Wiener – Salzburg 0:6 (kon.)
konec
SC Wiener Neustadt
0:6 (0:2)
FC Red Bull Salzburg
Neděle 12.05.2013, 16:00 • Wiener Neustädter Stadion (Wiener Neustadt) • Rakouská Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Hlavní rozhodčí Harkam naposled foukl do píšťalky a ukončil tak trápení Neustadtu, ten před domácím publikem dostal slušně naloženo. Salzburg dnes vyhrál neuvěřitelným šestigólovým rozdílem a zcela po zásluze získává tři body do tabulky.

    Já se s Vámi prozatím loučím, děkuji za pozornost a budu se těšit u dalších přenosů ze světa fotbalu. (17:52:52)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Kampl se v souboji s Rauter nepříjemně srazil, ale vypadá to, že bude v pořádku.
     
    90+2
    Utkání se nám jen dohraje, nikdo nemá důvod někam pospíchat.
     
    90+1
    Nastavovat se budou minuty dvě a v té první je zde poslední střídání zápasu. Utkání nedohraje hostující Rodnei a místo něj se představí Ilsanker.
     
    90
    Již plyne poslední minuta řádné hrací doby. Rozhodčí zřejmě nemá moc důvodů k nastavení.
     
    89
    Hra se kouskuje a mohou za to střídání. Poslední změnou Neustadtu je příchod Bozkurta, který nahrazuje Rakowitze.
     
    87
    Mane se dnes své branky nedočká, je totiž druhým střídajícím hráčem na hostující straně. Místo něj se o navýšení vedení může pokusit Teigl.
     
    87
    Vůbec první střídání na straně Salzburgu, na hřiště vyběhl Nielsen místo Hierländera.
     
    86
    Pollhammer jasně dokumentoval v jaké křeči dnes Neustadt hraje, snažil se kličkou překonat obránce, ale míč si přišlápl a kromě toho, že o něj přišel, tak se ocitl i sám na trávniku.
     
    84
    Mané je jeden z mála hráčů Salzburgu, který se dnes nezapsal do střelecké listiny, tento fakt mohl změnit, ale z blízka přestřelil branku soupeře. Salzburg si přihrává míč na své polovině a poté z čista jasna rychlými přihrávkami překoná obranu Neustadtu a přesně tento scénář se naplnil i při této příležitosti.
     
    81
    Soriano pálí z otočky pouze do před ním stojícího hráče.
     
    80
    Rýsovala se další zajímavá šance Salzburgu, ale tu přerušil nedovolený zákrok. To však příznivcům Salzburgu vůbec nemusí vadit, ti se ve svém sektoru radují z vysokého vítězství a nadále fandí svému týmu.
     
    78
    Salzburg právě vstřelil branku!

    Šestá branka je zde a opět si za ni mohou domácí sami, nyní si sice nedali vlastní gól, ale hned dva hráči měli za úkol pohlídat v pokutovém území ALANA, jenže to se nepovedlo a tak hlavičkující Brazilec přidává dnes již svou druhou branku.
     
    77
    Rohový kop sice nebezpečí nepřinesl, ale hosté jsou stále u míče a nejraději by ho soupeři již do konce zápasu nepůjčili.
     
    76
    Salzburg pokračuje v útočném snažení a Švento dokázal vybojovat po svém průniku devátý roh svého celku.
     
    74
    Druhé střídání v zápase je zde. Odchází Daniel Offenbacher a místo něj vyběhně na hřiště Christoph Freitag.
     
    74
    Siebenhandl nyní dvěma perfektními zákroky nepouští za svá záda míč pošesté! Nejdříve vyrazil prudkou střelu a následně se vrhl útočníkovi pod nohy a míč získal.
     
    73
    Ramsebner v zápětí vidí zbytečnou žlutou kartu za nedovolený zákrok ve středu hřiště.
     
    71
    Salzburg právě vstřelil branku!

    Toto je již pro Neustadt opravdu příliš velké sousto a zřejmě si takovou porážku ani nezaslouží. Po pravé straně uprchl domácí obraně Schwegler a jeho centr si poté do vlastní sítě srazil CHRISTOPH MARTSCHINKO, který dnes neodehrál špatný zápas, ale tento vlastenec ho jistě nepotěšil.
     
