Rio Ave – Guimarães 0:1 (kon.) | Benfica – FC Ferreira 3:1 (kon.) | Porto – Gil Vicente 2:0 (kon.)
konec
FC Porto
2:0 (2:0)
Gil Vicente FC
Sobota 14.09.2013, 21:15 • Estadio do Dragao • Portugalská Primeira Liga
Předzápasové kurzy
     
    Je konec. Porto vítězí zejména díky prvnímu poločasu, kdy se trefili Varela a Martinez 2:0. Domácí si tak upevňují první příčku v tabulce, Gil Vicente zůstává na šesti bodech ze čtyř zápasů. Ode mě je to dnes vše, přeji vám dobrou noc. (23:05:29)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Rovnou z rohu dostal přihrávku do nohy Defour a z pětadvaceti metrů prověřil Facchiniho!
     
    90+1
    Nastavovat se budou tři minuty. Roh budou zahrávat i domácí.
     
    90+1
    Znovu Gil Vicente zahrozilo z rohového kopu! Pécks hlavou jen těsně míjí pravou tyč!
     
    90
    Běží poslední minuta normální hrací doby. Hráči Porta kombinují na útočné polovině.
     
    89
    Škoda pro Gil Vicente, že Diogo Viana nyní nezpracoval polovysokou přihrávku za obranu. Jinak by šel zřejmě nejaktivnější hráč hostů sám na branku.
     
    88
    Vypadá to, že domácí už si vítězství pohlídají. Jsou to totiž hráči Porta, kdo útočí. Gonzalez na pravé straně šestnáctky neuspěl, protože jeho ránu zblokoval pozadím Luan. Poté to zkusil ještě Fernando utaženou střelou placírkou, Facchini chytá.
     
    86
    Jackson Martinez mohl dát svůj druhý gól! Po elegantním obloučku za obranu od Gonzaleze jen posunul míč do středu Danilo a Martinez tváří v tvář brankáři nechává vyniknout Facchiniho!
     
    85
    Jako slon v porcelánu si počínal Danilo, když ve vlastní šestnáctce takřka bez rozmyslu skluzem chtěl sebrat míč Vianovi. Penaltou zavánějící zákrok byl nakonec posouzen jako čistý, protože brazilský bek přece jen trefil především balon.
     
    84
    Helton je po krátkém ošetření v pořádku, což dokazuje chycením centru z rohového kopu.
     
    82
    Další šance Gil Vicente! Moraes se vrátil pro trochu zpátky letící centr a z otočky vypálil. Helton míč vyrazil a Ebralidze se hnal za dorážkou! Helton však byl z branky včas venku a v tvrdém střetu s gruzínským útočníkem vyrazil míč na roh.
     
    82
    Náznak šance Gonzaleze, který dostal zpětnou, avšak skákavou přihrávku od Martineze. Míč proto z hranice vápna trefoval někde na úrovni kolen a navíc nesklopil nárt. Míč letí nad.
     
    81
    Hráči Gil Vicente vysunuli napadání, domácí byli trochu zaskočeni a po nepřesném pasu Danila si musel Mangala pomoci s brankářem Heltonem.
     
    80
    Diogo Viana mohl z utkání udělat drama! Naskočil si skvěle na rohový kop, ale míč hlavou z malého vápna posílá prudkou hlavičkou nad!
     
    77
    Znovu střídá ve stejném čase i trenér hostů Joao Deus. Peixeto jde ven, na hřišti se objeví Ebralidze.
     
    77
    Poslední střídání Paula Fonsecy. Místo Quintera přijde Ricardo Pereira.
     
    76
    Silvestre Varela dostává žlutou kartu za nafilmovaný pád uvnitř šestnáctky. Pécks se mu však postavil hodně tvrdě a Varela zřejmě nespadl sám od sebe.
     
    75
    Špatná přihrávka Pitbulla. Gonzalez míč zachytil a mohl jít do rozhozené obrany Gil Vicente. Vilela akci zastavuje taktickým faulem.
     
    74
    Tohle domácí trochu podcenili. Sandra totiž v souboji jeden na jednoho s Vianou nikdo nejistil, a kdyby jej vyhrál útočník Gil Vicente, šel by sám na branku.
     
    73
    Průnik Fernanda středem hřiště končí až příliš pozdní přihrávkou na Martineze, který se svým náběhem dostal až do postavení mimo hru.
     
    73
    Po rozehrávce centroval levačkou Pitbull, na penaltě si dobře naskočil na míč opět Moraes, nicméně tentokrát to byl on, kdo si pomohl faulem na Mangalu.
     
