Havlíčkův Brod – Havířov 4:9 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
4:9 (1:1, 2:2, 1:6)
AZ Havířov
Neděle 01.12.2013, 18:00 • Kotlina • 1. liga (ČR)
Partner:
     
    Je konec. A to nejen dnešního zápasu, který hosté z Havířova ovládli díky fantasticky odehrané třetí třetině suverénně 9:4, ale i havlíčkobrodské vítězné série. Dnešní utkání nepochybně rozhodla velmi šťastná branka Slezanů na 4:3, jež přišla jako blesk z čistého nebe. To ale nijak nesnižuje skvělý výkon AZetu, který si se svými fanoušky užívá zaslouženou děkovačku. Z Kotliny je to pro dnešek vše, já vám děkuji za pozornost při sledováním dnešního on-line přenosu a přeji vám hezký zbytek víkendu. Na shledanou. (20:22:59)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Havířov právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelná kanonáda v havířovském podání nebere konců, přinesla už devátý gól! Po krásné nahrávce do prostoru mezi kruhy vypálil bez přípravy zápěstím JAN MARUNA a přišpendlil kotouč přesně k pravé tyčce brankáře Opršala, který už se nestihl v brankovišti přemístit! Asistence: Robert Říčka.
     
    59:00
    Rebelové se ještě snaží s nepříznivým stavem něco udělat, ale utkání už se jen dohrává. Havlíčkobrodští fanoušci se i přesto baví poskakováním zády k ledu a hlasitou podporou. Klobouk dolů.
     
    58:27
    Osobní trest na 10 minut obdržel Lukáš Daneček (HAV), který si zřejmě, lidově řečeno, "pustil pusu na špacír". Brodský kotel to glosuje pokřikem "Uličník!".
     
    58:27
    Lukáš Havel si popotáhl kotouč od mantinelu mezi kruhy, odkud vypálil zápěstím, ale brankář Daneček byl ve správný čas na správném místě a schoval puk do lapačky.
     
    57:30
    Brankář Opršal musel předvést svůj zákrok betony u přední tyčky. Pokud je pro Rebely na současném hodně nepříznivém stavu alespoň něco pozitivního, tak je to to, že získá cenné zkušenosti právě mladý gólman.
     
    57:00
    AZet drží otěže zápasu pevně ve svých rukou a jde si pevným krokem pro překvapivý triumf a cenný tříbodový zisk. Naopak s havlíčkobrodskou sérií vítězství to vypadá prachbídně.
     
    56:17
    Roman Maliník tvrdě vypálil z vrcholu levého kruhu, v němž zůstal ležet po zásahu pukem Jan Daneček, který ránu schytal ze vzdálenosti několika kroků. V doprovodu spoluhráčů kulhá za doprovodu spoluhráčů a potlesku ochozů na střídačku.
     
    55:46
    Do kotouče se teď opřel na modré čáře po přiťuknutí svého spoluhráče David Dvořáček a zřejmě zasáhl brankáře Danečka, který se skácel otřesený na led, do masky. Vypadá to, že opora Havířova bude naštěstí v pořádku.
     
    55:15
    Domácí se hodně trápí, hosté se pravidelně osvobozují dlouhými vyhozeními.
     
    54:35
    Tentýž hráč střílel z prostoru mezi kruhy, kde měl dostatek času, ale vyprášil jen betony dobře postaveného Lukáše Danečka. Následuje další havířovské vyhození.
     
    54:10
    Lukáš Havel pálil tvrdě od modré čáry, ale jeho střela neprošla skrumáží před bránou. Hosté vyhazují.
     
    53:51
    Ještě ale není všem dnům úplně konec. Daniel Graca (HAV) oslabuje svůj tým hákováním.
     
    53:15
    Hostů je ve třetí třetině plný led a Rebelům nevychází vůbec nic. Na domácích je hodně vidět psychická deka, nedaří se jim vůbec kombinovat. Havířov dobře zahušťuje střed pole.
     
    52:46
    Kotouč se stále zdržuje hlavně v pásmu Rebelů. Nyní vypálil z prostoru mezi kruhy Jakub Šlahař, ale brankář Opršal zasáhl svým pravým betonem.
     
    51:43
    Havířov právě vstřelil branku!
    Havlíčkobrodská radost ještě ani pořádně neutichla a na havířovské straně znovu vybuchl mohutný gejzír radosti! Na konci rychlé kombinace stál z vrcholu kruhů zakončující PETR PUNČOCHÁŘ, jehož nechytatelná dělovka zapadla přesně pod horní tyčku branky bezmocného Petra Opršala! Asistence: Martin Jakúbek, Miroslav Škumát.
     