    70
    Po dlouhé době u míče domácí fotbalisté, ale ti dnes na obranu soupeře nedokáží vyzrát.
     
    68
    Na fotbalistech domácího týmu je vidět, že by měli utkání nejraději za sebou. Salzburg drží míč a vůbec nikam nespěchá, spíše čeká na případné okénko v obraně domácích a těch dnes již bylo požehnaně.
     
    66
    Salzburg právě vstřelil branku!

    Salzburg si však zbytek zápasu užívá a dnes to vypadá s domácími velmi špatně, nezískají ani bod a ještě si navíc pokazí skóre. Po akci na jeden dotek se dostal totiž ke střele VALON BERISHA a míč se ještě otřel o domácího obránce a s tím už nemohl Siebenhandl dělat vůbec nic.
     
    66
    Švento posunul po úspěšné kličce míč na autora první branky Soriana, ale ten se rozhodl trošičku sobecky pro střelu, která byla hodně slaboučká.
     
    65
    Rakowitz dostal dlouhý míč a podařilo se mu i přes obránce odcentrovat, jenže v pokutovém území bychom domácího fotbalistu hledali těžko.
     
    63
    Salzburg právě vstřelil branku!

    O minutu později už je vedení Salzburgu opravdu třígólové. KEVIN KAMPL měl míč na pravačce a vůbec si s tím nedělal hlavu, jeho střela sice nebyla příliš prudká, ale přesně umístěná a brankář Siebenhandl se tak mohl pouze dívat, jak míč zapadá k zadní tyči.
     
    62
    Tentokrát se jednalo o mnohem zajímavější akci, Hierländer zatáhl míč po pravé straně až do pokutového území a přízemní přihrávkou hledal lépe postaveného spoluhráče na zadní tyči, ten však na míč nedosáhl a pouze to zachránilo Neustadt od inkasování třetí branky.
     
    61
    Míč se od rohového praporku točil velmi zajimavě, ale nabíhajícího Sekagya na zadní tyči nenašel.
     
    60
    Přesně po hodině hry bude Salzburg zahrávat rohový kop. Nikam však nespěchá.
     
    59
    Na druhé straně to zahrál Mané až příliš sobecky, měl dva mnohem lépe postavené spoluhráče, ale volil přímou střelu a ta neměla žádnou naději na úspěch.
     
    58
    Dnes asi nejaktivnější z domácích Martschinko měl míč na pravačce a z hranice dvaceti metrů vypálil jen těsně mimo levé tyče.
     
    56
    Salzburg se malinko zatáhl do defenzívy a nechává soupeře tvořit hru, jenže to se zatím Neustadtu příliš nedaří.
     
    54
    Hra se nám zásluhou tvrdých střetů a nedovolených zákroků kouskuje. To samozřejmě nahrává do karet Salzburgu, který má z prvního poločasu v zádech luxusní náskok.
     
    53
    Piermayr je prvním střídajícím hráčem zápasu a místo něj se v domácím dresu na hřiště podívá Lenko.
     
    52
    Rodnei v souboji nechal nohu za tělem a jeho bolestivý výraz ve tváři mluví za vše. Brazilec ve službách Salzburgu je však v pořádku a pokračuje ve hře.
     
    51
    Z následného rozehrání přímého kopu přišel centr na zadní tyč, jenže tam úřadoval Gustafsson.
     
    51
    Je zde vůbec první žlutá karta, kterou vidí hráč Salzburgu. Potrestaným je Dušan Švento, který taktickým faulem zastavil rychlý protiútok soupeře.
     
    50
    Na opačné straně zapracoval dobře Ramsebner, který se obětavě hodil do centru a zblokoval míč už na celkově šestý roh Salzburgu.
     
    48
    Přímočará akce domácích málem zaskočila obranu Salzburgu, ale Martschinko v obrovské šanci z blízka přestřelil bránu soupeře a tím připravil Neustadt o možnost snížení.
     
