Fiorentina – Atalanta BC 1:2 (kon.) | Turín – Sampdoria 1:3 (kon.) | Hellas Verona – Juventus 2:1 (kon.)
konec
Turín FC
1:3 (0:0)
UC Sampdoria
Sobota 08.02.2020, 18:00 • Stadio Olimpico Grande Torino, Turín • Italská Serie A • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Italská Serie A má na programu 23. kolo a my budeme sledovat duel mezi Turínem a Sampdorií. Mírným favoritem je domácí celek, ale uvidíme, jak to celé nakonec dopadne.
     
    Turín FC si nevede úplně špatně, ale ani podle svých představ. Domácí celek zatím nasbíral 27 bodů a nachází se na dvanáctém místě. Domácí se v posledních týdnech dost trápí, protože z posledních tří kol nezískali ani bod. Prohráli v Sassuolu, poté doma s Atalantou, a to dokonce neskutečným výsledkem 0:7 a naposledy vyfasovali čtyři branky na hřišti Lecce. Dnes tedy domácí už musí pořádně zabrat.
     
    UC Sampdoria je na tom ještě hůře. Hostující celek zatím získal 20 bodů a patří mu šestnáctá pozice. Ani hostům se v posledních kolech nedaří, protože když se podíváme na poslední tři kola, tak z nich získali pouze jeden bod. Prohráli 1:5 s Laziem, remizovali doma se Sassuolem a naposledy prohráli 2:4 s Neapolí.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Sampdoria – Turín 1:0
    Turín – Sampdoria 2:1
    Sampdoria – Turín 1:4
    Sampdoria – Turín 1:1
    Turín – Sampdoria 2:2
     
    Úvodní sestavy:

    Turín FC: Sirigu – Izzo, N'Koulou, Lyanco – De Silvestri, Rincón, Lukić, Aina – Verdi, Berenguer – Belotti.
    Náhradníci: Ujkani, Rosati – Djidji, Meïté, Edera, Bremer, Singo, Millico, Adopo, Ansaldi.

    UC Sampdoria: Audero – Bereszyński, Tonelli, Colley, Murru – G. Ramírez, Thorsby, Ekdal, Linetty – Gabbiadini, Quagliarella.
    Náhradníci: Seculin – Jankto, Jošida, Léris, Chabot, La Gumina, É. Barreto, Vieira, Maroni, Bonazzoli, Augello, Bertolacci.

    Rozhodčí: Valeri – Preti, Bresmes.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zazněl poprvé hvizd sudího Valeriho. Linetty totiž podrazil v souboji o míč Rincóna, a tak se přímého volného kopu jako první dočkali domácí. Jinak úvodní vteřiny utkání nenabídly v podstatě nic zajímavějšího.
     
    4
    Sampdoria se chtěla vrhnout do protiútoku, stoper N'Koulou měl ale situaci pevně pod svou kontrolou. A míč podržel, jak se sluší a patří.
     
    5
    Teď se nedovoleného přestupku dopustil taktéž Rincón. Byl až příliš aktivní při odebírání míče Ramírezovi, jehož povalil na zem. A znovu musel do akce hlavní arbitr Valeri.
     
    7
    První střela na bránu v tomto klání se mezi tři tyče nevešla. Lukičův pokus byl zablokován Bereszyňskim a nakonec skončil pohotově v náruči Audera, který si snadno míč sebral.
     
    8
    De Silvestri se objevoval v dobré pozici, nicméně situaci nevyřešil zcela ideálně. A nakonec nevybojoval ani standardní situaci. Pokračovalo se ve hře, sudí Valeri nepískal.
     
    10
    Možná že více ze hry mají přece jenom domácí, k nějaké větší šanci se ovšem nepropracovali. Hostující defenzíva vzadu funguje velmi dobře. A třeba většinu centrů do vápna odvrací pohotově do bezpečí.
     
    11
    Sampdoria se mohla vrhnout dopředu, měla před sebou volný prostor. Jenže jakmile míč dostal Murru, rozhodl se, že po levé straně neunikne, ale balón jen podržel. Možná škoda pro hosty, že situaci vyřešil právě takto.
     