    72
    Drobné emoce vzplály na chvíli po zákroku Fernanda na Moraese. Už druhý střet těchto dvou hráčů a opět faul domácího defenzivního záložníka.
     
    71
    Snad nikdo v modrobílém nyní nepochopil úmysl Quintera. Jeho přihrávka napříč celým hřištěm šla do území nikoho. Míč zadarmo pro Gil Vicente.
     
    70
    Sám faulovaný Bruno Moraes to zkusil rovnou na branku. Střela to byla tvrdá, ale nepřesná.
     
    69
    Faul na Moraese od Fernanda. Středopolař Porta třicet metrů od své branky sáhl po unikajícím soupeři a bude z toho přímý kop.
     
    68
    Doleva se nyní na okamžik přesunul Varela, centr jeho slabší levou nohou poté odvrací Keita.
     
    67
    Domácí i nadále útočí. Po příchodu Gonzaleze jakoby se navíc znovu zavřela trochu pootevřená dvířka k bráně Porta.
     
    66
    Tutovka Varely! Krásný pas Danila za obranu našel Martineze, ten od koncové čáry vrátil na malé vápno Varelovi, který však tvrdou ránou z úlu míjí branku!
     
    65
    Naopak druhý střídající hráč na straně domácích Lucho Gonzalez má ihned na kontě dva získané míče a dvě přesné přihrávky.
     
    64
    Nový útočník hostů Claudio Pitbull se hned provinil útočným faulem, když ve snaze hnát se za míčem doslova povalil Otamendiho.
     
    63
    Obrázek se zatím nemění. S příchodem velice zkušeného Gonzaleze lze očekávat zpřesnění hry ve středu zálohy Porta.
     
    62
    A ve stejném čase dochází ke změně i v sestavě Gil Vicente. Pitbull nahradí Brita.
     
    62
    Domácí střídají, Lucho Gonzalez přichází místo Licá.
     
    61
    Martinsovi nic jiného nezbývalo. Faulem, za který dostává žlutou kartu, musel zastavit rychlý protiútok Otamendiho.
     
    60
    Útočným faulem na Mangalu si pomohl Moraes. Ani dobíhající Brito by ale propadlý balon neměl, protože jej křižoval Otamendi.
     
    58
    Tohle bylo nebezpečné! Rohový kop Gil Vicente domácí odvrátili jen k Césaru Peixotovi. Kapitán hostů se kličkou zbavil dvou protihráčů a z dvaceti metrů pálí těsně nad!
     
    57
    Brito nešel proti míči, Otamendi jej tak předskočil. Porto se však nyní spíše brání.
     
    57
    Nepovedený pas jednoho z hráčů v modrobílém, zřejmě šlo o Defoura. Vykopávat bude Facchini.
     
    56
    Snad ještě méně nyní chybělo Moraesovi, aby doskočilna centr Vilely! Obrana Porty na forvarda soupeře úplně zapomněla.
     
    55
    Hodně těsná situace, ale pomezní rozhodčí se nyní vyznamenal! Martinez byl při Quinterově přihrávce snad jen decimetr za posledním bekem hostů, ofsajd je máván zcela po právu.
     
    54
    Rohový kop nebyl nebezpečný. Mangala je zatím v hlavičkových soubojích bezchybný.
     
    54
    Pěkně to sehráli fotbalisté Gil Vicente. Vilela měl míč na střelu, šli proti němu dva soupeři, a tak roztáhl míč doleva na Martinse. Jeho centr srazil na roh Otamendi.
     
    53
    Zdá se mi, že hráči Porta vstoupili do druhé půle poněkud lehkovážně. Nyní Varela kličkoval na půlící čáře a málem o míč přišel, zachránil jej od zavinění brejku až hvizd rozhodčího.
     
    52
    Pécks se ještě zapomněl v útoku, Otamendi jej trefil při rozehrávce a právě obránce z Kapverdských ostrovů se mohl hnát sám na Heltona, kdyby Brito lépe načasoval kolmou přihrávku!
     
    50
    K následnému centru se na zadní tyči tlačil Pécks, zřejmě to byl Mangala, kdo jej ubránil. Oba stopeři se srazili hlavami a nyní jen těžko vydýchávají tvrdý střet.
     
    50
    Faul je pískán Martinezovi, který se vrátil ke Keitovi. Bránění očividně není jeho oblíbená činnost, a když nezískal okamžitě míč, sekl nohou po soupeři.
     
