Lok. Moskva – CSKA Moskva 1:4 (kon.) | Groznyj – Machačkala 1:0 (kon.) | Rostov – Zenit 1:1 (kon.)
konec
FK Lokomotiv Moskva
1:4 (0:3)
CSKA Moskva
Neděle 12.05.2013, 11:30 • Lokomotiv Stadium, Moskva • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    CSKA tedy poráží v 28. kole na soupeřově hřišti Lokomotiv 4:1 a titulu je velmi blízko. Duel začal hostující celek skvěle, když hned v 6. minutě otevřel skóre Vágner Love. Když poté Musa v 26. minutě přidal po nahrávce Dzagojeva na 2:0, zdálo se, že je rozhodnuto. Třetí branku do poločasu zmateným domácím vstřelil opět Vágner Love a prakticky bylo rozhodnuto. Po změně stran sice snížil Tarasov, jenže konečné slovo si vzal v 74. minutě střídající Doumbia, který uzavřel na 4:1. (13:25:20)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Maicon na levé straně hřiště odvážně prošel do pokutového území, kde však ztroskotal na Ignaševičovi, který jej do zakončení nepustil.
     
    90+2
    Hostující tým ještě naposledy vystřídá. Ahmeda Musu na trávníku nahradí na poslední vteřiny Dmitrij Jefremov.
     
    90+1
    V první ze tří nastavených minut se hostující tým ještě pokusil o útočnou akci, ale Doumbia z pravého křídla Vágnera Lova ve vápně nenašel.
     
    89
    CSKA v klidu kombinuje na vlastní polovině hřiště a bez vydatného napadání soupeře už jen čeká na závěrečný hvizd sudího Nikolajeva.
     
    87
    Do zamčené obrany CSKA to domácí tým ani nezkusil a zásluhou Samedova pouze vypálil ze střední vzdálenosti. Míč jde z kopačky reprezentanta Ruska vysoko nad branku.
     
    85
    Centr z pravé strany v podání Tarasova sice za obranou hostů našel Caiceda, jenže jelikož byl v ofsajdu, tak Akinfejeva ohrozit nemůže.
     
    84
    Zajímavé utkání potvrzuje i statistika střel. Celkem jich bylo k vidění devětadvacet, Lokomotiv v nich sice vede 16:13, jenže branku dal pouze jednu.
     
    82
    A další zajímavá šance. Tentokrát opět zásluhou domácích Denisov našel na levé straně Torbinského, jehož zpětný centr mohl do odkryté branky poslat hlavou N'Doye, jenže Ignaševič zákrokem ''last minute'' odvrací do bezpečí!
     
    81
    Velká šance i na druhé straně v podání CSKA. Doumbia před pokutovým územím posunul míč na autora dvou branek Vágnera Lova, jehož technický pokus končí jen těsně vedle branky!
     
    79
    Samedov si na pravé straně vyměnil míč s Janbajevem a odcentroval do pokutového území. Tam sice Caicedo nedoskočil, jenže míč se šťastně odrazil od holeně N'Doyeho na branku a jen pohotový zákrok Akinfejeva vyráží míč na rohový kop! Pěkná akce domácích, která však bohužel pro družinu Slavena Biliće korigující brankou nekončí.
     
    77
    Jestli byla o vítězném celku nějaká pochybnost, tak ta se brankou Doumbii definitivně rozplynula. Lokomotiv se sice snaží o další zakončení, ale Torbinskij je při své střele nepřesný.
     
    74
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Ten totiž slaví hostující výběr Leonida Sluckého, který si bere tříbrankové vedení zpět. SEYDOU DOUMBIA nejprve akci na pravé straně začal, když pronikl na útočnou polovinu, nahrál na Vágnera Lova, jenž mu míč před brankou vrátil a prvně jmenovaný z bezprostřední blízkosti prostřeluje bezmocného Krešiće počtvrté.
     
