Třinec – HC Plzeň 6:3 (kon.) | Vsetín – Sparta 3:5 (kon.) | Zlín – Slavia 3:2 (kon.)
Přerov – Havlíčkův Brod 5:0 (kon.) | Liberec – Chomutov 2:1 (kon.) | Vítkovice – K. Vary 4:1 (kon.)
Hr. Králové – Letňany 2:3 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 8:1 (kon.) | Jihlava – HC Kladno 5:3 (kon.)
Kometa Brno – Motor ČB 4:2 (kon.) | Pardubice – HC Litvínov 1:2 (kon.) | Havířov – Písek 6:1 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
5:3 (0:1, 3:2, 2:0)
HC Kladno
Pátek 01.02.2013, 18:00Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Vacek (Vítešník) - Půža, Čermák, Košař, Mandát M., Pospíchal, Port, Žuček - Anděl, Jícha, Severa - Mahút, Mandát J., Hotař - Beran, Vykouk, Hubert - Dvořák

    HC Kladno: Kaňka - Sklenička, Hulcr, Paták, Budna, Vojík, Matula, Doudera - LItera, Křepelka, Kružík - Kaprál, Janeček P., Christl, Vendis, Macháček, Hoffmann, Janeček V., Havlůk, Janele

    Rozhodčí: Hejduk - Klouda, Křivohlavý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:32
    Dukla se dostala do útočné třetiny Kladna, ale nevystřelila.
     
    00:40
    První střelu na branku si připsal Hotař. Kaňka předvedl jistý zákrok a v pohodě vyrazil.
     
    01:25
    Vacek signalizoval zakazané uvolnění, ale rozhodčí nepískal. Přesto se k puku dostala Dukla.
     
    01:47
    Čermák nebezpečně vystřelil, protože viděl, že Kaňka nemá dobrý výhled. Ten chytá jen s obtížemi, když puk našel někde mezi betony.
     
    02:45
    Neurovnanou pasáž hry končí Kladno zakázaným uvolněním.
     
    02:54
    Jan Mandát se po vzahování dostal k buly a vybruslil si až před brankáře Kaňku. Podle mého mohl přihrát ještě lépe postavenému Hotařovi, ale vystřelil sám a bekhendem přestřelil.
     
    03:28
    Kladno se dostalo do rychlého protiútoku a Litera si zkoušel obhodit Jíchu, ten se však překvapit nenechal a červenožlutý útočník tak nahradil své kolegy z obrany, když získal puk a odehrál je pryč.
     
    04:14
    Dukla rozjíždí Čermákem útok od vlastní branky.
     
    04:52
    Puk ale Dukla ztratila, Kladno se přesunulo rychle před Vacka a z levého kruhu vystřelil Kružík. Gólman Dukly byl ale pozorný.
     
    05:50
    Jíchal si najel před branku a nebezpečně vystřelil. Kaňka jeho pokus likviduje, když vyráží. Následně se puk opět dostal k Jíchovi. Opět Kaňku nepřekonal, ale dojel jej a dal mu "ledovou spršku", kdy těsně před hostujícím gólmanem zabrzdil, což se samozřejmě nelíbilo obraně hostů a rychle domácího útočníka odsunuli pryč.
     
    07:09
    Dukla má stále více ze hry, ale až na jednu dvě vážnější šance nijak moc Kańku nestraší.
     
    07:43
    První lajna hezky motala hlavu obráncům Kladna. Zatím nejaktivnější Duklák Jícha se dostal od modré ke střele, kterou pěkně schovala Kaňkova lapačka.
     
    08:46
    Janeček našel z mantinelu před brankou najíždějícího Kaprála, který ale nevystřelil, protože špatně zpracoval puk, a tak jej získali domácí hráči.
     
    10:09
    Hraje se pohledná a rychlá hra, zatím kupodivu bez vyloučených hráčů.
     
    11:14
    Janeček mohl překonat Vacka, když vystřelil z mezikruží. Ten likviduje jen s námahou.
     
    11:50
    Dukla bude hrát první přesilovou hru zápasu, když byl vyloučen hráč Kladna Lukáš Hulcr za sekání - dvě minuty.
     
    12:19
    Kladno sice vyhodilo ven, ale Dukla rychle získala puk opět kombinuje před Kaňkou.
     
    12:54
    Kladno ale opět vyhazuje.
     