    51:11
    Komplikace pro Rebely. Je tu další vyloučení, David Stach (HBR) dostal 2 minuty za sekání.
     
    51:00
    V Kotlině je k vidění parádní hokej, který je doplněn o fantastickou atmosféru.
     
    50:19
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Kotlina se znovu probouzí k životu, Rebelové vykřesali jiskřičku naděje! Puk objel v útočném pásmu destinace Radek Číp – Lukáš Havel – PETR POLODNA, přičemž posledně jmenovaný na konci krásné kombinace z bezprostřední blízkosti vyzrál na gólmana Danečka! Asistence: Lukáš Havel, Radek Číp.
     
    50:02
    To už je na brankáře Filipa Šindeláře moc. Míří na střídačku a místo v brodském brankovišti přepouští svému kolegovi Petru Opršalovi.
     
    50:02
    Havířov právě vstřelil branku!
    Nepíše se mi to vůbec lehce, ale Rebelové jsou zralí na ručník! Kotouč putoval v útočném pásmu po ose Rostislav Marosz – Peter Bezuška – ERIK HRŇA, přičemž posledně jmenovaný se prosadil mazanou tečí, když kotouč usměrnil těsně před brankovištěm za záda brankáře Šindeláře! Asistence: Peter Bezuška, Rostislav Marosz.
     
    49:25
    Mikuláš Rimmel zkusil procpat puk k bližší tyčce, ale bekhendem neuspěl, když narazil na Šindelářův beton. Vyloučen je David Stach (HBR) za sekání.
     
    49:00
    David Klimša zkusil překvapit brankáře Šindeláře střelou k bližší tyčce, ale byl ještě za brankou a trefil jen boční síťku. Hosté však zůstávají u kotouče.
     
    48:15
    Hraje se teď jen na jednu bránu, a to havlíčkobrodskou. Rebelové jsou po třech nepříjemných úderech svého soupeře očividně zaskočení a horko těžko se dostávají do tempa. Kotouč se zdržuje kolem Šindelářovy brány.
     
    47:39
    Brankář Šindelář se teď vyznamenal! Nejdříve zmařil betony razantní ránu Rostislava Marosze z mezikruží, po čemž si poradil i se střelou Erika Hrni, jež na něj přiletěla z pravého kruhu!
     
    47:23
    Havířov vyhodil na zakázané uvolnění. Kotlina je teď jako opařená a slyšet jsou hlavně hostující fanoušci.
     
    46:57
    Havířov právě vstřelil branku!
    Tak tohle už bude mít Havlíčkův Brod asi hodně těžké, Havířov má tříbrankový náskok! Kotouč v útočném pásmu vybojoval ROBERT ŘÍČKA, který se do kotouče opřel na vrcholu levého kruhu a prostřelil brankáře Šindeláře, který měl zřejmě dobře zakrytý výhled! Bez asistence.
     
    46:28
    Jan Maruna měl na holi šestý gól, když dorážel po Šindelářovu zákroku betony, ale gólman Rebelů předvedl tygří skok do odkrytého koutu brány, jímž zachytil kotouč!
     
    45:45
    Ondřej Stehlík dorážel v pádu z bezprostřední blízkosti kotouč, který se odrazil od Danečkových betonů. Z těžké pozice však pálil ke smůle domácích nepřesně!
     
    45:32
    Domácí získali zadarmo buly v útočném pásmu, hosté vyhodili na icing.
     
    45:15
    Erik Hrňa, který se už dnes zapsal mezi střelce, stál na konci krásné havířovské akce na jeden dotek. Bez přípravy střílel z mezikruží, ale vysoko nad Šindelářovu horní tyč.
     
    44:45
    Jako orel na svou kořist teď číhal mezi kruhy Miroslav Škumát na nahrávku svého spoluhráče, ale letící kotouč, tísněný z obou stran protihráči, v mohutném nápřahu nezasáhl.
     
    44:26
    Havířov má puk ve své moci u brankáře Danečka a snaží se rozehrát přes dobře napadající Rebely.
     
    44:00
    Gólman Daneček se vydal za svou bránou pro nahozený puk a rozehrál, ale kotouč poslal jen do rohu pásma, kde se v tu chvíli pohybovali havlíčkobrodští útočníci.
     
    43:30
    Hosté na chvíli vyvezli kotouč do středu pole, jenže zde se jej znovu ujali domácí hráči, kteří se seskupili kolem Danečkovy klece. Přesnou střelu ale nevyprodukovali.
     
    43:00
    Havlíčkův brod přitlačil v útočném pásmu na pilu a drží svého soka ze Slezska pod zámkem. Brankář Daneček zatím zasahovat nemusel.
     