    12
    Ekdal se ocitl ve středu hřiště na zemi, Valeri hvízdl do svého nástroje. Sampodria tedy pro tuto chvíli zůstane u míče.
     
    13
    Teď se naopak otevřel prostor pro turínský celek! De Silvestri měl dostatek času a prostoru pro to, aby odcentroval. Jenže v šestnáctce nenašel vůbec nikoho. Zase nedobré řešení.
     
    14
    Ramírez odešel za čáru, aby se nechal ošetřit. Nevypadal úplně čerstvě. Uvidíme časem, zda se podívá na hřiště ještě zpátky, nebo zda bude nucen už takto zkraje střídat.
     
    15
    Turín se snažil o jakýsi útok, avšak jeden z jeho hráčů, konkrétně Belotti, se nacházel v ofsajdu. Celé domácí počínání je tak zastaveno.
     
    16
    V době, kdy se Ramírez vrátil zpátky na hřiště, se hosté vůbec poprvé výrazněji ozvali. Hezky Uruguayec operoval před šestnáctkou soupeře, nakonec si ale s jeho přihrávkou soupeř stačil poradit.
     
    18
    Ne že by se oba týmy nesnažily o nějakou ofenzívu, zatím je však jejich počínání hodně nepřesné. Pořád čekáme na nějakou střelu na bránu. Viděli jsme dosud spíše jen pár zablokovaných nebezpečnějších centrů.
     
    19
    Nehezky si nyní počínal De Silvestri. A sudí Valeri správně přerušil hru kvůli jeho přestupku. Ve vápně soupeře si opravdu dopustil nedovoleného fotbalového počínání vůči Linettymu.
     
    21
    Trocha emocí na hřišti. A už musela na řadu přijít první žlutá karta. Sice v souboji o míč, tak Tonelli (SMD) opravdu nevybíravě podrazil Lukiče.
     
    22
    Verdi se pokoušel odcentrovat do vápna, ale marně. Akce následně ještě pokračovala, nakonec ovšem vše skončilo hvizdem rozhodčího. Sudí Valeri totiž přerušil hru kvůli udílení žluté karty Berenguerovi (TUI).
     
    23
    De Silvestri se ocitl na zadní tyči ve velmi dobré pozici! Nakonec ale nezakončil. V souboji dvou devětadvacítek byl totiž v souboji o něco později než bránící Murru, který nakonec míč odvrátil do bezpečí.
    23. šance De Silvestriho
     
    24
    Murru je nyní ošetřován. Od De Silvestriho inkasoval úder loktem. Za tento zákrok si domácí záložník žlutou kartu nevysloužil. Možná i klidně osobním trestem mohl být potrestán.
     
    25
    Pořád na nějakou větší šanci čekáme. Dění na hřišti odpovídá průběžnému nerozhodnému výsledku.
     
    27
    Hosté měli k dispozici standardní situaci. Té se chopil u levé lajny Ramírez, centr do šestnáctky ovšem opravdu hodně, hodně pokazil. A nakonec z téhle akce vážně zapršet nemohlo.
     
    28
    Berenguer podnikl rychlý výpad podél levé lajny, tenhle brejk domácích vypadal velmi slibně. Nakonec ale skončil poté, co turínský záložník mizerně přihrál. Sampdoria se snadno ubránila.
     
    29
    První půlhodina tohoto utkání je za námi. Pakliže se dívá nezaujatý divák, nepočítáme-li tedy vyloženě fanoušky defenzivního fotbalu, nemůže ho tenhle zápas úplně bavit. Ani statisticky nebyla první třetina střetnutí nijak bohatá.
     
    31
    Zase hosté slibně okupovali šestnáctku soupeře. Jenže napřímo ohrozit brankáře Sirigua se jim nepovedlo. Budou muset být, ostatně jako jejich soupeř, v útoku kreativnější.
     
