Chabarovsk – Novokuzněck 3:4 (kon.) | Vladivostok – Novosibirsk 4:2 (kon.) | Magnitogorsk – Soči 3:2 (kon.)
Čeljabinsk – Toljatti 3:2 (1:0 po s.n.) | Ufa – Jaroslavl 2:4 (kon.) | Nižněkamsk – Kazaň 3:2 (2:1 po s.n.)
Petrohrad – Omsk 1:3 (kon.) | Spartak Moskva – Barys 2:5 (kon.)
konec
Admiral Vladivostok
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
HC Sibir Novosibirsk
Úterý 17.11.2015, 10:30 • Fetisov Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    HK SIBIR NOVOSIBIRSK
    Novosibirsk potvrzuje, že výsledky v loňské sezóně nebyla náhoda. Sibir i v letošní sezóně exceluje, a momentálně se nachází na první příčce tabulky Východní konference, a míří za postupem do play-off. Na druhý Metallurg má náskok sedmi bodů!

    Svěřenci trenéra Andreje Skabelky uspěli na ledě Novokuzněcku 2:1. Svou šnůru domácích zápasů hráči Sibiru zahájili výhrou 2:0 nad Admiralem, na kterou navázali v utkání s Amurem, který porazili těsně 2:1. Posléze se Sibir střetl opět s Novokuzněckem, a uspěl 6:4. V posledním utkání však Sibir naprosto vyhořel, když v domácím prostředí prohrál s Amurem Vladivostok vysoko 0:7!
     
    ADMIRAL VLADIVOSTOK
    Vladivostok zatím podává, dle očekávání, průměrné výkony. Ruský celek se potácí na hranici postupu do play-off. Momentálně se nachází na deváté příčce se ziskem 43 bodů. Admiral má za sebou sérii zápasů na hřištích soupeře. Po úspěšném dvojzápase s Novokuzněckem, ve kterém svěřenci Alexandera Andrijevskije uspěli 4:3 po sn. a 2:0 přišlo utkání v Astaně. Velmi vyrovnané utkání nakonec rozhodla třetí třetina, a domácí se radovali z vítězství 4:3!
     
    Příjemné sváteční dopoledne všem hokejovým fanouškům a fanynkám! Kontinentální hokejová liga má dnes na programu celkem osm duelů. My se společně zaměříme na souboj Admiralu Vladivostok s HK Sibir Novosibirsk. Úvodní vhazování je naplánováno v Fetisov hall v 10:30!
     
    Úvodní sestavy:

    Admiral Vladivostok: Nalimov (Bobkov) – Blum, Bartulis, Kosmačjov, Rafikov, Glazkov, Lisov, Mnacjan – Makarov, Kuzněcov, Podsenďjalov – Lugin, Dugin, Voronin – Alševskij, Alexandrov, Sajustov – Mamin, Ugarov, Gorškov

    HK Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Menšikov, Meszároš, Alexejev, Gimajev, Ignatovič, Vereščagin, Mišarin, Naumov – Ridderwall, Gubin, Vincour – Šumakov, Sannikov, Fefelov – Bobrov, Kopějkin, Butuzov – Žafjarov, Šalunov, Vorošilo

    Rozhodčí: Kadjorov, Soin – Kučava, Novikov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Krásné ráno všem fanouškům ruského hokeje. Za pár chvilek se proti sobě postaví domácí Vladivostok, který na svém ledě hostí Novosibirsk, vedený brankářem Salákem.
     
    Hokejisté obou celků jsou již na ledě a nyní zní ruská hymna. Po ní bude moci začít první třetina dnešního utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly vyhráli hokejisté Sibiru, kteří se hned vydali směrem dopředu, ale tam se k první střele nedostali.
     
    00:39
    Ve středním pásmu nahazoval Sannikov puk směrem za branku Nalimova, ale ztečovaný pokus skončil jen mimo led. Bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    01:19
    Rychlá přihrávka za obranu Admiralu nebyla zachycena útočícím hráčem na pravé straně, a tak se píská zakázané uvolnění. Vhazování před Salákem.
     