    74
    Lokomotiv v posledních desítkách vteřin hosty uzamknul na jejich vlastní polovině, ale i když na to jde chytře, když se zkouší dostat do zakončení po stranách, tak úspěch neslaví.
     
    73
    Torbinského slabý střelecký pokus Akinfejev v klidu chytá do náruče, a tak tu byla odpověď CSKA. Po centru z pravé strany se do hlavičky položil Doumbia, ale ten pro změnu netrefil branku vůbec.
     
    71
    Po krátké pauze na občerstvení rozehrával útočnou akci hostů po nahrávce Ignaševiče kolega Nababkin. Nepřesný centr končí v domácích obranných řadách.
     
    69
    První žlutá karta míří do domácích řad. Kapitán Tarasov se po chybné nahrávce doslova pověsil na Fernandese, a tak vidí za držení protihráče pátou žlutou kartu sezony.
     
    68
    Mamajev táhl nadějnou akci hostů po levém křídle a před pokutovým územím nahrával na Vágnera Lova. Toho ale přikryla domácí obrana, a tak může být Krešić v klidu.
     
    67
    Střídá i CSKA Moskva. Alana Dzagojeva, kterého odměňuje stadion potleskem mění na trávníku Seydou Doumbia.
     
    66
    V 66. minutě registrujeme poslední střídání domácího celku. Victora Obinnu nahradí Samedov.
     
    64
    Elm hledal chytrou přízemní nahrávkou na hranici pokutového území Vágnera Lova, avšak ten je chycen v těsném ofsajdu.
     
    63
    Caicedo posunul míč z levé strany na Tarasova, který na druhou stranu uvolnil Maicona. Ten si jej přehodil na levačku, kterou následně pálil, ale Akinfejev může být v klidu, když jde rána vysoko nad.
     
    61
    Útočnou akci domácích pokazil nepřesnou nahrávkou kapitán Tarasov, který před pokutovým územím nahrál jen na Elma. Tarasov míč vybojoval následně zpět, jenže nahrál na Maicona do ofsajdu.
     
    59
    Přímý kop hostů ze zhruba pětadvaceti metrů poslal na branku Ignaševič a nevystřelil vůbec špatně. Jeho exekuce pravačkou končí po překonání zdi jen zhruba metr od branky. Krešić ani neskákal a může být hodně rád, že počtvrté neinkasuje.
     
    57
    Teď si však CSKA mohlo vrátit tříbrankový náskok zpět. Útok do otevřené obrany poslal Mamajev na Vágnera Lova, kterému však na hranici pokutového území nevyšla klička, a tak akce končí.
     
    57
    Lokomotiv vypadá hodně motivovaně a znovu se tlačil do útoku Denisova ale zastavil na levé straně fantastickým obranným skluzem Pontus Wernbloom.
     
    55
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Domácí výběr hned na začátku druhého poločasu snižuje na rozdíl dvou branek! DMITRIJ TARASOV jako správný kapitán šel po špatně odvráceném centru tvrdě za míčem, odstavil Ignaševiče a prudkou ranou k pravé tyči dává první branku Lokomotivu v dnešním utkání!
     
    54
    Obinna našel z levé strany Caiceda, který si sice s míčem rozumí, jenže nezakončil. To se mu povedlo málem až o pár vteřin později, kde ho však v pokutovém území zastavil dobrým zákrokem Ignaševič.
     
    52
    Šance hostů. Dzagojev se z levé strany dostal z těžké pozice až před pokutové území, kde místo střely uvolnil do křídla si nabíhajícího Musu. Střelec druhé branky utkání ihned vypálil, ale Krešić chytá.
     
    50
    Tarasov hledal na pravé straně za obranou CSKA Janbajeva, který sice míč ještě na hřišti zastavil, jenže pouze odehrál do strany, kde se k němu dostává Nababkin.
     