    32
    Quagliarella číhal v šestnáctce na centrovaný míč, nepodnikl ovšem takovou aktivitu, aby se k němu propracoval. Nakonec se balón dostal přece jenom na jeho nohu, odevzdal ho ale v podstatě jen svému spoluhráči Linettymu, a ten ho pak vrátil dozadu na obrannou řadu.
     
    34
    Murru srazil k zemi svého spoluhráče, zaznít musel hvizd sudího Valeriho. Opět z celé akce nezbylo vůbec nic. Nedá se nic dělat, můžeme věřit, že se hra obou celků v ofenzívě jednoduše zlepší.
     
    35
    Belotti si prostě počínal nedovoleně, útočný faul, tak to viděl rozhodčí Valeri. U míče bude Sampdoria. A zase si můžeme troufnout tvrdit, že muž s píšťalkou měl pravdu.
     
    36
    Máme tu první střelecký pokus na bránu! Lukič z levé strany nacentroval do pokutového území, kde se ocitl zcela nehlídaný Berenguer, jenže jeho hlavička nebyla tak prudká ani vyloženě přesná, aby si s ní Audero neporadil.
    36. hlavička Berenguera
     
    37
    A taktéž Sampdoria zahrozila! Sirigu musel nastavit své rukavice. Ve středu pole těsně za šestnáctkou napřáhl Ramírez a jeho tvrdá střela pořádně zaštípala. Nakonec situace pro domácí dopadla dobře.
    37. střela Ramíreze
     
    38
    Tak se nám oba celky v posledních minutách přece jenom osmělily. Chtěly bezpochyby změnit dosavadní bezbrankový stav. Jak Sirigu, tak Audero ovšem úspěšně odolali.
     
    39
    Ekdal (SMD) sice protestoval, ale nebylo mu to nic platné. Za svůj faul si od arbitra Valeriho vysloužil žlutou kartu.
     
    40
    Pět minut do konce. Žádný z týmů nebude chtít hlavně inkasovat. Cokoliv jiného bude jen jakýmsi bonusem navíc.
     
    44
    V uplynulých třech minutách zase dopadly akce obou týmů tak, jako ostatně po celý první poločas. Chyběla finální fáze, finální přihrávka. Tempo hry navíc malinko opadlo. Všichni se už asi těší hlavně do kabin.
     
    45
    Valeri k první půli nastaví 1 minutu.
     
    45+2
    A ještě v závěru prvního poločasu přišla na řadu jedna žlutá karta. Za úder loktem do obličeje bránícímu Lyancovi si jí vysloužil Thorsby (SMD).
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Tohle vážně nebyla žádná extra podívaná. Bezbrankový stav je logickým vyústěním celé situace na hřišti. Pakliže oba celky po obrátce nezaberou v útoku, není vyloučeno, že diváci na Stadio Olimpico Grande Torino žádný gól ve finále neuvidí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Druhý poločas začal vlažně, ostatně tak v podstatě vypadala celá první půle. Je opravdu velkou otázkou, jestli se jeden z týmů nakonec střelecky prosadí.
     
    49
    Velká šance na úvod druhého dějství je přece jenom tu! Quagliarella svou přihrávkou hezky uvolnil do šestnáctky nabíhajícího si Ramíreze, toho ovšem na poslední chvíli čistě odzbrojil vracející se N'Koulou. Tahle situace smrděla penaltou, nakonec ale ke hvizdu arbitra Valeriho nedošlo.
    49. šance Ramíreze
     
    51
    De Silvestri byl nyní ošetřovaný mimo hrací plochu. Měl by se ale brzy vrátit do hry. Tenhle italský bojovník se nikdy jen tak lehce nezdává.
     
    53
    Berenguer se tlačil do zakončení z úhlu, jeho počínání ale vyšlo nakonec vniveč. A ještě navíc ani Turín nezůstane u míče. Domácí záložník se totiž nacházel v ofsajdu.
     