    42:35
    Kotouč má za bránou Rebelů Bohumil Jank. Jsem moc zvědavý na to, jestli se dokáží Rebelové z dvou tvrdých úderů vzpamatovat.
     
    42:08
    V Kotlině stále panuje skvělá atmosféra, o níž se rovným dílem starají oba hlasité fanouškovské tábory.
     
    41:49
    Havířov právě vstřelil branku!
    To je neuvěřitelné, Havířov vede v Kotlině o dvě branky! Překrásnou individuální akci vykouzlil PETR KANKO, který převzal mezi kruhy nahrávku Martina Jakúbka, dvěma krásnými kličkami si udělal z brodských obránců kužely a nádherným bekhendovým blafákem vyzrál na brankáře Šindeláře, když kotouč zasunul k jeho levé tyčce! Asistence: Martin Jakúbek, Jiří Krisl.
     
    41:32
    Rebelové se snaží z tvrdého úderu rychle vzpamatovat. Zatím drží puk častěji na svých holích, ale nedaří se jim přejít do útočného pásma. Psychická deka je na nich trochu znát.
     
    40:42
    Havířov právě vstřelil branku!
    Tak to byl blesk z čistého nebe, AZ v Kotlině znovu vede! Jakub Šlahař posunul kotouč do rohu brodského pásma, kde se jej ujal JAN MARUNA, vybruslil si do prostoru levého kruhu a střelou mezi nohama brodského obránce našel skulinku mezi betony Filipa Šindeláře, který u přední tyčky vůbec nic nemohl vidět! Asistence: Jakub Šlahař.
     
    40:32
    Havlíčkův Brod dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodil na zakázané uvolnění. Buly po pravé Šindelářově ruce.
     
    40:17
    Havířov rozjel hned po vyhraném vhazování krásnou kombinaci, na jejímž konci už si v dobré palebné pozici mezi kruhy šteloval puk na nebezpečnou střelu Erik Hrňa, ale nakonec mu kotouč na poslední chvíli vypíchl puk brodský obránce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Když šel před dnešním utkáním trestoměřič pro puky, pronesl Stanislav Neruda ke kolemjdoucímu Lukáši Havlovi: "Havlis, budeš dneska ty puky házet ven?" Brodský střelec s úsměvem odpověděl: "Ne, budu je házet do brány." A jak řekl, tak se stalo. Zatím dal dva góly a má tak zdařile nakročeno k hattricku.
     
    Kdo si dnes našel cestu do ochozů zimního stadionu v Kotlině, musí se velmi dobře bavit. Zatím je k vidění spousta gólů i nečekaných zvratů. Prostřední část okořenily hned čtyři vstřelené branky. Hosty poslal do těsného vedení Erik Hrňa, ale vyrovnat se povedlo Lukášovi Havlovi. Tentýž hráč mířil přesně i při třetím havlíčkobrodském gólu, jímž reagoval na přesný zásah Martina Jakúbka. Před závěrečným dějstvím, jež začne zhruba v 19:39, platí v Kotlině nerozhodný stav 3:3.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:59
    Radek Číp si srovnal při havlíčkobrodském útoku puk na holi a z prostoru mezi kruhy mířil velmi dobře pod horní tyčku. Gólman Lukáš Daneček na poslední chvíli vyrazil puk svým pravým ramenem!
     
    39:40
    Brankář Daneček se musel opět vydat na výlet ze svého brankoviště, když z prostoru mezi kruhy odklidil svou holí kotouč do středního pásma před dojíždějícím Lukášem Havlem.
     
    39:06
    Gólman Daneček měl znovu práci. A opět v tom měl prsty David Dvořáček, který střílel zápěstím z mezikruží. Jeho rána byla zblokována a šourající se kotouč neměl problém strážce havířovské svatyně přikrýt před dojíždějícím Romanem Maliníkem pod lapačkou.
     
    38:37
    Útočnou akci hostů přerušil ostrý hvizd hlavního rozhodčího, který odpískal signalizované postavení mimo hru. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    38:00
    Soubor z Kotliny pokračuje ve své útočné aktivitě a havířovská obrana se má ve svém území okolo gólmana Danečka co ohánět. Rebelům se teď nedaří přejít do lepší palebné pozice.
     
    37:21
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové znovu našli odpověď na havířovskou trefu a v Kotlině opět platí nerozhodný stav! Zblízka nejdříve neuspěl dnes velmi aktivní David Dvořáček, ale potom obnovila svou spolupráci dvojice Petr Beneš – LUKÁŠ HAVEL, když si druhý jmenovaný dojel nahrávku svého spoluhráče, projel mezi havířovskými beky až před brankoviště a bekhendem zvedl kotouč podél pravého boku Lukáše Danečka do sítě! Asistence: Petr Beneš, Tomáš Semrád.
     
