Vítkovice – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Litvínov – Třinec 2:1 (kon.) | K. Vary – Zlín 1:2 (0:2 po s.n.)
Mountfield HK – Plzeň 1:3 (kon.) | Liberec – Chomutov 7:1 (kon.) | Olomouc – Pardubice 4:3 (po pr.)
Kometa Brno – Sparta 2:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
7:1 (5:1, 1:0, 1:0)
Piráti Chomutov
Pátek 08.01.2016, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec. • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Bílí Tygři především zásluhou skvělé první třetiny rozcupovali Chomutov 7:1 a navýšili svůj náskok na čele tabulky. Liberec byl až na některé momenty ve druhé části lepším týmem a jeho triumf je zasloužený. Tygři zároveň potvrdili, že doma válí. Před vlastním publikem letos vyhráli patnáctý ze sedmnácti zápasů. Z města pod Ještědem přeji příjemný zbytek večera! (20:31:20)
    Liberec pokračuje ve své jízdě i v novém roce

     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Piráti hrají v plném počtu, zápas už se jenom dohrává. Publikum vstává a tleská hokejistům za předvedený výkon.
     
    57:24
    Opět se vylučuje na hostující straně. Valach vyfasoval dvouminutový trest za sekání.
    57:24 Jakub VALSKÝ - 7:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    57:24
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři využívají přesilovku a vedou už 7:1. JAKUB VALSKÝ zrychlil v neutrálním pásmu, celkem snadno přebruslil obránce a dostal se do samostatného úniku, který zakončil povedeným blafákem do bekhendu. Zezadu ho ještě nedovoleně atakoval protihráč. Kdyby Valský neuspěl, sudí by nařídil trestné střílení. Asistence: Michal Birner.
     
    56:33
    Mezi mantinely se poslední dobou hodně jiskří. Liberec už hrál v pěti, když Sklenář trefil vysokou holí Mojžíše a pak se ještě strkal s ostatními. Sudí ho vykazují na dvě minuty za hrubost.
     
    55:33
    Jelínek vložil hůl do soupeřovy kombinace, přihrál obráncům a Tygři našetřili další cenné vteřinky.
     
    55:04
    Hosté mají v koncovce i trochu smůly. Přesilovku nehrají špatně, jenže puky létají těsně vedle. Tak jako teď v případě střely Rutty, jemuž mezi kruhy nabil Červenka.
     
    53:58
    Vrátka na trestné lavici se opět otevřela: zaplul za ně domácí bouřlivák Vlach za vražení na hrazení.
     
    53:38
    Červenka u mantinelu chytře přibrzdil a počkal s přihrávkou na volného Skinnera. Ten i zakončil, ale Lašák byl připraven a přerušil hru.
     
    53:01
    Necelých sedm minut do konce základní hrací doby je rozhodnuto. Chomutov už by nyní spasil jen opravdový hokejový zázrak. Publikum se baví mexickou vlnou.
     
    52:16
    Domácí kapitán Výtisk se vrátil do hry, Tygři se ubránili v klidu.
     
    51:54
    Račuk ani Ölvecký černou pryž v rohu útočného pásma nevybojovali a soupeř znovu vyhazuje. Lašák je takřka bez práce.
     
    50:34
    Červenkovu ránu od modré schytal u brankoviště clonící Růžička do nohy a s hodně bolestivým výrazem odjíždí na střídačku. Liberec se osvobodil.
     
    50:15
    Výtisk se na rozhodčího hodně zlobí, na svém trestu už však nic nezmění. Dostal dvě minuty za držení protihráče a Piráti hrají v přesile.
     
    49:04
    Piráti už jsou kompletní, avšak stále pod tlakem. Liberec zápas zkušeně dohrává, ve třetí části soupeře v podstatě k ničemu nepustil.
     
    47:54
    Domácí hrají přesilovku dobře, už se ale trochu snaží vymyslet co nejlepší kombinaci. To tak úplně neplatilo o střele Radivojeviče, kterou přesouvající se Kopřiva zneškodnil vyrážečkou.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 7. Jelínek (Vlach), 13. Derner (Mojžíš), 14. Birner (Vampola, Řepík), 15. Řepík (Birner), 18. Řepík (Ševc), 40. Valský (Vampola), 58. Valský (Birner) – 20. Valach (Červenka)


    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk "C", Plutnar – Řepík, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Jelínek, Krenželok – Stránský, Lakatoš, Vlach.
    Trenér: Filip Pešán.

    Piráti Chomutov: Čech (od 14. Kopřiva) – Rutta, Skinner, Valach, Jánošík, Harant, Pereťagin, Dlapa – Červenka, Růžička ml., Vondrka "C" – Květoň, Račuk, Tomica – Hřebejk, Ölvecký, Sklenář – Chlouba, Dušek, Veselý.
    Trenér: Vladimír Růžička.

    Rozhodčí: Hodek, Čech – Kajínek, Zavřel.

    Diváci: 5 667
    bahis siteleri