    01:44
    Český brankář musel krýt první střelu. Po přihrávce z obranného pásma střílel Stanislav Alševskij, ale jeho rána doprostřed branky nenadělala Salákovi větší problémy.
     
    02:37
    Do útoku se pokouší prodat také hosté, ale jejich snaha zatím není vyjádřena nějakou střelou, či zajímavou akcí. Obrana Admiralu zatím funguje bezchybně.
     
    03:37
    Dmitrij Lugin byl důrazný u puku. V pravém rohu jej atakoval Fefelov, ale ten se od domácího útočníka odrazil. Lugin následně míchal s pukem, ale nic s ním nevymyslel.
     
    04:47
    Rozvíjel se zajímavý útok Novosibirsku. Viktor Bobrov těsně před modrou čárou oslovoval spoluhráče na levé straně, ale k tomu se puk po špatné příhře nedostal.
     
    05:35
    Sergej Šumakov zkoušel vybojovat pásmo nahozením, ale to se mu nepovedlo a do útoku vyráží domácí hokejisté.
     
    05:48
    Dmitrij Lugin najel do pásma a dal krásnou branku. V tu dobu ale Salák nechytal a jeho branka padla poté, co se objevil v ofsajdovém postavení.
     
    06:38
    Poprvé ukryl kotouč ve své lapačce také domácí brankář Nalimov. Puk se k němu dostal po nepřesné přihrávce Sibiru z obranného pásma. Domácí gólman raději touš přidržel.
     
    06:55
    Na druhé straně se už fanoušci radovali ze zajímavé akce, ale tu opět přerušil jeden z rozhodčích, jenž viděl puk za modrou čárou.
     
    07:19
    Do první vážnější šance se dostával Nikita Lisov, který byl ale v nejdůležiějším momentu, před brankou, zahákován hostujícím hráčem, a tak mají domácí první přesilovou hru.
     
    07:36
    Novosibirsku se ovšem daří puk rychle vyhodit z obranného pásma a ubránit se úvodnímu přesilovkovému náporu.
     
    08:10
    Daří se to i nyní. Bránící hráči Sibiru jsou zatím skvěle rozestavení a nedělají žádné chyby, které by vedly ke skórování.
     
    08:46
    V prostoru mezi kruhy číhal jeden z domácích, ale tomu se nepovedlo po přihrávce z levé strany ideálně zakončit. Početní výhoda se domácím krátí.
     
    09:19
    A nyní jsou hosté v plném počtu. Svoje první oslabení přežili bez ztráty kytičky a bez větších nervů.
     
    10:17
    Sibiru se nyní nepovedlo přejít přes útočnou modrou čáru, a tak se puk objevil opět na hokejkách domácích. Ti kombinují za vlastní brankou.
     
    11:11
    Nahození ze středního pásma, které mělo za úkol vybiojovat útočné pásmo pro domácí, skončilo jen mimo branku a puku se ujali hosté.
     
    11:27
    Poté se ale do velké šance prodral Igor Fefelov, který si najel před branku, ale pozorného Nalimova se mu nad rameno nepovedlo překonat!
     
    12:16
    Tempo hry se nám začíná rozjíždět, ale to nemění nic na tom, že obrany obou celků jsou dnes nadmíru pozorné a nedopouští moc střeleckých pokusů.
     
    12:57
    Za brankou Admiralu vybojoval jeden z hostů puk a ihned jej servírova před ní, ale tam ani jeden z jeho spoluhráčů na jeho příhru nečekal.
     
    13:44
    Do další šance se dostal Sergej Šumakov, který dostal puk na levý kruh, odkud mířil na přední tyč pod břevno. Branku Nalimova ale jen těsně přestřelil! Obrovská šance pro hosty...
     
    13:48
    Následovat bude také první početní výhoda pro hosty. Za hákování je potrestán Nikita Lisov, na kterého byl právě první faul zápasu na druhé straně.
     