    54
    Standardní situace pro Sampdorii. Sirigu už si staví zeď...
     
    55
    ... tahle střela ze střední vzdálenosti od Gabbiadiniho z přímého kopu nebyla vůbec povedená. Skončila totiž jen na připravené zdi. Sirigu zasahovat nemusel.
     
    56
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Domácí se z ničeho nic ujali vedení, prakticky ze své první šance ve druhém dějství. Álex Berenguer našel svou přihrávkou nabíhajícího si SIMONEHO VERDIHO, a protože jeden z bránících hráčů, konkrétně Colley, míč promáchl, mohl domácí forvard lehce protečovat míč k tyči. Asistence: Álex Berenguer.
    56. Simone VERDI - 1:0
     
    58
    Tenhle brankový moment by jistě mohl změnit dosavadní průběh utkání. Především Sampdoria se bude muset více hnát do útoku, aby s negativním výsledkem ještě něco udělala.
     
    60
    Belotti (TUI) inkasoval první žlutou kartu tohoto poločasu. Byla možná od rozhodčího Valeriho přísná. Ale do statistik se každopádně zapsala.
     
    60
    Standardní situace hostům nevyšla podle představ. Turín se nyní bude soustředit hlavně na to, aby neinkasoval. Přece jenom průběžný stav vyhovuje hlavně jemu.
     
    62
    Šmankote, to bylo mizerné zakončení! Přitom Thorsby měl dostatek času na to, aby zamířil lépe. Jenže z vápna z dobré pozice poslal míč jen hodně mimo kýžený a chtěný prostor.
    62. střela Thorsbyho
     
    63
    Sampdoria se zatím směrem dopředu nedokáže adekvátně prosadit. Zatím má čas, to bezpochyby ano. Je ale potřeba daleko více zefektivnit koncovku.
     
    64
    Poté, co brejku neuspěl Belotti, měli domácí k dispozici alespoň rohový kop. Ale ani ten Turínu nevyšel podle představ. Na druhou stranu tohle neproměnění možné šance mu v tuhle chvíli nemusí tolika vadit.
     
    66
    Turín zatím bez větších problémů hlídá svůj náskok. Sampdoria působí směrem dopředu i nadále hodně mdlým dojmem. Sirigu zatím mezi třemi tyčemi moc práce neměl.
     
    68
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Morten Thorsby, přichází Jakub Jankto.
     
    68
    Murru (SMD) zastavil slibně se rozvíjející akci a také on si od rozhodčího Valeriho vysloužil žlutou kartu.
     
    69
    Začíná se nám malinko přiostřovat. Rincón (TUI) zastavil těsně před vápnem pronikajícího Ramíreze a žlutou kartu obdržel také on. Navíc je z toho pořádně nebezpečná standardka pro hosty.
     
    70
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Tak se hostům přece jenom podařilo vyrovnat stav. GASTÓN RAMÍREZ, který byl těsně před touto brankou faulovaný, rozehrál přímý volný kop parádně a zamířil nechytatelně do šibenice. Brankář Sirigu se po balónu jen ohlédl. Bez asistence.
    70. Gastón RAMÍREZ - 1:1
     
    71
    Dvacet minut zbývá do konce. Dočkáme se ještě nějakého přesného zásahu? Zatím je druhý poločas o dost zajímavější!
     
    75
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Tak pozor, to je parádní obrat od hostů! Zefektivnili celou koncovku a najednou se ujali vedení. Ve vápně po dlouhém autovém vhazování sklepl Quagliarella míč pro GASTÓNA RAMÍREZE, který následně sám před Siriguem snadno zamířil na bližší tyčku. Asistence: Fabio Quagliarella.
    75. Gastón RAMÍREZ - 1:2
     
    75
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Ola Aina, přichází Cristian Ansaldi.
     
    77
    Byla nařízena penalta pro Sampdorii! Quagliarella se řítil sám na bránu, byl ovšem stažen k zemi Izzim, a tak sudí Valeri nekompromisně ukázal na pokutovou značku.
     