    36:25
    Proti ráně od modré čáry nakonec Lukáš Daneček zasahovat nemusel, puk byl zblokován nad jeho horní tyč. Domácí zůstávají u puku.
     
    36:00
    Do útočného území se na chvíli nastěhoval i Havířov, ale neporadil si s dobře bruslící havlíčkobrodskou obranou, jež nakonec vybojovala puk a zakládá útok.
     
    35:15
    Až teď svěřenci trenérského tandemu Mička – Cachnín překonali obranný val soupeře a byla z toho obrovská šance! Lukáš Havel adresoval ze strany přesný pas před brankoviště na volného Radka Čípa, který ranou bez přípravy zazvonil na pravou Danečkovu tyč!
     
    34:26
    Havlíčkův Brod se snaží znovu vyrovnat, ale zatím neúspěšně. Hosté dobře hlídají svůj předbrankový prostor, kam soupeře vůbec nepouštějí.
     
    34:06
    Havířov právě vstřelil branku!
    Tak to je studená sprcha pro domácí soubor, který musí znovu dotahovat nejtěsnější manko! Při obranné činnosti vypíchl Rebelům na modré čáře puk MARTIN JAKÚBEK, který rozkmital své rychlé nohy a vydal se za nahozeným pukem, přebruslil brodského obránce Petra Zítku, který upadl, a zblízka bekhendem rozjásal havířovské příznivce! Bez asistence.
     
    33:30
    Do kombinace havlíčkobrodské družiny se vloudila chyba a hosté ihned vyhodili.
     
    33:22
    Dlouhé kombinaci zatím chybí střelba.
     
    33:05
    Domácí už obléhají havířovskou bránu.
     
    32:45
    Rebelové se opět pokoušejí projít středem pole. Na stadionu v Kotlině panuje bouřlivá atmosféra.
     
    32:39
    Havlíčkův Brod si zatím horko těžko hledá cestu k brankáři Danečkovi. Hosté se velmi dobře brání a pravidelně vyhazují kotouče až k brankáři Šindelářovi.
     
    31:50
    Tomáš Kolafa pálil od modré čáry hodně razantně, ale nesešteloval si dobře mířidla a poslal svou dělovku těsně vedle brány. Vzápětí zakončoval po odraženém kotouči Radek Číp, ale jen do Danečkových betonů u první tyče. Radek Číp (HBR) a jeden z hostů, bohužel je dnes velmi špatně slyšet hlasatele, si potom vyměnili názory svými pěstmi. Opět doplníme.
     
    31:35
    Radek Číp už se hnal za havířovskou obranu, ale byl faulován. Záchrannou brzdu musel zatáhnout David Roupec (HAV), jenž usedá ke dvěma minutám za držení protihráče.
     
    31:00
    Teď měl brankář Daneček velké štěstí! Nebezpečnou ránu z pravého kruhu, jíž vyslal Roman Maliník, někdo z hostů ještě tečoval a gólman hostů měl štěstí, že kotouč zasáhl jeho beton. Z dorážky pálil těsně vedle David Dvořáček. Stejně si vedl od modré čáry i Tomáš Kolafa!
     
    30:10
    Rozložení sil se rázem na ledové ploše dokonale otočilo. Nyní jsou více vidět domácí Rebelové, kteří se snaží získat zpět ztracené vedení. Obrana AZetu je zatím pozorná.
     
    29:14
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Petr Beneš vysunul svou přihrávkou kupředu LUKÁŠE HAVLA, kterému střela z prostoru kruhů nesedla, ale brankář Lukáš Daneček si vybral slabší chvilku a kotouč překvapivě pustil za svá záda! Asistence: Petr Beneš.
     
    28:51
    Slibné příležitosti na obou stranách ledového kolbiště! Velký průvan způsobil v útočném pásmu David Dvořáček, který nejprve zblízka pálil těsně nad a po dojetí odraženého kotouče pálil z mírného úhlu na pravé straně do Lukáše Danečka. Na druhé straně David Klimša našel z kruhu jen Šindelářovu lapačku!
     
    27:50
    Jan Daneček se málem dostal do hodně slibné palebné pozice těsně před brankovištěm, ale brankář Šindelář dobře přečetl hru a kotouč před ním odklidil svou holí do bezpečí!
     
    27:14
    Obrázek hry se nemění, slušně zaplněné ochozy v Kotlině stále sledují aktivitu Havířova, jež si teď neví rady s dobře zformovanou obranou svého soupeře.
     