    48
    Na rohový kop nejvýše vyskočil domácí brankář Siebenhandl a v pohodě schoval míč v rukavicích.
     
    46
    Druhou polovinu tohoto zápasu rozehráli výkopem hosté a okamžitě se snaží o ofenzivní tlak, jenže Mané se s míčem daleko nedostal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V závěru poločasu se již nic nestalo a tak hráči odchází do šaten za stavu 0:2 pro Salzburg. Ten byl v průběhu celého poločasu jednoznačně lepším týmem a na hřišti to potvrdil i góly v 5. respektive 16. minutě. Do listiny střelců se postupně zapsal Soriano a po něm i Alan.

    Před druhým poločasem to tak s Neustadtem nevypadá vůbec dobře a pokus se nic závratného na hřišti nezmění, tak si Salzburg odveze všechny body.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V prvním poločase se bude nastavovat jedna minuta a ta právě nyní začala plynout.
     
    45
    Tentokrát už celou situaci domácí zvládli a přestože nepokryli ideálně hráče soupeře, tak budou nyní v držení míče.
     
    44
    Po zblokované střele Šventa je tu další roh a navíc žlutá karta pro domácího brankáře Siebenhandla, který neunesl fakt, že míč neudržel na hrací ploše.
     
    43
    V závěru poločasu Salzburg zvyšuje obrátky a rázem musela obrana domácího celku řešit další nepříjemný centr. Ten se podařilo nadvakrát zblokovat a bude tak z toho pouze rohový kop.
     
    42
    Toto nebyl ofsajd, ale kromě obrany Neustadtu zůstal překvapen i samotný Kampl. Jeho zpracování bylo hodno okresního přeboru a i díky toho se podařilo domácím ubránit.
     
    41
    Thomas Fröschl tvrdě zajel do soupeře a také on vidí žlutou kartu. Je již třetím potrestaným hráčem Neustadtu v tomto zápase a to ještě nejsme ani v polovině.
     
    40
    Kampl dělal co mohl, ale na dlouhý centr nedosáhl a obrana Neustadtu si tak může na chviličku odpočinout.
     
    38
    Opět zde máme zraněného hráče, na trávníku tentokrát zůstává ležet Wallner, kterého po odkopnutí míče přišlápl Berisha. Také Wallner se zřejmě ze souboje oklepe a bude pokračovat ve hře.
     
    37
    Sekagya je sice otřesen, ale bude moci pokračovat a stejně tak to vypadá i s domácím Ramsebnerem, který se už hlásí o návrat do hry. Ostatní hráči využili ošetření k občerstvení u střídaček.
     
    35
    Na rohové kopy to máme 2:2, ale ani jeden z nich zatím nepřinesl větší vzrušení. Po tomto posledním zůstává v pokutovém území Neustadtu ležet dvojice hráčů, kteří se tvrdě srazili ve vzduchu.
     
    33
    Salzburg opět u míče a začíná klasické přibližování k bráně soupeře.
     
    32
    Martschinko zatáhl za záchranou brzdu, když poslal k zemi Kampla, který okamžitě po ubránění standartní situace vyrazil do rychlého protiútoku.
     
    31
    Rakowitz to zkusil individuálně, ale přes Schweglera se nedostal, právě od nohy Schweglera se míč dostal za čáru a Neustadt tak rozehraje alespoň rohový kop.
     
    30
    Schwegler je dnes velmi aktivní po pravé straně, ale tentokrát se mu nepodařilo dostat míč do nebezpečného prostoru před brankou.
     
    29
    Na opačné straně musel být v pozoru Siebenhandl, který vyběhl proti Schweglerovi a zkomplikoval mu tím situaci. Schwegler rychle hledal spoluhráče před brankou, ale jeho centru se zmocnila obrana domácího výběru.
     
    28
    Fröschl se dostal z čista jasna k zakončení a překvapil tím obranu Salzburgu, naštěstí pro ni míč letěl z kopačky Fröschla mimo tři tyče.
     
    27
    Švento si splnil své obranné povinnosti a nepustil před sebe dotírajícího hráče.
     
    26
    Jak typické pro toto utkání. Salzburg má míč v moci a domácí pouze čekají na to, co hosté vymyslí.
     
    25
    Další zmatek v pokutovém území Neustadtu hasí obrana dalekým odkopem. Míč však budou do hřiště vhazovat hosté, konkrétně Schwegler.
     