    13:36
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    14:07
    Dukle se přesilovka vůbec nevydařila a nyní to vypadá, že se jí proti plnému počtu hráčů Kladna hraje mnohem lépe.
     
    14:28
    Vyloučení i na straně Dukly. Michal Mandát si jede odsedět dvě minuty za sekání.
     
    14:40
    Kladno sice vyhrálo buly, ale jihlavští hráči vyhazují puk pryč od Vacka.
     
    15:14
    Kladno právě vstřelilo branku!

    Hosté naložili s přesilovou hrou mnohem lépe. Rychle se dostali zpět před Vackovu branku. Rytíři ukázali, jak krásný a hlavně jednoduchý může hokej být. Sklenička zavezl puk do třetiny, kde přihrál na Křepelku. Ten si počkal, až mu před brankou najede JAKUB KAPRÁL a adresoval na něj přihrávku. Forvard druhé lajny hostů poté neomylně zakončil a nedal ještě se přesouvajícímu Vackovi šanci. Asistence: Petr Křepelka, David Sklenička.
     
    17:25
    Dukla je sice prvním gólem lehce zaskočena, ale hned vzápětí se opět rychle tlačí před Kaňkovu klec a pokouší se hostům rychle odpovědět.
     
    18:40
    Pohledná kombinace domácích. Ti se rychle přesunuly před Kaňku a Jícha pohotově vystřelil, jenže hostující gólman předvedl hezký zákrok a střelu útočníka Dukly schoval někde ve své výstroji.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny.
     
    19:59
    Vteřinu před koncem se řítil Petr Havlůj sám na Vacka. Vědom si konce první třetiny, musel rychle vystřelit, i když měl řped sebou ještě prostor. Vacek ale podržel svůj tým a vyrazil puk pryč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Vyrovnaná první třetina přinesla jeden gól, a to v síti domácí Dukly, když přesilovou hru využil po hezké kombinaci Kaprál. Druhá třetina začne přibližně v 18:43.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    První útok druhé třetiny má na svědomí opět Dukla. Severa vybojoval puk za branou Kladna a přihrál na modrou Romanu Čermákovi. Ten vystřelil, ale Kaňka kryje.
     
    21:10
    Rychlý protiútok Kladna teď zakončoval Christl, jenže jeho slabá střela nemohl a Vacka překvapit. Dlužno však podotknout, že hostující útočník byl lehce zahákován domácím obráncem a rozhodčí tento zákrok mohl s čistým svědomím odpískat.
     
    21:19
    Hotař bombou od modré chtěl propálit Kaňku, ten však vyráží mimo. K vyraženému puku se málem dostal Jan Mandát, ale obránci hostů byli rychlejší.
     
    22:45
    Tak tohle zrovna není pohledná část hry. Několik ztrát puku se na nadstavbovou část extraligy staršího dorostu moc nehodí.
     
    22:51
    Dukla právě vstřelila branku!

    Jak už to tak bývá, jakmile něco napíšu, hned je to jinak. Domácí se na mne však za to nemusí zlobit. Rozháranou pasáž hry ukončuje Lukáš JÍCHA, který se po pefrektní přihrávce Romana Čermáka řítil sám na Kaňku. Prostřelil jej a srovnává stav zápasu. Asistence: Roman Čermák, Václav Půža.
     
    23:32
    Akce dva na jednoho v podání Kladna. Daniel Kružík zrychlil a ujel téměř všem hráčům Dukly. Mohl se rozhodnout, zda vystřelit nebo nahrát Křepelkovi. Volil druhou možnost, která asi nebyla správná, protože jeho kolega z útoku prováhal čas ke střele a dostal se hodně do úhlu, ze kterého Vacka nemohl překvapit.
     
    23:38
    Při akci dva na jednoho se však provinil Lukáš Vykouk a dostává dvě minuty za sekání.
     
    23:50
    Kladno zamklo Duklu před její vlastní brankou, ale není schopno vystřelit.
     
    24:24
    Kladno si zahraje téměř minutu a půl přesilovou hru pět na tři. Vyloučen je totiž Roman Čermák za zdržování hry, když se snažil vyhodit, ale až příliš zvedl puk a vyhodil jej mimo ledovou plochu.
     
    24:57
    Kladno kombinuje před Vackem, jenže výsledkem je jen střela Kružika, kterou gólman Dukly zlikvidoval.
     