    26:40
    Hosté i nadále diktují tempo hry a tráví v útočném pásmu hodně času. Jejich snaze ale chybí častější a přesnější střelba.
     
    25:35
    Na Havířovu je teď velmi dobře vidět, že hraje po zisku těsného vedení ve větší pohodě než soupeř. Brankář Šindelář se musí mít neustále na pozoru.
     
    25:05
    Sledujeme teď oboustranně vyrovnanou partii, při níž dominují obě pozorné obrany. útočníci se do zakončení vůbec nedostávají a brankáři jen nezúčastněně sledují dění před sebou.
     
    24:30
    Havlíčkův Brod se postupnou kombinací dostal do útočného pásma, ale zde byl odzbrojen havířovskou obranou. Vpřed jede AZ.
     
    23:16
    Havířov právě vstřelil branku!
    Tak jsem Rebely přechválil, hokejisté ze Slezska jdou do vedení! Rostislav Marosz vybídl ke skórování přesným pasem ERIKA HRŇU, který se z předbrankového prostoru svižnou a přesnou ranou mimo Šindelářův dosah nemýlil! Asistence: Rostislav Marosz, Peter Bezuška.
     
    22:56
    Havlíčkobrodská obrana si zatím počíná velmi zodpovědně a dobře hlídá předbrankový prostor.
     
    22:40
    Hosté kombinují s pukem v útočném pásmu.
     
    22:29
    Hrálo se dlouho bez přerušení, po němž si zahraje Havířov v početní převaze. Může za to špatné střídání Rebelů, kteří hráli v příliš mnoho hráčích na ledě. Trest odpyká Lukáš Havel (HBR).
     
    21:50
    Jan Milfait naznačil v kruhu střelu a šikovně hledal zpětnou nahrávkou své spoluhráče za sebou, kteří ale jeho úmysl nepochopili. Hrát tak mohou hosté.
     
    20:56
    Davidovi Dvořáčkovi chyběl na útočné modré čáře k nahozenému puku, při jehož chycení by ujížděl do slibné šance, malý kousek. Píská se brodské zakázané uvolnění.
     
    20:40
    Domácí teď mají trochu problémy s rozehrávkou od své branky, protože havířovští útočníci je velmi dobře napadají. Zatím ale žádnou chybu nevyrobili.
     
    20:26
    Zahanbit se nenechali ani hosté a hned prověřili pozornost brankáře Šindeláře, kterému střela ze strany, jíž dobře viděl, nemohla nadělat větší problémy.
     
    20:10
    Rebelové byli úspěšnější na úvodním vhazování a rychle přesunuli hru k havířovské bráně, z čehož byla hodně ošemetná situace! Lukáš Daneček musel vyjet proti Radku Čípovi daleko ze svého brankoviště a odklidit kotouč do bezpečí!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Za potlesku havlíčkobrodských fanoušků už z kabiny vyjíždějí i Rebelové.
     
    Havířov už se vrací na hrací plochu.
     
    Do Kotliny i přes značnou vzdálenost přicestovala i početná skupina fanoušků Havířova, kteří o sobě dali svými hlasivkami v úvodní dvacetiminutovce důrazně vědět.
     
    Připomeňme, že oba týmy hrají dnes tento víkend už svůj druhý zápas. Rebelové včera vyloupili České Budějovice po triumfu 2:1 a Havířov neuspěl v sousední Jihlavě po výsledku 2:4. Utkání bylo na dnešek přeloženo kvůli tomu, že v původním termínu hostí Kotlina Zimní olympiádu dětí a mládeže. I přesto musíme podotknout, že na hráčích tato skutečnost zatím není moc znát. Uvidíme, jak tomu bude s blížícím se závěrem duelu.
     
    V Kotlině za sebou máme první třetinu, v níž se fanoušci v ochozech rozhodně nenudili. Brodská část publika se radovala po přesné trefě Davida Dvořáčka, na níž hosté z Havířova odpověděli 68 sekund před sirénou díky Michalu Sztefkovi. Před prostřední částí, jež začne asi v 18:50, platí v Havlíčkově Brodě nerozhodný stav 1:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Havířov při dalším útočném výpadu přišel o kotouč a rychle uháněl zpět ke své bráně, ale nakonec se nemusel ničeho obávat, protože byl Rebelům odpískaný ofsajd.
     
    19:15
    Havlíčkův Brod je na konci úvodní dvacetiminutovky zatlačen do úzkých. Hosté mají na své straně po vyrovnání psychickou výhodu, z níž se snaží vytěžit před první sirénou co nejvíce.
     
