v domácím prostředí proti Jihlavě, naopak na Spartu čeká duel v Mladé Boleslavi a pokud budou chtít vytvořit tlak na vedoucí Plzeň před nadcházejícím vzájemným zápasem, čeká je přetěžká úloha.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Sudí Nenadál prodlužuje dnešní brněnské trápení o jedinou nastavenou minutu.
     
    90
    Naopak to byli sparťané, kteří ještě mohli hostům přibalit na večerní cestu po D1 nepopulárního "bůra", když se Costa probil před Melichárka, z úhlu jej ale pokořit nedokázal.
     
    89
    Utkání už se pouze dohrává, Sparta je se současným průběhem zápasu maximálně spokojena a hosté postrádají fyzické, psychické síly i kvalitu na nějaké ohrožení Štěcha.
     
    87
    Jistou zajímavostí také je, že Sparta za tohoto stavu ztrácí ve skóre tři branky na vedoucí Plzeň a v případě hypotetického vítězství 2:0 ve vzájemném zápase, v jehož případě by se při rovnosti bodů o mistrovi rozhodovalo právě na základě skóre, by Sparta měla v takovou chvíli jednu branku náskok.
     
    85
    A do třetice v akci během krátké chvíle Konaté, tentokrát si křídlo z Pobřeží Slonoviny narazilo míč s Kadeřábkem a domácí fotbalisté poté z ostrého úhlu přestřelil brněnskou branku.
     
    84
    Další nebezpečný útočný průnik Konatého zakončoval u přední tyče Kadlec, nedokázal ale svůj pokus nasměrovat mezi tři tyče.
     
    83
    Konaté se neohroženě prohnal po pravém křídle až do pokutového území, jeho pas do pokutového území brankář Melichárek odkopl pouze ke Kadlecovi, jenž zkoušel překonat brněnského brankáře akrobaticky přes hlavu, ovšem dostal míč "pouze" k Řezníčkovi, jenž ránou z otočky netrefil odkrytou část brněnské branky!
     
    82
    Schuster skolil ve středu pole Kadlece a vysloužil si u hlavního arbitra žluté "ocenění" svého zákroku.
     
    81
    Pašek se probil za záda sparťanských zadáků, ovšem pomohl si k tomu nedovoleným zákrokem rukou v souboji s Costou, což neuniklo pozornosti sudího Nenadála.
     
    80
    Další útočnou snahu Sparty přerušil útočný faul Řezníčka, přesto Letnou zní skandovaný potlesk oceňující dnešní předvedený výkon fotbalistů v rudém.
     
    78
    Za obrovského aplausu sparťanských fanoušků je ze hry stažen autor dnešního hattricku David Lafata, jenž předává kapitánskou pásku Mariu Holkovi a přepouští místo na hrotu Jakubu Řezníčkovi.
     
    76
    Na dnešní ligový souboj Sparty s Brnem se přímo do letenské arény dostavilo 7 811 fanoušků.
    David LAFATA - 4:0
     
    75
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jsme svědky dalšího ligového hattricku DAVIDA LAFATY a jak je jeho dnešní tradicí , skóruje i potřetí do odkryté brněnské branky, ke které mu výstavním pasem předložil balón Pavel Kadeřábek. Ten si dnes připisuje již třetí gólovou nahrávku!
     
    74
    Po následném rohovém kopu musel Štěch opět zasahovat, to když z rohu pokutového území pálil novic na ploše Kopúnek, ovšem přímo do sparťanského brankáře.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 18. Lafata, 37. Lafata (Kadeřábek), 64. Dočkal (Kadeřábek), 75. Lafata (Kadeřábek)

    Karty:   69. Keresteš (BNO), 82. Schuster (BNO)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 5:2.
    AC Sparta Praha: Štěch – Kadeřábek, Brabec, Mario Holek, Nhamoinesu – Mareček – Dočkal, Matějovský – V. Kadlec, Lafata (C) (78. Řezníček), Krejčí (64. Konaté).
    Náhradníci: Miller – Švejdík, Kováč, Podaný, Konaté, Picault, Řezníček.

    FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Jugas, Schuster, Košťál, Keresteš – Slančík (39. Lutonský), Buchta (72. Kopúnek), Zavadil (C), Malík, Pašek – Marković (55. Vávra).
    Náhradníci: Veselý – Buchta, Lutonský, Vávra, Brigant, Kopúnek, Moukanza.

    Rozhodčí: Nenadál – Vlasjuk, Kříž

    Diváci: 7 811
    bahis siteleri