    24
    Dennis Mimm je prvním hráčem v zápase, který vidí žlutou kartu a vidí ji zcela oprávněně za faul ve středu hřiště.
     
    23
    Míč od rohového praporku nabral zajímavý směr, ale hostující hráč hlavičkoval pouze vysoko nad.
     
    23
    Soriano kličkou oklamal protihráče a následně rychle centroval do pokutového území, bránící hráč však dokázal jeho centr zblokovat na roh.
     
    21
    Hosté zřejmě malinko polevili, přece jenom jsou nyní hráči Neustadtu schopni alespoň chviličku udržet míč na kopačkách, ale k výraznějšímu posunu k bráně Gustafssona to zatím nevede.
     
    20
    Gustafsson si trošičku zahrával s rozehrávkou, ale nakonec míč odkopl včas před dotírajícím soupeřem.
     
    19
    Rohový kop domácích v pohodě odvrací obrana Salzburgu a hosté okamžitě vyráží do rychlého protiútoku.
     
    19
    Kampl zabojoval a skluzem vybojoval míč proti soupeři, naštěstí pro domácí byl nedaleko další z hráčů Neustandtu a ten balón odkopl do bezpečí.
     
    18
    Neustadt stále marně hledá recept na obranu soupeře, kvalita v obou týmech se dnes na trávníku jasně prokazuje.
     
    16
    Salzburg právě vstřelil branku!

    Aktivita Salzburgu je odměněna už druhou brankou a rázem to vypadá s domácími ještě hůře. Brazilský útočník ALAN dostal přihrávku do běhu, obhodil si Siebenhandla a následně dokázal i v záklonu poslat míč do odkryté branky. Salzburg tak po šestnácti minutách hry vede 0:2 a má skvěle nakročeno k vítězství v tomto zápase.
     
    15
    Jedna z mála akcí Neustadtu končí dříve než vůbec začala, nepřesnou přihrávku schovává do rukavic Gustafsson, který si alespoň takto sáhl na míč.
     
    14
    Mané byl blízko druhého gólu, ale v dobré pozici nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče a domácí si tak mohou oddechnout.
     
    13
    Jednoznačně správě odpískaný ofsajd hostů, jeden z nich si šikovně zabíhal za obranu domácích, ale vyběhl dříve než bylo potřeba.
     
    12
    Po chybné rozehrávce ve středu hřiště se domácí snažili o překvapivě rychlý protiútok, ale stačilo jedno zaškobrtnutí a bylo po celé akci.
     
    10
    Valon Berisha si hezky zaběhl za obranu Neustadtu a autor úvodní branky Soriano už mu posílal obloučkem míč, jenže pozorný Siebenhandl společně s obráncem vše vyřešili.
     
    9
    Držení míče v úvodu zápasu mluví jasně pro Salzburg, poměr 34:66 mluví jasně. Navíc mohou hosté rozehrávat standartní situaci po nedovoleném zákroku ve středu hřiště.
     
    8
    Hosté vybojovali míč na vlastní polovině a postupným útokem se snaží vyzrát na obranný val Neustadtu.
     
    7
    Úvod zápasu nám příliš fotbalové krásy nenabízí, kromě střely Soriana, která skončila brankou se ještě ani jeden tým nedostal k výraznějšímu ohrožení branky soupeře.
     
    6
    Dennis Mimm se dostal na opačné straně ke střeleckému pokusu, ale bránu Salzburgu neohrozil.
     
    5
    Salzburg právě vstřelil branku!

    To zřejmě ani Schwegler nečekal, že jeho vybojovaný míč u autové čáry bude základem pro úvodní branku zápasu. Kulatý nesmysl se totiž dstal až k JONATANU SORIANOVI a tento španělský útočník ve službách Salzbugu se s míčem obtočil a přesnou střelou k levé tyči skóroval.
     