    18:52
    Havířov právě vstřelil branku!
    Hokejisté z východního koutu České republiky slaví zasloužené vyrovnání! Rostislav Marosz při rychlém protiútoku poslal z prostoru pravého kruhu ukázkový pas před brodské brankoviště, kde byl úplně volný MICHAL SZTEFEK, jehož rána bez přípravy zapadla do volného koutu brány, kam se nestihl brankář Šindelář přesunout! Asistence: Rostislav Marosz, Erik Hrňa.
     
    18:31
    Z prostoru levého kruhu vystřelil zpoza Jana Bergra Martin Jakúbek, ale jeho střela byla brodským útočníkem zblokována do náruče gólmana Šindeláře.
     
    18:15
    Kotouč už drží ve své moci hosté, kteří se ženou vpřed napříč středem pole.
     
    17:58
    Lukáš Havel se s pukem vůbec nemazal na své holi a z levého kruhu hbitě vystřelil. Jeho ránu brankář Daneček dobře viděl a kotouč schoval u přední tyčky ve své náruči, čímž přerušil hru.
     
    17:40
    Hráči v modrobílých dresech se opět v hojném počtu bleskově nahrnuli do útočného pásma, ale paže čárového sudího byla zdvižená, což znamená jediné – ofsajd.
     
    17:15
    Domácí už jsou v plném počtu, oslabení ustáli bez úhony, přičemž si počínali velmi dobře. Nyní už se sami snaží při hře 5 na 5 něco nebezpečného vymyslet.
     
    17:00
    Havířov byl opět vyhnán až do prostoru u svého brankáře Lukáše Danečka.
     
    16:40
    Havlíčkův Brod znovu ukořistil kotouč a osvobodil se dopálením černé gumy přes celou délku hřiště.
     
    16:27
    Kotouč nemají plně pod kontrolou, neustále o něj musejí bojovat u hrazení.
     
    16:10
    Hosté už jsou nastěhováni kolem brankáře Šindeláře.
     
    15:50
    A znovu, Slezané se zatím v přesilovce hodně trápí.
     
    15:35
    Rebelové dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodili.
     
    15:06
    Další pobyt v území Rebelů končí přesilovkou hostů. Nedovoleným bráněním se provinil domácí bek Tomáš Semrád (HBR), který jde pykat na dvě minuty.
     
    15:00
    Hosté jsou zatím o poznání lepší a Rebelové mají s bráněním jejich útočné aktivity velké problémy. Nyní vyhodili přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    14:26
    Havířov v se postupným útokem protlačil do útočného pásma, kde teď dlouho kombinuje, ale svou snahu zatím nepodpořil přesnější střelbou.
     
    13:35
    Michal Sztefek vystřelil z mezikruží a brankář Šindelář musel puk vyrážet betony. Z dorážky ihned chtěl uklidit puk do odkryté brány Erik Hrňa, ale o kousek minul levou Šindelářovu tyčku!
     
    12:58
    Tohle vypadalo hodně nebezpečně! Z kruhu střílel Jiří Klimíček, jehož ránu brankář Šindelář vyrazil od přední tyčky před sebe, odkud bleskově dorážel Petr Kanko, ale puk k přední tyči neprocpal!
     
    12:30
    A znovu, Tentokrát prohrál bruslařský souboj s časem Vladimír Říha, který nestihl nahozený puk. Icing.
     
    12:25
    Havlíčkův Brod sice odrazil ve svém pásmu útok soupeře, jenže s rozehráním útočné akce už to bylo o poznání horší. Píská se domácí zakázané uvolnění.
     
    12:14
    David Klimša střílel od modré čáry. Jeho ráně sice vůbec nechyběla patřičná razance, ale s přesností už to bylo horší. Kotouč proletěl vysoko nad Šindelářovou horní tyčkou.
     
    11:59
    Po dlouhém a urputném souboji v rohu brodského pásma kotouč opustil hrací plochu. Vhazuje se před brankářem Šindelářem, po jeho pravé ruce.
     
    11:30
    Hosté teď rozvíjeli v blízkosti mantinelu útočného pásma postupnou kombinaci, jíž uťal skvělým obranným zákrokem Karol Korím. Domácí vyvážejí kotouč do středu pole.
     
    11:10
    Vhazuje se ve středním pásmu. Oba fanouškovské tábory, jak havlíčkobrodský, tak i havířovský, teď hlasitě podporují své týmy.
     
    10:55
    Rostislav Marosz nabral na levém křídle rychlost a zakončoval bekhendem k přední tyčce, kde si ale vylámal zuby na pozorném Šindelářovu betonu.
     
    10:25
    Hosté se sice na chvíli usadili v útočném pásmu, ale po nepřesné přihrávce o kus černé gumy přišli a teď se musejí rychle vracet zpět ke své svatyni.
     