    14:05
    Po pár přihrávkách se ke střele z pravé strany odhodlal jeden z hostů, který mířil na vzdálenější tyčku, ale tu nakonec jen minul.
     
    14:45
    Následně se před branku krásně dostal Andrej Meszároš, jenž si puk před brankou připravil na střelu do šibenice, ale tu se mu nakonec nepovedlo trefit!
     
    15:28
    Igor Fefelov ale ukončuje početní výhodu svého celku dříve. Admiral se vydal do útoku, kde právě Fefelov fauloval jednoho z hráčů.
     
    15:47
    Nikita Lisov je zpět na ledě a domácí mají nyní téměř kompletní přesilovku. Uvidíme, zda se jim nyní povede zahrát jí lépe.
     
    16:18
    A nakonec ta přesilovka bude dvojnásobná. Sergej Gimajev vyhodil puk z ledové plochy, ale ještě předtím zasáhl helmu hráče a puk skončil jen v síťce. Velká chyba od rozhodčích.
     
    16:28
    Třem bránícím hráčům se daří puk vyhodit pryč ze svého pásma a alespoň na malou chvilku se osvobodit.
     
    16:52
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Domácím se nakonec daří dát z této situace první branku. Po přesilovkovém ťukecu se prosazuje kapitán OSKARS BARTULIS, jenž dostal přihrávku zpoza branky a z prostoru mezi kruhy překonal bezmocného Saláka! Asistence: Konstantin Makarov, Arťom Podsenďjalov.
    Oskars BARTULIS - 1:0
     
    18:30
    Stále ještě pokračovala jedna přesilovka, ale ta nebyla již využitá. Přecijen jsou ale domácí hokejisté spokojení.
     
    19:34
    Z levé strany jeden z hráčů Vladivostoku posílal puk před branku, kde byl jeho spoluhráč, ale ten byl tělem od puku odstaven.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. Viděli jsme jedinou branku, kterou dal v sedmnácté minutě domácí kapitán Bartulis. Z obou stran vidíme pěkný hokej, jehož základem je pevná a skvělá obrana. Jediná branka padla ve dvojnásobném oslabení, které ani nemělo být. Do druhé třetiny jdou domácí s jednobrankovým náskokem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Buly druhé třetiny vyhráli domácí, kteří se hned dostali do útoku, kde byli hodně nebepeční, ale druhou brankou to neskončilo.
     
    20:55
    Za zákrok za Salákovo brankou je potrestán Kirill Voronin, jenž Gimajeva za brankou přidržel.
     
    21:33
    Novosibirsk je sice celou dobu v útočném pásmu, ale do klasického přesilovkového postavení se jim nedaří dostat se.
     
    22:07
    Nyní se Admiralu dokonce povedlo puk vyhodit pryč z obranného pásma. Přesilovka Sibiru zatím není dobrá,
     
    22:43
    To nyní mohl změnit Sergej Šumakov! Ten si najel před brankáře, kterému již dělal kličku, ale záhadným způsobem puk do klece nedostal!
     
    23:00
    Maxim Mamin následně oslabuje svůj celek podruhé zasebou. Novosibirsku bude tedy přesilovka pokračovat i nadále.
     
    23:26
    Ovšem síly se na ledě vyrovnají. Pronikajícího domácího hráče nechtěl pustit do úniku Vitalij Menšikov.
     
    23:56
    S pukem na hokejc se Konstantin Makarov otáčel před brankou, ale jeho pokus se za záda Alexandra Sálaka nakonec nedostal.
     
    24:05
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Následně se ale stejnému hráči daří skórovat! KONSTANTIN MAKAROV dostal puk od Alexandra Kuzněcova a rychle obkroužil branku a puk zasunul do sítě! Asistence: Alexandr Kuzněcov.
    Konstantin MAKAROV - 2:0
     
    24:50
    Admiral hraje v klidném tempu. Ve hře čtyř proti čtyřem se jim povedlo dát druhou branku a pokud nepoleví, může to výhru stačit.
     