    49
    Trochu na náhodu to nyní zkusil Luan. Jeho dloubáček do běhu Moraesovi či Vianovi vystihl Otamendi.
     
    48
    Tentokrát si to Varela na pravé straně nenamířil rovnou k bráně a necentroval hned. Po mezihře z Defourem však centr přece jen přichází a Licá se málem dostal k míči. Byl ale tísněn a navíc stál zády k brance. Pécks osvobozuje hosty.
     
    46
    Mangala trochu zaváhal, neodkopl dlouhý míč a Viana toho málem využil. Balon však měl vysoko na hlavou a nemohl tak jít přímo na bránu, po zpracování byl zdvojen a odzbrojen.
     
    46
    V druhém poločase začali s míčem domácí, Quintero posílá hru dozadu a útočná akce začne od Fernanda.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:12.
     
    První poločas měl jasného vítěze. Domácí Porto hraje prakticky pořád na své útočné polovině a vede o dvě branky. Trefili se Varela a Martinez. Gil Vicente se začalo dostávat do útoku až ke konci první půle, když šel do hry Moraes, který trochu rozhýbal jinak statický tým v červeném.
     
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Diogo Viana je jeden z mála hráčů Gil Vicente, který se vyrovná domácím a někdy, jako třeba teď, je předčí díky bojovnosti. Sandro s Fernandem jej nyní museli povalit na zem, přesto i vleže bojoval a po špatné příhře Porta se dostal znovu k míči. Bohužel pro něj, Moraes se poté zapomněl v ofsajdu, a tak byla Vianova přihrávka za obranu znehodnocena.
     
    45+2
    Vzhledem k hned dvěma střídáním a ošetřování zraněného Maicona se budou nastavovat dvě minuty.
     
    45
    Vtipná záležitost od Quintera, který na hraně vápna jen špičkou kopačky nabral míč, ten se snesl do pohybu zprava nabíhajícího Danila. Bohužel pro domácí míč skočil přesně ve chvíli, kdy se Danilo chystal zpracovávat a odskočil mu do zámezí.
     
    44
    Hodně nepovedená přihrávka Luana připravila o možnost dalšího centru Vianu. Licá se dobře vrátil a pomalý pas doběhl.
     
    43
    Gil Vicente využívá i přímý kop z pětačtyřiceti metrů k centru do vápna, Vianův dlouho se snášející míč v pohodě odhlavičkoval Mangala.
     
    41
    Teď už to žlutá karta být musela! Mangala zajel do kotníků Moury, který stál zády k brance Porta na půlící čáře. Přesto poté mohli jít hosté dopředu, avšak výhodu nedostali.
     
    41
    Sprinterský souboj u pravé lajny mezi Sandrem a Diogem Vianou vyhrál hostující hráč, Sandro si poté pomohl faulem a mohla z toho být klidně žlutá karta. Sudí Pacheco zatím volí slovní napomenutí.
     
    39
    Zdá se, že střídání se trenéru Gil Vicente Deusovi vyplatilo. Moraes je od počátku aktivní, nyní se protáhl po pravé straně a odcentroval. Přestože Helton míč v pohodě chytil před nabíhajícím Vianou, jedná se zatím o nejnebezpečnější akci hostů.
     
    38
    Už to mohlo být o tři góly! Danilo svým průnikem zprava nadělal Gil Vicente velké problémy, v jeho akci totiž pokračoval Defour, který poté zkoušel z nulového úhlu prostřelit Facchiniho a poté se málem k dorážce dostal Martinez, jemuž chyběl kousíček.
     
    37
    Moraes udržel balon na půlící čáře a nechal se faulovat Fernandem. Následná rychlá rozehrávka se hráčům v červeném vůbec nepovedla a míč letí až za branku Porta.
     
    36
    Centr Quintera si našel Pécks. Odhlavičkoval trochu netradičně koníčkem, nicméně účel byl splněn. Míč je v bezpečí z pohledu hostů.
     
    34
    Trochu oživit zatím trochu zkoprnělé Gil Vicente se pokusí Bruno Moraes, který vystřídá Dramaniho. Tohle střídání už zřejmě není ze zdravotních důvodů, ale je spíše snahou trenéra Deuse o rozhýbání hry svého týmu.
     
    33
    Když nevyšel útočný pokus levému obránci, zkusil to ten pravý. Danilo si zprava přehodil míč na levou a přízemní střelou z rohu vápna jen těsně minul tyčku!
     