    09:55
    Obrázek hry se nemění. Oba tábory se rychle střídají u kotouče, ale při útočné snaze jim chybí nápad i větší přesnost. Obě obrany jsou nyní pozorné.
     
    09:00
    Hra se teď trochu uklidnila, obě obrany už si dávají po předchozích momentech, kdy se urodily velké šance, mnohem větší pozor.
     
    08:30
    Obrovské šance na obou stranách! Jan Milfait našel před bránou při přečíslení 2 na 1 volného Ondřeje Stehlíka, ale tomu v ideální střelecké pozici v mírném úhlu na levé straně střela nesedla! Na druhé straně dorážel z bezprostřední blízkosti odražený puk Jan Daneček, ale kotouč vyrazil betonem Filip Šindelář. Petr Punčochář potom pálil zblízka vedle!
     
    08:00
    Kotouč se v těchto chvílích zdržuje hlavně ve středu pole, kde o něj hráči bojují.
     
    07:10
    Havířov podnikl rychlý útočný výpad, který mu sice vyšel, ale ze zisku území Rebelů se neradoval dlouho, protože mu bylo odpískáno postavení mimo hru.
     
    06:30
    Dvojice Jan Berger – Vladimír Říha teď způsobila pořádný průvan před havířovskou bránou, ale ani jeden z jejích členů nedokázal zblízka dopravit puk za Danečkova záda!
     
    06:20
    Hosté nakonec získali kotouč a otupili havlíčkobrodský tlak. Při přechodu do útočného pásma kotouč opustil ledovou plochu, buly ve středním pásmu.
     
    06:00
    Havlíčkův Brod je při chuti a stále vehementně buší na zadní vrátka hokejistů ze Slezska, kteří teď mají spoustu práce s tím, aby udrželi střelce Rebelů na uzdě.
     
    05:36
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové sevřeli svého soupeře do pevného objetí a slaví zisk vedení! Gólman Lukáš Daneček vyrazil střelu Romana Maliníka, jež na něj přiletěla z levé strany, jen do prostoru před sebou, kde číhal DAVID DVOŘÁČEK a pohotovou dorážkou do odkryté brány rozjásal Kotlinu! Asistence: Roman Maliník, David Stach.
     
    05:06
    Hosté ihned vyhodili.
     
    04:43
    Přesilovku si zahrají i domácí. David Roupec (HAV) – 2 minuty – podražení.
     
    04:05
    Jan Maruna zůstal na chvilku opomenut v předbrankovém prostoru a bylo z toho hned nebezpečí. Brodští beci jej ale nakonec pokryli dříve, než stihl z ideální palebné pozice lépe zakončit!
     
    03:26
    Jan Daneček pálil ze strany, ale kotouč otřel jen o boční konstrukci. Hosté ale zůstávají u kotouče poblíž brankáře Šindeláře.
     
    03:20
    Další vyhození domácích přes celou délku hřiště.
     
    02:50
    Na konci kombinace nakonec střílel v pravém kruhu David Klimša, ale jeho rána byla před brankovištěm zblokována. Domácí vyhazují.
     
    02:36
    Havířovští stále kombinují kolem brány, zatím bez střelby.
     
    02:15
    Rebelové jsou pod tlakem.
     
    01:56
    Tomáš Kolafa (HBR) – 2 minuty – hákování.
     
    01:35
    Petr Punčochář se opřel do puku v blízkosti modré čáry a bylo z toho nebezpečí! Jeho rána byla totiž ještě tečována, ale brankář Šindelář si poradil!
     
    01:15
    Jan Daneček využil trochy volného prostoru na levém křídle a okamžitě se v prostoru kruhu opřel do kotouče, který proletěl kosuek od vzdálenější tyčky.
     
    00:53
    Kotouč zatím rychle mění svého majitele a stěhuje se od jedné branky ke druhé, což s sebou zatím šance nepřináší. Na ledě hrají prim obě pozorné obrany.
     
    00:22
    Toho se ale ujali Rebelové, kteří si zkusili pomoci podobným způsobem, ale ani oni se s úspěchem nesetkali. Hrát mohou zpoza brány hosté.
     
    00:07
    Havířov nahodil kotouč do útočného pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Za potlesku brodských fanoušků naskakují na led i Rebelové.
     
    Do ledového kolbiště právě naskakují hráči Havířova.
     
    Na ledě se už prohání trio mužů v pruhovaných dresech, které bude řídit dnešní zápas.
     