    25:03
    Z dvojnásobné početní převahy se Kladno dlouho neraduje. Dukla získala puk a snažila se vyhodit, což se také povedlo. Daniel Kružík (KLA) byl však příliš aktivní při získání puku zpět a provinil se hákováním, za což dostává dvě minuty.
     
    25:32
    Christl si přes val hráčů Dukly proklestil cestu k puku a už se dral před Vacka, který ale vyjel z brankoviště a díky rybičce a perfektní práci s holí připravil útočníka Kladna o puk.
     
    25:40
    Dukla hraje ve čtyřech.
     
    26:24
    Dukla hraje v plném počtu a začíná její krátká přesilovka.
     
    27:03
    Také Kladno hraje v plném počtu.
     
    28:19
    Kladno právě vstřelilo branku!

    Hosté se opět ujímají vedení. Vendis našel přihrávkou rozjetého Vladimíra MACHÁČKA, který se zjevil sám před Vackem. Nic nevymýšlel a vystřelil. Vacek sice nejprve puk pokryl, jenže ten mu propadl výstrojí a skončil za brankovou čárou. Asistence: Lukas Vendis.
     
    30:07
    Dukla si zahraje přesilovou hru. František Matula (KLA) je vyloučen za hrubost, protože v nepřehledné situaci před Kaňkou sundal jednomu z hráčů Dukly helmu a ještě jej povalil na zem.
     
    30:39
    Čermák vystřelil od modré a tečovaná střela projela těsně vedle pravé tyče kladenské branky.
     
    32:27
    Kladno právě vstřelilo branku!

    Ke konci přesilové hry Dukly pláchl hráčům ve zlutočerveném Petr KŘEPELKA, který si pohrál s Vackem a posílá Kladno poprvé v tomto zápase do dvoubrankového vedení. Asistence: Litera
     
    33:35
    Pospíchal zachytil na modré čáře špatnou rozehrávku Kladna, jenže jeho slabou střelu či spíše nahození schoval Kaňka v lapačce.
     
    34:29
    Dukla právě vstřelila branku!

    Domácí hráči snižují náskok Kladna na jeden gól. Z nepřehledné situace před brankou Kladna vytěžil nejvíce Lukáš Jícha, který využil nenápadnou, ale za to efektivní přihrávku Jana Mandáta a snižuje na rozdíl jedné branky. Asistence: Jan Mandát, Lukáš Anděl.
     
    34:56
    Dukla je na koni a tlačí se před Kaňku, který odolává jen s vypětím všech sil a pomocí spoluhráčů.
     
    36:21
    Dukla právě vstřelila branku!

    A je vyrovnáno. Za domácí se prosadil kdo jiný než nejlepší střelec týmu Jan Mandát. Útočník s reprezentačními zkušenostmi využil nahrávku Romana Čermáka a z bezprostřední blízkosti překonává Kaňku Asistence: Roman Čermák.
     
    37:09
    A Dukla zvyšuje obrátky. David Hubert zrychlil jak při dovednostních soutěžích a z vlastního obranného pásma se dostal až za úroveń pravého kruhu druhé strany kluziště. Možná mohl ještě přihrát najíždějícímu Beranovi, ale volil střelu, kterou vyrazil levý beton Kaňky.
     
    38:15
    Macháček v dobré pozici neohrozil Vacka, protože se jeho střela zastavila o hůl jednoho z bránících hráčů Dukly.
     
    38:50
    Icing Dukly.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině nejprve Dukla vyrovnala, když se poté v rozmezí dvacáté deváté a třiatřicáté minuty dvakrát prosadili hosté. Na domácích to však nenechalo žádné stopy a během chvíle bylo srovnáno. Jak dopadne tento vyrovnaný zápas? Pokud to chcete vědět, sledujte s námi náš online přenos ze třetí třetiny, která začne přibližně v 19:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Zakázané uvolnění Kladna.
     
    41:10
    Dukla právě vstřelila branku!

    Jihlava se poprvé v dnešním zápase ujímá vedení. Po přihrávce Severy vystřelil z mezikruží druhý MANDÁT v sestavě Dukly, MICHAL. Kaňka měl zřejmě zakrytý výhled a střela jihlavského obránce končí v síti. Asistence: Jiří Severa.
     
    42:05
    Dukla právě vstřelila branku!