    25:20
    Alexandr Gorškov střílel z levého kruhu, ale Salák jeho pokus dokázal zachytit. Dorážet chtěl ještě Lugin, ale ten hokejkou zasáhl jen lapačku Saláka, což se bránícím hráčům moc nelíbilo.
     
    25:33
    Stále se ovšem vhazuje před Salákem. Novosibirsk nejspíše druhá obdržená branka poznamenala a Admiral to vycítil.
     
    26:15
    Přecijen se hosté ale prodrali do útoku. Od modré čáry páll jeden z obránců, ale jeho střela byla vyražena. Následná dorážka Vincoura gólem neskončila.
     
    26:34
    Po buly domácí rychle zakombinovali a vše bylo zakončeno střelou Kosmačjova od modré čáry. Spíše střelu na teč ale Salák dokázal pohotově chytit.
     
    26:42
    Jegor Dugin si před branku Saláka najel hodně agresivně, ale českého brankáře se mu zpoza branky nepovedlo překonat.
     
    26:54
    Na ledě leží domácí útočník Arťom Podsenďjalov, který se drží za záda. Po zákroku u mantinelu jde o bolestivý zásah a svými spoluhráči je odvážen na střídačku.
     
    27:23
    Calle Ridderwall dlouho kroužil s pukem na hokejce v útočném pásmu a následně jej poslal na branku. Touš se lehce odrazil od brusle Meszároše, ale brankáři žádné problémy nenadělal.
     
    28:20
    Na druhé straně se hra přerušuje póté, co střela směrem na Salákovo branku byla ztečována do ochranné síťky nad brankou.
     
    28:31
    Domácí se následně prezentovali zajímavou střelou z levé strany, která skončila jen zákrokem Saláka, ačkoliv šlo o nebezpečnou střelu.
     
    29:37
    Bránící hráči Admiralu se i nadále prezentují dobrou obranou a svého soupeře nepouští do větší akcí.
     
    30:03
    Opět nebezpečný Kirill Voronin. Ten se nyní prodral do útoku po levé straně, odkud posílal na branku nebezpečnou střelu, která ale byla Salákem zachycena.
     
    30:43
    Arťom Vorošilo se prodral do útoku a před brankou chtěl ještě oslovit volného Ridderwalla, kterému ale puk nedokázal přihrát.
     
    30:48
    Následně byl stejný hráč u mantinelu ošklivě atakován Nikitou Lisovem, který může být rád, že vidí jen dvouminutový trest.
     
    31:58
    Admiral ale hraje v naprosté pohodě a daří se mu puk vyhazovat pryč z obranného pásma. Novosibirsku se nedaří.
     
    32:36
    K jediné střele v přesilovce se odhodlali až nyní, ale ta Nalimovi nenadělala téměř žádné potíže. Početní výhoda pomalu a jistě končí.
     
    33:27
    Admiral i nadále brání, aktivita Novosibirsku po přesilovce šla lehce nahorů, ale pořád to není to pravé.
     
    35:12
    Stále pokračuje snaha hostů, která prozatím nikam nevede. Nalimov stále vynulovává střelce Sibiru, ačkoliv to dnes není úpln obtížný úkol.
     
    35:56
    Sibir právě vstřelil branku!
    Až jsem to zakřikl. Do rychlého útoku se dostal Calle Ridderwall, který následně posunul puk před branku na volného ARŤOM VOROŠILA, který bekhednem skóroval! Asistence: Calle Ridderwall, Tomáš Vincour.
    Arťom VOROŠILO - 2:1
     
    37:07
    Admiral si zahrává kombinací ve vlastní pásmu. Sibir napadá vysoko a snaží se získat puk. Nyní je pro ně situace o něco příznivější.
     