    Ochozy v Kotlině se stále ještě zaplňují, ale na tak velkou návštěvu, jaká přihlížela bitvě s Mladou Boleslaví, to zatím zdaleka nevypadá.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Šindelář (Opršal) – Kolafa "A", Beneš, Jank, Zítka, Semrád, Korím – Havel, Polodna "C", Číp – Petruška, Říha, Berger – Dvořáček, Stach, Maliník "A" – Chlubna, Stehlík, Milfait.
    Trenér: Jiří Mička.

    AZ Havířov: L. Daneček (Matoušek) – Bezuška, Vosátko "A", Punčochář, Krisl "C", Roupec, Graca, Klimíček – Marosz, Hrňa, Sztefek, Říčka, Haas, Klimša – Maruna "A", Šlahař, J. Daneček – Jakúbek, Škumát, Kanko – M. Rimmel.
    Trenér: Jan Daneček st.

    Rozhodčí: Petr Úlehla – Václav Guth, David Rittich.
     
    Dnešní zápas bude řídit toto trio rozhodčích: Petr Úlehla z Pardubic a na čarách mu budou asistovat pánové Václav Guth a David Rittich z Jihlavy. Tato trojice arbitrů je velice zkušená a na prvoligových kluzištích má něco odjezděno.
     
    Předpokládaná sestava Havířova:

    L. Daneček (Matoušek) – Bezuška, Vosátko, Roupec, Punčochář, Graca, Krisl, Klimíček – Kanko, Maruna, Sztefek, P. Rimmel, Marosz, Klimša, Haas, Jakúbek, J. Daneček, Šlahař, Hrňa, Škumát, Říčka.
     
    Havířov je v letošní sezoně sice prvoligovým nováčkem, od roku 2006 na ně ale Rebelové stačili narazit už celkem 18krát. Oba letošní souboje skončily výsledkem 3:2, přičemž ten první skončil výhrou Havířova po prodloužení a druhé střetnutí v Kotlině už Havlíčkův Brod zvládl.Podobné výsledky jsou pro Havířov v letošní sezoně typické. Většina zápasů končí jednogólovým nebo dvougólovým rozdílem a „AZetu“ se podařilo nejednou potrápit, nebo dokonce zaskočit silného soupeře. Naposledy se tak stalo proti Olomouci, kterou doma porazil 3:1. Následně vydoloval dva body z Berouna, výhru s Českými Budějovicemi a v dosud posledním kole nestačil na Jihlavu. Po sedmadvaceti kolech tak nováčkovi v tabulce patří 8. místo. Musí se mít ovšem na pozoru, protože na poslední postupové místo do play-off aktuálně ztrácí hned trojice týmů jediný bod.
     
    Havlíčkův Brod zažívá v současné době hokejovou horečku. Od začátku sezony si počíná pod vedením trenérské dvojice Jiří Mička – Richard Cachnín velmi dobře a na prvoligovém poli si díky skvělým výkonům i výsledkům vysloužil u soupeřů respekt. Vždyť z předešlých patnácti kol prohrál jen třikrát, ve zbývajících dvanácti případech bral plný bodový zisk. Naposledy si vyšlápl na České Budějovice, z jejichž ledu si přivezl těsný triumf 2:1. V tabulce se Rebelové vyhřívají na 4. příčce, přičemž na své pronásledovatele mají velký náskok a drží se v těsném kontaktu s čelem tabulky.
     
    Hezký nedělní podvečer, srdečně vás vítám u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod – AZ Havířov, jež se uskuteční v rámci 28. kola 1. hokejové ligy. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 6. Dvořáček (Maliník, Stach), 30. Havel (Beneš), 38. Havel (Beneš, Semrád), 51. Polodna (Havel, Číp) – 19. Sztefek (Marosz, Hrňa), 24. Hrňa (Marosz, Bezuška), 35. Jakúbek, 41. Maruna (Šlahař), 42. Kanko (Jakúbek, Krisl), 47. Říčka, 51. Hrňa (Bezuška, Marosz), 52. Punčochář (Jakúbek, Škumát), 60. Maruna (Říčka)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Šindelář (od 51. Opršal) – Kolafa "A", Beneš, Jank, Zítka, Semrád, Korím – Havel, Polodna "C", Číp – Petruška, Říha, Berger – Dvořáček, Stach, Maliník "A" – Chlubna, Stehlík, Milfait.
    Trenér: Jiří Mička.

    AZ Havířov: L. Daneček (Matoušek) – Bezuška, Vosátko "A", Punčochář, Krisl "C", Roupec, Graca, Klimíček – Marosz, Hrňa, Sztefek, Říčka, Haas, Klimša – Maruna "A", Šlahař, J. Daneček – Jakúbek, Škumát, Kanko – M. Rimmel.
    Trenér: Jan Daneček st.

    Rozhodčí: Petr Úlehla – Václav Guth, David Rittich
    bahis siteleri