    Tak tohle je opravdu studená sprcha pro Kladno. Čermák vystřelil od modré a jeho střelu Kaňka, zdálo se, pokryl. Jenže všudybyl Jícha si všiml, že gólman hostů při této střele rozhodně neoplýval jistotou a nevěděl, kde má puk. To ale věděl útočník Dukly a lehkým šťouchnutím za přihlížení obránců Kladna zkompletoval svůj dnešní hattrick. Bez asistence.
     
    44:06
    Z dvougólové sprchy se Kladno vzpamatovává jen těžko a Dukla začíná přebírat otěže dnešního zápasu, když Kaňku ostřeluje jak u Verdunu.
     
    44:51
    Střelu Košaře likviduje bez větších problémů Kaňka.
     
    45:35
    Šikovné Hotařovy ruce se snažili vyšťourat puk z přesily dvou hráčů Kladna, jenže hosté se ujímají puku a za vlastní brankou rozjíždějí útok.
     
    47:22
    Andělovu ránu z pravého kruhu likviduje Kaňka. Najíždějící Jícha už se k dorážce nedostal.
     
    47:56
    Střela Anděla končí v ochranné síti.
     
    48:49
    Dukla kombinuje před Kaňkovou brankou, zatím ale neúspěšně.
     
    49:34
    Pěkná příležitost Kladna. Litera našel před brankou najíždějícího Křepelku, který lehce tečoval puk. Ten však končí zhruba o půlmetru mimo Vackovy branky.
     
    50:01
    Závar před brankou Dukly končí pukem v kleci Kladna. Branka však nemůže být uznána, protože byla dosažena rukou.
     
    51:43
    Úmyslný ofsajd Dukly.
     
    52:05
    Půža naznačil na modré střelu, ale přihrál na pravém kruhu volnému Jíchovi, jehož sražená střela končí v ochranné síti.
     
    53:06
    V rychlém časovém sledu přichází dvakrát po sobě icing Dukly.
     
    53:27
    Příchozí divák na jihlavský stadion si asi nyní musí myslet, že hlasatel jiné dvě slova nezná. Behěm minuty totiž potřetí oznamuje "zakázané uvolnění" v podání Dukly.
     
    54:26
    Dvě pohledné akce na obou stranách kluziště likvidují oba gólmani.
     
    54:37
    Střela J. Mandáta od modré jen těsně míjí levou horní tyč Kaňkovy branky.
     
    56:18
    Dukla si zahraje přesilovou hru. David Bunda (KLA) vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    56:49
    Kladno vyhazuje puk během třiceti vteřin podruhé pryč od svojí klece.
     
    57:13
    Dukla už je ale znovu před Kaňkou...
     
    57:22
    ...a Kladno znovu vyhazuje.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny a dle mého názoru i celého zápasu.
     
    58:18
    Hosté v plném počtu.
     
    59:45
    Utkání se už jen dohrává, je jasné, jak dopadne.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Dukla, která téměř dvě třetiny tahala za kratší konec, si nakonec v tomto zápase nadstavbové části připisuje do tabulky tři body. Od stavu 1:3 v její neprospěch totiž padaly góly jen do kladenské klece. V rozmezí pětapadesáti vteřin na začátku třetí části hry vstřelila Dukla dva góly a tento náskok už nepustila. Domácím gratulujeme k výhře a hostům přejeme klidnou cestu z Vysočiny. Z Horáckého zimního stadionu se s přáním příjemného večera loučí Tomáš Lysý. (20:01:05)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 23. Jícha (Čermák, Půža), 35. Jícha (J. Mandát, Anděl), 37. J. Mandát (Čermák), 42. M. Mandát (Severa), 43. Jícha - 16. Kaprál (Křepelka, Sklenička), 29. Macháček (Vendis), 33. Křepelka


    HC Dukla Jihlava: Vacek (Vítešník) - Půža, Čermák, Košař, Mandát M., Pospíchal, Port, Žuček - Anděl, Jícha, Severa - Mahút, Mandát J., Hotař - Beran, Vykouk, Hubert - Dvořák
    HC Kladno: Kaňka - Sklenička, Hulcr, Paták, Budna, Vojík, Matula, Doudera - LItera, Křepelka, Kružík - Kaprál, Janeček P., Christl - Vendis, Macháček, Hoffmann - Janeček V., Havlůj, Janele

    Rozhodčí: Hejduk - Klouda, Křivohlavý
    bahis siteleri