Novokuzněck – Dynamo Moskva 0:3 (kon.) | Novosibirsk – Viťaz 3:2 (kon.) | Omsk – Jaroslavl 3:2 (kon.)
Toljatti – Ufa 4:2 (kon.) | Minsk – CSKA Moskva 1:3 (kon.) | Jokerit – Čerepovec 1:4 (kon.)
Kazaň – Magnitogorsk 0:2 (kon.) | Nižněkamsk – Čeljabinsk 1:0 (kon.) | Riga – Petrohrad 1:6 (kon.)
konec
Dinamo Riga
1:6 (0:0, 0:4, 1:2)
SKA Petrohrad
Sobota 07.01.2017, 16:00 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas je tedy za námi a domácí v něm podle očekávání poměrně jasně prohráli – poslední třetina pak byla už pouze formalitou, protože SKA do ní vstupovalo s již čtyřbrankovým náskokem. Ten ještě dokázal navýšit Ketov, který se prosadil na bližší tyčce, poté sice čestný zásah zaznamenal Jelisejevs, ovšem poslední slovo měl stejně Petrohrad – Tichonov se zorientoval před brankou nejrychleji a překonal Sedláčka pošesté. Riga tak neměla sebemenší šanci na nějaký závěrečný tlak, který by už stejně tak jako tak asi ničemu nepomohl.

    Ode mě je to dnes vše, já se loučím a přeji Vám příjemně prožitý zbytek mrazivého víkendu. (18:18:10)
     
    Konec zápasu.
    59:09 Viktor TICHONOV - 1:6
     
    59:09
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak ani minutu před koncem je tu ještě asi poslední zásah do sítě zoufalého Sedláčka. Celou akci VIKTOR TICHONOV začal, po zakončení Prochorkina, jenž zastavil Sedláček, se také dostal k dorážce a jelikož byl v bezprostřední blízkosti, puk pohodlně dostal do sítě. Asistence: Nikolaj Prochorkin a Jevgenij Ketov.
     
    58:25
    Zápas už se pouze dohrává, puk drží za brankou soupeře hráči Petrohradu, ovšem do žádné šance se nesnaží dostat, pouze šetří čas.
     
    57:15
    Duel už se pomalu ale jistě chýlí ke konci a domácí celek už nemá ani teoretickou šanci na úspěch, nebýt ale tragické prostřední třetiny, možná tomu mohlo být jinak.
     
    56:28
    Na zem znovu musel český gólman, který je i za tak jasného stavu v permanenci, i teď si ale poměrně jistě věděl rady, když zastavil střelu Barabanova a hru přerušil.
     
    55:34
    Na druhé straně už opět měl plné ruce práce Sedláček, který střelu Koskiranty ale kryl. Zápas se po hlušší pasáži opět dostal do solidního tempa.
    54:32 Nikolajs JELISEJEVS - 1:5
     
    54:32
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak a je tu alespoň čestný úspěch pro domácí celek! Po souboji za brankou se puk po ose Kulda-Golovkovs dostal až na hůl NIKOLAJSE JELISEJEVSE, jenž si najel z druhé vlny mezi kruhy a tvrdou ránou přesně vymetl šibenici Šesťorkinovy branky! Asistence: Georgs Golovkovs a Edgars Kulda.
     
    54:13
    Do tutové šance se dostal Prochorkin, který si najel před branku Jakuba Sedláčka, jeho pokus ale dokázal český gólman na poslední chvíli vytěsnit vyrážečkou!
     
    52:55
    Zatím se Petrohrad v této početní výhodě nikam nežene a spíše drží puk daleko od své branky – sledujeme tak poměrně nevýraznou poslední třetinu.
     
    51:49
    No a domácí jdou do třech, protože za brankou zcela zbytečně podrazil svého protihráče Indrašis a také si odsedí dvě minuty.
     
    50:35
    Jak už jsem zmiňoval, za zákeřný zákrok se bude i vylučovat – Sestito si jde sednout k mému podivu pouze na dvě minuty za hrubost, stejný trest dostal i Tichonov, který svého spoluhráče bránil.
    50:35 Jevgenij KETOV - 0:5
     
    50:35
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak je to definitivní, domácím SKA udělilo potupnou pětku – do třetiny zavezl puk Prochorkin, který se s ním dostal až za branku, odkud ho přesně poslal před branku na hůl JEVGENIJE KETOVA, jenž ho dokázal uklidit k bližší tyčce! Prochorkina pak za bránou ale surově dojel Sestito a bude se ještě udělovat nějaký trest. Asistence: Nikolaj Prochorkin a Jegor Jakovlev.
     
    50:12
    A SKA už je bez úhony v plném počtu, tato přesilovka se domácím vůbec nepovedla a nedostali se během ní do žádné pořádné šance na snížení.
     
    49:15
    Zatím se ale domácím ta přesilovka moc nedaří, teď sice musel na led Šesťorkin, ovšem moc těžké to neměl, protože na střelu Redlihse měl zcela volný výhled.
     
    48:10
    Uvidíme další přesilovku, tentokrát se domácí budou pokoušet korigovat stav – Viktor Tichonov se provinil hákováním v obranném pásmu svého SKA.

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 55. Jelisejevs (Golovkovs, E. Kulda) – 27. Vojnov (Širokov, Kovalčuk), 31. Ketov (Tichonov, Hersley), 36. Čudinov (Šipačov), 39. Šipačov (Dadonov, N. Gusev), 51. Ketov (Prochorkin, J. Jakovlev), 60. Tichonov (Prochorkin, Ketov)


    Dinamo Riga: Sedláček (Kalninš) – Balinškis, Galvinš, Leščovs, K. Redlihs (A), Jerofejevs, J. Redlihs – Indrašis, Bičevskis, Darzinš – Meija (C), Tim Sestito (A), Skvorcovs – M. Redlihs, Lipsbergs, Pavlovs – E. Kulda, Golovkovs, Toluzakov – Jelisejevs, Saulietis.
    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Vojnov, Chafizullin, A. Bělov, Čudinov, J. Jakovlev, Hersley, Zubarev – Barabanov, Dacjuk (C), Kovalčuk (A) – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – S. Plotnikov, Koskiranta, Širokov – Prochorkin, Tichonov, Ketov.

    Rozhodčí: Sojn, Ščeňov – Sazonov, Michel
    ocianews.com