    48
    Hostující tým se snažil na útočné polovině o ohrožení branky, jenže Vágner Love v souboji s domácím kapitánem Tarasovem neuspěl.
     
    46
    Střídalo i CSKA, když Mamajev vyměnil Hondu.
     
    46
    A poté přichází i Torbinskij, který mění Mirančuka.
     
    46
    Lokomotiv dělá do druhého poločasu dvě změny. Na hřiště přijde nejprve Caicedo který nahradí Glušakova.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Moskevské derby zatím nabízí velmi dobrý fotbal. V něm sice není domácí Lokomotiv o hodně horším, jenže i tak prohrává po prvním poločase o tři branky. Hned v 6. minutě poslal hosty do vedení Vágner Love, který využil nedůrazu domácí obrany a prudkou ranou do horního rohu otevřel brankový účet. Ve 26. minutě se CSKA prosadilo podruhé. Wernbloom našel na levé straně Dzagojeva, jehož adresný centr našel před odkrytou brankou Musu, jenž neměl problém skórovat. Na prozatimních 3:0 uzavřel po ráně Hondy, kterou Krešić pouze vyrazil opět Vágner Love. Druhý poločas začne na Lokomotiv Stadium přibližně v 12:34.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Po obloučku do pokutového území domácích odehrál míč N'Doye na Mirančuka, jenže toho zradilo zpracování, a tak následně pouze a jenom fauluje.
     
    45+1
    První poločas je nastaven o dvě minuty.
     
    45
    Střelec dvou branek se následně poo souboji se soupeřem Burlakem pravděpodobně zranil a nevypadá to s ním příliš dobře. Vypadá to na kotník, který již lékařský tým CSKA leduje.
     
    43
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A je prakticky rozhodnuto! Hostující celek velmi snadno utíká do již tříbrankového náskoku. Honda dostal na hranici pokutového území po nahrávce od Musy hodně prostoru, nejprve naznačil, poté i vypálil, ale i přes Krešićovu snahu tu je třetí branka. Chorvatský brankář prudkou ránu pouze nešťastně vyrazil do levé strany, kde dobíhající VÁGNER LOVE zvyšuje na 3:0!
     
    42
    Po ofsajdu domácího Obinny se hostující celek pokusil o útočnou akci, ale ta po nepřesnosti v rozehrávce nevyšla. Snažil se tak opět Lokomotiv, ale nadějně vyhlížející akci po centru Janbajeva utnul dalším jistým zákrokem Akinfejev, který ve výskoku chytá míč před N'Doyem.
     
    39
    Igor Akinfejev musel být v pohotovosti po centru Janbajeva z pravého křídla. Ten se rozhodl hostující kapitán vyboxovat do bezpečí. O pár vteřin později pálil po akci domácích z hranice pokutového území Mirančuk, jenže branku netrefil.
     
    38
    I Lokomotiv mohl zahrozit. Nejprve však N'Doye v možné šanci nenašel nepřesnou nahrávkou Maicona, aby poté po nahrávce od kapitána Tarasova pálil Victor Obinna z hranice pokutového území mimo branku. Míč se mu dostal pod nohu, a tak nedokázal dobře vypálit.
     
    36
    Další na oko velmi pěkná kombinace CSKA sice na pravé straně úplně nevyšla, když centr Musy od postranní čáry odvrátil Denisov. Armádní klub ale i tak může být v klidu, když si vypracoval velmi výhodný dvoubrankový náskok.
     
    34
    Honda po nezištné přihrávce Dzagojeva na pravou stranu odcentroval, našel sice jen Janbajeva, jenže ten špatným odkopem soupeři míč vrací. Vágner Love v následném souboji ale neuspěl, a tak bude definitivně hrát Lokomotiv.
     
    32
    Denisov sice na Obinnu nenahrál na levé straně ideálně, ale ten si nakonec z těžkou nahrávkou poradil, po zpracování vypálil, jenže Akinfejeva nepřekonal. Kapitán CSKA prudkou střelu s přehledem chytá.
     