    38:27
    Skórovat ale mohli domácí! Nikita Lisov dostal puk na levou stranu, odkud se prodral až před branku, kde se mu ovšem nepovedlo obejít Saláka, který mu padl pod nohy.
     
    39:07
    Admiral chce tuto třetinu dohrávat v útočném pásmu a nevystavovat se zbytečným problémům. Střela Kosmačjova byla spíše propagační, ale účel to splnilo.
     
    39:40
    Ještě jeden útok chtěl podniknout hosté, ale proti byli bránící hráči Vladivostoku, kteří jejich snahu ukončili již ve středním pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí remízou, ale domácí díky brance v první třetině vedou o jednu branku. Dvoubrankové vedení vystřelil domácím Konstantin Makarov, jenž se prosadil po krasné individuální akci. Sibir se do moc akcí nedostával, ale nakonec se mu z jedné ojedinělé povedlo snížit. Po přihrávce Ridderwalla skóroval Vorošilo. Stále se má tedy o co hrát.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:49
    Domácí se prodrali do útoku, kde se jim ovšem nedaří být nebezpeční.
     
    41:20
    Na druhé straně z levé strany pálil Sannikov, ale jeho rána byla spíše nahozením, a to Nalimova nemohlo překvapit, či ohrozit.
     
    42:01
    Následně to již nebezpečněji z otočky zkoušel jeden z hostů, ale i proti jeho pokusu byl brankář Nalimov připravený.
     
    42:33
    Domácí uklidňují hru kombinací za brankou. Nikam spěchat nemusí, ačkoliv by jim odskakující branka pomohla.
     
    43:28
    Igor Fefelov se prodíral před branku, kde mu byl ale puk včasně odebrán. Bude se ovšem vylučovat.
     
    43:31
    Nikita Lisov jde dnes snad potřetí na trestnou lavici. Následuje přesilovka pro hosty. Velká šance na vyrovnání.
     
    43:49
    Jenže všechno končí hodně rychle. Podsenďjalov vyrážel do protiútok, ale do jeho šance jej nepustil Konstantin Alexejev, který je vyloučen na dvě minuty.
     
    44:20
    Andrej Meszároš se prodral po pravé straně až před branku,, kde zkoušel oslovit lépe postavené spoluhráče. Ti jeho příhru nedostali.
     
    45:02
    Admiral je ale po celou dobu aktivní na puku a poklidně si kombinuje po celím hřišti. Aby se jim tato pasivita nevymstila.
     
    45:49
    Oba celky jsou kompletní a tato výhoda nepomohla ani jednomu celku. Admiral se dokázal ubránit.
     
    46:05
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Nejdříve Maxim Šalunov nedokázal trefit prázdnou branku, a tak přišel trest. KONSTANTIN MAKAROV je mužem zápasu, byl již u třetí branky. Nyní se individuálně prodral až před branku, odkud se mu pvoedlo překonat Saláka! Asistence: Ivan Glazkov, Nikita Lisov.
    Konstantin MAKAROV - 3:1
     
    46:29
    Sibir právě vstřelil branku!
    Jenže Novosibirsk vrací úder! Po rychlé akci se do útoku dostal STEPAN SANNIKOV, který přízemní střelou dokázal překonat Nalimova! Asistence: Igor Fefelov, Sergej Šumakov.
    Stepan SANNIKOV - 3:2
     
    47:42
    Novosibirsk se v útoku následně dostával do tlaku, ale nakonec se mu nepovedlo svojí převahu využít ve vyrovnávací branku.
     
    Dnešní utkání sleduje 5500 diváků.
     
    48:27
    Zajímavě se uvolňovali domácí a už to vypadalo, že jejich akce bude zakončená nějakou střelou. Místo toho ale vyráží hosté do útoku.
     
    49:34
    Admiral se snaží být v útoku aktivní, což se jim daří. Moc střel nepřichází, ale domácí jsou aktivní na puku.
     
    50:44
    Blesková kombinace domácích. Jeden z hráčů si najel před branku a počkal na najíždějícího spoluhráče, kterému se ale nepovedlo akci zakončit gólově.
     
