Nancy – PSG 1:2 (kon.) | Lorient – Nantes 1:2 (kon.) | Montpellier – Caen 3:2 (kon.)
Bastia – Angers 1:2 (kon.) | Guingamp – Lille 1:0 (kon.)
konec
EA Guingamp
1:0 (1:0)
Lille OSC
Sobota 15.10.2016, 20:00 • Stade du Roudourou, Guingamp • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a budu se na vás těžit u některého z dalších přenosů francouzské nejvyšší soutěže. Pro tentokrát je to ode mě opravdu vše, a tak vám přeji příjemný zbytek sobotního večera. (22:00:07)
     
    V první půlhodině byl k vidění opatrný fotbal, ale po jediné brance se duel nastartoval. O jediný gól se po pěkné kombinaci postaral domácí Privat, jenž zakončoval do odkryté branky. Ještě do poločasu mohlo Lille vyrovnat, ale tři obrovské šance zůstaly neproměněné. Po výměně stran byli u míče častěji hostující hráči, kteří se do další obrovské šance již nedostali. Naopak domácí EA čekalo na rychlé protiútoky, ale další branku už nedokázalo přidat, a tak se raduje z důležité výhry 1:0.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    V poslední minutě mohl Guingamp přidat ještě druhou branku! Po zisku míče na pravé straně si za obranu naběhl Briand, jenž šel sám na brankáře, ale jeho pokus se jen o pár centimetrů nevešel mezi tři tyče. Domácí útočník po odpískání konce zápasu vzteky roztrhal svůj dres!
     
    90+4
    Lille je sice v nastaveném čase často u balonu, ale postupné útoky hostujícího týmu úspěch neslaví. Naopak do protiútoku šel Guingamp, ale bránící hráči přízemní centr odvrátili.
     
    90+2
    Guingamp zalezl na vlastní polovinu hrací plochy, kde rozbil další útok soupeře. Po zisku míče byl k vidění odkop až k hostujícímu brankáři.
     
    90+1
    K postranní čáře přichází čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se bude hrát pět minut nad rámec normální hrací doby. To je také čas, který zbývá hostům k tom, aby s duelem ještě něco udělali.
     
    90
    V poslední minutě základní hrací doby vybojoval hostující tým standardní situaci z nadějné pozice. Míč poslal do hry Sliti, jehož centr zamířil na hranici malého vápna. V tomto prostoru kraluje Johnsson, který balon razantně vyboxoval.
     
    89
    Guingamp zneškodnil další útok soupeře, balon okamžitě letěl na polovinu hostujícího celku. Ovšem Lille by potřebovalo hrát nad druhé straně hrací plochy.
     
    87
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Marcus Regis Coco, přichází Alexandre Mendy.
     
    86
    Ležícím hráčem byl Coco, jenž za pomoci spoluhráčů odklopýtal za postranní čáru. Zda se ale, že domácí záložník bude v pořádku.
     
    85
    Na hrací ploše zůstal ležet jeden z domácích hráčů, jenž leží na zeleném pažitu s bolestivou grimasou. Hlavní sudí povolal na hrací plochu lékařský tým.
     
    84
    Fanoušci Guingampu již prozpěvují vítězné chorály a počítají se získanými body. Do konce zápasu ještě pár minut schází, a tak Lille má stále šanci na vyrovnání.
     
    82
    Éder se po třetí v dnešním zápase dostal do obrovské šance a potřetí ho zastavuje praporek pomezního sudího. Zakončení hostujícího hráče mířilo k zadní tyči, ale Johnsson jeho pokus stejně vyrazil.
     
    80
    Publikum se opět zlobí a emoce v hledišti pracují! Před pokutovým územím spadl jeden z domácích hráčů, ale hlavní sudí opět ukazuje, že vše proběhlo v mezích pravidel.
     
    79
    Po delší době se hráči domácího celku zatáhli na vlastní polovinu hrací plochy. Dlouhý balon mířil na Édera, jenž po souboji s obráncem upadl, a tak míč doputoval k Johnssonovi.
     
    77
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Rio Mavuba, přichází Yassine Benzia.
     
    76
    Guingamp se po dalším útoku dostal k centru z pravé strany, na který si naskočil Briand. Hlavička domácího útočníka mířila přesně k tyč, ale gólman dokázal balon vyrazit.
     
    74
    Amalfitano se s tím nepáral a u střídaček strčil jednoho ze soupeřů mezi náhradníky. Faul způsobil hodně emocí a hlavně fanoušci nejsou spokojení s tím, že hostující hráč neviděl žlutou kartu.

    Michal Luxa

    Branky: 32. Privat (Briand)

    Karty:   18. Privat (GUG)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:6. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:21.
    EA Guingamp: Johnsson – Ikoko, Kerbrat, Sorbon, Marçal De Oliveira – Regis Coco (87. A. Mendy), Deaux, Sankoh, Salibur – Briand, Privat (64. Didot).
    Náhradníci: Salin – Lévêque, A. Mendy, De Pauw, Didot, Giresse, Livolant.

    Lille OSC: Enyeama – Corchia, Civelli, Soumaoro, Béria – Obbadi (67. Sankharé), Amadou, Mavuba (77. Benzia) – Sliti, Éder, Bissouma (67. Amalfitano).
    Náhradníci: Maignan – Sankharé, Benzia, Amalfitano, de Préville, Sunzu, J. Palmieri.

    Rozhodčí: Moreira – Danizan, Lombard
    thejrc.org