Perm – Groznyj 0:1 (kon.) | Samara – CSKA Moskva 1:3 (kon.)
konec
FK Křídla Sovětů Samara
1:3 (0:2)
CSKA Moskva
Sobota 05.04.2014, 14:30 • Metallurg Stadium • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    V Samaře je dobojováno, fotbalisté CSKA Moskva zde vítězí naprosto jednoznačně 3:1. Jednoznačně především díky skvělému úvodu, kdy dokázali již během úvodních sedmi minut dvakrát skórovat a tři body si bezpečně pohlídali.

    Hosté si tak upevnili třetí pozici a přiblížili se vedoucímu duu Lokomotiv Moskva, Petrohrad. Ty však ještě zápas 24. ligového kola čeká během následujících dvou dnů, zítra Petrohrad přivítá Kazaň a Lokomotiv v pondělí také v domácím prostředí bude hostit předposlední Nižnyj Novgorod. (16:25:17)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Konstantin Bazeljuk mohl zakončit dnešní zápas další nádhernou brankou, když se parádní kličkou u postranní čáry zbavil dvou protihráčů najednou, před pokutovým územím obelstil dalšího protihráče, poté ale ve vyložené příležitosti střílel do brankáře Muchy.
     
    90+1
    Aktivní Mario Fernandes se průnikem po pravém křídle probil k zakončení, svoji střelu z úhlu ale nasměroval jen do boční sítě.
     
    90+1
    Rozhodčí Jegorov dnešní zápas prodlužuje o tři minuty.
     
    90
    Chochjev si našel další střeleckou pozici, ovšem tentokrát střílel zpoza pokutového území a velmi nepřesně.
     
    88
    Samara právě vstřelila branku!
    Díky nádherné kombinační akci se prosazují také domácí. Goreux překonal hostující defenzivu pomocí narážečky s Mahmudovem, předložil míč před prázdnou branku ALANU CHOCHJEVOVI, jenž neměl sebemenší problém doklepnout míč do sítě.
     
    86
    Po rychlém kontru hostů zakončoval Bazeljuk, z dobrých pětadvaceti metrů však mířil pouze do brankáře Muchy.
     
    85
    Další ze standardních situací domácích na útočné polovině se nesetkala s úspěchem.
     
    83
    Na hřišti již není žádný dnešní střelec, neboť za potlesku hostujících fandů dvougólový Zoran Tošič vpouští do hry také Jefremova.
     
    83
    Po Němovově centru hlavičkoval Caballero, ovšem u bližší tyče netrefil soupeřovu branku.
     
    83
    Fernandes před Caballerem odhlavičkoval míč na již pátý rohový kop domácích.
     
    81
    Z fotbalistů CSKA má zatím dnes nejvíce naběháno Zoran Tošič (9,4 km), za ním je již nehrající Seydou Doumbia (9,2 km) a v závěsu se drží i aktivní pravý obránce Mario Fernandes (9,1 km).
     
    79
    Ze hry je stažen Seydou Doumbia, ten se dnes čtrnáctou letošní trefou osamostatnil v čele střelecké tabulky před Arťomem Dzjubou z Rostovu a přepouští místo na hřišti Bazeljukovi.
     
    78
    Na dravý útočný výlet se vydal pravý obránce hostů Fernandes, ovšem ve finální fázi své akce si míč příliš předkopnul a už jej nestačil dostihnout.
     
    76
    Po tom čtvrtém rohovém kopu hlavičkoval na přední tyči Verchovcov, ovšem minul Akinfejevovu svatyni.
     
    76
    Caballero na pravém křídle vybojoval rohové kopy, na ně vedou domácí již 4:1. Na výsledek zápasu to ale zatím nemá sebemenší vliv.
     
    73
    Další zakončení hostů měl na svědomí Milanov, jeho rána ale mířila přímo do středu branky, kde situaci jistil Ján Mucha.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 88. Chochjev – 4. Tošič, 7. Doumbia, 55. Tošič

    Karty:   57. Jatčenko (KSS) – 67. Milanov (CSK)


    FK Křídla Sovětů Samara: Mucha – Jatčenko, Verchovcev, Amisulašvili, Callagov – Němov, Drahun – Goreux, Semšov (64. Mahmudov), Adžindžal (58. Chochjev) – Kornilenko (61. Caballero)
    CSKA Moskva: Akinfejev – Fernandes, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Wernbloom, Elm – Tošič (83. Jefremov), Milanov, Musa – Doumbia (79. Bazeljuk)

    Rozhodčí: Alexander Anatolevič Jegorov
    thejrc.org