NY Rangers – Arizona 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Dallas 1:4 (kon.) | Ottawa – New Jersey 4:5 (1:2 po s.n.)
Nashville – Anaheim 5:1 (kon.) | Minnesota – Columbus 3:2 (kon.) | Chicago – Florida 3:2 (kon.)
Vancouver – Washington 2:3 (kon.) | San Jose – Los Angeles 1:4 (kon.)
konec
San Jose Sharks
1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Los Angeles Kings
Pátek 23.10.2015, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    51:15
    A po téhle akci se bude vylučovat na obou stranách barikády. Ze strany Sharks jde pykat za sekání Joe Thornton (SJS), stejný prohřešek předvedl dle rozhodčího Dustin Brown (LAK).
    Jeff CARTER - 1:4
     
    49:37
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla hodně rychle využitá přesilová hra, Los Angeles stačily na další branku v početní výhodě jen tři vteřiny, teď se ale může malinko kárat i gólman Martin Jones, který mírně znejistěl a nechal touš projít až za brankovou čáru. Puk jen těsně proskotačil do sítě a svatyně následně vypadla ze svého postavení, ale touš pronikl do zařízení ještě podle pravidel ledního hokeje. Autorem zásahu JEFF CARTER, který dnes zažívá zápas ve velkém stylu a sbírá jeden kanadský bod za druhým. Bez asistence.
     
    49:33
    Doughtyho střela a následně už přichází vyloučení. Rozhodčí pozorně pískl do píšťalky, dnes podruhé odjíždí na trestnou lavici Mike Brown (SJS), odsouzen za nedovolené bránění.
     
    46:58
    Tennyson vyhodnotil, že nejlepší cesta do pásma bude pomocí nahození o mantinel. A také tomu tak bylo, zanedlouho se dostal k dorážce před brankou Tomáš Hertl a opět chyběl českému hráči jen kousíček.
     
    44:00
    Tomáš Hertl se najednou zjevil před Enrothem a už si dělal pomalu zálusk na zakončování mezi jeho betony. Na poslední chvíli dokázala obrana Kings českého útočníka zastavit.
     
    40:25
    Sotva se Kings vrátili do plného počtu, na pravém kruhu se nebezpečně uvolnil Marián Gáborík, který měl dnes už potřetí volnou cestu k brance. Ale také nyní Jonesovu klece pouze přestřelil.
     
    38:09
    Kings čeká zatím nejkritičtější moment zápasu, protože půjdou na několik okamžiků jen do tří hráčů. Brayden McNabb (LAK) vyloučen za krosček a je tu veliká šance pro San Jose Sharks.
     
    36:42
    Nová šance pro Žraloky, kterým se aktivita vyplácí, protože vybojovali další faul soupeře na svou osobu. Jamie McBain (LAK) dostává dvě minuty za nedovolené bránění a Los Angeles bude mít co dělat.
    Joel WARD - 1:3
     
    35:06
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Ale máme tu necelých pět minut před koncem druhé třetiny první branku Sharks a zároveň šanci domácích na to, aby s výsledkem v průběhu zbytku zápasu něco udělali. Poměrně zaskočená obrana i gólman Los Angeles Kings, nečekaně se dostal na pravé straně hostujícího brankoviště k dorážce do sítě JOEL WARD, jenž už nenechal Enrotha, aby v tomto zápase předvedl další pohledný zákrok. Šikula v dresu San Jose Sharks dává druhý gól této sezóny a aréna po delší době zase ožila hlukem. Asistence: Joe Pavelski, Brenden Dillon.
     
    32:56
    Aktivita se Žalokům v oslabení vyplatila, vykoledovali si totiž faul soupeře a Alec Martinez (LAK) je odeslán na trestnou lavici za podražení. Je tu tedy vyrovnaná hra čtyři na čtyři.
     
    32:29
    Po delší ponechané výhodě pro Kings se nakonec přerušuje a rozhodčí signalizuje, že jeden ze Žraloků bude vyloučen za hákování. Konkrétně Tommy Wingels (SJS), jehož tým jde do oslabení.
     
