Poprad – Martin 5:2 (kon.) | Trenčín – Banská Bystrica 4:2 (kon.) | Košice – Žilina 7:0 (kon.)
Zvolen – Skalica 1:3 (kon.) | Piešťany – Nitra 0:1 (kon.)
konec
HK DUKLA Trenčín
4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Pátek 01.02.2013, 17:30Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Srdečne Vás všetkých vítam pri sledovaní 45. kola našej najvyššej hokejovej súťaže nazvanej Tipsport Extraliga, v tomto prenose si priblížime duel medzi domácou Duklou Trenčín a hosťami z HC05 Banská Bystrica.

    Dukle Trenčín sa v posledných týždňoch celkom darí. Vojaci ťahali sériu šiestich výhier (5 výhier v riadnom hracom čase, jedna po predĺžení), keď zdolali najprv Martin, potom Skalicu, Košice, Zvolen, Poprad a aj Piešťany. Ich jazda skončila v minulom kole, konkrétne v Žiline, kde Dukla prehrala tesne 3:4 po predĺžení. Zverenci Róberta Kalábera sú po 44. kolách na solídnej piatej pozícii so 72 bodmi.

    Štatistika Dukla Trenčín: 72 bodov, 18-6-6-16 (V-Vp-Pp-P), skóre 136:134.

    HC05 Banská Bystrica je na tom o málinko horšie. Hokejisti spod Urpína majú na svojom bodov konte doposiaľ 66 bodov, čo priebežne stačí na 7. priečku v tabuľke. V minulom kole barani doma zakopli, keď prehrali s Piešťanmi 1:3.

    Štatistika HC05 Banská Bystrica: 66 bodov, 18-4-4-20 (V-Vp-Pp-P),skóre 124:147.

    Stávkové kancelárie vidia zápas nasledovne: kurz na výhru domácich je cca 1.53, zatiaľ čo výhra hostí je ohodnotená kurzom cca 4.65.

    Kto sa bude po tomto zápase radovať z bodového zisku? Budú to "vojaci", alebo "barani" ? Sledujte náš priamy prenos a dozviete sa to s nami. Štartujeme krátko pred 17:30. Tešíme sa na Vás.
     
    Úvodné zostavy:

    Dukla Trenčín: Kristín – Vizváry, Bokroš, Bagin, Pozník, Habšuda, Bednár, Markovič – Pardavý, Marosz, Gašparovič – Mikula, Lelkeš, Sojčík – Otčenáš, Rusnák, Filo – Jakúbek, Nemček, Hudec – Broska.

    HC 05 Banská Bystrica: Chorošun – Kubka, Ketner, Styk, Richter, Predajniansky, Devečka – Jankovič, Hudec, Lunter – Danton, Češík, Marcinek – Hlinka, Zigo, Macík – Šimun.

    Rozhodca: .
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:14
    Hudec to skúšal strelou za modrou príklepom, Kristín si pripísal prvý úspešný zákrok.
     
    00:45
    Na druhej strane niekoľko náznakov šancí od prvej domácej formácie, Pardavý posielal prihrávku na rozbehnutého Gašparoviča, ten ju ale nespracoval ideálne.
     
    01:14
    Trenčín dal gól!
    Domáci sa hneď v úvode stretnutia ujímajú vedenia. Sojčík nahodil puk do pásma, z rohu klziska ho nahadzoval pred bránku Lelkeš, ktorý našiel ideálne ONDREJA MIKULU a jeho teč znamená úvodný gól. Asistencie: Richard Lelkeš, Peter Sojčík.
     
    01:58
    Dukla pokračuje po góle v tlaku pred Chorošunovou bránkou, Rusnák sa obtočil okolo nej s pukom a posielal prihrávku na nikým nekrytého Fila, k nemu sa však puk napokon nedostal a icing Bystrice.
     
    03:53
    Postupom času sa nám hra presťahovala hlavne do stredného pásma, v ktorom sa bojuje o puk poväčšine. DOmáca Dukla však v aktívnejšej snahe.
     
    04:57
    Hudec teraz v stredovom kruhu nezachytil Vizváryho myšlienku o možné vysunutie do trošku rozháranej obrany hostí, je z roho icing.
     
    05:42
    Lunter teraz mohol využiť zaváhanie domácich, ktorý si pre prechode strednou tretinou klziska nerozumeli, ale trošku sa splašil a zvolil neprimeranú kľučku. Nakoniec bola hra prerušená.
     