    78
    Tohle je doslova katastrofální moment pro Turín. Za svůj zákrok vůči Quagliarellaovi inkasoval červenou kartu Izzo (TUI), neboť zmařil zjevnou brankovou možnost držením.
    78. červená karta Izza
     
    79
    Sampdoria právě vstřelila branku!
    Ačkoli Ramírez mohl dovršit hattrick, k nařízenému pokutovému kopu se postavil FABIO QUAGLIARELLA, jenž nekompromisní střelou pod břevno propálil Sirigua. Že by rozhodující moment tohoto klání? Bez asistence.
    79. Fabio QUAGLIARELLA - 1:3
     
    80
    Deset minut zbývá do konce. A Turín si během prakticky deseti minut pokazil celý zápas. Aby našel síly ještě klání zvrátit, to by potřeboval opravdu polít živou vodou.
     
    82
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Simone Verdi, přichází Soualiho Meïté.
     
    83
    Tohle střetnutí se zřejmě bude především dohrávat. Evidentně nemá Turín nějakou sílu na nějaký zvrat. Sampdoria zkrátka předvedlo parádní obrat, to se musí nechat.
     
    84
    Colley (SMD) se sice diví, za co inkasoval žlutou kartu, ale na situaci už nic nezmění. Také on je nakonec potrestán osobním trestem.
     
    86
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Gastón Ramírez, přichází Andrea Bertolacci.
     
    88
    Dvě minuty do konce. A dokonce jsou hosté ještě o něco aktivnější než domácí, kteří by potřebovali najít cestu za kontaktním gólem. Mimochodem průběžné vítězství může slavit i Jankto, který přišel na hrací plochu v průběhu 68. minuty.
     
    90
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Fabio Quagliarella, přichází Antonio La Gumina.
     
    90+1
    Ke druhé půli se bude nastavovat hned pět minut.
     
    90+2
    Marná byla snaha Ansaldiho. Tenhle centr z levé strany, který směřoval do šestnáctky, v podstatě nemohl hosty nějakým způsobem ohrozit.
     
    90+3
    Nakrátko rozehráli nyní rohový kop hosté. Tak, aby co nejdéle podrželi míč co nejdále od své brány. Už jen pár desítek sekund zbývá do konce nynějšího měření sil.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Jestliže první poločas nenabídl nijak zvlášť zajímavou podívanou, druhé dějství bylo o poznání zajímavější. Nabídlo všechny čtyři branky, parádní obrat Sampdorie a červenou kartu pro Turín. Bezpochyby se musel nezaujatý divák. Konstatování je jediné – tři body z tohoto duelu urvali hosté.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 0:2. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 16:19.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (19:59:16)

    Patrik Sandev

    Branky: 56. Verdi (Berenguer) – 70. G. Ramírez, 75. G. Ramírez (Quagliarella), 79. Quagliarella (pen.)

    Karty:   22. Berenguer (TUI), 60. Belotti (TUI), 69. Rincón (TUI) – 21. Tonelli (SMD), 39. Ekdal (SMD), 45+2. Thorsby (SMD), 68. Murru (SMD), 84. Colley (SMD)   78. Izzo (TUI)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 0:2. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 16:19.
    Turín FC: Sirigu – Izzo, N'Koulou, Lyanco – De Silvestri, Rincón, Lukić, Aina (75. Ansaldi) – Verdi (82. Meïté), Berenguer – Belotti.
    Náhradníci: Ujkani, Rosati – Djidji, Meïté, Edera, Bremer, Singo, Millico, Adopo, Ansaldi.

    UC Sampdoria: Audero – Bereszyński, Tonelli, Colley, Murru – G. Ramírez (86. Bertolacci), Thorsby (68. Jankto), Ekdal, Linetty – Gabbiadini, Quagliarella (90. La Gumina).
    Náhradníci: Seculin – Jankto, Jošida, Léris, Chabot, La Gumina, É. Barreto, Vieira, Maroni, Bonazzoli, Augello, Bertolacci.

    Rozhodčí: Valeri – Preti, Bresmes
    bahis siteleri