    4
    Schwegler udržel míč na hrací ploše a Salzburg tak může pokračovat v útočném snažení.
     
    4
    Piermayr si pomohl v hlavičkovém souboji nedovoleně a míč se tak vrátí na kopačky hostů.
     
    3
    Nepřesná přihrávka zastavila postupný útok Neustadtu, zahrál si i brankář hostí Gustafsson, který míč rozehrál.
     
    2
    Salzburg drží míč na svých kopačkách, ale hraje se ve středu hřiště.
     
    1
    V první muntě zápasu byly k vidění dva nákopy do pokutového území, ale ani na jedné straně se nepodařilo nabíhajícím hráčům zmocnit míče.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Wiener Neustadt: Siebenhandl – Mimm, Wallner, Martschinko, Ramsebner – Piermayr, Offenbacher, Rakowitz, Pollhammer, Rauter – Fröschl

    FC Red Bull Salzburg: Gustafsson – Schwegler, Sekagya, Rodnei, Švento – Berisha, Hierländer, Mane, Kampl – Soriano, Alan

    Rozhodčí: Harkam – Braunschmidt, Bauernfeind.
     
    Poslední zápas

    Naposledy se hrálo na hřišti Salzburgu a zápas zvládli lépe domácí, kteří vyhráli 3:1.
     
    FC Red Bull Salzburg

    Hosté mají na svém kontě 67 bodů a jsou na druhém místě, které zaručuje Ligu mistrů. Na vedoucí Austrii ztrácí Salzburg 9 bodů a na třetí Rapid má k dobru bodů šestnáct.

    Poslední zápasy:
    Salzburg – Admira 2:1
    Rapid – Salzburg 1:3
    Salzburg – Wolfsberger 6:2
    Mattersburg – Salzburg 1:2
    Salzburg – Sturm Graz 3:0

    FC Red Bull Salzburg patří k předním klubům Rakouska. Klub byl založen roku 1933 jako SV Austria Salzburg. Domácím stadionem klubu je Red Bull Arena s kapacitou 31 100 diváků. V roce 2005 koupila klub rakouská nápojová společnost Red Bull a nové vedení klubu se zřeklo historického odkazu tradičního oddílu Austrie Salzburg, změnilo klubové logo a také tradiční barvy klubu z fialovo-bílé na červeno-bílou, včetně barev dresů. Z těchto důvodů je klub v Rakousku a dokonce i v samotném Salzburgu dosti nepopulární a je považován za "firemní" oddíl. Fanoušci tradiční Austrie Salzburg si ještě v témže roce založili svůj nový vlastní klub, který se postupně prokousává rakouským fotbalovým ligovým systémem vzhůru a je vyhlášen vynikající atmosférou při fotbalových utkání, které pravidelně navštěvuje několik tisíc diváků.
     
    SC Wiener Neustadt

    Domácí mají na svém kontě pouhých 30 bodů a nachází se na předposledním 9. místě. Mají stejně bodů jako Innsbruck, ale mají lepší skóre. Dnes tedy bojují o hodně cenné body.

    Poslední zápasy:
    Neustadt – Innsbruck 2:2
    Ried – Neustadt 2:1
    Neustadt – Admira 3:0
    Rapid – Neustadt 2:0
    Neustadt – Mattersburg 0:0
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Rakouská Bundesliga má na programu 33. kolo a my se zaměříme na utkání mezi Neustadtem a Salzburgem. Jasným favoritem tohoto duelu jsou hosté.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Jozef Valenčík

    Branky: 5. Soriano, 16. Alan, 63. Kampl, 66. Berisha, 71. Martschinko (vla.), 78. Alan

    Karty:   24. Mimm (WIE), 32. Martschinko (WIE), 41. Fröschl (WIE), 44. Siebenhandl (WIE), 73. Ramsebner (WIE) – 51. Švento (SLZ)


    SC Wiener Neustadt: Siebenhandl – Mimm, Wallner, Martschinko, Ramsebner – Piermayr (53. Lenko), Offenbacher (74. Freitag), Rakowitz (89. Bozkurt), Pollhammer, Rauter – Fröschl
    FC Red Bull Salzburg: Gustafsson – Schwegler, Sekagya, Rodnei (90+1. Ilsanker), Švento – Berisha, Hierländer (87. Nielsen), Mane (87. Teigl), Kampl – Soriano, Alan

    Rozhodčí: Harkam – Braunschmidt, Bauernfeind
    bahis siteleri