    06:36
    Výborná práca Ondreja Mikulu pri forčekingu teraz pripravila gólovú šancu Lelkešovi, ktorý si puk zastavil a zaváhal a napokon aj samotný Mikula mohol pridať svoj druhý gól. Z blízkosti však Chorošuna neprekonal.
     
    07:10
    Filov pokus spoza obrancu letí príliš vysoko nad bránku Bystrice.
     
    07:17
    HC 05, Marcinek, 2 min. faul kolenom.
     
    07:55
    Bokrošovu bombu od modrej vyrazil Chorošun len reflexívne pred seba, respektíve na hokejku Pardavého, ten však mierne zaváhal a snažil sa ešte prihrávať. Dukla hrá zatiaľ presilovku veľmi dobre.
     
    08:51
    Dobrá kombinácia, na ktorej konci bola Pozníkova strieľaná prihrávka na Lelkeša, ale puk bol mierne zblokovaný.
     
    09:16
    Bednárovi sa na ľavej strane otvoril priestor, nakorčuľoval si do pásma, vypálil príklepom a puk sa odráža od tyčky ! Následne ešt Chorošun nemal puk pod kontrolou, a tak vznikal v bránkovisku hostí závar, napokon ho bystrický brankár za prispenia obrany vyriešil.
     
    09:44
    Bystrica už v pätici, Dukla však v pásme.
     
    09:55
    Filo mal trošku viac priestoru, a tak toho využil. Po prechode modrou si puk zasekol a skúsil to zápästím, Chorošun likviduje strelu na dvakrát.
     
    10:16
    Hudecov pokus, Chorošun opäť len pred seba, teraz tam však nebol nikto z domácich na dorážku.
     
    10:37
    Banská Bystrica dala gól!
    Bysrica sa dostala do prvej vážnejšej šance a je hneď z toho vyrovnávajúci gól. Treba však povedať, že hlavne vďaka prispenia domáceho brankára, ktorý išiel na ľad priskoro a bekendové zakončenie TOMÁŠA ZIGA skončilo v bránke. Asistencia: Michal Hlinka.
     
    12:40
    Bystrica po góle evidentne ožila a viac si hostia veria smerom dopredu. Teraz musel Kristín opustiť priestor bránkoviska, našťastie stihol puk zasiahnuť včas.
     
    13:50
    Šikovná kľučka Tomáša Marcineka popod korčule Bednára, puk mu však ušiel ďaleko do rohu klziska, kde bol následne odstavený z hry.
     
    14:30
    Príležitosť domácich, Pardavý hľadal pred bránku Gašparoviča, ale Marosz puk stečoval pred ním. Chorošun zasahuje.
     
    14:34
    Banská Bystrica dostala puk za Kristína druhýkrát v zápase, platnosť gólu sa však ešte bude overovať. Kristín vyrazil letiaci puk a Šimun ho dorážal do bránky, no nevedno, či to nebolo vysokou hokejkou. Práve to skúma hlavný rozhodca.
     
    14:34
    Gól napokon nebol dosiahnutý, napokon to bola vysoká hokejka.
     
    14:48
    Dukla, Bokroš, 2 min. podrazenie.
     
    16:19
    Dukla hrá oslabenie veľmi úspešne, posledné sekundy sa hrá pred brankárom Bystrice.
     
    17:00
    Dukla sa bez problémov ubránila, už hrá s piatimi hráčmi.
     
    17:34
    Pekné sólo Ondreja Otčenáša po pravom krídle, keď sa útočník Dukly dostal poľahky až pred bránku, no bol tiesnený a nebolo mu umožnené zakončiť ideálnejšie.
     
    18:38
    Lelkeš poslal prihrávku Sojčíkovi pred bránku, ktorý si puk zastavil a triafa v prvej tretine už aj druhú tyčku Chorošunovej bránky !
     
    19:42
    Dukla, Pozník 2 min. krosček.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:53
    Bystrica začala druhú časť hry v početnej prevahe, ale zatiaľ to tak na ľade vôbec nevyzerá. Dukla sa úspešne bráni.
     
    21:35
    A Dukla dokonca počas vlastného oslabenie útočí a veľmi nebezpečne ohrozuje Chorošuna.
     
    22:04
    Dukla v pätici a Trenčania pokračujú v tlaku na hosťujúcu bránku.
     
    22:20
    HC 05, Richter, 2 min. podrazenie.
     