    30
    Centr Nababkin z levé strany našel v pokutovém území hlavu Vágnera Lova. Brazilec nezopakoval své skvělé zakončení z šesté minuty a míří pouze do rukavic připraveného Krešiće.
     
    29
    Burlak hledal na levé straně centrem Obinnu, který sice o téměř ztracený míč s Fernandesem podstoupil těžký boj, jenže obránce CSKA z něj vychází vítězně, a tak Igor Akinfejev může od své branky rozehrát.
     
    27
    Střelec druhé branky se sice při druhé brance lehce zranil, když ve skluzu najel do tyče, jenže o pár vteřin o později má další šanci. Nahrávkou na pravou stranu jej oslovil Honda a Musa mohl pálit. V obklíčení obránců míří zhruba dva metry mimo branku.
     
    26
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A téměř ihned po ní se hostující celek dostává do již dvoubrankového vedení! Rychlá akce po levé straně šla od Wernblooma na Dzagojeva, který skvěle odcentroval před branku na zcela osamoceného AHMEDA MUSU, jenž ve skluzu skóruje.
     
    25
    V prosluněné Moskvě hlavní sudí Nikolajev oběma celkům nařizuje povinné občerstvení, a tak se na malou chvíli nehraje.
     
    23
    Po faulu Tarasova na Hondu rozehrávalo CSKA z pravé strany přímý volný kop. Sám postižený Honda jej poslal do vápna, kde však před hostujícími hráči zasáhl na jedničku Taras Burlak, jenž hlavou odvrací.
     
    21
    Mirančuk posunul míč na útočné polovině do pravé strany na Janbajeva, který ihned odcentroval. Přetažený centr na zadní tyč překvapil hostující obranu, která za sebou nechala volného Obinnu, jenž však naštěstí pro CSKA balon netrefil dobře, a tak Akinfejev nemusel zasahovat.
     
    19
    Janbajev hledal chytrou nahrávkou za obranu rozbíhajícího se Maicona, jenže před ním včas vyběhl Akinfejev, což znamená, že se zakončení domácího hráče zamítá.
     
    17
    A to si hned vypracovalo slušnou příležitost. Kombinační akci po zemi odcentroval na hranici pokutového území Dzagojev. Hondu našel sice přesně, jenže tomu míč těsně před střelou smolně skočil, a tak jde jeho následná rána vysoko nad branku Daria Krešiće.
     
    16
    Výběr Slavena Biliće se snaží z takřka každé slušné pozice pálit. Obinnova střela byla sice pro Akinfejeva snadné sousto, ale po následné chybě se k odraženému míči dostával N'Doye. Senegalec ve vzdušném souboji fauluje hostujícího brankáře, a tak bude hrát CSKA.
     
    14
    Lokomotiv teď znovu vycvičil svou dokonalou kontrolou míče Vágner Love. Ten si na levé straně prohodil v pokutovém území dva protihráče a pálíl, či centroval do branky. V ní však míč odkopává do bezpečí Burlak.
     
    13
    Po akci domácích z levé strany, ze které našel N'Doyeho velmi talentovaný, teprve sedmnáctiletý Mirančuk pálil prvně jmenovaný ze zhruba dvaceti metrů. Přízemní pokus Igor Akinfejev chytá.
     
    13
    Ten sice nic zajímavého nepřinesl, ale i tak mají domácí stále míč a na útočné polovině se snaží o zakončení. N'Doyeho důrazně zastavil Ignaševič, avšak hra pokračuje bez přerušení.
     
