Finsko – Francie 11:1 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 5:1 (kon.) | USA – Česko 6:0 (kon.)
konec
Švédsko
5:1 (3:0, 1:0, 1:1)
Švýcarsko
Pátek 08.01.2016, 20:00 • Seymour Hannah • Mistrovství světa žen do 18 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A teď se tak děje i oficiálně. Zápas totiž končí a Švédsko vítězí nad Švýcarskem v poměru 5:1. O výsledku rozhodla především první perioda duelu, kterou Seveřanky ovládly 3:0. Švýcarsku se podařilo alespoň kosmeticky upravit skóre až v závěrečné dvacetiminutovce.
    Ode mne je to pro tuto chvíli vše.
    Přeji hezký zbytek dne. (21:58:30)
     
    Konec zápasu.
     
    59:13
    Zápas už se více méně jen dohrává. Už je jisté, že si Švédsko připíše tři body.
    Sofia LUNDINOVÁ - 5:1
     
    56:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    SOFIA LUNDINOVÁ přidává pátý hřebík do švýcarské rakve, když těsně před Bolingerovou tečovala nahození Nylen Perssonové. Asistence: Majna Nylen Perssonová, Wilma Johanssonová.
     
    56:20
    Johanssonová podnikla rychlý kontr, který musela hasit Bolingerová.
     
    56:00
    Hra se nyní odehrává převážně ve švédském obranném pásmu. Švýcarky ale mají pouze pozemní převahu, střelba z jejich strany nyní nepřichází skoro žádná.
    Alina MULLER - 4:1
     
    53:59
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Přeci jen ale Soderbergová dnes čistý štít neudrží. Od modré čáry šikovně nahodila touš Ruediová a před švédskou gólmankou pro změnu zase dobře tečovala ALINA MULLEROVÁ. Švýcarky si připusují čestný úspěch a snižují na 4:1. Asistence: Lisa Ruediová.
     
    52:30
    A nyní si Švýcarsko vytovřilo i slibnou příležitost. Enzlerová nahodila puk před branku, kde se několikrát snažily dorážet Bertaová a Vallariová. Švédsko v čele se Soderbergovou ale odolalo.
     
    52:09
    Švýcarky se ale ve vlastní početní převaze vyhnaly z pásma. Až nyní kombinují v blízkosti Soderbergové.
     
    51:25
    Celine Tedenbyová dostala dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    51:25
    Jedna ze Švýcarek zůstala ležet na zemi a Švédky půjdou do čtyř.
     
    50:28
    Nahození Quennecové od modré čáry zastavila dobře pozičně postavená Johanssonová a Švédky vyrážejí do protiútoku.
     
    49:10
    Nikulaová se probíjela po levém křídle do střelecké pozice, jenže napřešla přes poslední švýcarskou bránící hráčku.
     
    48:15
    Před Soderbergovou se natlačila Schlegelová a dělala vše pro to, aby puk dostala přes brankovou čáru. Švédská brankářka však zachovala chladnou hlavu a šanci Švýcarek zmařila.
     
    47:32
    Ruediová byla podražena za vlastní brankou, hlavní rozhdočí ale faul nezapískala a Švýcarky se po důrazné hře Allemannové málem znovu dostaly do problému, naštěstí však akci Švédek ustály.
     
    46:15
    Tedenbyová se snažila clonit Bolingerové ve výhledu, švýcarská brankářka si však přesto dokázala poradit a touš nahozený od modré čáry zachytila. Stejně jako o malou chvíli později při odbodné situaci.
     
    45:09
    Švýcarky předvedly nebezpečný útok. Ruediová se dokonce dostala až před Soderbergovou, bekhendovým blafákem si na ni ale nepřišla!

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 13. Hjalmarssonová (Vernblomová), 14. Adolfssonová (Nikulaová), 19. Bjurová (Neunzertová), 32. Nikulaová (Tedenbyová, Johanssonová), 57. Lundinová (Perssonová, Johanssonová) – 54. Muller (Ruedi)


    Švédsko: Soderbergová (Jonssonová) – Nylen Perssonová, Neunzertová (C), Berglundová, Adolfssonová, Linderová, Pressová, Erikssenová, Anderssonová – Johanssonová (A), Tedenbyová, Lundinová – Armborgová, Hjalmarssonová, Vernblomová (A) – El Mahmadiová, Af Bjurová, Wikner Zeinkiewiczová – Nikulaová, Murenová. Trenérka: Ylva Lindbergová.
    Švýcarsko: Bolingerová (Pfosiová) – Sigristová (A), Hauserová, Gremaudová, Wetliová, Weissová, Schlegelová, Capelliová, Bachmannová – Quennecová (C), Mullerová, Allemannová (A) – Zimmermannová, Ruediová, Ryhnerová – Vallariová, Bertaová, Enzlerová – Jobinová, Hanggiová, Emmeneggerová. Trenérka: Andrea Kroniová.

    Rozhodčí: Picavetová (FRA) – Kieferová (GER), Leclercová (USA).
    bahis siteleri