    25:53
    San Jose Sharks mají další problém, hráli totiž v šesti mužích a jsou potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest míří odpykat Mike Brown (SJS).
    Jeff CARTER - 0:3
     
    23:46
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Nedáš a dostaneš. Tohle už je pro Sharks hodně kruté. Opět totiž dostávají branku ve chvíli, kdy měli sami veliké šance. Jenže co je to platné, když příležitosti místo nich využívá soupeř, a to opravdu ve velkém stylu. V počtu střel sice vedou domácí muži, ale výsledkově hosté. Přečíslení dva na jednoho hosté dobře vyřešili, zakončoval JEFF CARTER po přihrávce od obránce Doughtyho. Jones se stihl přesunout, ale puk mu pronikl do sítě, je to už o tři branky. Ani pokus trenérů domácích o reklamaci ofsajdu nevyšel. Asistence: Drew Doughty.
     
    22:59
    Tomáš Hertl zatáhl puk do útočného pásma a pak se děly věci, Enroth musel řešit hned dvě velké šance útočníků San Jose.. Teď Enroth svůj tým zachránil od první inkasované branky.
    Milan LUCIC - 0:2
     
    19:33
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jenže blesk z čistého nebe dnes přichází už podruhé a tohle bude hodně studená sprcha pro San Jose před odchodem od kabiny. Začátek přesilovky vypadal pro Los Angeles hodně špatně, ale pak už se Kings přesunuli do útočného pásma a činili vše pro to, aby zakončili na Jonesovu klec. Nakonec se o druhou branku postaral MILAN LUCIC, který povedeně tečoval střelu spoluhráče. Žraloci tak musí dohánět ztrátu dvou branek, kterou si nejspíše odnesou do kabiny. Asistence: Christian Ehrhoff, Jeff Carter.
     
    18:30
    První početní výhodu si ještě v první třetině zahrají také hráči Los Angeles, na trestnou lavici totiž bude muset domácí hokejista Tommy Wingels (SJS), jenž hákoval soupeře.
     
    16:11
    Milan Lucic (LAK) se nyní sice zlobí, ale rozhodčí má jasno o tom, že jej vyloučí za hrubost. Druhá přesilová hra pro San Jose a zároveň šance pro Žraloky na srovnání výsledku.
     
    13:08
    Burnsovi nevyšla klička na modré čáře a málem z toho byly veliké problémy pro jeho tým, jelikož následně ve vlastním oslabení uháněl na Jonese Carter. Domácí gólman vše zvládl.
     
    12:15
    Bude se poprvé v dnešním utkání vylučovat, i když celá situace nejprve nevypadala na odeslání některého z hráčů na trestnou lavici. Jordan Nolan (LAK) musí pykat trest, jelikož se provinil hrubostí. Přesilovka pro San Jose Sharks.
    Tyler TOFFOLI - 0:1
     
    11:37
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Jako bych to přivolal. Hosté se po dalším vhazování a šanci mohou radovat z vedoucí branky utkání, i když poměrně nečekané a hlavně dobře technicky provedené. Celá situace vznikla po pravé ruce brankáře Martina Jonese, tam se dobře zorientoval útočník Los Angeles TYLER TOFFOLI. Nespěchal a zbytečně celou akci neurychlil, místo toho udělal kličku do bekhendu a šikovným způsobem zasunul puk k levé tyči ochránce domácí svatyně. Jones už to nemohl stihnout do opačného směru, pak už snadná práce pro Toffoliho. Asistence: Jake Muzzin, Jeff Carter.
     
    10:55
    Dustin Brown nejdříve sám získal pásmo pro svůj tým, ale vůbec se neukvapil a přihrávkou našel výborně najetého Kopitara. Slovinský šikula pak pořádnou střelou jen těsně minul klec.
     
    07:20
    Mnohem slibnější příležitost Joe Pavelskiho, který se dostal k nahozenému a odraženému puku před brankou. Za Enrotha jej ale dostrkat nedokázal, brankář Kings měl i drobet štěstí.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 36. Ward (Pavelski, Dillon) – 12. Toffoli (Muzzin, Carter), 20. Lucic (Ehrhoff, Carter), 24. Carter (Doughty), 50. Carter


    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Braun, Vlasic, Burns, Dillon, Tennyson, Mueller – Pavelski, Thornton, Nieto – Ward, Hertl, Marleau – Wingels, Tierney, Goodrow – Brown, Haley, Lerg
    Los Angeles Kings: Enroth (Quick) – Doughty, McNabb, Martinez, Muzzin, Ehrhoff, McBain – Brown, Kopitar, Gáborík – Toffoli, Carter, Lucic – Lewis, Shore, Pearson – Nolan, Andreoff, Clifford

    Rozhodčí: L'Ecuyer, O'Halloran – Gibbs, Henderson

    Diváci: 16 797
    bahis siteleri