    22:54
    Trenčín dal gól!
    Dukla napokon zúročila dobrý vstup do druhej tretiny a gólom v presilovke sa dostáva do vedenia. Sojčík posunul puk na modrú Baginovu, ktorý si ho potiahol a napriahol. Chorošun puk len vyrazil pred ONDREJA MIKULU, ktorý pridal svoj druhý gól v zápase. Asistencie: Emil Bagin, Peter Sojčík.
     
    24:24
    Banská Bystrica odpovedá závarom pred bránkou Mateja Kristína. Veľmi horlivú robotu tam odvádzal Macík so Zigom, ale z pozícií, odkiaľ sa góly často nedávajú, sa hosťom domácu bránku dobyť nepodarilo.
     
    24:53
    Kristáín vyrazil Ketnerov puk od modrej pred Hudeca, ale tomu sa puk nejako divne postavil na hokejku a nedokázal ho vôbec zasiahnuť.
     
    25:16
    Dukla, Lelkeš, 2 min. seknutie.
     
    25:22
    Ďalšia možnosť dorážky pre hostí, tentoraz mal pred sebou odkrytú bránku Češík, ale nestačil sa ani ten v správny moment zorientovať.
     
    26:04
    Veľmi dobre hrajú Bystričania presilovku, prišiel aj jeden nebezpečný teč, ale Kristín zatiaľ nebol vo vážnejšom ohrození.
     
    26:34
    Michal Hudec sa prezentoval pekným samostatným prienikom, ale Matej Kristín zastavil jeho pokus pred bránkovou čiarou.
     
    27:07
    Dukla opäť druhú polovicu oslabenia zvláda veľmi dobre a dokonca mala aj gólovú šancu. Sojčík dostal puk na os klziska, odkiaľ nebezpečne vystrelil zápästím a Chorošun len šuchol puk lapačkou, čím zmenil jeho smer mimo bránky.
     
    27:33
    Následne mal ale ešte väčšiu príležitosť Ján Pardavý, ktorý sa po priťuknutí od spoluhráča ocitol s pukom sám na osi klziska pred Chorošunom a mieril na jeho vyrážačku, no nedokázal trafiť presne !
     
    28:47
    Filov bekendový pokus po ľade neohrozil Chorošuna vážnejšie, keďže mal bystrický brankár betóny na ľade.
     
    30:18
    Trenčania teraz zovreli svojich protihráčov v ich obrannom pásme, najmä kombinácia Lelkeša so Sojčíkom mohla znamenať pre nich väčšie nebezpečenstvo, ale nebolo napokon tomu tak.
     
    31:40
    Po dlhšom čase možnosť aj pre hostí, keď si na modrej sklepol v rýchlosti puk Hlinka a snažil sa nájsť pred bránku spoluhráča, ale jeho pokus o prihrávku bol zblokovaný.
     
    33:07
    Lelkeš sa dostal s pukom na os klziska, odkiaľ ho bekendom posielal na Chorušna. Bystrický brankár nemusel však zasahovať, pretože puk letel vedľa.
     
    34:12
    Rusnákove priťuknutie puku na ľavom kruhu pre Gašparoviča a je z toho strelecký pokus, ktorý ale úspešne likviduje Sergej Chorošun.
     
    34:26
    Trenčín dal gól!
    Elegantný, až prekrásny prienik trenčianskeho obrancu MIROSLAVA HABŠUDU je zakončený gólom. Mladík z defenzívy Dukly si prebral puk na kruhu, dostal sa s ním až pred Chorošuna, ktorého elegantným spôsobom doslova "vykúpal". Asistencie: Martin Filo, Martin Jakúbek.
     
    35:20
    Banská Bystrica dala gól!
    Barani sa však s výsledkom evidentne nechceli uspokojiť a spravili všetko preto, aby dosiahli zníženie. To sa im darí v tejto chvíli, keď sa pred Kristína dostal s pukom EDUARD ŠIMUN a strelou do horných priestorov bránky znižuje na 3:2 ! Asistencia: Tomáš Zigo.
     
    36:00
    Dukla, Bednár, 2 min. krosček.
     
    36:53
    Veľmi dobrá presilovka baranov, teraz však Hudec strieľajúci od modrej poslal puk len do Filových korčúl.
     
    37:36
    Následný tlak trvá a Bystričania úspešne kombinujú, no tentoraz puk zachytil pred bránkou Gašparovič a posiela ho cez všetky čiary .
     
    38:10
    Dukla v pätici. Trenčania sa so šťastím ubránili, Bystrica bola veľmi blízko k vyrovnávajúcemu gólu počas tejto presilovej hry.
     