    32
    Brito ve snaze udržet míč fauloval rychlého Alexe Sandra. Ten po rychlé rozehrávce uháněl po levé straně a posílal do šestnáctky dobrý míč, obrana v červeném odhlavičkovala.
     
    31
    Licá se rozhodl nenahrávat Defourovi, který by šel v případě dobrého zpracování sám z úhlu do vápna, raději centroval sám a Pécks míč zastavil.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a můžeme směle říct, že Porto dnešní utkání zcela ovládá. Gil Vicente nenapadá a první překážka pro domácí stojí až několik metrů za půlkou. Fernando tak může v klidu rozehrávat do křídel, odkud poté přichází nebezpečný centry.
     
    29
    Po nepřesné rozehrávce Otamendiho mohl jít dopředu Dramani. Jeho útočný pokus končí na prvním soupeři. Není to ani tak chyba Dramaniho, ale spíše jeho spoluhráčů, kteří zůstali stát na půlce a na útok rezignovali.
     
    27
    Porto právě vstřelilo branku!

    Už je to o dvě branky! A znovu Facchini dělal, co mohl, ale obránci jej nechali na holičkách! Defour nejprve pěkně uvolnil Varelu napravo, jeho centr ještě zblokovali hosté, ale poté už centroval Defour přesně na hlavu Licá, jeho hlavičku do protipohybu Facchini vyrazil přes sebe, kde měl JACKSON MARTINEZ hodně snadnou pozici a z malého vápna zvyšuje!
     
    26
    Po delší době se připomíná střelec první branky Silvestre Varela. Nyní na pravé straně přehrál Martinse a centroval do šestnáctky, Peixoto zahrál skvěle pozičně a míč zachytil.
     
    24
    Gil Vicente se dopředu moc nedostává. Nyní musel sice zasprintovat nový muž na hřišti Mangala, aby poslal malou domů před Keitou, nešlo ale o nic obtížného.
     
    23
    Znovu v akci novopečený portugalský reprezentant Licá. Tentokrát se vyšrouboval do vzduchu a sklepl trochu podivný výkop Facchiniho. Kdyby byl přesnější, mohl být z odkopu hostů rovnou útok Porta.
     
    22
    Krásný fotbalový moment! Quintero na středu hřiště udělal kličku a poté hned posílal dlouhý míč kolmo na Licá. Ten bojoval, šel do skluzu, přesto na míč jen těsně nedosáhl.
     
    21
    Hodně dlouho nyní Moura váhal s autovým vhazováním na polovině Porta. Viana sice předtím získal pro svůj tým posun dopředu, ale poté se už na aut nenabídl a domácí získávají míč.
     
    20
    Licá dnes už poněkolikáté zkusil vlevo kličku do středu a okamžitou střelu. Nyní se však zachoval trochu sobecky, protože trojčlenný blok na hraně vápna neměl šanci prostřelit.
     
    19
    Keita dobře podržel míč ve výskoku pro jednoho ze svých spoluhráčů, Zřejmě to byl Luan, kdo okamžitě posílal kolmou přihrávku z půlky, a kdyby se Brito rozběhl, mohl jít sám na branku. Takhle si pro míč v klidu došel Helton.
     
    18
    Výborná práce domácího pravého beka Danila! Brazilec si počkal na kličku Dioga Viany a ve skluzu mu míč ukopl. Navíc balon ještě otřel o nohy soupeře a nebude z toho ani roh, ale odkop.
     
    17
    Maicon skutečně odchází kvůli problémům s levou nohou, nahradí jej Mangala.
     
    16
    Tvrdý souboj Jacksona Martineze se stopry hostů. Ti v převaze vítězí.
     
    16
    Vypadá to, že Maicon bude muset nakonec střídat. Zřejmě to je Mangala, kdo už na lavičce dostává pokyny a asi brzo naskočí do hry.
     
    15
    Vypadá to, že fotbalisté Porta čekají, až budou opět v plném počtu. Kombinace se odehrává okolo půlící čáry, hosté nenapadají.
     
    14
    Domácí jsou znovu jen v deseti. Maicon je znovu ošetřován za postranní čárou. Vypadá to na problém s kolenem nebo stehenním svalem, těžko říct. K Otamendimu se do středu obrany mezitím zatáhl Fernando.
     
    13
    Vilelův nákop dopředu nenašel žádného adresáta, hraje znovu Porto.
     
    12
    Kombinace Sandra s Licáem na levé straně vedla jen ke špatnému zpracování a následnému útočnému faulu prvního jmenovaného na Peixota.
     