    11
    Akce domácích po pravé straně znamená po zblokovaném centru Janbajeva první rohový kop utkání.
     
    10
    Následný brejk CSKA napálil Musa z pravé strany mimo branku, a tak znovu útočí Lokomotiv.
     
    8
    Na druhé straně se v pokutovém území také dějí věci! Cetr z levé strany v podání Denisova útočník N'Doye zpracoval a po souboji s Ignaševičem zkoušel přehodit vybíhajícího Akinfejeva. Ten byl však úspěšnější a boxuje mimo.
     
    6
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Šestá minuta znamená první branku dnešního utkání! VÁGNER LOVE naběhl s míčem na kopačce před pokutové území, kde mu jej ani dvojice bránících hráčů nedokázala odpálit, a tak technicky zdatný forvard CSKA pálí do sítě! Krešić neměl proti skvěle umístěné střele do horního rohu branky žádnou šanci, a tak inkasuje.
     
    4
    Lokomotiv začal utkání zdlouhavou kombinací na vlastní polovině, které při pochodu vpřed chyběla přesnost. Domácím fanouškům se jistě ulevilo, když z následné akce soupeře šel míč na Musu příliš rychle, a tak jej zastavit nestačil.
     
    2
    V prosluněné Moskvě začalo derby aktivněji CSKA, kterí se snažilo po pravé straně dostat do zakončení. Centr Wernblooma ale před Dzagojevem odvrátil Janbajev.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Moskva: (4-2-3-1) Krešić – Janbajev, Ćorluka, Burlak, Denisov – Glušakov, Tarasov – Maicon, Mirančuk, Obinna – N'Doye.

    Trenér: Slaven Bilić

    CSKA Moskva: (4-2-3-1) Akinfejev – Fernandes, V. Berezuckij, Ignaševič, Nababkin – Elm, Wernbloom – Honda, Vágner Love, Dzagojev – Musa.

    Trenér: Leonid Sluckij

    Rozhodčí: Nikolajev – Kalugin, Drozdov.
     
    Hezké nedělní poledne při sledování ruské Premier ligy, ve které se dnes utká Lokomotiv Moskva s CSKA Moskva. Domácí celek pod vedením Slavena Biliće neprožívá dobrou sezonu a momentálně je až na desátém místě. Ambiciózní celek tak ani v přístí sezoně nebude hrát v pohárové Evropě, i když kádr je obsazen velmi slušně. Lokomotiv poslední dva duely vyhrál a dal v nich sedm branek. Domácí výhru 3:1 nad Rostovem potvrdil za týden v Permu, kde zvítězil po brankách Mirančuka, N'Doyeho, Torbinského a Janbajeva 4:2. To CSKA je na tom o poznání lépe, když na prvním místě tabulky směřuje za titulem. Náskok má na Zenit sice pouze tři body, ale do konce ligy už zbývají pouhá tři kola, a tak je trofej blízko. Svěřenci Leonida Sluckého mají na svém kontě za poslední tři zápasy proti Spartaku, Rubinu Kazaň a Těreku čtyři body, v týdnu se prozatimní lídr soutěže dostal do finále domácího poháru, když vyhrál po prodloužení v Rostově 2:0.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.

    Martin Mišovec

    Branky: 55. Tarasov – 6. Vágner Love, 26. Musa, 43. Vágner Love, 74. Doumbia

    Karty:   69. Tarasov (LMO)


    FK Lokomotiv Moskva: (4-2-3-1) Krešić – Janbajev, Ćorluka, Burlak, Denisov – Glušakov (46. Caicedo), Tarasov – Maicon, Mirančuk (46. Torbinskij), Obinna (66. Samedov) – N'Doye.

    Trenér: Slaven Bilić

    CSKA Moskva: (4-2-3-1) Akinfejev – Fernandes, V. Berezuckij, Ignaševič, Nababkin – Elm, Wernbloom – Honda (46. Mamajev), Vágner Love, Dzagojev (67. Doumbia) – Musa (90+2. Jefremov).

    Trenér: Leonid Sluckij

    Rozhodčí: Nikolajev – Kalugin, Drozdov
    bahis siteleri