    39:00
    Posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:10
    Ondrej Mikula v dvoch príležitostiach na zavŕšenie hetriku, proti Chorošunovi však čelil neúspešne.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:37
    Bystrica začala aktívne tretiu časť hry, Kristín však vo väčšej pohotovosti napokon byť nemusel.
     
    41:08
    Zato Chorošun na druhej strane áno po Gašparovičovom úniku po ľavom krídle. Ale keďže jeho koncovka nebola presná, ani on nemusel zasahovať.
     
    42:03
    Šimun teraz poriadne zakúril pred bránkoviskom Dukly a bola z toho gólová šanca. Najskôr sa k nemu odrazil puk a bekendovým blafákom Kristína neprekonal, následne bránku obišiel a snažil sa zasunúť puk do siete, ale Kristín si v bránkovisku ľahol a jazdu puku zastavil.
     
    43:37
    Rusnák pristavil puk Jakúbekovi, no tomu zakončenie z otočky vôbec nevyšlo a puk má v moci Bystrica.
     
    44:08
    Výborné kľučkovania Rostislava Marosza v s pukom teraz poslalo Duklu do ďalšej šance , ale vo finálnej fáze sa Marosz rozhodol pre samostatné zakončenie namiesto nahrávky na Fila, ktorý by bol zakončoval do opustenej bránky. A nevyšlo mu to.
     
    45:54
    Dukla v týchto chvíľach aktívnejšia smerom dopredu a domáci budú hrať presilovku.
     
    46:13
    HC 05, Styk, 2 min. faul kolenom.
     
    47:20
    Veľmi dobrá presilovka aj na strane domácich, kde sa už Marosz na osi klziska napriahoval na príklep, ale netrafil puk po Pardavého prihrávke ideálne.
     
    48:10
    Skvelá kombinácia trojice Lelkeš - Sojčík - Mikula s koncovkou posledne menovaného a s príležitosťou na hetrik, ale Ondrej Mikula netriafa priestor bránky !
     
    48:16
    Bystričania sa ubránili, už hrajú v plnom počte.
     
    49:32
    HC 05, Ketner, 2 min. nebezpečná hra s vysokou hokejkou.
     
    51:34
    Bystričania sa ubránili aj štvrtej početnej prevahe domácich. Chorošun priveľa práce nemal, hoci domáci strávili podstatnú väčšinu z presilovky v útočnom pásme.
     
    53:14
    Trenčín dal gól!
    Trenčania si gól za aktivitu v tretej časti gól zaslúžili a v tejto chvíli vedú opäť o dva góly. Mikula so Sojčíkom vypracovali gól pre RICHARDA LELKEŠA, ktorý si puk spracoval a vystrelil ho na Chorošuna. Bystrický brankár si nebol istý tým, či puk drží a ako sa o tom presviedčal, vypadol mu za bránkovú čiaru. Asistencie: Ondrej Mikula, Peter Sojčík.
     
    55:21
    Trenčania aj napriek náskoku stále pri chuti, Mikula teraz nabil nabiehajúcemu Bednárovi na modrú, ten ale puk zodvihol veľmi vysoko.
     
    56:04
    Aj na druhej strane po dlhšom čase musel zasahovať domáci brankár Matej Kristín, ktorý však puk po Kubkovej strele podržal vo výstroji.
     
    58:00
    Posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:10
    Bystričania už bez brankára !
     
    58:13
    Dukla, Jakúbek, 2 min. hákovanie.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1520 divákov.
     
    59:00
    Macík v šanci pred Kristínom, puk však letel nad bránku. Bystrica zoviera domácich v pásme.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:36:03)

    Tomáš Kyselica

    Branky a nahrávky: 2. Mikula (Lelkeš, Sojčík), 23. Mikula (Bagin, Sojčík), 35. Habšuda (Filo, Jakúbek), 54. Lelkeš (Mikula, Sojčík) - 11. Zigo (Hlinka), 36. Šimun (Zigo)


    HK DUKLA Trenčín: Kristín – Vizváry, Bokroš, Bagin, Pozník, Habšuda, Bednár, Markovič – Pardavý, Marosz, Gašparovič – Mikula, Lelkeš, Sojčík – Otčenáš, Rusnák, Filo – Jakúbek, Nemček, Hudec – Broska.
    HC´ 05 Banská Bystrica: Chorošun – Kubka, Ketner, Styk, Richter, Predajniansky, Devečka – Jankovič, Hudec, Lunter – Danton, Češík, Marcinek – Hlinka, Zigo, Macík – Šimun.

    Diváci: 1520
    bahis siteleri