    51:33
    Konstantin Alexejev nyní oslabuje svůj celek. Domácí mají přesilovku.
     
    51:56
    Arťom Podsenďjalov se svižně vydal po pravé straně do útoku, odkud zkoušel brankáře Saláka překonat, ale zamířil jen těsně vedle.
     
    52:33
    Střela od modré čáry v brance neskončila, ale Admiral se i nadále drží v útočném pásmu.
     
    53:20
    Admiral se nyní prezentoval dvouma tvrdýma střelama od modré čáry, ale ani jedna neskončila v brance. Početní výhoda je u konce.
     
    54:18
    Začíná závěřečmé snažení hostů. Ti mají k dispozici vhazování po pravé ruce brankáře Nalimova. Povede se Novosibirsku vyrovnat?
     
    55:05
    Zatím se Novosibirsku nedaří usadit se v pásmu, či být nějak střelecky aktivní. Admiral kráčí za vítězstvím.
     
    56:05
    Poslední minuty nám příliš atraktivního hokeje nenabízí. Admiral se jen brání a Novosibirsk zoufale tlačí.
     
    57:02
    Stále stejný obrázek. Domácí brání v pěti hráčích na modré čáře a hostům se prostě nedaří přes tento obranný val projít.
     
    57:28
    Alexandr Gorškov se vydal po pravé straně do ojedinělého útoku, který byl zakončen střelou do lapačky Saláka.
     
    59:00
    Začalo posledních šedesát sekund třetí třetiny. Salák už je z branky venku.
     
    59:06
    A nyní byla málem prázdná klec trefena. Jeden z hráčů ale zamířil jen těsně vedle, a tak se píská zakázané uvolnění.
     
    59:06
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:10
    Branka Nalimova byla hned po buly ohrožena, ale brankář domácích neinkasoval.
     
    59:17
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Hosté neudrželu pásmo a směrem dopředu se vydali domácí. JEGOR DUGIN ve středu plochy puk bekhendem poslal směrem na branku, kterou trefil! Asistence: Dmitrij Sajustov.
    Jegor DUGIN - 4:2
     
    59:39
    Jedno z posledních snažení hostů bylo pozastaveno ofsajdem, kterého si rozhodčí všiml. Utkání se dohrává.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce. Domácí šli do dvoubrankového vedení, které jim vydrželo jen chvilku. Hosté sice snížili, ale na nic více se nezmohli. Jegor Dugin následně trefil odkrytou branku, a tak domácí získávají další body do ligové tabulky.
     
    Československá stopa v utkání

    Alexandr Salák (STB) – 29 zákroků, 90,6% úspěšnost zákroků
    Tomáš Vincour (STB) – 0+1, čas na ledě 20:12
    Andrej Meszároš (STB) – 0+0, čas na ledě 22:45 (15:30:38)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 17. Bartulis (Makarov, Podsenďjalov), 25. Makarov (Kuzněcov), 47. Makarov (Glazkov, Lisov), 60. Dugin (Sajustov) – 36. Vorošilo (Ridderwall, Vincour), 47. Sannikov (Fefelov, Šumakov)


    Admiral Vladivostok: Nalimov (Bobkov) – Blum, Bartulis, Kosmačjov, Rafikov, Glazkov, Lisov, Mnacjan – Makarov, Kuzněcov, Podsenďjalov – Lugin, Dugin, Voronin – Alševskij, Alexandrov, Sajustov – Mamin, Ugarov, Gorškov
    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Menšikov, Meszároš, Alexejev, Gimajev, Ignatovič, Vereščagin, Mišarin, Naumov – Ridderwall, Gubin, Vincour – Šumakov, Sannikov, Fefelov – Bobrov, Kopějkin, Butuzov – Žafjarov, Šalunov, Vorošilo

    Rozhodčí: Kadjorov, Soin – Kučava, Novikov

    Diváci: 5500
    bahis siteleri