    11
    Maicon bude v pořádku. Z pomocí brankáře Heltona se zvedl a pokračuje ve hře.
     
    10
    Hráči Gil Vicente byli nyní v útoku, ale důrazný Maicon i za cenu vlastního zranění odstavil Brita. Těžko říct, jaké zranění nyní trápí brazilského stopera.
     
    8
    Porto právě vstřelilo branku!

    Domácí se dostávají velmi rychle do vedení! SILVESTRE VARELA nejprve vybojoval zdánlivě ztracený míč na Martinsovi a byl z toho roh. Následný přetažený centr vrátil do ohně Maicon a Varela nadvakrát z malého vápna překonává Facchiniho!
     
    7
    Obraz hry je navzdory prvotním útokům hostů očekávaný. Porto rozjíždí akce od stoperů Maicona a Otamendiho, Gil Vicente čeká na své půlce v obranném bloku.
     
    6
    Licá pěknou ránou pravačkou z dobrých pětadvaceti metrů vystrašil Facchiniho! K dorážce měli i po drobném nedorozumění obrany hostů hráči Porta daleko.
     
    5
    Centr Varely z pravé strany odvrací obrana v červeném, následně je pískán faul na půlce domácímu Otamendimu.
     
    3
    První maličký náznak příležitosti hostů. Diogo Viana zastříhal nohama u levé lajny, nacentroval do vápna, kde Brito nedoskočil na míč. Helton vykopává.
     
    2
    Varela nestihl dlouhý pas na pravé straně. Autorem byl zřejmě Maicon. Vhazuje Gil Vicente.
     
    1
    V první minutě se pokusili o útok hosté, ale Sandro míč odkopává do bezpečí. Následně už jsou u míče hráči Porta v tradiční modrobílé kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou dobrý večer. Na Estádiu do Dragao už je vše připraveno k úvodnímu výkopu, začneme za pár minut.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Porto: Helton – Sandro, Otamendi, Maicon, Danilo – Defour, Licá, Fernando – Quintero, Martinez, Varela
    Náhradníci: Fabiano – Gonzalez, Josue, Ghilas, Eduardo, Pereira, Mangala

    Gil Vicente FC: Facchini – Moura, Pécks, Peixoto, Martins – Dramani, A. Keita, Vilela, Luan – Brito, D. Viana
    Náhradníci: Patterson – Vinha, Moraes, Goncalves, Agra, Pitbull

    Rozhodčí: Pacheco – Freitas, Ribeiro.
     
    Dobrý večer, vážení sportovní přátelé. Dnes nás čeká čtvrté kolo portugalské ligy, kde se spolu utkají domácí FC Porto a Gil Vicente.

    FC Porto je tradičně klub z čela portugalské soutěže, letos tým z Estádia Dragao obhajují titul. Svěřenci trenéra Paula Fonsecy začali ligu velmi dobře. Z prvních tří utkání neztratili ani bod. V posledním zápase zvítězil modrobílý tým na hřišti Ferreiry 1:0, trefil se Jackson Martinez.

    Gil Vicente FC je letos zatím také vysoko. Aktuálně patří svěřencům Joaa Deuse pátá příčka s jedinou porážku, kterou utrpěli ve druhém kole v Lisabonu se silnou Benficou. V posledním odehraném zápase však Gil Vicente zvítězilo, když díky úspěchu Luana porazilo na domácí půdě Bragu.

    Poslední utkání dnešních soupeřů se datuje do letošního ledna. V Portu se radovali domácí po debaklu 5:0. Hosté tak dnes budou mít o motivaci v podobě odplaty za tuto porážku více.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.

    Michal Šíma

    Branky: 8. Varela, 27. Martinez

    Karty:   41. Mangala (PRT), 76. Varela (PRT) – 61. Martins (GIL)


    FC Porto: Helton – Danilo, Otamendi, Maicon (17. Mangala), Sandro– Defour, Quintero (77. Pereira), Fernando – Varela, Martinez, Licá (62. Gonzalez)
    Náhradníci: Fabiano – Gonzalez, Josue, Ghilas, Eduardo, Pereira, Mangala

    Gil Vicente FC: Facchini – Moura, Pécks, Luan, Martins – Dramani (34. Moraes), A. Keita, Vilela, Peixoto (77. Ebralidze) – Brito (62. Pitbull), D. Viana
    Náhradníci: Patterson – Vinha, Moraes, Goncalves, Agra, Pitbull, Ebralidze

    Rozhodčí: Pacheco – Freitas, Ribeiro
    bahis siteleri